Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: isolés Charles Shelter ECO Jersey og vest

Test: isolés Charles Shelter ECO Jersey og vest

16. september 2019 13:00

En veludført løsning til de danske ydersæsoner, som kan klare både vind og vand uden at rytteren koger over. Kvaliteten er vanlig, overlegen isolés standard.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Introduktion

isolés er et nyskabt dansk brand, som hurtigt har skabt en masse opmærksomhed omkring sig selv med underspillede, moderne designs holdt i noget man bedst kan betegne som skandinavisk minimalisme.

 

Bag mærket står Henrik Dahl Rubak, som har lang erfaring med udvikling af cykeltøj og så ingen ringere end Jakob Fuglsang, som tidligere i år blev medejer af isolés.

 

Her bidrager Danmarks bedste cykelrytter med uvurderlig feedback og idéer til fremtidige kollektioner og nye produkter. Fuglsang er i øvrigt kendt som en detaljens mand, når det kommer til grej, hvor han stiller høje krav til sit udstyr og sit tøj.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

isolés er grundlagt ud fra princippet, at intet er vigtigere end den enkelte rytters oplevelse.


En central del af oplevelsen er godt udstyr og her har brandet ganske enkelt et erklæret mål om at skabe tøj, som giver bedre ture for de ryttere, som bruger det.

 

I denne sæson har isolés også lanceret en meget klar og miljøbevidst holdning, hvor ambitionen er, at produkterne skal produceres så bæredygtigt som muligt ved at udforske nye veje, som blandt andet benytter sig af genanvendelige materialetyper. Miljømæssige egenskaber som isolés har fortsatte ambitioner om at udvikle og forfine over tid.

 

Nu har isolés smidt en ny kollektion på gaden kaldet Shelter. Det er en jersey og en vest, som er lavet i materialer, som både kan modstå vind og vejr samtidig med at rytteren kan ånde.

 

 

Charles Shelter ECO
Farve: Navy
Størrelser: XS - 4XL
Vejledende udsalgspris:

Jersey: 1299,95,- kroner

Vest: 1149,95,- kroner

 

 

Test

Der er træning på programmet. Eller rulletur med vennerne. Du glæder dig. Men udenfor kan vejret tilsyneladende ikke rigtig bestemme sig: Skal det være tørt eller vådt? Skal det være smålunt eller skal vinden bide?

 

Hvis du cykler på danske landeveje, så kender du ovenstående. Og så kommer problemet: Hvad skal du tage på? En tynd jersey bliver for kold. En jakke får dig til at koge over, når en af dine venner vrider watt ud af køllerne imod det nærmeste byskilt. Og det er endda uden at tage forbehold for regn, som er en helt anden udfordring.

 

Isolés byder nu ind med et svar og deres version på et produkt, som dækker yderkanterne af de danske sæsoner. Det tidlige forår og det sene efterår som de åbenlyse kandidater.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Shelter hedder kollektionen, som består af en kortærmet jersey samt en vest.

 

Underspillet design

Shelter-produkterne holder isolés’ underspillede udtryk i hævd og er strippet for alt designmæssig larm. Begge produkter er mørke med isolés’ karakteristiske grå stribe på skulder og ryg. Praktisk og klogt, når man tænker på, hvad de skal udsættes for.

 

Men godt design handler ofte om de små detaljer, og hvor jeg først troede, at både jersey og vest var sorte, så er nuancen alligevel anderledes, da jeg trækker i det oven på et par sorte shorts.


Faktisk er begge produkter navyblå, men i en nuance som læner sig helt op mod det sorte. Det giver et interessant spil - og lidt mere kant end hvis den blot havde været sort. Jeg synes, at det er en fin lille detalje, som gør, at produktet skiller sig lidt ud.

 

 

Teknisk konstruktion

Da Shelter-produkterne er lavet til at virke i barske miljøer, så er de naturligt nok kraftigere end en traditionel jersey og vindvest. Der er brugt to primære tekstiler i konstruktionen. Brystdelen, maven, kraven samt ærmerne er lavet i et kraftigt materiale, som er tæt nok til at modatå både vind og en del vand.

 

Som Henrik fra isolés skrev til mig inden test, så er trøjen ikke 100 % vandtæt, men lavet så den giver ekstra beskyttelse samtidig med, at den ånder godt.

 

Rygstykket er tyndere, så kroppen kan komme af med varme ad den vej. Samtidig er det mere elastisk, hvilket bidrager til at opnå en helt tæt pasform.

 

Isolés har en klar ambition om at være så bæredygtig i sin produktion, så al den lycra, der er brugt på rygstykket er genbrug.

 

Pasform

Men først lidt om pasformen, for den er værd at bemærke. Fittet er tæt - som en almindelig trøje. Det kan jeg personligt rigtigt godt lide, for det eliminerer nogle af de kompromiser, der ofte følger med tøj til især regnvejr. Den tætte pasform er dog ikke overdrevet for der er fint med plads som følge af den udmærkede strækbarhed. Der kan sagtens passes et baselayer inden under også.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Der er desuden et par detaljer, som springer i mine øjne. På jersey’en er ærmerne laserskårede, hvilket giver en helt flad og helt tæt afslutning. Det er vigtigt, da man på den måde kan bruge et par løse ærmer under uden at noget buler. Parrer man jersey’en med de rette ærmer får man således nærmest et langærmet, jakkelignende produkt.

 

De samme afslutninger er brugt på vesten, så den slutter til i armhulerne og ikke lukker kold luft eller vand ind.

 

 

Eksamen i Dolomitterne

De føromtalte, meteorologiske udfordringer gør sig ganske vist gældende i Danmark, men endnu mere udtalte er de ofte, hvis man kører i bjergene udenfor sommersæsonen. Og det er netop hvad jeg netop har gjort - og dermed haft en perfekt legeplads til at teste Shelter-produkter fra isolés.

 

For bjergene viste sig endnu engang fra sin lunefulde side og bød på masser af ustadigt vejr. Kort sagt, så har jeg haft lejlighed til at teste Shelter-produkterne i regn, blæst, kulde og på stigninger med masser af intensitet.

 

Det første man bemærker, er de fine egenskaber i forhold til afvisning af vind og vand. Selvom isolés selv siger, at trøjen ikke er 100 % vandtæt, så afviser den vandet fint. Stoffet får vandet til at lægge sig udenpå og løbe af, så det ikke trænger igennem. Trøjen er brugt under flere lange byger uden at en dråbe er trængt igennem. Det samme gælder vinden. Der er sat en effektiv stopper for at kold vind slipper igennem den tætte vævning.

 

De beskyttende egenskaber er med andre ord fremragende i temperaturer mellem 5 og 16 grader.

 

Den store eksamen for mig var derfor hvordan trøjen ville arte sig under intensitet. Det blev testet til fulde på en 9 kilometers stigning, hvor der blev lukket op for gassen.

 

Trøjen ånder selvsagt ikke ligeså godt som en sommer-jersey - og det er naturligt nok. Men der er ingen problemer med at slippe af med en god del af varmen, så man ikke koger helt over. Det tynde rygstykke fungerer godt og lukker man lidt op for lynlåsen foran, så kan man klare det meste. Tager man graden af beskyttelse i betragtning, så er åndbarheden fremragende.

 

Læs også
Optakt: Presidential Tour of Türkiye

 

Desuden har lommerne været flittigt brugt, da man jo har en del mere med, når man er ude på daglange ture i bjergene. Selv med masser af gods, så holder pasformen på trøjen fint.

 

 

Konklusion

Den mest præcise oversættelse af Shelter er noget med at ’give ly’ og det er præcist hvad de nye produkter fra isolés gør.

 

Materialerne fungerer præcist efter hensigten og give ly imod vind og vand, mens man godt kan slippe af med overskudsvarmen. Kvaliteten af båd ematerialer og håndværk er helt klart i top.

 

Jersey’en er fin i sig selv på en kold dag, men når den skal i spil, så vil det ofte være oplagt at køre med ærmer også. Gør man det, får man masser af beskyttelse og nærmest en tynd performance-jakke ud af det. Med den fordel at man kan smide ærmerne, når det er allermest intenst.

 

Vesten har de samme egenskaber, men vil for alvor virke på dage hvor man starter i kulde eller som et ekstra lag ovenpå et i forvejen varmt produkt.

 

Så kan man til gengæld modstå det meste!

 

Stillet til rådighed af: isolés

Feltet.dk's vurdering
DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?