Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Test: Højprofilhjul fra Black Ink, Engage, Mavic og Specialized

Fire high-end højprofilhjulsæt som alle yder på højeste niveau og samtidig emmer af kvalitet og fart. Prisspændet på hjulene samt forskellige designmæssige features gør dog hver især hjulsættene til deres ’egne’.

Introduktion:

Står du og mangler et løbshjulsæt, eller vil du bare gerne have et lækkert hjulsæt af høj kvalitet, så er der her mulighed for at opnå dette, dog i den højere prisklasse.

 

De testede højprofilhjul hører til i ’high-end’ kategorien, hvilket også afspejles i hjulenes vægt, pris, design og features.

 

Vi har testet fire modeller fra fire forskellige mærker, som har det til fælles, at de alle ligger i en prisklasse, som det ikke er de fleste der kan (eller vil) være med i. De er alle med full-carbon fælge, med en 40 eller 50 mm fælg til dæk og slange.

 

Vi har testet:

- Black Ink Fifty C

- Engage Sphere 50C

- Mavic Cosmic Carbone 40C

- Specialized Roval Rapide CLX 40

 

Sådan har vi testet:

Alle hjul er testet på almindelige landevejsracere i både tørvejr og regnvejr, det sidste for at kunne vurdere hjulenes bremseevner under forskellige forhold. I den forbindelse har vi til alle hjulene anvendt Swiss Stops klodser til carbon (Black Prince), dels for at skabe ensartethed, dels på grund af klodsernes gode egenskaber.

Desuden er alle hjul testet med standarddæk, altså hverken ekstra slidstærke vinterdæk eller lette og tynde sommerdæk. Dæktrykket har været 8 bar ved alle test.

Testen af hjulene baserer sig på testpersonernes oplevelser, hvor der i første omgang er lagt vægt på parametre som vægt og design og dernæst accelerationsevne, vindfølsomhed, bremseevner, stivhed samt generel kvalitet og funktionalitet.

Black Inc ‘The Black Fifty C’ clincher carbonhjul

Feltet.dk's samlede vurdering:

Stillet til rådighed af:

EB Cykel Import
Black Inc

 

Særlige features ved produktet:

- Fullcarbon-hjulsæt

- Fælghøjde: 50 mm

- Fælgbredde: 27 mm

- Eger: 24 (for) / 24 (bag)

- X-tra: DT Swiss Aerolite eger

- Nav: DT Swiss 240S Straightpull

- Opgivet vægt: 1.495 gram

- Vejl. pris for hjulsættet: Euro 1.688

 

Test:

Førstehåndsindtrykket af hjulene er et hjulsæt af høj kvalitet, lav vægt og et meget flot design, i ren sort. Hjulene bliver leveret med QR, carbon bremseklodser, hjulpose og spacer til 10 speed kassette.. 

 

Hjulene ruller virkeligt godt og DT Swiss-navet fungerer upåklageligt.

 

Black Inc 50 C er et yderst stift hjulsæt, og ruller virkelig godt i høj fart, specielt over 30 km/t. Det er accelerationsstærkt og holder farten. Det er udformet aerodynamisk, hvilket gør det meget lidt vindfølsomt. Der er ingen problemer med bakkekørsel i Danmark, og de leverer også god acceleration på bakkerne.

 

Hjulsættet har været udsat for stor belastning og flexer på ingen måde, derimod er det meget stabilt ved høje belastninger. Det bremser godt i både tørt og vådt føre og egner sig godt til danske forhold.

 

Et super godt hjulsæt hvor komfort og stivhed er over gennemsnittet, og så er de ikke sidevindsfølsomme, hvilket er et plus til trods for den dybe profil.

 

På grund af designet og udformningen har hjulsættet en ”fed” lyd – det er blevet bemærket af op til flere medryttere.


Det er selvfølgelig mange penge, dog ikke i forhold til konkurrenterne, hvor Black Inc leverer en høj grad af ’value for money’. Der er ”crash” garanti på 250$ pr. stk. for reparation af hjulet, dette gælder hvis man er så uheldig at styrte og smadre hjulet. Denne garanti er gældende i 2 år.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Accelerationsevne, design, stivhed, komfort, vægt, ”crash” garanti

- Intet at bemærke

Første indtryk/Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Vægt:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's test kriterier

Engage Sphere 50C

Feltet.dk's samlede vurdering:

Produktet er stillet til rådighed af:

Strada

 

Særlige features ved produktet:
- Fælg: Full-carbon

- Fælghøjde: 50 mm
- Eger: 20 (for) og 24 (bag)
- Nav: DT Swiss 240 Straightpull
- Vægtbegrænsning: Ingen

- Lir detalje: Ny asymmetrisk bagfælg for større styrke, stivhed og respons
- Vægt: 1590 gr (opgivet)
- Vejl. pris for hjulsættet: Kr. 12.995

 

Test:

Det stilrene hjulsæt fra Engage passer til de fleste af de forhold, som det danske cykelterræn har at byde på. Kombinationen af sorte fælge og hvide eger ses efterhånden flere steder og giver et stilrent og dog knap så konservativt udtryk som helt sorte hjulsæt.

 

Hjulene ruller glimrende og DT Swiss-navet fungerer upåklageligt. Et rigtig fint bekendtskab.

 

Engage Sphere 50C er et stift hjulsæt, som især udmærker sig ved kørsel i høj fart, hvor det på glimrende vis holder farten. Hjulet er også fint afstemt til accelerationer, hvor den høje stivhed bider fra sig og omsætter til fremdrift. Dog er der ingen tvivl om, at sættet primært leverer en kombination af stivhed og aerodynamik fremfor rendyrket stivhed til eksempelvis bjergkørsel.

 

Trods hårdhændet behandling flexer hjulene ikke og omsætter effektivt dine kræfter. Hjulsætter er stabilt ved høje belastninger og der er nok stivhed til, at det ikke bøjer ud ved maksimal belastning – som for eksempel spurter på små bakker.

 

For et race-hjulsæt er komforten over gennemsnittet, og hjulene er ikke særligt sidevindsfølsomme – den dybe profil til trods.

 

På negativsiden er hjulenes bremseevne. Bremsefladen i kulfiber lader en del tilbage at ønske, både hvad angår respons og bremselængde. Selv i tørt vejr mangler der greb.


Alt i alt et bundsolidt hjulsæt til fart, som ruller nærmest perfekt og er overraskende komfortabelt. Et hjul til alle forhold. Til prisen lader bremseevnen dog for meget tilbage at ønske.

Første indtryk/Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Vægt:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's test kriterier

Mavic Cosmic Carbone 40 C

Feltet.dk's samlede vurdering:

Produktet er stillet til rådighed af:

Mavic
Biketoyz

 

Særlige features ved produktet:

  • - Carbon-clincher forstærket med aluminium
  • - Flæghøjde: 40 mm
  • - Bremseflade: Carbon med TgMAX teknologi
  • - Eger: 16 (for), 20 (bag) 2 kryds i kassette side.
  • - Nav: 11 speed, med 10 speed spacer. Carbon krop, med aluminiums flanger, samt justerbare lukkede lejer.
  • - Vægtbegrænsning: Ingen
  • - Vægt: 1545g/2085g (opgivet uden/med dæk)
  • - Vejledende pris med dæk, hjulposer og værktøj: Kr. 15.999

 

Med Mavics bud på et allround carbon clincher hjul, får man efter deres eget udsagn, det første pålidelige carbon clincher hjulsæt.

 

Det første man bider mærke i når man pakker disse hjul ud, er det lækre og afdæmpede design, en mat carbon fælg, med blank sorte Cosmic mærker, og hertil et lækkert carbon nav.

Man fornemmer samtidigt at det er kvalitet man har i sine hænder.

 

Man tænker ofte bremseegenskaber, eller mangel på samme når man tænker carbon clinchers, og det er da også her Mavic gerne vil udmærke sig. Det er efter denne testers oplevelse lykkedes. Den nye TgMAX teknologi lader til at virke efter hensigten, nedbremsning fra høj fart føles markant og samtidigt jævnt, selv under våde forhold bremser de på niveau med de fleste alu hjul.

 

Under accelerationer virker sættet smidigt og responsivt, på flad vej, såvel som på stigninger. De har en smule flex ,dog skal det siges at undertegnede, med sine 85 kg endnu har til gode at prøve et hjul han ikke kan træde på bremsen på stigninger. De holder farten helt som ønsket af et højprofils hjul, og samtidigt kan man roligt lade sættet sidde, på blæsende dage, da de ikke lader sig påvirke i sidevinden.
 

Her er bestemt tale om et hjul der vil være med i konkurrencen, med sit flotte design, køreegenskaber, og ikke mindst bremseevne.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Design, bremseegenskaber, kvalitet

-  Små mislyde fra eger (første 100 km), en smule flex

Første indtryk/Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Vægt:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's test kriterier

Roval Rapide CLX 40

Feltet.dk's samlede vurdering:

Produktet er stillet til rådighed af:

Specialized Danmark

 

Særlige features ved produktet:
- Fælg: Full-Carbon

- Fælghøjde: 40 mm
- Eger: 20 foran (Radial) / 24 bagved (2-kryds)
- Nav: CeramicSpeed lejer
- Vægtbegrænsning: 108 kg
- Lir detalje: Carbonskal på fornav, skjulte nipler

- Vægt: 1.375 gram (opgivet) / 1387 gram (målt)

- Vejl. pris for hjulsættet: Kr. 17.998

 

Test:

Roval Rapide CLX 40, er Roval's tophjulssæt og er et dyrt bekendtskab, men uden tvivl også noget af det ypperste indenfor højprofilhjul til dæk og slange.

 

Roval leverer med Rapide hjulsættet, kvalitet, flot design, høj grad af stivhed og en enestående accelerationsevne. Hjulene virker minimalt vindfølsomme, bremser fremragende – også i vådt føre, og hjulsættet egner sig derfor bestemt som ”all-roundhjul” i alt slags terræn, samt under skiftende vejrforhold. 

 

Hjulsættet er holdt i afdæmpede farver med sort som det dominerende tema. Stafferingerne på fælgen er holdt i en blank sort farve, og man skal således tæt på hjulene for at kunne se disse. Der er ingen synlige nipler på fælgen, idet disse sidder inde i fælgen, hvilket bidrager til at hjulene fremstår designmæssigt ’rene’ og enkle. Dette bevidst underspillede design fungerer fremragende, hjulene fremstår anonyme, men emmer samtidig af kvalitet og fart.

 

Noget af det første man mærker, når hjulsættet tages i brug er deres ”lethed” og gode accelerationsevne. De virker meget stive, utrolig lette og gode til at holde farten. De ligger meget stabilt og aggressivt i svingene, samtidig med at de er nemme at accelerere op i fart.

 

Hjulene bremser rigtig godt, også under aggressiv kørsel og i vådt føre. Faktisk ligger dette hjulsæts bremseevner meget tæt på dem, man kender fra hjulsæt med aluminiumsbremsekant.

 

Hjulene reagerede sjældent på vind, hvilket i høj grad må tilskrives fælgens højde på 40 mm, samt den lave vægt. Derfor ses hjulene også at være ideelle, både i fladt og bjergrigt terræn.

 

Navene leverer til fulde og fremstår særdeles velrullende og robuste. CeramicSpeed lejerne ruller fantastisk og giver uden tvivl hjulsættet det sidste.  

 

Prisen er vel sagtens det eneste svage punkt disse hjul har. Det er uden tvivl en høj pris for et hjulsæt, men i forhold til konkurrenterne hører Roval hjulene faktisk blandt de billigste.


Det bed vi særligt mærke i:

+ Accelerationsevne, vægt, design, stivhed, alsidighed

- Prisen

Første indtryk/Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Vægt:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's test kriterier

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Volta Ciclista a Catalunya(2.UWT) 25/03-31/03

Driedaagse Brugge-De Panne(1.UWT) 27/03

Settimana Internazionale ...(2.1) 27/03-31/03

Driedaagse Brugge-De Panne(1.UWT) 27/03

Settimana Internazionale ...(2.1) 27/03-31/03

Driedaagse Brugge-De Panne(1.WWT) 28/03

E3 BinckBank Classic(1.UWT) 29/03

Classic Loire Atlantique(1.1) 30/03

Gent-Wevelgem In Flanders...(1.WWT) 31/03

Gent-Wevelgem In Flanders...(1.NCUPJW) 31/03

Gent-Wevelgem(1.UWT) 31/03

Cholet - Pays De Loire(1.1) 31/03

Gent-Wevelgem(1.NCUP) 31/03

Gent-Wevelgem(1.NCUP) 31/03

Tour of Thailand(2.1) 01/04-06/04

Dwars door Vlaanderen(1.UWT) 03/04

Giro di Sicilia(2.1) 03/04-06/04

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger