Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Test: Plantronics BackBeat FIT 2100 – Wireless Sport

Test: Plantronics BackBeat FIT 2100 – Wireless Sport

16. marts 2020 17:25

Et solidt og robust headset med fine funktioner og en god indstilling, som gør det nemmere at høre sine omgivelser, mens man hører musik.

Introduktion

Plantronics er et amerikansk firma grundlagt tilbage i 1961. Det blev grundlagt af to piloter, der synes at luftfarts-headset var alt for store og tunge.

 

De satte sig for at konstruerede et letvægts-headset til luftfart. Det gjorde de så godt, at det blev godkendt af de amerikanske luftfartsmyndighederne. Indenfor kort tid blev deres head-set brugt af alle piloter og flyveledere i USA.

 

Senere i 1961 kom et samarbejde med NASA i stand, og inden længe var der også udviklet et headsets til rumfarten. I 1969 blev Neil Armstrongs berømte ord ved månelandingen transmitteret gennem et head-set udviklet af Plantronics.

 

Idag producerer Plantronics, et meget bredt udvalg af kommunikations-udstyr og elektronik til mange forskellige slags kunder.

 

De har fusioneret med firmaet Polygon. De to firmaer er nu samlet i koncernen Poly.  Plantronics har hovedkontor i Santa Cruz Californien, deres produkter er primært produceret i Kina og Mexico.

 

Fakta:

Producent: Plantronics
Produkt: BackBeat FIT 2100
Farve: Grå, sort/rød, sort/blå.
Vægt: 28 gram
Batteritid : Op til +7 timer
Type og størrelse: ”In-ear” - one-size
Vejlendende udsalgspris: 679,- kroner

 

Test

Markedet for høretelefoner til sport er stort og konkurrencen er stor. Plantronics har været med længe og deres hovedtelefoner klarer sig godt i sammenligningstests. De har et bredt udvalg af in-ear, on-ear og over-ear høretelefoner.

 

Vi har testet deres BackBeat FIT 2100 - Wireless Sport. De er testet under forskellige forhold, over en periode på cirka fem uger: Under de daglige gøremål i hjemmet, i fitness-rummet, på værkstedet og selvfølgeligt ude i vejret, på cykel og løbeture.

 

Plantronics lægger vægt på at BackBeat FIT 2100 er hovedtelefoner til den aktive bruger. At de er trådløse, lette, stabile og funktionelle. Akkurat som de første headsets, de oprindeligt udviklede i 1961.

 

BackBeat FIT 2100 er designet med henblik på aktivitet og med æstetikken for øje.


De blanke spejlflader på højtaleren er designet til at ligne et par solbriller. Det blanke spejl, den matsorte gummibelægning og den røde kontrastfarve i øretipperne, er med til at give dem et elegant, strømlinet og alligevel robust udseende.

 

Første indtryk

BackBeat FIT 2100 kommer i en fin og enkel indpakning. Billede og tekst på pakken signalerer at hovedtelefonerne er bygget til sport og outdoor.

 

Gummibelægningen giver BB FIT 2100 et fedt udseende og gør dem lækre at håndtere og at have på. De glider ikke mellem fingrene, føles rare mod huden og sidder godt fast selvom man sveder.

 

At få bøjlen over øret og øretippen på plads i øret kræver lige lidt arbejde. Jeg arbejdede også noget med nakkebøjlen, som jeg ikke kunne få til at ligge ind mod nakken. Det baksede jeg lidt med, men fandt ud af, at den heller ikke ligger tæt ind til nakken på løberen i Plantronics’ egen video på hjemmesiden.

 

Da jeg først fik det opklaret og fik dem ordentligt på plads, sad de til gengæld rigtigt godt, på mine ører. 

 

Opsætning af sættet gik nemt: Hurtig parring med mobilen via Bluetooth.


De grundlæggende funktioner er nemme at finde ud af, og de er derfor også nemme at huske når man har brugt sættet lidt.

 

Man tænder BB FIT 2100 med et tryk på højre øre/højtaler. De parrer hurtigt med mobilen og man bliver fra start, og løbende, informeret om batteri og forbindelsesstatus via lette stemmebeskeder: 

 

”Power on”, “Battery high/medium low” og “Phone connected”. 

 

Den totale batteritid svinger efter, hvordan sættet bruges. Jeg testede udelukkende batteritiden ved at spille non-stop musik. Først på lav volumen, hvor batteriet kunne klare lidt over 7 timers musik.

 

Ved højeste volumen kunne BB FIT 2100 spille i 5 timer og 20 min. Ved meddelelsen ”battery-low” har batteriet stadig strøm til cirka en halv times musik.

 

Batteri-status vises også i bjælken på mobilens display.

 

Ved opkald stopper musikken og der er en opkaldstone. Det er nemt at betjene opkald. Man svarer på opkaldet ved at klikke på højre øre og lægger på igen på samme måde.

 

Både højttaler og mikrofon fungerer godt. Det er ikke nødvendigt at tale højt, modtager hører nemt hvad man siger. Omvendt virker modtagelse også rigtigt godt.

 

Mere avancerede funktioner fås ved at downloade og forbinde til BackBeat-app’en:

 

My-tap funktionen: Giver mulighed for at vælge to forskellige funktioner. Disse aktiveres ved et eller to tryk på venstre højtaler. Man kan vælge mellem- at vække Siri/Google assistent, batteri status, timer, klokken, stopur eller starte en selvvalgt Spotify playliste.

 

Find My Headset: Du kan, hvis det er tændt, sende en høj tone til dine hovedtelefoner, så de er lettere at finde. Du kan også ”back-tracke” og se på et kort hvor dit headset sidst er registreret, hvis det er tabt på cykelturen (Har man sendt tonen, skal sættet tilsluttes ladning inden de igen kan parres med mobilen).

 

Der er udførlig brugervejledning og adgang til nogle demo-videoer, der viser funktionerne.

 

Man behøver ikke aktivere BackBeat App’en for at bruge sættet til ’almindelig’ brug.


Det er kun hvis man ønsker adgang til de funktioner der findes i app’en. Så skal man ud og køre/løbe intervaller på tid, kan man aktivere app’en, vælge timer og indstille tiden på intervallet.

 

Det fungerer fint, men kræver selvfølgeligt at man, hvis det er på cyklen man træner, skal slippe styret for at starte intervallet. Det er selvfølgeligt det samme ved stopur-funktionen, man skal lige trykke start og stop på venstre højtaler.

 

Holder du højre knap inde, kan du vække Siri/Google og få den information du ønsker.

 

Det er nok meget individuelt om man finder disse funktioner funktionelle og relevante. Men smart er det altså. Jeg har taget tid på pendler-turen og snakket en hel del med Google assistenten, om hvordan vejret bliver og om hvor langt jeg har på arbejde.  

 

   

Sikkerhed

Always Aware kalder Plantronics funktionen, der forbedrer din sikkerhed.


Det fungerer således, at øre-dutterne ikke er trykket ind i øret. Bøjlen om øret holder dem på plads, så de ligesom ”svæver” ved øret. Det betyder øret bedre kan ånde, når man bliver varm.


Man slipper derfor også for at trykke dem ind på plads hele tiden og for den der vakuum-fornemmelse i øret, når de så arbejder sig udad igen.

 

Denne ’Altid opmærksom’-funktion betyder, at du kan høre og være opmærksom på dine omgivelser, samtidigt med du hører musik eller snakker i mobilen. Du kan høre og fornemme andre trafikanter, fodgængere, hunde, udrykningskøretøjer og dørklokken hvis du hører musik under rengøringen.

 

Always Aware tager måske nok toppen af lydkvaliteten, men jeg synes stadig der er rigtig god bas og klang i højtalerne, sammenlignet med andre sæt i prisklassen.

 

 

Ude på cyklen

På cyklen fungerer BB FIT 2100 rigtigt godt. Jeg har primært brugt sættet på pendlerturen på job.


I trafikken kommer sikkerheden ved Always Aware-funktionen til sin ret. Man har rigtig god fornemmelse for, hvad der sker i omgivelserne.

 

Man kan høre eller fornemme biler og scootere komme bagfra eller fra siden. Ligesom man hører udrykningskøretøjer langt tidligere end med et traditionelt in-ear sæt.


Jeg har ikke følt mig mere generet af vindstøj, når jeg cyklede med BB FIT 2100, end når jeg cykler med traditionelle in-ear høretelfoner. På trods af, at Always Aware teknikken jo netop laver luft mellem øre og højtaler.

 

Når man tager cykeltøjet på, her i de koldere måneder, kan nakkebøjlen, der står lidt ud fra halsen, godt genere lidt. Den sidder i vejen for højhalsede trøjer eller jakker og eksempelvis en halsbeskytter.


Den skubber ikke sættet af ørene, men man skal lige have den placeret under tøjet. Til gengæld sidder sættet uden problemer under cykelhjelmen, remmene holder det faktisk bare endnu bedre fast.

 

Det er nemt at besvare opkald under kørsel, også med handsker på, da knappen på højre øre er nem at komme til. Desuden har knappen et fysisk klik, så man ikke er i tvivl om at man har trykket rigtigt.

 

Lyden kommer rigtigt fint igennem ved opkald og man hører nemt modparten.

 

På løbeturen har Always Aware samme fordele. Man bliver ikke kapslet helt inde i lyden. Man kan høre bagfrakommende scootere, cyklistens ringeklokke eller en gøende hund.

 

Ørebøjlerne holder sættet på plads, også under temposkift, intervaller og trappeløb. Timer- og stopur-funktionen kan fint bruges i træningen, men de fleste løbere har et pulsur på håndleddet med de samme funktioner.

 

Udover cykel og løb har sættet også været med i fitnesscentret. Det er rigtigt praktisk at mobilen bare kan ligge i tasken, i stedet for at være i lommen eller sidde på armen. Rækkevidden er +10 meter så man kan sagtens bevæge sig rundt. 

 

Nakkestroppen kan igen komme lidt i vejen, ved liggende øvelser. De bliver ikke skubbet af, men man bliver mindet om, at de er der. Always Aware er ikke en fordel, hvis man træner i nærheden af løbebåndene eller andet larm i centret.

 

Sættet er primært produceret til outdoor og sport, men fungerer også rigtigt godt til almindelige gøremål i hverdagen. Om det så er en gåtur, rengøring, ordne vasketøj eller cykelreparation.


Det er ret fint at kunne ordne disse ting, imens man snakker i mobil eller hører musik eller en podcast. Sættet sidder godt fast, uanset om man tømmer vaskemaskine eller ordner gearene på raceren.

 

Konklusion

Testen, træningen, pendlerturen, ja selv rengøringen har været en fornøjelse med disse in-ear hovedtelefoner.

 

De har et strømlinet sporty look og tåler sved, slag og al slags vejr. De har et fedt design, en fin skarp lyd med god bas-dybde og alligevel kan du høre omgivelserne.

 

Jeg blev under testen mere og mere glad for BackBeat FIT 2100. Jeg kunne fra starten godt lide udseende, materialer og deres brugervenlighed. 

 

Jeg er ikke vant til at bruge hovedtelefoner med telefonfunktion i, men fandt dem meget nemme at bruge. Tilmed praktiske, da man ikke skal stoppe op på cyklen, have handskerne af og have telefonen op af lommen. Det er nemt.

 

Man pauser nemt musikken. I stedet for at skal have øredutten ud af øret, trykker man bare på højre højtaler. Det er rart, hvis man skal tale kort med en forbipasserende eller lignende.

 

Og ingen bøvl med at skal have dutten ind igen. På den måde er sættet rigtigt funktionelt og der er ingen bøvl med ledninger.

 

Always Aware fungerer rigtigt godt i trafikken på cykel-, gå- eller løbeturen. Man er ikke kapslet inde og er derfor faktisk mere opmærksom på hvad der sker i omgivelserne.

 

De sidder godt fast under aktivitet og da de er meget lette kan man helt glemme man har dem på. De føles rare på huden og i ørene, hvor de ikke giver den der svuppende vakuum-fornemmelse, heller ikke når man sveder meget.


De har god batteri-tid og hvis man hellere vil have stopur/timer i øret end på håndleddet, er det en mulighed via app’en.

 

Jeg mener BackBeat FIT 2100 er et rigtigt godt sæt høretelefoner til den aktive bruger, især når man tager den yderst rimelige pris i betragtning. 

 

 Find headsettet i Feltet.dks webshop <<<

 

TESTRAPPORT

 

Hvad er produktet lavet til?

Trådløse høretelefoner/headset til musik, podcasts og til at tale håndfrit i mobilen. Især rettet mod fysisk træning, da de er konstruerede til at sidde godt fast under fysisk udfoldelse og de modstår sved og regn.  

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Always Aware - Sikkerheds-feature der betyder du kan høre/være opmærksom på, hvad der sker omkring dig.

 

My Tap - Personlige indstillinger til træningen. Du kan med et klik eller to på venstre øre starte Stopur, Timer eller vælge din favorit playliste. Find my headset - Du kan, hvis det er tændt, sende en høj tone til dit headset, så det er lettere at finde. Du kan også ”back-tracke” og se på et kort hvor dit headset sidst er registreret, hvis det er tabt på cykelturen.

 

Info fra ”speaker” - få løbende selvvalgt info ved tryk på hovedtelefon. Ex. Batteri-niveau, tider på stop-ur/timer eller klokken.

 

Beskriv særlige materialer, nyudviklinger eller teknikker anvendt i produktionen

Øre-bøjler med blød fleksibel gummibelægning gør, at sættet er behageligt at have på og de holder selve høretippen på plads ved øret, ikke i øret. Hvilket muliggør Always-Aware og samtidigt kan øret ’ånde’. 

 

Den bløde gummibelægning giver sættet et sejt og robust udtryk. Gummiet gør sættet nemt at håndtere, uden at det glider, selvom man sveder. Man er ikke bange for at håndtere sættet, der virker til at kunne tåle stød og slag (og vand/sved).

 

Knappen i højre høretelefon har et fysisk klik. Det virker godt, da man med det samme kan fornemme om man har trykket rigtigt - for eksempel ved indgående opkald.

 

Man kan tilvælge App’en ”BackBeat”, der via MyTap giver mulighed for tilvalg af to funktioner på venstre øre, ved et eller to klik. Eksempelvis Siri/Google Assistant, favorit playliste fra Spotify eller timer og/eller stopur til træningen.

 

Hvordan klarer produktet sin opgave?

Jeg synes BackBeat FIT 2100 klarer opgaven rigtigt godt. Nemt at sætte op. Nemt at betjene. God lyd og batteritid. Sættet er robust og tåler at blive brugt til det som Plantronics lover.

 

Hvordan er kvaliteten - ’Value-for-money’?

Lyd-kvalitet er fin, med okay dybde i bassen (ift. det er et  in-ear headset).

 

Materialekvalitet er i orden, især set i forhold til prisen.

 

Holdbarheden kan selvfølgelig ikke testes på 4 uger. Men den virker i orden og der var ingen problemer i den måned vi testede.

 

Jeg synes man får et fedt headset til prisen. Også i forhold til lignende headsets på markedet. 

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Jeg kan godt lide det elegante, men alligevel minimale og robuste design og den lækre ”skridsikre” gummibelægning. Dertil den nemme betjening og stemmen der informerer om status med mere.

 

’Klikket’ i kontakten på højre øre, gør det nemt og trygt at betjene på farten.

 

Og så er hovedtelefonerne fine i trafikken med Always Aware - og de sidder fint under cykelhjelmen.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

At nakke-stroppen ikke ligger tæt til nakken generede mig i nogle tilfælde, som nævnt i testen ved påklædning og i fitnesscenter.

 

Det undrer mig også, at der kun er et fysisk klik ved betjening af højre højtaler. Ville foretrække at kontakterne i højttalerne var ens. (Jeg er lidt ’old-school’ og foretrækker klikket).

 

Konklusion

Nød du at benytte produktet?

 

Ja. Jeg kan bestemt anbefale Plantronics BackBeat FIT 2100. De er et rigtigt fornuftigt valg i denne prisklasse. De er behagelige at bære, sidder godt fast ved aktivitet og de ser godt ud.

 

De har god lyd til både musik og mobil-opkald. De er nemme at betjene, også på cyklen, og giver større sikkerhed pga Always Aware, som faktisk fungerer. Man bliver mere opmærksom på, hvad der sker i omgivelserne.

 

Batteritiden er god og der er mulighed for at tilvælge fine features.

 

Om testeren:

Alder: 55 år

Højde: 190 cm

Vægt: 87 kg

Jeg har cyklet i: MTB 15 år   

Så ofte cykler jeg: 2-3 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: MTB - XC og Tur

 

 Find headsettet i Feltet.dks webshop <<<

Feltet.dk's vurdering
DEL
INFO
Arkiv: Andet udstyr
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ronde van Vlaanderen(1.WWT) 05/04

Ronde van Vlaanderen(1.UWT) 05/04

La Roue Tourangelle(1.1) 05/04

Route Adélie de Vitré(1.1) 03/04

Volta Limburg Classic(1.1) 04/04

Giro di Sicilia(2.1) 01/04-04/04

Tour of Thailand(2.1) 01/04-06/04

Volta Limburg Classic(1.1) 04/04

Ronde van Vlaanderen(1.WWT) 05/04

Ronde van Vlaanderen(1.UWT) 05/04

La Roue Tourangelle(1.1) 05/04

Itzulia Basque Country(2.UWT) 06/04-11/04

Circuit Cycliste Sarthe -...(2.1) 07/04-10/04

Healthy Ageing Tour(2.NCUPJW) 10/04-12/04

Ronde van Vlaanderen(1.NCUP) 11/04

Paris-Roubaix(1.UWT) 12/04

Klasika Primavera de Amor...(1.1) 12/04

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger