Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: Optima Sport Recovery Boots K6

Test: Optima Sport Recovery Boots K6

05. oktober 2020 06:50

Et ekstra redskab til den seriøse atlet der leverer god ydeevne i en pakke af høj kvalitet og perfekt brugervenlighed.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Fakta:

Producent: Optima Sport
Produkt: Recovery Boots K6


Priser:

Recovery Boots K6 3999,- kroner

Batterimodellen 4499,- kroner

 
Introduktion 

Brug af kompression er et yndet redskab for eliteatleter, både under konkurrence, hvor det typisk er en del af bukser eller strømper, men i stigende grad også til restitution.

 

Her har de såkaldte kompressionsstøvler - ofte omtalt som recovery boots - vundet stort indpas i de seneste år.

 

Vi har testet et system fra Optima Sport.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 


Test 

Når rytterne i det professionelle felt kører etapeløb, navigerer i et travlt løbsprogram eller gennemfører en hård træningsblok, så er det ikke kun formen, der er afgørende for resultaterne. I en sport, hvor marginalerne er små og træningsvidenskaben er særdeles udviklet, så udlignes rytternes niveau i stadig højere grad.

 

Derfor er restitution alfa omega for præstationen. Det siges populært, at Tour de France vindes i sengen - altså underforstået, at den der hviler sig mest effektivt, har de bedste forudsætninger for at vinde i det lange løb.

 

Et populært redskab når benene skal have optimale betingelser for at blive klar igen, er brugen af kompressionsstøvler.


Kort sagt er det et system, hvor et sæt støvler der er inddelt i kamre dækker foden og hele benets længde parres med en maskine, der kan skabe tryk, sådan man kan skabe kompression omkring benene.

 

Effekten? Teorien er, at det øgede tryk skal give en øget blodgennemstrømning, som hjælper med at fjerne træthed og affaldsstoffer samt reducere inflammation. Resultatet er friskere ben via en hurtigere restitution.

Optima Sport K6

Vi har testet K6-modellen fra Optima Sport. 


Det er en model med seks kamre i støvlerne, som figurerer midt i produkthierarkiet. Modellen under har fire kamre, mens topmodellen har otte kamre i støvlerne at gøre godt med.

 

Antallet af kamre har betydning for, hvor præcist og detaljeret et tryk kan lægges og justeres. Jo flere kamre, jo mere finmasket leveres trykket på musklerne.

 

Systemet er vildt let at komme i gang med. Det er nærmest en plug-and-play løsning. 


Hjertet i pakken er maskinen, som kan fylde støvlerne med luft. Det er en lille kasse, som blot kræver, at man løsner en skrue i bunden for at gøre den klar.

 

Hernæst forbindes støvlerne - eller rettere benene - med selve maskinen via en røkke luftslanger. En kontakt sættes i maskinen, mens de individuelle kamre på støvlerne påsættes en slange. Det hele er godt beskrevet og det hele er samlet på under fem minutter.

 

Selve systemet er robust og kvaliteten virker rigtig god. 

 

Jeg har tidligere prøvet andre systemer, hvor især støvler og luftslanger har syntes mere skrøbelige. Det er absolut her, hvor systemet er mest sårbart, så det er en af de vigtigste ting at kigge efter i min optik, når man ser udover selve kompressionen.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Støvlerne ifører man sig ved at åbne for den lange lynlås, som løber i hele længden. På den måde er de lette at få af og på uden irriterende besvær.

 

Støvlerne er åbne i foden, så tæerne stikker ud og så slutter den i lysken, så man får hele benet dækket ind. 

Programmer og muligheder

Den testede K6-enhed har fire indbyggede programmer:

 

Program A: Massage med 1 kammer ad gangen
Program B: Lymfedrænage
Program C: Pulserende massage
Program D: Restitution (fuldt tryk i alle kamre samtidig)

 

Man vælger altså bare det program, som man ønsker og så kører alt automatisk.

 

Man kan så indstille tiden, hvor man ganske enkelt vælger det antal minutter, som man ønsker at behandlingen skal vare. 

 

Som noget meget vigtigt er der mulighed for at justere styrken på trykket og dermed behandlingens intensitet.

 

Ydermere så kan man deaktivere et eller flere kamre, hvis der er et område, hvor man ikke ønsker at få behandling grundet en skade, ubehag, sår eller lignende.


Betjeningen er ekstremt brugervenlig og det tager vitterligt ikke mere end 10-15 minutter fra systemet pakkes ud for første gang til man har sat det op, læst den korte og præcise brugervejledning og er i gang med kompressionsbehandlingen.

 

I en tid, hvor teknologi i høj grad er præget af kompleksitet, så er det meget kærkomment og giver et stort plus til Optima Sport i min bog. 

 

Det er også let og intuitivt at justere undervejs og man kan reelt ikke gøre ret meget galt, så det er i høj grad bare om at prøve sig frem og finde det tryk, som passer en bedst.

 

Læs også
Formand for DCU trækker sig

 


Optima Sport har også stationære modeller, og disse modeller har to ekstra programmer - altså i alt seks programmer, mens batteri modellerne altså har fire programmer.
 

Masser af krudt i støvlerne!

Systemet er yderst potent i brug og man kan få rigeligt med kompression til de trætte ben.


Der er masser af saft og kraft og jeg synes, at antallet af kamre er passende, med tre zoner over knæet og tilsvarende tre under.

 

Trykket fordeler sig godt og nøjagtigt. Ved programmer, som puster kamrene op individuelt et efter et, holdes trykket godt og konstant i de oppustede kamre, mens maskinen arbejder videre med resten. Der er ingen slinger i valsen, når det kommer til trykket som leveres med stor pålidelighed.

 

Optima Sports støvler er lavet, så kamrene overlapper hinanden og derved kan levere en behandling uden døde punkter. Denne teknik kaldes ’Optiflow’ og det funger helt efter bogen. Det er tydeligt at mærke, at trykket fordeles helt jævnt over benets længde.

 

Følelse og resultater

Virker det så?

 

Tja, det er svært at sige og nok i en vis grad svært at måle 100 % objektivt.

 

Spørger du mig, så vil jeg sige, at jeg tror på og har fornemmelsen af, at systemet kan have ganske stor effekt.

 

Jeg har et stillesiddende kontorarbejde, så i perioder med meget træning, kan jeg ofte opleve ’tykke ben’, hvor noget af vaskulariteten forsvinder.

 

Det oplever mange - nogle føler ligefrem en væskeophobning i benene, mens andre blot føler, at de mister noget af den muskeldefinition, som cykelryttere elsker og jagter. Måske er det også derfor, at fænomenet ’at have tykke ben’ er frygtet blandt professionelle cykelryttere.

 

På dage med den slags, der synes jeg, at programmet til lymfedrænage har fin effekt og helt klart er med til at hjælpe det venøse system med at skille sig af med noget af det væske, som fylder. 


Her starter maskinen nedefra og fylder et kammer ad gangen for at hjælpe kroppen med at lede væsken væk fra benene. 

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Det er en rigtig fed fornemmelse at sætte sig 20 minutter for så at rejse sig og føle sig både lettere, mere bevægelig og også se en synlig forskel på benene, hvor muskeldefinitionen bliver tydeligere.

 

Efter træning har jeg også benyttet massageprogrammerne, samt restitutionsprogrammet. 


Det kan ikke sidestilles med en massage, men alligevel er det behageligt at få fornemmelsen af at få musklerne æltet igennem og det føles som om, at blodgennemstrømningen øges, selv om det igen er svært at vurdere fuldstændigt objektivt udenfor et laboratorium. 

 

Det er i virkeligheden ikke så fjernt fra diskussionen om effekten af den massage, som professionelle ryttere modtager dagligt i løbssituationer og som de værdsætter så højt. Videnskaben viser begrænset evidens for en reel fysiologisk effekt i forhold til restitution, men spørger du rytteren, så vil de aldrig undvære den.

 

De mener helt sikkert at have mærkbar gavn af den. Måske er det en grad af placebo, måske er det fornemmelsen af ’at gøre noget ekstra’, måske er det en mental kickstart af restitutionen, fordi man føler at man gør noget aktivt? Det er svært at sige.

 

Fornemmelsen er den samme med systemet her. Jeg føler helt klart, at det har en effekt og gør mig godt. Benene føles lidt friskere efterfølgende. På samme måde som en god gåtur føles rar, når benene har været udsat for en god gang træningstortur og har stor gavn at aktivitet og blodgennemstrømning. 

 


 
Konklusion

Et effektivft redskab til at kickstarte restitutionen, få æltet musklerne igennem eller til at mindske væsken i trætte ben. Jeg føler helt klart, at systemet har en fin effekt i hårde perioder. Det vil ikke gøre dig til verdensmester, men det er et fint redskab i værktøjskassen, hvis du tager din træning seriøst og prøver at optimere, hvor du kan.

 

Selve systemet er i høj kvalitet og sliddelene i form af støvler og slanger er veludførte.

 

Og så er betjeningen gjort ultralet og intuitiv, så man kan fokusere på at træne rigtigt i stedet.

Optima Sport oplyser til Feltet.dk, at hvis brugerne er interesseret i at prøve recovery boots GRATIS i 7 dage er det en mulighed. Det kræver blot en bestilling, og så kan produktet sendes retur, hvis man fortryder købet.
 

Sådan har vi testet: Systemet er testet hen over sommeren til at forbedre restitutionen imellem træning og efter lange dage på kontoret.

 

Stillet til rådighed af: Optima Sport

Feltet.dk's vurdering
DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Ernæring og kropspleje
Nyheder
Arkiv: Andet udstyr
Nyheder
Motion
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?