Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: Elite Realpower

Test: Elite Realpower

13. januar 2013 18:00Foto: A.S.O.

Umiddelbart et rigtig lækkert og brugbart produkt til alternativ vintertræning og den bedste videotrainer, denne tester nogensinde har prøvet. Tager man prisen i betragtning er der dog stadig plads til en del forbedringer.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 

Stillet til rådighed af:
Egedesøe – Bikers Best

Særlige features ved produktet:
- Måler watt, kadence og puls
- I stand til at yde en modstand på op til 1500 watt (eller op til 20 % på en stigning)
- Simulerer virkelighedstro videotræning (både alene eller online, mod en eller flere modstandere)
- Giver mulighed for at importere egne ruter
- Træningssoftware, der gør det muligt at lave tests og målrette træningen

Vejl pris:
Kr. 12.999

Introduktion:
Hvis ikke det regner, så sner det. Og det blæser stort set hele tiden. Sådan er en typisk dansk vinter, og det afskrækker - naturligt nok - mange fra at træne stort set hele den ene halvdel af året – eller tvinger dem til indendørstræning på en spinningcykel eller i styrkecentret.

Spinning bliver for mange hurtigt ret trivielt eller for meget med en eller anden kåd instruktør (der findes selvfølgelig også mange rigtig gode instruktører derude!), og det er de færreste der kan overkomme mere end en time ad gangen.

 

Derfor er hjemmetræning på hometraineren et godt alternativ. Det er nemt, fleksibelt, og man kan træne efter eget niveau og program.

Der er efterhånden en del hometrainere på markedet som tilbyder videotræning, og som altså skulle gøre vintertræningen endnu mere underholdende og motiverende – og dermed overskuelig. Men hjælper det, og er det overhovedet pengene værd? Dette var nogle af de spørgsmål, vi satte os for at undersøge da vi fik topmodellen fra Elite til test.

Første indtryk – og installation:
Selve hometraineren er ikke samlet, når den modtages/købes. Der medfølger en brugsanvisning (dog ikke på dansk) med en relativt god billedserie i. Det er vores vurdering, at alle med lidt cykelsagkyndighed vil kunne samle den ved hjælp af disse anvisninger.

Til gengæld står det lidt værre til med softwaren – eller, det er i hvert fald mere kompliceret. Der følger en CD med til hometraineren. Den indeholder computerdelen, og mens cd’en installeres på normal vis – ved at klikke ”næste” en del gange – så var der efterfølgende lidt problemer med at få den trådløse forbindelse fra computeren til hometraineren til at fungere. Det viste sig, at der manglede en driver til det USB stik, som skal administrere den trådløse forbindelse. Dette lå ikke på cd’en og måtte derfor downloades, hvilket dog ikke var det store problem.

Det kostede heller ikke ekstra, og selvom det grangiveligt langtfra er alle, som kommer til at opleve dette problem, skal der nok være nogle enkelte, der kommer til at bruge et par frustrerende timer på at fikse noget som egentlig bare skulle virke til at starte med.

Test:
Starter vi med selve videotræningen, må det store spørgsmål for folk, der ikke har den helt store erfaring med videotræning, være: Virker det? Kan lidt video og modstand i kombination give større lyst til at træne indendørs?

Det korte svar her må være, ja det kan det! Alt er selvfølgelig relativt, og hvis du i forvejen bare ikke kan fordrage indendørs træning, kan Elite Realpower selvfølgelig ikke udrette mirakler. Men for folk, som i forvejen alligevel havde siddet og kedet sig i en times tid, kommer den time unægteligt til at gå en hel del hurtigere. Og timen kunne såmænd også nemt blive forlænget lidt.

Videodelen af denne hometrainer fungerer rigtig godt, og selvom de fem videoer, der følger med hometraineren ikke er så kendte bjerge, så giver det en utrolig virkelighedstro fornemmelse af at køre opad en stigning. Der har ved diverse af disse videotrainere været snak om, at overgangene mellem flad vej og stigning kunne være svær at simulere, men det lader til, at Elite har fundet den helt rigtige formel til dette, da overgangene føles 100 % naturlige.

Det eneste tidspunkt, vi faktisk oplevede en smule ujævne overgange, var, da vi valgte at importere vores egen rute, hvilket systemet også tillader. Ruten blev uden problemer hentet fra garmin connect og importeret til realpower-programmet. Vi havde med vilje valgt en rute, hvor procenterne svingede meget, hvilket betød, at når der var store forskelle i procenter, kunne man hurtigt komme til at træde i firkanter, fordi overgangene blev lidt for kontante. Det skal dog siges, at der på denne rute var stigninger på op til 20 %, hvilket hometraineren alt i alt klarede rigtig godt. Ved mere almindelige ruter fungerede importerede ruter ligeså godt som videoruterne.

Under brug skal det nævnes, at der fra tid til anden blev meldt diverse fejlmeldinger, heldigvis typisk før træningen var startet. Men trods det faktum, at vi havde indstillet programmet til at være på dansk, så kom fejlmeldingerne på italiensk eller fransk, og vi fandt dermed aldrig helt ud af, hvad problemet egentlig var. Heldigvis var hometraineren fejlfri det meste af tiden, og fejlene forsvandt typisk ved at genstarte programmet.

Der følger to slags ’fødder’ med til hometraineren; en stationær og noget, Elite har valgt at kalde Ritmo feet. Ritmo feet er fødder med fjedre i, som skulle gøre, at cyklen kan bevæge sig en smule og dermed gøre oplevelsen af at køre på hometrainer endnu mere virkelighedstro. Det tog dog ikke lang tid at blive træt af Ritmo feet, for umiddelbart føltes det bare langtfra naturligt. Et par træninger på den måde var mere end rigeligt for denne tester. Heldigvis følger der også almindelige fødder med, og dem kan man så bare vælge at bruge i stedet.

Hometraineren skulle kunne måle watt, puls og kadence, og mens det går fint med at måle kadence og puls, så er det en helt anden sag med watt. Vi holdt måleren op mod vores egen eksterne wattmåler – og fandt hurtigt ud af, at måleren på hometraineren var alt, alt for optimistisk. Godt for selvtilliden, men mindre godt for den samlede træning.

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

Dette gør, at du ikke kan sammenligne wattresultater/test med eksterne målere/test. Du kan dog stadig sammenligne watt resultater med tidligere træninger/test på hometraineren. Såfremt du sørger for at holde dæktryk og temperatur nogenlunde ens fra træning til træning, er hometraineren nemlig, trods alt, ret konsekvent med det positive watt output.

Testdelen af Realpower indeholder en såkaldt conconi test, som hjælper med at fastslå puls og wattzoner. Dette kan bruges til at måle fremgang og/eller strukturere træningen og er en rigtig god og brugbar feature. Til trods for, at testen ikke kan sammenlignes med andre test, giver det stadig en mulighed for at måle fremgang eller mangel på samme, uden at skulle betale ekstra for det ved diverse testcentre.

Sidst men ikke mindst er der mulighed for at køre online, mod venner eller bare mod tilfældige modstandere. Det er umiddelbart denne feature, vi her på Feltet.dk har elsket mest ved Elite Realpower. En træning, hvor du ved, at der sidder en person på den anden side af skærmen, går der utrolig hurtigt et par timer med at ligge og presse sig selv helt til eller ud over grænsen. Fedt!

Konklusion
Umiddelbart har vi her et rigtig lækkert og brugbart produkt til alternativ vintertræning eller til træning på en dårlig dansk sommerdag. Videotraineren er da også den bedste, denne tester nogensinde har prøvet. I forhold til prisen skal produktet dog stort set være perfekt, og trods alle de gode intentioner og features, så er der helt klart stadig plads til en del forbedringer.

Det bed vi særligt mærke i:
+ Træningssoftware, virkelighedstro videotræning, online-del
- Watt præcision, software, pris

Køb hvis: Du i forvejen træner om vinteren og hellere vil have det sjovt indendørs end pine dig selv i kulden
 

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Andet udstyr
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?