Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Test: Oakley Jawbreaker med styrke

Test: Oakley Jawbreaker med styrke

19. maj 2017 19:00Foto: A.S.O.

Feltet.dk’s udstyrsredaktør fik synet tilbage på landevejen via formidabel service og know-how fra en cykelpassioneret fagperson. Læs med hvordan det gik til nedenfor.

Introduktion                          

I vores optakt fortalte jeg tidligere, hvordan øjnene er pressede af alderen og efterhånden slår knuder, når de skal på landevejen, hvor skiftet mellem at se kort og langt - fra cykelcomputer til skilte som et konkret eksempel - sender synsnerverne i oprør og får hjernen til at slå små knuder på sig selv.

 

Det er der heldigvis råd for, da Jesper Bak fra Profil Optik på Strandvejen 153 i København, stillede sine kompetencer udi at kombinere optik og den specielle cykelrytterdisciplin at lire til rådighed. (Butikken skifter i øvrigt navn til ’Bak Optics’ pr. 1. juli, men vil stadig specialisere sig i Oakley-briller - med og uden styrke).

 

Han har nemlig udviklet sig til lidt af en specialist i briller til cykelryttere med base i Oakleys über-populære modelprogram.

Derfor slog jeg af et par omgange vejen forbi butikken for dels at få testet synet, få råd og vejledning om den helt rigtige løsning for mig og slutteligt for at hente mine nye briller til test.

 

Læs med nedenfor, for at høre om processen, produktet og ikke mindst den vejledning, som dannede baggrund for mine valg.

 

Test

Jeg bør nok indrømme noget, ikke mindst overfor mine cykelvenner, som sidder på dæk, når jeg en sjælden gang imellem kan lokkes til at tage en føring. For forreste mand har, som alle ved, ansvaret, og det kræver godt blik for landevejens farer. Og et godt blik kræver et godt syn - noget som jeg nok ikke rigtig har haft, de seneste år, hvis jeg skal være ærlig.

 

Derfor var det på høje tid, at jeg fik set mig om efter et par cykelbriller med tilpasset styrke, da mine øjne reagerer nogenlunde ligeså eksplosivt på kontaktlinser og sved, som Oleg Tinkov agerer på Twitter efter en flaske vodka eller to. Det fungerer bare ikke og er ikke en mulighed for mig.

 

Således afklaret med et behov for hjælp, var jeg faktisk ret meget på bar bund, da jeg vidende om hverken modeller, eksakt styrke og muligheder trådte ind i butikken hos Jesper Bak, som havde lovet at hjælpe mig.

 

Jeg havde aldrig tidligere mødt Jesper, men havde i flere omgange hørt i cykelmiljøet i København, at han var manden at opsøge, hvis der skulle Oakley-briller med styrke i fjæset.

 

Service og passion

At det er en mand med cykelhjerte står klart, allerede når man træder ind i butikken. Jespers egen, lækre racer står parkeret i et hjørne og ligner en væddeløbshest i boks, som bare venter på at ejeren skal blive færdig med dagens dont, så den kan slippes fri. Dernæst falder øjet hurtigt på den imponerende montre, hvor utallige Oakley-modeller frister forbipasserende på gaden.

 

Det står også ganske hurtigt klart, at Jesper er lige dele passioneret for optikken, som for cykelsporten.

 

Jeg fortæller kort om mine udfordringer, mens Jesper tager mentale noter, inden han på struktureret vis guider mig igennem proces såvel som muligheder og valg der skal træffes undervejs.

 

Jeg har kun været i butikken i ti minutter, men tænker allerede for mig selv, at jeg helt sikkert er kommet til den rette og at jeg er megaglad for, at jeg har søgt decideret professionel hjælp hos en, som ikke alene er optisk kompetent, men som også kan byde ind med erfaringen fra at have lavet massevis af sportsspecifikke briller med styrke og som kender muligheder og begrænsninger.

 

Ikke et let valg!

Første punkt på dagsordenen er den obligatoriske synsprøve, som samtidig giver rum til en cykelsnak af den slags, som man ellers skal forbi cykelhandleren eller lignende for at opstøve. Jesper kan kort efter konstatere, at det vist er fint nok, at jeg er kommet forbi og med et skævt smil fastslår han, at dagens arbejde med statsgaranti vil medføre væsentlige forbedringer for mig. Det kan jeg lide!

 

Vi bevæger os derefter ud i butikken, hvor nøglen til skattekisten findes frem og Oakley-skabet åbnes. Næste programpunkt er nemlig at fastslå hvilken model, som styrken skal omsættes igennem. Her bevæger vi os for en kor stund væk fra det optiske perspektiv, men alligevel kan Jesper brillere med info om alle modellerne og de finurligheder, som spiller ind, når der skal vælges.

 

Så er det min tur til at være på arbejde. Faktisk ikke let (selv om det lyder uendeligt forkælet), da butikken lagerfører alle modellerne i masser af farver og kombinationer, som jeg ikke tidligere har set i en fysisk butik.

 

Jeg finder ud af, at det er lidt af en mærkesag for dem at tilbyde valgmuligheder og noget, som man ikke finder hos en hver forhandler. (Faktisk tilbyder Jesper altid at tage en model hjem, som man måtte have set på nettet, hvis den er tilgængelig for det danske marked).

Valget falder på et par Jawbreaker, men i en farvekombination som jeg ikke tidligere har set på de danske landeveje.

 

 

Linser til det danske vejr

Før mine linser kan produceres, så skal det besluttes, hvilken farve denne skal laves i. Bolden sparkes tilbage på den optiske banehalvdel, og endnu engang imponeres jeg af Jespers Oakley-færdigheder. Boksen med farvede linser rummer nemlig et betragteligt udvalg, som hver især har specifikke egenskaber, som igen betyder fravalg af andre.

 

Jesper lytter til mine behov og det umulige kompromis, som hedder et glas, som kan skærme for solen, men samtidig gøre sig i det vægelsindede, danske vejr, hvor en træningstur let byder på lige del sol og skyer. Jeg er ærligt skeptisk omkring, at et sådan projekt kan lykkes, men Jesper fisker et tonet glas frem, som er semi-mørkt, men efter sigende ganske glimrende ved skyede forhold også.

 

Da vejret udenfor er overskyet, så kan det jo let komme på en prøve og efter at Jesper og jeg har stået på fortovet og undret forbipasserende med løse brilleglas foran øjnene, sætter jeg min tillid til at det er det rigtige valg. Det virker i hvert fald meget rigtigt. VR28 Black Iridium hedder linsen i øvrigt.

 

Jesper bestiller mine glas, som laves på Oakleys egen fabrik i USA og så er der ellers kun tilbage at vente 12-14 dage på at de ankommer.

 

 

En rigtig ’aha-oplevelse’

12 dage efter mit besøg ringer telefonen; mine glas er hjemme! Vi mødes i butikken og jeg får en grundig indføring i at skifte glas i mine nye briller og hvordan jeg bedst passer på linserne.

 

Til forskel for konventionelle linser, så er mine briller påført et synsfelt, hvori selve styrken befinder sig. Jeg har før set nogle få cykelbriller med styrke, hvor synsfeltet var separat, og dermed ikke indbygget, som har fået lirekarlen i mig til at udskyde min beslutning om at få briller, for det har ærligt talt ikke faldet i min smag. Oakleys løsning er ret diskret, selv om man tydeligt kan se felterne på tæt hold og det tiltaler mig.

 

 

Testen af brillerne passer belejligt med, at sommercyklen kaldes frem fra vinterhi og udsigten til årets første tur på carbon er ikke mindre god med mit nu optimerede syn.

 

Men ud på cyklen føles det hele lidt spøjst. Jeg får overstået de obligatoriske rullekilometre ud af parcelhuskvarteret i den aftalte lave fart, som holder grundejerforeningen glade, inden skruen strammes lidt ude på landevejene.

 

Jeg er kun få pedalomdrejninger inde i sommersæsonen, men det føles lidt underligt. Faktisk er det som om, at min cykel er krympet hen over vinteren. Jeg har ikke lavet om på mine indstillinger, så jeg overraskes ærligt talt. Flere gange står jeg af og tjekker både saddelhøjde og styr, men kan konstatere, at alt er i sin skønneste orden.

 

Langsomt går det op for mig, at det faktisk er brillerne, som spiller mig et puds. For min hjerne er selvsagt vant til at navigere efter mit begrænsede, naturlige syn og da jeg nu ser nær optimalt, så føles alt ting - inklusiv vejen - tættere på. Dermed er den naturlige reaktion at tro, at jeg er tættere vejen, hvilket får mig til at tjekke cyklen.

 

‘I can see clearly now…..’

Det tager dog kun et par ture at træne hjernen til det nye syn. Alt imens står skilte, som tidligere var en sløret affære blot, knivskarpe og tydelige. Mit syn er meget roligere og styrken virker helt perfekt afstemt.

 

Jeg kan straks mærke en positiv forskel også, når jeg skifter fra langt til kort syn og omvendt og igen må jeg ty til betegnelsen ’aha-oplevelse’, når jeg skal beskrive forbedringen, som jeg oplever, når jeg triller igennem landskabet.

 

En anden sidegevinst, som alle med synsbesvær nok har oplevet, er, at jeg ikke længere skal anstrenge mig nær så meget. Skarpheden letter besværet og hovedet skal ikke arbejde så hårdt. Det holder hovedpine og spændinger fra døren og giver en mere afslappet fornemmelse på cyklen.

 

Linserne holder også. Selv om de er mørke, så fungerer de fint under de fleste forhold og man føler sig ikke begrænset ved skyede forhold. Absolut de bedste allround-linser jeg har prøvet og en klar anbefaling til alle, som ønsker én linse til alle forhold og som ikke vil investere i flere af slagsen.

 

Selv om jeg elsker at lire og at cykelbrillerne er en vigtig del i det spil, så kunne jeg faktisk tidligere sagtens komme afsted uden mine solbriller, hvis der ikke lige var en skyfri sommerhimmel på menuen. Med disse briller i skabet kører jeg dog ikke længere afsted uden, for de er ganske enkelt blevet uundværlige på rekordtid.

 

Selve Jawbreaker-modellen er også et positivt bekendtskab. Den sidder godt på hovedet og stængerne kan justeres i længden alt efter hovedstørrelse. Selv om modellen er kraftigere end mange andre, så føles den alligevel let.

 

Oakley gør i øvrigt en dyd ud af at lave brudsikre glas, hvilket også er tilfældet, når der er styrke i. Dermed er man som rytter sikret, hvis man skulle styrte, da glassene ikke kan gå i stykker eller splintres med fatale konsekvenser for øjnene til følge. Det er alligevel meget rart at vide.

 

 

Konklusion

Faktisk vil jeg tillade at opdele min slutning i to dele, selv om konklusionen er meget ens.

 

Først og fremmest er der oplevelsen i butikken og med at være i hænderne på indehaver Jesper Bak.


I en tid, hvor detailhandlen på alle fronter presses af webshops, så er den kommende Bak Optics på Strandvejen 153 et pragteksempel på, hvorfor fysiske butikker til stadighed har en fremtid. 

 

Det er bare altid en fed oplevelse når faglighed, passion og service smelter sammen. Det gør det i høj grad her.

 

Jesper brænder tydeligvis for sit fag og cyklingen i lige mål og det er en stærk kombination, når man som kunde søger rådgivning. Med andre ord; jeg kunne vitterligt ikke have ønsket mig mere af forløbet. Jeg har forsøgt at tænke over eventuelle optimeringer, men jeg har sjældent oplevet så god og vedkommende betjening. Chapeau!

 

Yderligere er der god stemning i butikken og det er tydeligt, hvorfor man ofte finder lycra-klædte drenge og piger i butikken - også selv om det blot er for at sige hej eller få en kop kaffe.

 

Endeligt er der selve produktet. Oakley holder en høj kvalitet og man fornærmer nok ikke nogen ved at kalde dem for markedsledende af en årsag. Udvalget af linser er imponerende og jeg endte op med både farve og styrke, som føles optimalt til mit behov.

 

Det er naturligvis ikke helt billigt at kombinere Oakley med styrke, men har man problemer med synet og kan eller vil man ikke bruge linser, så synes vi faktisk, at det er en investering, som tjener sig hjem.


Kvaliteten i udførelsen er sublim og kvaliteten sikrer med sikkerhed briller og styrke, der holder i rigtig mange sæsoner.

Både produkt og butik får min absolutte og uforbeholdne anbefaling - uanset om du skal bruge styrke eller blot er på jagt efter et par unikke Oakley-briller.

 

FAKTA

Butik: Profil Optik Strandvejen 153. (Butikken skifter navn til ’Bak Optics’ pr. 1. juli 2017).
Produkt: Stel: Oakley Jawbone / Linse: VR28 Black Iridium
Pris:
Stel - Jawbreaker: Kr. 1690,- (vejledende udsalgspris) (Jawbreaker)
Linse med styrke: Kr. 4343, (Vejledende udsalgspris)

Samlet pris: Kr. 6033,- 

 

Frem til d. 30. juni får du 31 % rabat, så den testede brille vil stå i kr. 4162,77,-

 

Øvrig info:

 

Cykelrytterrabat:
Som cykelrytter får du altid rabat hos Jesper Bak:
Normalt gives der altid 20 % på Oakley briller og linser, men frem til d. 30. juni kan du få 31 % rabat.

 

Løse linser med styrke:
Linser med styrke kan købes løst, hvis du i forvejen har et par Oakley briller

 

Styrke:
De fleste Oakley briller kan laves fra +2 til -5 i styrke - i udvalgte modeller dog helt op til +4 til -6.
Hør mere i butikken.

 

Priser:
Den testede Jawbreaker-model er i den dyre ende af skalaen. Man kan få Oakley-briller med styrke for kr. 4200-4300,- i vejledende udsalgspris. Altså inden den fratrukne rabat.

Feltet.dk's vurdering:

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Cro Race(2.1) 29/09-04/10

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 27/09-05/10

Giro d'Italia(2.UWT) 03/10-25/10

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 04/10

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 04/10

Famenne Ardenne Classic(1.1) 04/10

Gran Premio Bruno Beghelli(1.1) 04/10

Tour de Vendée(1.1) 04/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 06/10

Tre Valli Varesine(1.1) 06/10

Tour of Thailand(2.1) 06/10-11/10

Paris-Bourges(1.1) 08/10

Amstel Gold Race(1.WWT) 10/10

Amstel Gold Race(1.UWT) 10/10

Tacx Pro Classic(1.1) 10/10

Hammer Hong Kong(2.1) 10/10-11/10

Gent-Wevelgem In Flanders...(1.WWT) 11/10

Gent-Wevelgem(1.UWT) 11/10

Memorial Rik Van Steenbergen(1.1) 11/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SKAL DU HAVE WATTMÅLER PÅ CYKLEN?