Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Test: POC cykeltøj – jersey, bib shorts, vest, ærmer mm.

07. august 2014 10:30Foto: A.S.O.

De svenske stilister fra POC har andet end spøjst udseende hjelme og solbriller, men også cykeltøj, til både mtb og landevej. Det racefitte tøj holder en generel høj standard og er på alle måder lækkert. Med andre ord flere grunde til begejstring, men dog med en svipser imellem.

Introduktion:

Det svenske mærke POC er i flere omgange blevet præsenteret og beskrevet her på siden (læs mere om mærket nederst i artiklen), og her skal dets konceptuelle fokus på at skabe større sikkerhed for atleter fremhæves. Den dimension har nemlig også fået indflydelse på deres nye tøjkollektion, kaldet AVIP (Attention Visibility Interaction Protection).
 

I AVIP-kollektionen holdes disse i nogle få, men nøje udvalgte farver: Fluorscerende orange, optisk hvid og en mørkblå farve, de kalder ’navy sort. De tre farver er på ingen måde tilfældige, men ifølge POC nøje udvalgt på grund af både genkendelighed og større synlighed. Vil man vide mere, kan man læse med her.


Vi modtog en større pakke af POC-tøj til test, bestående af bib shorts, jersey, vest, ærmer, handsker, sokker samt kasket. Sidstnævnte er dog ikke blevet testet.

POC Essential Jersey

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:
- Producent: POC
- Vejl. pris: Kr. 1.400
- Vægt opgivet: 225 gr.
- Størrelser: S-XXL
 

Test:
Materialet, navnlig den orange del, føles markant anderledes end meget andet, der bruges til cykeltøj. Nærmest lidt plastikagtigt, mente en spansk cykeljournalist, denne tester talte med. Han var hverken overbevist eller glad, men så hurtig en dom, skal ikke fældes her. Selvom der da er noget om snakken med det orange stof, som altså er anderledes end det øvrige. Jersey’en, der også fås i en hvid og mørkblå version, altså uden den dominerende orange, er designmæssigt enkel og stilren og med flere lækre detaljer.

Kan man ikke lide tætsiddende cykeltøj, skal man nok ikke forsøge at klemme sig ned i denne jersey. Den sidder tæt, rigtig tæt, og går man efter en større størrelse, ja, så går idéen med det hele jo ligesom lidt i stykker. Nuvel.

Den sidder godt til, har behagelig mesh (net-agtigt stof) under ærmerne, en særdeles kraftig elastik i bunden (næsten for kraftig) og et kraveparti, der vist ikke lige er set før. Alt i alt giver det en god pasform – for den trimmede rytter! – og med en følelse af ’aero’. Kraven er denne tester dog ikke helt vild med, da man lidt tvinges til at have lynlåsen helt op; alternativt sidder det en smule underligt og generer faktisk lidt med stofstykket, som dækker lynlåsafslutningen.

I brug er der ikke så meget at udsætte. Igen, hvis man ikke er vild med det kropsnære, får man det svært og måske lidt ’indeklemt’, men derudover er jerseyen absolut godkendt, når det kommer til at holde overkroppen tør i sommervarmen og til at bevæge sig i på cyklen. Kvaliteten fejler absolut heller intet med stærke syninger og god stræk i stoffet.

Konklusion:
Et design, en pasform og i et materiale, som næppe vil gøre alle glade, men hvad gør det, når dem, der accepterer alle tre dele kan se frem til en lækker og anderledes jersey, som på nær få kritikpunkter hører til i den fede ende.

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

POC Essential Bib Shorts

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:
- Producent: POC
- Vejl. pris: kr. 1.600 
- Vægt ogivet: 202 gr.
- Størrelser: S-XXL

Test:
Disse bib shorts er ikke sorte; derimod er de meget mørkeblå – navy sorte, som POC kalder altså farven. Så fik vi det på plads. Og det er naturligvis af betydning, idet de dermed matcher farven nederst på jerseyen. Derudover er disse cykelbukser, som den slags er flest og uden designmæssige krumspring som eksempelvis jerseyen. Til fælles har de to tøjdele dog, foruden farven og materialet (den nederste del af trøjen), en cirkel med små refleksprikker på ryggen.

Ganske som med jerseyen har bib shortsene fra POC flere lækre detaljer. Her kunne eksempelvis nævnet silikonen på indersiden af benslutningens kraftige elastik. Her står POC hele vejen rundt. Og generelt er der da også kun positivt at sige om disse cykelbukser, som har en god pasform. Også disse er dog designet til den adrætte, trimmede rytter, uden alt for svulmende lår – god elastisk mesh på overkroppen og en mere end fornuftig, anatomisk pude.

Den (puden) har god elasticitet i alle retninger og med kraftig skum på udvalgte punkter. Her er ikke tale om et banebrydende design, men om solid kvalitet. Det samme kan altså samlet set siges om bibshortsene, hvis design er uhyre stilrent.

Skal der peges på et muligt kritikpunkt, må det være farven, den cool, dybe og mørke blå. Ikke at den ikke er elegant og eksklusiv, men den kræver nærmest matchende løse ben (og trøje), hvis man skal bevæge sig ud i den slags. Disse producerer og sælger POC da naturligvis også, men det er naturligvis ikke så fleksibelt. Det samme kunne dog siges om også hvide eller blå bibshorts.

Konklusion:
En lækker bibshorts, som der ikke er meget hvis overhovedet noget at udsætte på. Pasform, pude og materiale er absolut godkendt, prisen i orden, om end ikke just lav. Farven er cool, matcher POC-jerseyen – men kræver nærmest også disse match.

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

POC Essential Lt. Wind Vest

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:

- Producent: POC
- Vejl. pris: kr. 1.000 
- Vægt ogivet: 57 gr.
- Størrelser: XS-XXL

Første indtryk:
Den transparente vindvest fylder ikke meget, hverken i hånden eller i lommen. Sølle 53 gram vejer vi den til (str. Small), og også denne overdel har refleks på ryggen, denne gang ikke i form af prikker, men med store bogstaver – POC – nederst på det lange rygstykke. Materialet er ikke i sig selv elastisk, men vesten kan alligevel give sig en smule på grund af de paneler med mesh, som er under ærmerne på vestens sider; de kan give sig. En ’farveløs’ tøjgenstand, tro om igen – lynlåsen har da naturligvis et lille stykke orange. Ja da.

Test:
Fylder og vejer vesten kun lidt, så er den naturligvis ikke meget mere voluminøs at have på. Man mærker den nærmest ikke. Det giver lidt sig selv, at et så tyndt og fint materiale ikke er verdens kraftigste, men som en vindvest til sommerbrug – og på forårs- og efterårsdage, hvor det ikke stormer og er alt for koldt – gør vesten jobbet.

I den forstand, at en særlig vigtig opgave for en vindvest ofte blot er at være med for en sikkerheds skyld, at den altså ikke skal fylde for meget og giver beskyttelse ved behov, er den i den helt rigtige ende. Den fylder virkelig ikke meget i lommen, men mærkes, når den kommer på.

Pasformen er aldeles glimrende, kort fortil og ganske lang bagpå. Som nævnt giver mesh-palenerne vesten noget elasticitet, men det undrer denne tester en smule, at størrelsen er en smule stor i det, sammenlignet med eksempelvis jerseyen. Vesten er antagelsesvist til brug i og omkring årets varmeste måneder, og så har man som rytter næppe meget tøj indenunder.

Konklusion:
En vindvest, som først og fremmest vinder ved at være så let, mulig at folde sammen til næsten ingenting og alligevel beskytte rytterens overkrop. Lidt stor i størrelsen, men derudover på alle måder lækker og vel nok bedst velegnet til årets luneste måneder.

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

POC Essential Sleeves (løse ærmer)

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:

- Producent: POC
- Vejl. pris: kr. 400 
- Vægt ogivet: 75 gr.
- Størrelser: S-M-L


Test:
De hvide løse ærmer har lidt orange i begge ender, dog mest synligt i enden ved håndleddet. Påtrykt er også et lille refleksstykker (POC’s ”Attention Visibility Interaction Protection”), på begge ærmer, og påskriften POC på den venstre underarm, den del som vender ud mod vejen, naturligvis. Men mest af alt bemærker man nok ved de løse ærmer den anatomiske form, som betyder, stoffet er syet således sammen, at ærmerne ikke er lige, men følger albuens vinkel.

Men – for første gang i denne test må det tilstås, at undertegnede ikke just er imponeret – ærmerne sidder ikke godt, på trods af anatomisk form, og på trods af kraftig elastik ved navnlig håndled, men sådan set også i den anden ende, oppe på overarmen. Det skyldes i denne test to ting: Ganske vist er der tale om en Small, men ærmerne opleves som store. Noget der undrer, når man tænker på, at for eksempel jerseyen var virkelig tætsiddende. Og for det andet, så er der ingen gummi på indersiden til at holde ærmerne fast.

I denne test betød det derfor, at ærmerne, selvom de på mange måder er lækre og af et lækkert materiale, men dog med kraftige syninger øverst og nederst, konstant gled ned af armen og i øvrigt ’posede’ ganske meget på armene. Når armene var strakte på ydersiden, og med bøjet arm på indersiden, trods altså den anatomiske form. Og bedre bliver det desværre ikke af, at det orange endestykke, af samme materiale som det lidt ’plastikagtige’ orange på jerseyen, kræver endnu en syning – og endnu flere folder.

Nu kan det ikke afvises, at ærmerne sidder godt, hvis man får fat i dem i den rette størrelse eller har svulstigere arme end undertegnede. Men ud fra denne testers oplevelse, og med den samme størrelse som alt det øvrigt testede tøj, hvoraf noget sad særdeles tæt til, er vi nær ved at bruge det ’ærgerlige’ udtryk: Det er en ommer!

Konklusion:
Et par løse ærmer skal (1) lune armene, når det er køligt, eller på anden vis give beskyttelse, og (2) udføre denne funktion helst uden, at man rigtigt mærker, ærmerne er på. Luner gør disse ærmer, men at sidde godt på armene gjorde de ikke i denne test. Faktisk gled de konstant ned, og de virkede i det hele taget for store, trods den, på papiret, rigtige størrelse. 

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

POC Essential Road Gloves

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:

- Producent: POC
- Vejl. pris: kr. 400 
- Vægt ogivet: 24 gr.
- Størrelser: S-M-L


Test:
Handskerne er primært mørkeblå og hvide, men med elastik af orange, og dermed har vi atter fat i POC-trikoloren. Også her er der POC-refleksstykker, og den elastiske overdel modsvares af en mere kraftigt, fast og blødt materiale på indersiden. Små silokoneprikker skal give godt greb, og dobbeltlag af stoffet opvejer de ’manglende’ puder. Små stykker stof i top og bund skal gøre det nemt at få handsken på og af.

Hvor meget er der – kan der være – at skrive om en simpel sommercykelhandske? Ikke meget, når der, som tilfældet er her, er tale om en aldeles simpel, lækker og funktionel handske. Designmæssigt er den lækker og matcher jo naturligvis POC-kollektionen, og i brug gør den det også godt. Denne tester savnede ikke en kraftigere pude til at støtte håndhåndleddet.

Handsken sidder rigtig godt, og denne gang lever størrelsen helt op til sit angivelse. Den kraftige elastik holder handsken rigtig godt på plads og uden at genere. Samtidig giver små lufthuller på håndflade-stoffet lidt tiltrængt ventilation.

Handsken er med ’håndtaget’ nem at hive ned over hånden, men noget mere trægt går det, når handsken skal vrides af igen. Den andet lille ’håndtag’ hjælper ganske vist til, men grundet den stærke elastik, skal der immervæk arbejdes noget for sagen. 

Konklusion:
Der er hverken meget at skrive om eller udsætte på POC’s handske, som passer designmæssigt ind i POC-kollektionen. Den sidder godt, virker godt og ser godt ud, men er dog en smule svær at lirke af igen.

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

POC Essential Socks

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:

- Producent: POC
- Vejl. pris: kr. 120 
- Vægt ogivet: 38 gr.
- Størrelser: S-M-L


Test:
Ikke så mange dikkedarer: En klassisk hvid sok, der ikke går alt for langt op over anklen, men som dog slutter med en orange stribe, hvormed den på enkel vis falder ind i POC-designet.

Vi er ved at være ved vejs ende af denne efterhånden omfattende test af POC’s tøj til landevej (og XC mountainbiking), og vi runder heldigvis godt af, det vil sige med noget, vi rigtig godt kunne lide: Sokkerne. Og den slags skal man jo ikke kimse af – for nok synes sokker som en mindre vigtig del, eftersom de jo er mere eller mindre skjult, men et par gode sokker er sine penge værd i guld. I modsat fald kan et par sokker, som ikke sidder ordentligt, eller giver overophedning (eller det modsatte) gøre enhver cykeltur til et mindre helvede.

Her har vi fat i en cykelsok, som til fulde lever op til vores forventninger – og mere til. Lige fra vi fik sokkerne på, var det kærlighed ved første … fornemmelse. Meget bløde, med masser af stræk og elasticitet de rigtige steder – og uden al mulig, og sommetider lidt overdreven, ekstra polstring. Med andre ord: De sidder bare rigtig godt på foden og føles meget komfortable.

Materialet er samtidig af en god kvalitet, som leder varmen godt væk fra foden og gør det muligt at holde en god temperatur i cykelskoen. Med andre ord en rigtig lækker cykelsok.

Konklusion:
Et par rigtig lækre cykelsokker, som sidder godt på foden og føles særdeles komfortable. Kort og godt.

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Yderligere info

Sådan har vi testet:
Alt POC-tøjet - bib shorts, jersey, vest, ærmer, handsker, sokker - er blevet brugt og afprøvet henover det sene forår og sommeren, også på rigtig varme dage. Det er blevet testet primært på landevej, men ved flere lejligheder også i skoven. Udover at konstatere, at reflekserne rent faktisk virker (giver genskind), er tøjet ikke blevet anvendt i mørke specifikt for at teste dets synlighed under disse omstændigheder.

Om mærket:

Svenske POC blev grundlagt i 2004 og producerer i dag hjelme, briller, tøj, body-armour samt andet tilbehør. Fra start af har POC’s primære fokus ligget inden for skiløb, BMX og mountainbike, men mærket har været aktivt i en bredere del cykelmiljøet i efterhånden en lille håndfuld år.

Konceptuelt har POC et stærkt fokus på at skabe større sikkerhed for atleter – de beskriver således deres mission som en, hvor de ”gør det bedst mulige for at redde liv og reducere konsekvenserne af uheld”. Desuden udfordrer POC generelt, rent designmæssigt, adskillige normer, både med udseende på hjemle, cykelsolbriller og tøj og med sine farver.

Stillet til rådighed af:
Odex

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro d'Italia Internazion...(2.WWT) 26/06-05/07

Tour de Pologne(2.UWT) 05/07-11/07

Sibiu Cycling Tour(2.1) 01/07-05/07

GP Général Patton(1.NCUP) 04/07

Tour de Pologne(2.UWT) 05/07-11/07

Tour de l'Abitibi - Coupe...(2.NCUP) 14/07-19/07

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

CYKELHJELM? BLIV INSPIRERET, FIND FORHANDLER OG SPAR MANGE PENGE