Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Test: Pioggia - vandtætte produkter fra Pissei

18. marts 2016 18:30Foto: A.S.O.

Med Pioggia-serien placerer Pissei sig på elegant vis nær toppen af hierakiet for den nye generation af vandtætte produkter. Et rent og elegant look kombineres med detaljer, pasform og funktionalitet i top.

Introduktion

Pissei er et af de mærker, som udspringer af den italienske cykeltradition, og som kombinerer cykelfanatisme med lige dele skrædderhåndværk og designkunst.

 

Herhjemme er mærket et yndet valg, når klubber og virksomheder skal have lavet teamtøj, og senest har det professionelle hold Southeast-Venezuela valgt Pissei som tøjleverandør og tilmed ladet superstjernen Fillipo Pozzato designe uniformen.

 

Men også kollektionen rummer spændende produkter fordelt over flere tøjlinjer.

 

Et af de seneste skud på stammen er serien ‘Pioggia’, som er det italienske ord for regn.


Her er således, sjovt nok, tale om produkter, som har til hensigt at gøre livet lidt lettere og sjovere, når man som cykelrytter skal ud i det ellers notorisk, frygtede regnvejr. Pioggia-serien gør op med traditionelle blafrende regnjakker, som i stedet er erstattet af funktionelle og tætsiddene produkter, som skal forene beskyttelse med komfort.

 

Vi har set nærmere på Pioggia-seriens langærmede trøje/jakke og de tilhørende bibshorts med løse ben.

Pioggia langærmet jakke

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: Sort
Størrelser: XS-6XL
Vejl. pris: 1.695 kroner

Den langærmede overdel i Pioggia-kollektionen ligger sig volumenmæssigt lige i smørhullet mellem en jakke og en trøje. Umiddelbart kraftig nok i materialet til at være det første, men med en lethed så man kunne fristes til at tro det sidste.

 

Med den slags produkter er udfordringen ofte, at man får lavet et produkt, som nok kan lidt af det hele, men sjældent én ting helt perfekt. Man kunne således sagtens foranlediges til at tro, at Pissei var ude i et sådant, småskizofrent projekt, men det kan vi med det samme slå fast, ikke er tilfældet.

 

Produktet her er nemlig en ret genial krydsning, som tager de bedste egenskaber fra begge verdener og forener i fin harmoni.

Pioggia betyder som bekendt regn på italiensk, og således er den primære egenskab at holde rytteren tør på våde og fugtige dage. Dette er en del af den nye generation af regnjakker, som forener vandtæthed med funktionalitet og åndbarhed.


Og lad os bare – ofr nemhedens skyld - kalde produktet for netop dette, en jakke, i resten af testen, selvom den også har fine egenskaber som trøje – mere om det senere.

 

Med jakken i hånden får man indtryk af en fin kvalitet, om end jakken synes en smule tynd i betragtning af, at den skal holde rytteren tør og varm på kolde og fugtige dage.

 

Stoffet er utroligt elastisk, men har så høj densitet, at det ikke bliver tyndt og sårbart, selv om man hiver og flår i det i alle retninger. Det er selvfølgelig også herved, at regntætheden opnås.

 

Meget elastik giver selvsagt en tæt pasform, og det har Pioggia-jakken også. Men netop kombinationen af den rundhåndede stretch og den tætte vævning betyder, at i dette tilfælde bliver en tæt pasform ikke nødvendigvis lig med, at man skal være åleslank for at kunne bruge produktet.


Bevares, man skal naturligvis kunne lide at tøjet sidder til, men stoffet kan godt tåle at blive sat på arbejde i både højde- og længderetning og stadig bibeholde sine egenskaber.

 

Også i praksis sidder jakken godt. Den er tæt over hele overkroppen og efterlader intet overflødigt stof, som blafrer i vinden.


Ærmerne er en smule snævre, men det er reelt kun, når man ifører sig trøjen, at man for alvor bemærker det. Her kræver underarmene lidt knofedt at få på og rettet til, men når først man har fået det hele på plads, så sidder de fint.

 

Pissei slipper også afsted med den meget tætte pasform fordi design og skrædderhåndværket er på plads. Således er der god plads under armene, som eller kan være en udfordring, når tøjet sidder kraftigt til. Ligeledes er der fint med plads over skuldrene, samt god længe, så den ikke kravler op, hvis man har enten et stor brystkasse eller et par ekstra kilo lidt længere sydpå.

 

Ude på cyklen spiller det bare. Pasformen forbliver intakt og jakken sidder noget nær perfekt, uanset om man har iført sig to kraftige inderlag eller blot et enkelt, tyndt lag.

 

Funktionaliteten er også i top. Først og fremmest bemærker man den høje vindtæthed, som lukker totalt af. Det er en kæmpe fornøjelse at køre i kold blæst og bemærke, at man i en så let og minimalistisk jakke, kan være totalt ugeneret.

 

Vi kan konkludere, at trods manglende foring, så føles jakken behagelig helt ned til 3-4 grader.

 

Regntætheden tegner et lignende billede. Her erydelsen ganske suveræn og vi har på intet tidspunkt oplevet, at så meget som en enkelt dråbe er passeret igennem det tætte stof.

 

Vandet ligger sig uden på stoffet, som er ganske tydeligt – og effektivt - særdeles vandskyende.  

Der er masser af detaljer på jakken, som understreger, at der er tænkt over tingene.


Foran er bogstaverne, der udgør Pissei udført i kraftig reflex, mens ryggen ligeledes tæller store refleksdetaljer og en elastikkant hen over baglommerne i flou-gul. I bunden af jakken er der påsyet et ekstra panel, som kan foldes ned, når der er vand på vejen. Det fungerer ganske fint som en ekstra beskyttelse og kan elegant foldes op under jakken, når der ikke er brug for det.

 

Bagsiden er desuden forsynet med tre lommer, som er nemme at komme til og fint rummelige. Disse har i bunden et lille hul, som fungerer som afløb, for der vil uværgeligt løbe vand ned i dem, når stoffet er så vandskyende, som det er. Et kritikpunkt kan være, at lommerne på den måde kan blive lidt overflødige, da de kun kan bruges til ting, som kan tåle at blive våde (gennemblødte).

 

Her savner man en lomme med lynlås eller en anden lukkeanordning, som kan garantere fuld vandtæthed, uden at man behøver at have en cykeltrøje indenunder.

 

Endeligt er det værd at bemærke, at jakken fylder ganske lidt i ‘pakket’ tilstand.


Faktisk så lidt at den let kan være i en baglomme på en almindelig jersey. Det giver nogle interessante perspektiver, hvis man eksempelvis skal køre i bjerge på tidspunkter af året, hvor temperaturen er enten lav eller bare svingende.

 

Hvor man traditionelt er overladt til sin vindvest, eller en blafrende vindjakke, på de kolde nedkørsler, så kan man nu reelt få en jakkes beskyttelse, samtidig med, at den ikke kompromitterer hverken vægt eller komfort på vejen op. Genialt og brugbart.

 

Det er også værd at nævne, at den langærmede jakke har en kortærmet lillebror, som fås med tilsvarende løse ærmer. Denne fås foruden den traditionelle sorte udgave også i et iøjnefaldende design præget af blomster, som nok skal løfte nogle øjenbryn på landevejene, hvis man vil skille sig ud.

 

Alt i alt et imponerende produkt som langt hen ad vejen kan tilbyde en jakkes beskyttelse, men letheden fra en almindelig trøje. Fuldstændig regntæt og perfekt i den danske vind. Vores bedste anbefalinger.   

Pioggia bibshorts + løse ben

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: Sort
Størrelser: XS-4XL (begge produkter)
Vejl. pris: Bibshorts: 995 kroner – Løse ben: 395 kroner

Pioggia-bukserne og de tilhørende løse ben sår heller ingen tvivl om deres formål, når man får dem stukket i hånden. Vidste man det ikke allerede, så er den visuelle afsløring det regndråbeinspirerede mønster på seler og pude. Hvem sagde italiensk sans for detaljen i en nøddeskal?

 

Stofkvaliteten er en smule kraftigere end jakkens. Det skyldes især, at indersiden er opkradset, så den giver en foret og lækker fornemmelse. Ydersiden er også en smule anderledes – mere blød og faktisk og en smule mere strækbar. Alt sammen tydelige tegn på, at stoffet er udviklet til at fungere, når forholdene er allermest hårde ude på landevejene.

 

 Selv om stoffet er kraftigt, så er det meget medgørligt og strækker som sagt meget fint.


Den opkradsede inderside giver både komfort mod huden, men også en lun fornemmelse, som holder fint på varmen og isolerer godt.

Flere gode detaljer løfter niveauet yderligere: Selerne er gennemtænkte med mesh i bunden for optimal åndbarhed, mens den øverste del er udført i blødt og kraftigt stof, som er behageligt mod huden.


Både foran og bagpå er der gode refleksdetaljer på synlige steder. Benafslutningerne giver suveræne lukninger omkring låret, da elastikken er tilpas kraftig til, at den lukker godt af og sørger for at buksebenene bliver på sin plads, men tilpas bred, så den ikke strammer eller gnaver i låret.


Indersiden har små prikker i silicone, som på intelligent vis medvirker til, at benene forbliver på plads.

Har man først ladet sig forblænde af det imponerende ydre, så bliver man ikke skuffet over Pioggia-buksens indre, da puden faktisk udmærker sig i sjældent høj grad. Det 8 millimeter tykke og skummede indlæg sidder godt, og er yderst komfortabelt. Det kan betegnes som semikraftigt og sjældent har vi hoppet i et par bukser, hvor puden har fungeret perfekt fra første tur, uden at skulle køres til.

De løse ben er en naturlig forlængelse af bukserne. Lavet i det samme material og syet i adskillige paneler, for øget komfort og pasform.


Desuden er designet anatomisk, så det følger benets bøjning, hvilket sammen med det fine stof, giver en ganske suveræn pasform.

 

Sammen med bukserne får man således let fornemmelsen af et par lange tights, som sidder mere end fornuftigt.

 

Funktionaliteten i brug matcher jakkens til fulde – ja, det er lige før at denne bliver overgået. Vind og vandtæthed er perfekt, men især pasform og komfort er ganske suveræn. Bukserne smyger sig om lårene og det bløde stof har en helt perfekt afstemt mængde af elastik, som på en gang støtter og føles fjerlet.

 

Et ganske suverænt produkt, hvor vi slet og ret ikke kan finde nogle svage sider.

Konklusion

Med Pioggia-serien placerer Pissei sig på elegant vis nær toppen af hierakiet for den nye generation af vandtætte produkter. Et rent og elegant look kombineres med detaljer og funktionalitet i top, mens pasformen let kan måle sig med branchens sværvægtere.

 

Ligeledes er det imponerende at den minimalisme som produkter er designet med, kan rumme så stor spændevidde, når det kommer til temperatur og vejrforhold.


Alt fungerer og det er svært at sætte en finger på noget. Vores bedste anbefalinger uden forbehold.

 

Sådan har vi testet
Pioggia-produkterne har kørt ca. 250 kilometer i både regn og blæst i den danske senvinter og det tidlige forår i temperaturer på omkring 3-8 grader og er testet med både et og to baselayers.

 

Stillet til rådighed af: Spaghetti Cycling Imports

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Santos Tour Down Under(2.UWT) 21/01-26/01

La Tropicale Amissa Bongo(2.1) 20/01-26/01

La Tropicale Amissa Bongo(2.1) 20/01-26/01

Santos Tour Down Under(2.UWT) 21/01-26/01

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger