Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Test: Gran Fondo tema - Fondo-tøj fra POC

18. juni 2016 13:00Foto: A.S.O.

Elegant design og fin funktionalitet fra POC i en serie af produkter som er særdeles velegnede til Gran Fondo-strabadser. Bibshorts i topklasse og jersey med god åndbarhed er blandt højdepunkterne.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Introduktion

Svenske POC har i løbet af de sidste år skabt et godt navn for sig selv på det danske marked via produkter med sans for design samt nyskabende koncepter. Også på Pro-scenen er trenden markant hvor Cannondale Pro Cycling-holdet bærer de karakteristiske briller og hjelme fra svenskerne.

 

I Danmark arbejder POC desuden sammen med DCU omkring det danske banelandshold, hvor de leverer de ultra-aerodynamiske hjelme, som skal hjælpe de danske OL-drømme til at blive til virkelighed i Rio senere denne sommer. POC har desuden været med omkring den designoverhaling, som holdets udstyr har fået frem mod netop de Olympiske Lege.

 

I år har POC lanceret deres Fondo-koncept, som er udsprunget af pro-linjerne AVIP og Raceday. Produkterne er lavet til at opfylde de krav, som rytterne stiller til tøjet, når der skal køres langt og hårdt og er således perfekte til - ja, alverdens (Gran) Fondo-løb.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Og netop Gran Fondo-løb fra alverdens afkroge har tjent som inspiration i designprocessen, hvor byer og områder som New York, Rio og Napa Valley hver har fået et karakteristisk farvepræg i kollektionen.

 

Vi har haft lejlighed til at teste trøje, bibshorts samt løse ærmer og handsker i den gråtone-inspirerede New York-linje. En pakke som på papiret egner sig særdeles godt, hvis man overvejer at skulle ned og køre et af Sydeuropas mange store endagsløb.

Fondo Light Jersey

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: Grå/sort (New York), Grøn (Napa Valley), Lyseblå (Holguin-Cuba) og Lilla/lyserød (Rio).
Størrelser: XS-XXL
Vejl. pris: Kr. 1050,-

Test:

Som nævnt så er trøjen til test i New York-udgaven i grå-sorte nuancer, som giver et afdæmpet og stilfuldt look.

 

POC laver to Fondo-trøjer, hvor denne model er den letteste udgave. Den i øvrigt rigtig lækre mesh-kvalitet understreger, at åndbarhed er et klart fokus og man dermed har at gøre med en trøje, som er målrettet de varme dage og opkørsler.

 

På trods af mesh-følelsen har POC stadig formået at ’få noget gods’ i stoffet, så man virkelig får fornemmelsen af et kvalitetsprodukt. Stoffet er blødt i mod huden og har en fin struktur, selv om det reelt er vævet som  en finmasket net.

 

På trøjen finder man fine detaljer med ærme- og kraveafslutninger i blød og lækker kvalitet. Her har POC valgt at se bort fra mesh-materialet og i stedet brugt superblødt, mere traditionelt stof. Et intelligent valg, som giver en blød og afrundet fornemmelse på de steder, hvor trøjen skal slutte til om arme og hals.  

 

Foran finder man en kraftig lynlås som er nem at betjene på farten, hvilket klart er et plus ved kørsel i varierende terræn, som en Gran Fondo kan byde på. Her er det alfa-omega at kunne lyne ned, hvis der er rigtig varmt, og farten er lav på en opkørsel.

 

Pasformen er forholdsvis konservativ -  forstået på den måde, at trøjen sidder til, men ikke er ultratæt, så den kun appellerer til ryttere med Pro Tour-statur. Net-materialet har en smule stretch uden at trøjen falder i kategorien af trøjer der har ultrastræk i alle fire retninger. Alligevel har vi fundet, at den sidder fint til og giver et tæt fit uden generende, overskydende stof i vinden.

 

Der er god plads i kraven, mens ærmerne er holdt forholdsvist korte i længden og med en afslutning som følger resten af trøjens snit – tæt, men alligevel så man godt kan have lidt overarme og stadig få en super følelse.

 

POC har placeret en meget elastisk kile under armene, hvilket er ret genialt. Det betyder, at trøjen sidder tæt på en meget behagelig måde, i et område som eller kan være svært at få til at passe i en tæt cykeltrøje. Det bidrager i høj grad til en fin pasform.

Taljen afsluttes med en tynd elastik, som sørger for at trøjen forbliver fint på plads.

 

Under kørsel præsterer trøjen meget flot. Vi har haft lejlighed til at teste på nogle meget varme dage, og her ånder trøjen godt og tilbyder en fin ventilation via sine stofkvaliteter.

 

Bagpå finder man de traditionelle tre lommer. Her er fin plads til fornødenhederne og de sidder fornuftigt, når disse skal tilgås. Vi har under testen forsøgt os med varierende indhold, og der er godt med plads til alt det nødvendige. Kører man under forhold som kræver, at man har en jakke eller vest med, så er der snildt plads til den, uden at det ødelægger eller hæmmer hverken plads eller adgang til de øvrige lommer. 

Contour Bibshorts

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: Navy Black
Størrelser: S-XXXL
Vejl. pris: Kr. 1.900,-

Test:

Contour bibshorts’ene fra POC er fremstillet i et ultrastrækbart materiale med fokus på blandt andet åndbarhed. Egentligt er de ikke fra Fondo-kollektionen som sådan, men de er lavet med en del funktioner for øje, som er nødvendige, når lange, bjergrige ture skal overkommes.

 

I hånden er det let at blive imponeret af den kraftige og virkelig bløde kvalitet, som for alvor lægger op til et behageligt ridt.

 

Selv om stoffet strækker let, så bibeholder det sin densitet, og den tætte struktur er stort set umulig at ’strække tynd’. I vores øjne er dette en yderst vigtigt feature i et par bibshorts, og det mestrer POC til perfektion.

 

Pasformen er ligeledes formet af den overlegne stofkvalitet. Stoffet har nok elasticitet til at sidde tæt og slutte til alle steder. Omvendt fornægter blødheden sig aldrig og overalt er det en fornøjelse mod huden.

En anden vigtig faktor for den fine pasform er de fire paneler som bukserne er bygget op af. Denne konstruktion giver dem et ergonomisk snit, som følger kroppens linjer, så bevægelse er helt uden friktion og gener. Fint skrædderhåndværk fra POC.  

 

Niveauet af stretch er doseret godt, så shortsene sidder fint til uden at krybe, men aldrig så tæt, at det på noget måde føles for snævert. Lukningen i benene er en cirka tre centimeter bred elastikkant, som fordeler trykket godt, så man ikke oplever hudfolder eller afklemning på benet, mens man får nok support til, at bukserne forbliver på plads – også selv om ruten står på masser af ture op og ned i sadlen.

 

Således er det også et par shorts, som vi uden bekymring kan anbefale til alle kropstyper.

 

Indlægget præsterer højt på karakterskalaen. Selv om det er forholdsvist minimalistisk, så støtter det godt og når det er kørt til, så vil det være en fremragende beskyttelse, som yder god komfort, i en lang Gran Fondo.

 

POC imponerer ligeledes ved at mestre de små detaljer. Lændestykket er støttende med sit faste materiale, selerne er bløde og dejlige, mens indersiden af benafslutningerne er beklædt med masser af silikone for et fast greb om benet. Tilmed har selerne en ekstra, todelt lomme, hvor man kan opbevare værdier eller ekstra garderinger, som man kun skal bruge i nødstilfælde. Så behøver dette ikke optage vigtig plads i baglommerne, som man skal have let adgang til.

Fondo Glove

Fakta:

Farve: Grå/sort (New York), Grøn (Napa Valley), Lyseblå (Holguin-Cuba) og Lilla/lyserød (Rio).
Størrelser: XS-XL
Vejl. Pris: Kr. 450,-

 

Test:

En ganske minimalistisk handske som kan gøre de lange ture lidt lettere eller beskytte rytteren i løb, hvor der er ekstra risiko for styrt.

 

Handskerne har et tæt fit og det gør at der skal kæmpes lidt for at få handsken på og efterfølgende helt på plads. Her kunne man godt have ønsket sig en åbning med en anelse mere elastik.

 

Til gengæld er pasformen god, når handsken er kommet helt på. Vi har kun oplevet at have fuld bevægelighed i fingre og hånd, helt uden besvær.

 

I håndfladen, som er lavet af et groft og holdbart materiale, er der indlagt med beskyttelse i håndrodden, hvor der hviles på styret. Beskyttelsen er i den minimalistiske ende, så har man tendens til ømme hænder eller vabler, så skal man nok vælge en kraftigere model. Har man derimod, som denne tester, ingen problemer i den afdeling, så får man let og diskret beskyttelse.

 

Silikone-greb under fingrene er yderligere med til at forstærke grebet, selv om det ikke er noget man reelt lægger mærke til i praksis.

 

Overdelen er tynd, fin og åndbar, hvilket er med til at forstærke den lette følelse fra den øvrige del af Fondo-kollektionen.

 

POC har desuden indlagt en fin detalje med en strop ved fingrene, hvorved handsken bedre kan rives af. Det gør denne manøvre lettere end at få den på.

Fondo Sleeves

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: Grå/sort (New York), Grøn (Napa Valley), Lyseblå (Holguin-Cuba) og Lilla/lyserød (Rio).
Størrelser: S-XL
Vejl. pris: Kr. 450

 

Test:

Fondo-armvarmerne er et sæt relativt tynde af slagsen. De er udført i en fin stofkvalitet, hvor form igen understreger funktion. Det er således ikke et par armvarmere til decideret kolde dage, men derimod et sæt værn på eksempelvis kølige nedkørsler eller blot nedkørsler med masser af vindkøling efter en svedig opkørsel.

 
Ærmerne er lavet med godt med elastik. Det sikrer en fin pasform for de fleste kropstyper. Dog er den øverste åbning en smule snæver - her mangler vi lidt elastik for en bedre pasform.

 

Som resten af Gran Fondo-serien, så er ærmerne ganske lette og elegante, hvorfor de er optimale til at have med på farten og til at give beskyttelse på ikke alt for kolde dage.

Vi vil anbefale kraftigere armvarmere til forårs- og efterårsbrug, mens disse egner sig suverænt som et par, som intet fylder i lommerne på dage/løb hvor pladsen i baglommerne skal prioriteres benhårdt.

Konklusion:

Fine og elegante produkter fra svenskerne, hvor især materialekvalitet og pasform i bibshorts kan måle sig med de bedste i branchen. Også den fine sammensmeltning af god stofkvalitet og åndbarhed i trøjen er værd at nævne.

 

Alle produkterne kan varmt anbefales til det, som de netop er sat i verden for – nemlig Gran Fondo-løb og lignende strabadser.

 

Sådan har vi testet:
Alle produkter er testet i det danske forår og forsommer på landevejen. Temperaturerne har budt på både meget varme dage og også mere vindblæste og kolde af slagsen.

 

Stillet til rådighed af: ODEX

DEL
INFO
Arkiv: Andet udstyr
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?