Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: isolés vintertøj

Test: isolés vintertøj

17. februar 2022 18:00

Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Introduktion

 

Den nyeste kollektion fra danske isolés er gearet til den hårde danske vinter, hvor rytterne skal holdes varme, samtidig med at vind og regn skal holdes ude. Vintersæsonens Paul-kollektion fra isolés byder elementerne op til dans og vi har testet tøjet i særdeles hårde forhold. 

 

Fakta

Producent: isolés
Produkt: Paul Winter Jacket
Farver: Wooden Green

Størrelse: Medium

Pris:  Kr. 1999.95,-

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

 

Test
 

Et yderste lag til det hele

Paul Nordic Winter-jakken er lavet til at være et yderlag, som skal kunne modstå det hele og fungere som din foretrukne jakke på de koldeste dage, eller der hvor forholdene er værst i form af blæst, regn, sne og alt derimellem.


Isolés er dansk, så folkene bag kender på egen hånd, hvordan den skandinaviske vinter kræver lidt ekstra. Jakken er således fremstillet af et solidt materiale i kvaliteten 350 g/m2.

Denne tekniske betegnelse siger måske ikke os cykelryttere så meget, men det er et stof med masser af gods i og som føles kraftigt i hånden

 

Jeg har for alvor haft lejlighed til at teste egenskaberne, da testperioden har budt på flere dage med regn, slud og temperaturer tæt på frysepunktet. Det er absolut i de forhold, at jakken er bedst.

 

Regnen preller af stoffet og det er ikke lykkes mig at gennembløde materialet selv på den hårdeste testtur på over to timer, hvor vejret bød på tæt regn, og slud på vejene, som gav masser af sprøjt.

 

Jakken skærmer også helt perfekt for kold vind og kvaliteterne forbliver intakte, selvom jakken er under konstant pres af vand fra oven. De beskyttende egenskaber er nærmest helt perfekte og der er ikke noget vejr eller kulde, som ville få mig til at tøve med at hive jakken her ud af skabet.

 

 

Vær opmærksom på varmen

Jakken har en opbørstet inderside, som altid giver en lun fornemmelse og er med til at gøre den varmere. Netop varmen er den næste egenskab, som er værd at nævne. For jeg er ret imponeret over, hvor varm jakken faktisk er, selvom den er minimalistisk i sit udtryk.

 

Derfor er den rigtig god på de kolde vinterdage, hvor man får rigtig meget varme og beskyttelse kontra vægt og ’fylde’. Det er her jakken excellerer, for den er er ’rigtig’ vinterjakke. Jeg har testet jakken med Isolés’ eget merino-baselayer og den kombination har været rigelig, selv når der er frost, regn og blæst.

 

Derfor skal man også være opmærksom på, at man ikke får proppet et for tykt lag eller for mange lag under, hvis man er ude på de meget milde vinterdage eller i ydersæsonerne.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

 

Traditionel pasform

Isolés beskriver selv pasformen som klassisk og det vil jeg faktisk give dem ret i.

Der er ikke så meget at rafle om. Den sidder behageligt tæt og man får en fornemmelse af en hurtig jakke, hvor intet kommer til at hænge eller fylde i vinden.

Omvendt er den heller ikke ultratæt, så der er plads til et solidt lag indenunder og der er også noget bevægelsesfrihed.

 

Jeg kan godt lide, at det virker som om, at Isolés har efterladt lige lidt ekstra rum i ærmerne og under armene. Ikke noget man lægger mærke til rent æstetisk, men funktionelt giver det lige nøjagtig plads til en tykke baselayer, uden at det føles klemt. Jeg synes, det er vigtigt, at der er lidt plads i områderne omkring overarmene og skuldrene, så man kan bevæge sig og det fungerer her.

 

Jeg vil også rose Isolés for taljen, som har en kraftig elastik, så den sidder godt til og ikke lukker kold luft op, når man bevæger sig. Det hjælper os med at bibeholde pasformen.
Og så er der en ekstra ’flap’ bagpå, som beskytter bagdelen mod vand fra baghjulet.

 

Jeg er 183 centimeter høj og vejer cirka 75 kilo og jeg har testet jakken i en medium.
Jeg har valgt den størrelse fremfor en large, da jeg godt kan lide den strømlinede fornemmelse og følelse (hvis man ikke har hurtige nok ben, så er det rart at tøjet hjælper).
Hvis man foretrækker en lidt mere tilgivende pasform eller ligger mellem to størrelser, så kan man vælge at gå en størrelse op uden at det påvirker egenskaberne.

 


 

Detaljerne

Isolés har efterhånden opbygget en stærk, visuel identitet, hvor det afdæmpede og underspillede design er i fokus. Således også her. Silhuetten er slank og strømlinet og den støvede, grønne farve er klassisk uden at være kedelig sort.

 

Tre baglommer sørger for godt med plads til opbevaring, mens en enkelt lynlåslomme gemmer værdierne og andre sarte genstande væk. Lommen er tilmed lavet i et tykt, isoleret materiale, så ens telefon for eksempel kan holdes varm. Fin detalje.

 

Der er en enkelt refleks på skulderen foran og en i nakken. De er en del af Isolés’ udtryk og det fungerer fint og giver lige lidt ekstra synlighed.

 

 

Læs også
Formand for DCU trækker sig

 

Fakta
Producent: isolés
Produkt: Paul Nordic Deep Winter Bib Tights
Farver: Wet Navy

Størrelse: Medium

Pris: Kr. 1399.95,- 

 


 

Test
 

Lavet til nordisk vinter

Paul Nordic Deep Winter Bib Tights er lavet som en makker til jakken - de skal fungere på de koldeste dage.

 

Bukserne er todelte i materialet, så forsiden er  lavet i et stof, som Isolés kalder Nordic Shelter. Det er vind- og vandtæt og skal derved beskytte mod kulden, der hvor den er allerværst, nemlig der hvor rytterens krop bryder vinden.

Bagsiden består så af et nylon- og elastanmix med fleece på indersiden, som giver mere komfortabel bevægelsesfrihed. Stoffet er tyndere og mere strækbart i hænderne, i modsætning til det forreste materiale, som i sagens natur er nødt til at være lidt mere rigidt for at opnå sine egenskaber.

 

Jeg har testet bukserne under samme forhold som jakken, og ydeevnen er langt hen ad vejen den samme. Jeg oplevede lidt, at bukserne - i modsætning til jakken - måtte give lidt fortabt, da jeg kørte over to timer i silende regn. Her tog de imod lidt vand og varmegenskaberne blev forringet.
Det skal dog siges, at det på en måde er forventeligt. For det første kan bukserne ikke være lige så kraftige som en jakke. Det ville ødelægge bevægelsesfriheden totalt. For det andet, så er kraftig, silende regn atypisk for det vejr, som man normalt ville køre ud i om vinteren. Jeg er ret sikker på, at stort set alle bukser ville have kapituleret den dag - medmindre de var lavet til decideret regn, hvormed åndbarheden ville være væk og det ville give nogle helt andre problemer.

 

På de øvrige ture har bukserne fungeret fint i forhold til beskyttelse, dog uden at de har den samme fornemmelse som jakken, som man for alvor mærker er lavet til rendyrket vinter.
Det skal dog også siges, at den åndbarhed som er prioriteret her, er helt nødvendig i min optik. Hvis man kommer afsted i et par lange tights, som ikke kan ånde, så koger man simpelthen over lynhurtigt, da benene jo som bekendt arbejder hele tiden.

Så det er en balance og bukserne fungerer især godt, når man er ude for at træde igennem, hvor de regulerer varme/åndbarhed ganske godt.

 

 

God pasform

Bukserne jeg har testet, er uden pude, så man skal benytte et par shorts under. Det er en klassisk model, hvor man kan komme til at køre med sine yndlingsshorts hele året, hvilken for nogen er en prioritet.

 

Det kræver så, at man lige bruger et ekstra øjeblik på at få det hele på plads og på at få hevet vinterbukserne helt rigtig på plads ovenpå shortsene.

 

Når først de er på plads, så sidder de til gengæld godt. Især omkring benene, hele vejen ned til afslutningerne i anklen, får man en behagelig, tæt pasform, hvor den bløde inderside efterlader en lun fornemmelse.

 

Læs også
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

 

Detaljerne

Den gode pasform hjælpes også på vej af, at antallet af syninger er minimeret. Det mærkes blandt andet på selerne og i afslutningerne i benene, som i stedet er laserskårede, mens de såkaldte ’Flat Lock’-syninger på resten af bukserne gør, at der ikke er noget, som kan komme til at genere huden.

 


Konklusion
Isolés imponerer med en virkelig god jakke, som for alvor kan tage kampen op med vintervejret - og som bestod en monstertest på en af årets allerværste dage, hvor slud og regn stod i ledtog med hård kulde.

 

Den er forbavsende let og elegant i forhold til sin styrke, så man føler sig stadig hurtig selv om man er pakket ind.

 

Bukserne har en god pasform og er som jakken, lavet i lækre materialer og med tilsvarende finish.




Stillet til rådighed af: isolés

 

Feltet.dk's vurdering
DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?