Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: Isolés Louis jersey ECO

Test: Isolés Louis jersey ECO

16. august 2021 13:20

En ægte sommertrøje i udtryk, farve og ydeevne, som rammer spot on med en helt perfekt pasform.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Fakta:

Producent: isolés
Produkt: Louis Jersey White Sand ECO
Farver: Sand/hvid

Størrelse: Medium (fås fra XS-3XL)

Vejledende udsalgspris: 899,95,- kroner

 

Introduktion

Danske isolés, som stammer fra Vejle-egnen, er efterhånden veletablerede på scenen for cykeltøj, hvor stil og design skal gå hånd i hånd med funktionalitet.

 

Efter blot få sæsoner på landevejen har mærket skabt et både nationalt og internationalt publikum, som er glade for kombinationen af nordiske designdyder og italiensk skrædderkunst, som er hjørnestenen i isoles’ filosofi.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Det danske mærke har desuden stort fokus på at være bæredygtige, hvorfor produkterne markeret med ’ECO’-tagget primært benytter sig af genbrugsmaterialer.


isolés har desuden et erklæret mål om at fortsætte med at blive endnu mere bæredygtige i deres produktion.

 

Til denne sæson har mærket så lanceret en ny kollektion ved navn Louis. Vi har testet cykeltrøjen fra kollektionen.

 

 

Test

En af de ting, som har været med til at skille isolés ud på markedet er en ret stringent designlinje, som bedst kan betegnes som minimalistisk. I Louis-kollektionen er stilen lidt mere svævende med grafiske elementer og mønstre, som skiller sig lidt mere ud.

 

Stilen - og farvevalget - er dog stadig afdæmpet, så man får stadig signaturen fra isolés med roligt og stilfuldt design, synes jeg.

 

Gode materialer til sommervarmen

 

Louis-trøjen er lavet til de varme sommerdage, hvor alle cykelryttere udfordres af høje temperaturer, som kan gøre det svært at komme af med varmen.

 

Det ses tydeligst ved materialevalget, hvor isolés bruger to primære materialer. Begge er tynde og luftige, hvilket opnås igennem en let perforering, som øger åndbarheden.

 

Forside og bagside består af det tykkeste af de to materialer, mens området under armene er lavet af et endnu letter materiale, som skal sørge for at sikre god ventilation i et område som generer meget kropsvarme og som ikke har samme mulighed for afkøling, som eksempelvis forsiden, hvor vinden er med til at afkøle, når farten øges på cyklen.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

En anden fordel ved de perforerede kvaliteter, som altså har nærmest er et gitter af mikroskopiske huller spredt over hele stoffet, er, at stoffet bliver bedre til at flytte fugt og sved fra kroppen og ude i stoffet, hvor det kan fordampe.

 

De lette og luftige materialer kommer absolut til sin ret ude på cyklen.


Jeg har haft lejlighed til at teste trøjen på en varm sommerdag i de høje bjerge i Dolomitterne, hvor varme stigninger med lav fart og minimalt luft-flow, virkelig stiller krav til ens trøje.

 

Her fungerede Louis-trøjen virkelig godt. Selv på opkørsler på over en time, hvor der bliver givet godt med gas, bliver trøjen aldrig gennemsvedt og man har en god fornemmelse af, at kroppen ikke bliver alt for våd undervejs.

 

Det både tynde og perforerede stof er virkelig fedt i varmen og man kan sagtens mærke forskel i forhold til en jersey som er tykkere og lavet til at skulle fungere i lavere temperaturer.

 

 

Perfekt pasform

Udover de åndbare egenskaber, så vinder trøjen også på sin helt eminente pasform.


Vi har bemærket det før, når vi har testet tøj fra isolés, men det fortjener at blive nævnt igen her: Det danske brand har virkelig formået at finde en formel for pasformen, som bare spiller!

 

Louis-trøjen sidder helt tæt, men på den måde, hvor man nærmest ikke mærker, at man har den på.

 

Jeg oplever, at den sidder exceptionelt godt hen over brystet, hvor den slutter helt vildt godt til under armene, så ærmer og skuldre sidder perfekt, men uden at det strammer nogen steder. Her spiller konstruktionen selvfølgelig en stor rolle, men også sammensætningen af materialer er vigtig her.

 

For det luftige stof har den helt rette mængde af stræk, så trøjen kan bevæge sig med kroppen og lægge sig tæt ind til huden.

 

Læs også
Formand for DCU trækker sig

 

Den er et godt eksempel på, hvor fjerlet og blød en trøje kan føles, når pasformen er godt afstemt. Og det kendetegner en god sommertrøje mere end noget andet.

 

Den tætte pasform appellerer nok mest til de ryttere som (også) har fokus på fart og som godt kan lide et clean og strømlinet look. Men til forskel fra ’rendyrkede’ aero-trøjer, så er fittet her langt mere inklusivt og de fleste vil føle sig hjemme, medmindre man foretrækker en decideret løs pasform.


Rent silhuetmæssigt, så er det meste iøjnefaldende, at ærmerne er ret lange og går helt ned til albuerne. Ikke blot langt ned på overarmen, men helt til albuen.


Den er en æstetik som præger den moderne cykling, hvor tendensen har fundet vej ind sammen med det store fokus på aerodynamik, men som nu også præger den nutidige cykelmode. Jeg er stor fan af denne tendens og de laserskårede afslutninger fuldender looket i min optik. Der er fin med plads i ærmerne i øvrigt, som sidder godt til, men stadig tillader overarme i de fleste størrelser.

 

 

De små detaljer

Trøjen er forsynet med de obligatoriske tre baglommer, hvor den yderste til højre desuden har en lille lynlåslomme til eksempelvis kreditkort, nøgle eller andre ting, som man nødigt vil tabe på turen.

 

Der er udviklet lidt på lommesystemet, så der er en ekstra centimeter i lommernes dybde. Den sidder helt tæt ind til kroppen, når lommerne ikke er fyldte, men giver altså lidt mere plads, når de fyldes.

 

Man mærker ikke rigtig den ekstra centimeter sådan helt konkret, men der er fin plads i lommerne, hvor jeg har haft dem ladet til en lang dag i bjergene uden at det har ødelagt trøjens pasform.

 

Skulderen har indbyggede refleksdetaljer, men det er nok tvivlsomt hvor tit man kommer ud i mørket i en sommertrøje lavet til de varmeste sommerdage trods alt.

 

 

Konklusion

Louis-trøjen lever til fulde op til sin titel som en ægte sommertrøje.

Den er let i sit udtryk og føles fjerlet på kroppen, hvor den ånder godt og holder rytteren fri for sved.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Pasformen er blandt de bedste vi har prøvet og det giver en trøje, sm man har lyst til at bruge igen og igen.

 

Det moderne udtryk vil tiltale mange - og måske jage nogle bort - men det er veludført og rammer cykelmoden spot on i vores optik.

 

Vælger man den lyse trøje, som vi har testet her, så er man sikker på at stå skarpt, når solen skal køres sort i sommervarmen - bogstaveligt talt.

 

Sådan har vi testet: 
Vi har testet trøjen i italienske bjerge i høje temperaturer, hvor varmen stiller store krav til tøjet.


Stillet til rådighed af: isolés

 

TESTRAPPORT

 

Brand: isolés

Model: Louis Jersey White Sand ECO

 

Hvad er produktet lavet til?

Trøjen er lavet som en decideret sommertrøje, som skal gøre indsatsen mere behagelig for rytteren på de varmeste dage.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Trøjen består af to primære materialer, som begge er perforerede for optimal åndbarhed og ventilation. De benyttes henholdsvis på kroppen og under armene, for at give udluftning, som er specifik afstemt.

 

Bedøm produktets konstruktion

‘Made in Italy’ er som oftest en god indikator for kvalitet, når det kommer til cykeltøj og det er også tilfældet her. Trøjen har masser af detaljer og overlap imellem forskellige materialer, som spiller godt sammen, udført med sikker hånd på de italienske systuer.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

Bedøm ydeevnen

Højt ydende på en varm sommerdag, hvor egenskaberne kommer til sin ret. Trøjen føles luftig, når temperaturen stiger og selv hvis man presser på, så kan stoffet sagtens følge med og fjerne sveden effektivt.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Materialerne er lækre hele vejen rundt og selv om de primære materialer - i sagens natur- er tynde, så føles de ikke sårbare overfor hverken (over)stræk eller normalt slid.

 

Bedøm pasform

Nærmest perfekt, hvis man er til tætsiddende trøjer, som samtidig er behagelige. Blandt de bedste fits jeg har prøvet.

 

Bedøm størrelse

Vi har testet i medium og den sidder behageligt tæt på mine 75 kilo og 183 centimeter.

 

Bedøm komfort

Materialer og pasform giver en god fornemmelse fra start, mens ydeevnen gør, at komforten er præcis hvor den skal være uanset om man lige er hoppet på cyklen eller har været i gang i et par timer.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Det er altid svært at diskutere pris, for de 900,- kroner, vil nogle synes er meget, mens andre gerne betaler nærmest det dobbelte for at få det, de vil have.


Jeg mener dog, at man får rigtig svært ved at finde en trøje til denne pris, som er bedre end isolés på både kvalitet, design og pasform.

 

Det er et prispunkt hvor mange kan og vil være med, når der skal investeres i lækkert cykeltøj. Trøjen her kan snildt konkurrere på lige fod med trøjer fra andre brands, som koster 500,- kroner mere.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Pasform, bløde og behagelige materialer og designet med en anelse kant.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Nej, der er faktisk ikke noget konkret at sætte en finger på.

 

KONKLUSION

Nød du at køre med tøjet?


Ja, det kan godt gå hen og blive en ægte sommerklassiker for mig.

 

Om testeren:

Alder: 38
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 13 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Feltet.dk's vurdering
DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?