Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Test: Kryptonite Alley F-650 forlygte
05. februar 2019 06:00

En kraftig og effektiv forlygte, som kan det hele og leverer en bred række af gode lysmuligheder til især landevejen.

Indledning

Kryptonite har eksisteret siden 1971 og siden da leveret og udviklet innovative cykellåse og systemer til at sikre vores cykler mod tyveri.

 

I 2017 udvidede Kryptonite så produktionen til også at indeholde cykellygter, som både skal udvide sikkerheden på vejene og give rytterne bedre udsyn.

 

Fakta:

Kryptonite Alley F-650

Type: Forlygte
Max lumens: 650
Batteri: USB-genopladelig (Micro USB-port)
Størrelse: 10,5 cm x 4 cm x 3,4 cm
Vægt uden beslag: 127 g

Vejledende udsalgspris: 619,- kroner
 

Test

 

 

Design

Lygten er traditionelt opbygget som en aflang cylinder, der rummer nok elektronik og power til at fyre op for de 650 lumens.

 

Valget er lige del naturligt og klogt, for det lange, strømlinede design gør, at lygten trods sin størrelse stadig er aerodynamisk og ikke fylder synderligt i vinden, som den hele tiden skal bryde via sin montering på styret.

 

Ellers er det værd at bemærke, at Alley F-650 er sat sammen af nogle ekstra robuste materialer, som nærmest giver den industriel karakter.

 

Man er ikke i tvivl om, at det her er med gedigen kvalitet, at man har med at gøre. Det yderste parti, hvor selve lygte og pære sidder i, er tilmed pakket ind i metal, så det kan holde til mere, hvis uheldet skulle være ude.

 

Kryptonite mener det seriøst, det er der ingen tvivl om!

 

Størrelse

Alley F-650 fra Kryptonite er med sine 650 lumens en ret kraftig lygte og derfor er den også større end de lidt mindre modeller, som præger klassen lige under denne.

 

Den fylder med andre ord lidt på styret, men den er hverken tung eller klodset.

 

De godt 10 x 4 centimeter generer ikke og er heller ikke nok for alvor at hænge i vinden.

 

 

Montering

Monteringsenheden er adskilt fra selve lygten.

 

Først og fremmest er den robust og følger op fra selve lygtens hårdføre indtryk, så de sammen matcher i kvalitet og ambitionsniveau.

 

Enheden monteres på styret ved brug af en lidt særpræget anordning. Hvor man som oftest ser fleksible spænderemme med huller, som trækkes rundt om styret og hæftes i en krog (ligesom et bæltespænde), så bruger Kryptonite en helt anderledes facon.

 

Selve remmen er lavet i et kraftigere og stivere gummimateriale med små riller fræset i. Remmen køres omkring styret og igennem en åbning, som kontrolleres ved hjælp af en bred split. Letter man på den, så kan remmen køre igennem, indtil den holder tæt om styret. Slipper man splitten, så lukker den sammen og remmen og holder beslaget spændt fast til styret. Herefter kan systemet lukkes af med en lille klap, så splitten sidder beskyttet og at hele låsesystemet dermed skærmes mod snavs.

 

Herefter monteres lygten ovenpå, hvor beslaget passer ind i en fordybning i selve lygtens hus. På selve lygten skal man trykke en lille knap ind, for at få de to dele til at klikke sammen.

 

 

Lumens / batterilevetider / indstillinger

Alley F-650 har seks lygteindstillinger:

 

High Steady: Kraftigste lysindstilling med fast belysning - 650 lumens / 2 timers levetid

Medium Steady: Mellemste lysindstilling med fast belysning - 325 lumens / 4 timers levetid                 

Low Steady: Laveste lysindstilling med fast belysning - 100 lumens / 12 timers levetid  

DayTime Pulse: Langsomt pulserende blink - 650 lumens / 8 timers levetid                       
NightTime Pulse: Fast belysning med kraftige blink - 100 (fast) / 300 (blink) lumens / 10 timers levetid

Economic Flash: Blink - 100 lumens / 26 timers levetid

 

Features

Alley F-650 har flere fine features:

 

Drejebart lygtehoved

Monteringsenheden, som selve lygten klikkes i, er drejbart, så man kan få lidt vinkel på lygten, såfremt man ønsker. Beslaget har en lille skrue, som kan løsnes, så det kan drejes. Hermed kan man få lidt vinkel på, hvis man er nødt til at montere lygten i den ene side af styret, så lyskeglen stadig er central.

 

Batteriindikator på tændeknap

Den anden feature er en batteriindikator indbygget i tænd/sluk-knappen, som sidder øverst på lygten.


Grøn betyder fuldt opladet og lampen skifter først farve, når halvdelen af batteriet er opbrugt, hvor den bliver gul. Når der er mindre end 25% tilbage, så skifter farven til rød.

 

Desuden skifter lygten automatisk til den mest energibesparende indstilling, når der er mindre end 10% tilbage af batteriet.

 

Side Illumination Ports

Den primære lyskegle kastes naturligvis fremad, men på begge sider af lygtens hoved, sidder en lille åbning, så der kan slippe lys ud for at øge synligheden for trafik, der nærmer sig fra siderne.

 

Indtryk i brug

Kryptonite Alley F-650 er en kraftkarl af en cykellygte.

 

Den er yderst robust og lækker i sin kvalitet og minder nærmest om noget, som er udviklet til en byggeplads eller deslige, hvor der er risiko for at få nogle tæsk.

 

Vægten er godkendt for en lygte, der kan levere op til 650 lumens og den generer ikke på styret eller influerer på cyklens styring.

 

Monteringsenheden er en smule anderledes og lidt mere besværlig at have med at gøre, end de mere gængse, fleksible remme. Det kræver lidt fingersnilde og tilvænning at betjene den og få den strammet til, især fordi den måde splitten er placeret, som åbner og lukker for låsen, er lidt vanskelig at komme til.

 

I starten kan man godt være lidt irriteret på systemet, men man vænner sig dog ret hurtigt til det. Reelt tager det 10-15 sekunder mere at montere, når man har fået teknikken på plads, så det er ikke et reelt problem.

 

Derimod er det faktisk bøvlet værd, for det er godt set af Kryptonite, at levere lygten på denne måde.

 

Den er nemlig lige tilpas tung til, at en rem alene ville kunne holde den ordentligt på plads. Den brugte metode giver et bredere anvendelsesområde, da man ikke skal frygte for, at hele molevitten ryger af, hvis man kører på ujævnt underlag.

 

Beslaget kan desuden vendes to veje på styret, alt efter om man ønsker at have selve lygten lidt bagved eller lidt foran selve styret. Lygten klikker nemlig i, uanset retning.

 

Lysmæssigt leverer F-650 ret imponerende!

 

Den højeste indstilling hvor 650 lumens leveres fast i to timer, oplyser vejen fremragende og fordeler lyset godt. Man får vejen foran sig oplyst grundigt og området foran forhjulet lyser tydeligt op og afslører alle detaljer på vejen, som man skal være opmærksom på.

 

Lyskeglen er desuden doseret, så den giver en god rækkevidde. Man ser let 10-15 meter frem, hvor lyset er kraftigt nok til at afsløre de fleste afgørende detaljer tydeligt.


Jeg var også imponeret af bredden på lysfaldet, sådan at man virkelig føler, at man er godt oplyst og let kan orientere sig på helt mørklagte veje.

 

Man har to timers køretid med denne indstilling, så de fleste kan få en fin gang vinteraftentræning i hus med fuld blæs på lampen.

 

De to lavere indstillinger fungerer også godt, hvor især medium-indstillingen med sine 325 lumens i fire timer er et godt kompromis. Kører man på landeveje man kender og med et godt underlag, så vil det række for mange.

 

De kraftige indstillinger vil desuden række ret langt til gravel-kørsel i terrænet også, hvis man ikke skal køre single-tracks, tekniske spor og nedkørsler med høj fart. Kan man derimod godt lide at stikke ind over et grusstykke hist og her, så er man fint dækket ind her.

 

Skal man køre mere actionpræget, så er det værd at gå på jagt efter lidt flere lumens og en lygte som er mere kompakt og har en fladere montering.

 

Skal man ud og køre natkørsel i terrænet, anbefaler vi naturligvis, at man prøver sig forsigtigt frem og overvejer en ekstra lyskilde på hjelmen. Det skal også nævnes, at Kryptonite selv betegner deres lygter som ’Street Lights’, hvilket altså understreger at de er lavet til brug på vejene, snarere end i skoven.

 

De pulserende indstillinger fungerer som de skal og den mest økonomiske indstilling giver imponerende 26 timers kørsel, hvor man opnår masser af synlighed i trafikerede områder. Tilmed tilbyder Alley F-650 8 timers højfrekvente blink, som kan bruges i dagslys og vil fungere som lidt af en øjefanger for den øvrige trafik, så man får ekstra sikkerhed i tæt trafik eller på åbne landeveje, hvor bilister derved lægger mærke til rytteren langt udefra.

 

Den lidt snørklede montering betyder, at man oftest klikker selve lygten af og tager med sig, mens man lader beslaget blive på styret. Skifter man rigtig meget mellem flere cykler, så kan det være et mindre irritationsmoment.

 

Kryptonite har placeret indgangen til micro-USB-porten under lygten, lige foran beslaget. Det undrer lidt, da netop det område kan være udsat for en del vandsprøjt og snavs fra vejen. Man skal derfor huske at lukke forsvarligt efter sig efter opladning. Stikket burde Kryptonite have placeret bagpå lygten, hvor det hverken var udsat for vand fra oven eller nede fra.

 

 

Konklusion

En fremragende lygte, som udmærker sig for sin robusthed og rigtig høje materialekvalitet.

 

Lysmæssigt imponerer den også og leverer et godt udvalg af indstillinger, som hver især er godt afstemt og har sin fulde berettigelse. De faste belysningsindstillinger giver en god, bred lyskegle, som virkelig imponerer.

 

Alley F-650 er et godt bud på en allround lygte til især landevejsfolket, som bare kan det hele og giver brede anvendelsesmuligheder. Man opnår lang batterilevetid i oplyste, trafikerede områder samt god synlighed og har masser af udsyn på helt mørke veje.

 

Som en ekstra detalje leveres lygten i en kraftig metalkasse, som beskytter og opbevarer lygten elegant, når den ikke er i brug.

 

Vores bedste anbefalinger.

 

Stillet til rådighed af: Kryptonite

 

Læs også:

Test: Abus Libra forlygte

Test: Abus Gemini lygtesæt

Test: Kryptonite Avenue R-75

Feltet.dk's vurdering:

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Andet udstyr
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

CYKELHJELM? BLIV INSPIRERET, FIND FORHANDLER OG MANGE SPAR PENGE