Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: Rapha Pro Team vinterjakke

Test: Rapha Pro Team vinterjakke

31. december 2020 10:00

En virkelig topjakke til den seriøse rytter, som også kører stærkt om vinteren.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Fakta

Producent: Rapha

Produkt: Rapha Pro Team Winter Jacket

Farver: Purple/Dark Navy (fås også i Green/Dark Green og sort)

Størrelse: Test i medium - fås i størrelserne fra XS-XXL

Vejledende udsalgspris: 1750,- kroner

 

Introduktion

Rapha har for længst etableret sig som et modebevidste cykelmærke, der breder sig over både cykeltøj og livstilsprodukter.

 

Mærkets Pro Team-kollektion er under konstant udvikling i samarbejde med rytterne fra de professionelle hold, som samarbejder med Rapha. Vi har testet denne sæsons vinterjakke til den seriøse rytter.

 

Læs også
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege

 

 

Test

Rapha’s Pro Team-linje er lavet med ydeevne for øje. Forstået på den måde, at tekstiler, snit og pasform alle skal have egenskaber, som fremmer rytterens evne til at køre stærkt med komfort. Kort og godt.

 

Det betyder, at de kvaliteter der fremelskes, er lidt mere ’optimerede’ end hos eksempelvis Classic-kollektionen, som er en tand mere afslappet.

 

Det gør sig også gældende i denne sæsons Pro Team-vinterjakke, som i høj grad er lavet til den performance-orienterede, seriøse rytter.

 

Skåret til fart

Det bemærker man hurtigt, når man første gang ifører sig jakken. Den er nemlig noget mere tætskåret hele vejen rundt end Classic-jakken.

 

Mest udtalt er det, at når man står op, så er jakken ret kort foran. Faktisk lynlåsen næsten op til min navle, når jeg står op. Det er et typisk tegn på ’race-fit’.

 

At vi her har at gøre med en overdel, der er lavet til at være hurtig på cyklen, snarere end på caféen. Og som gør sig godt på ryttere, som også om vinteren sidder mere som en væddeløber end en rytter på hyggetur.

 

Pasformen indfinder sig også straks, man hopper på cyklen. Her har jakken den helt rette længde foran, så den ikke sidder og buler mod bukserne i bunden og på bagsiden er der lidt ekstra længde til at beskytte bagdelen mod kuld, men måske mest vand og sprøjt fra vejen.

 

Rapha skriver selv, at jakken kan bruges som et system i to lag med et baselayer indenunder, eller i tre lag, hvor man tilføjer en jersey.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Tager man det forholdsvis tætte snit i betragtning, så synes jeg, at det fungerer bedst med kun et enkelt lag under, hvis den gode pasform skal bibeholdes.

 

Bruger jeg et kraftigt baselayer under jakken, så passer en medium helt perfekt på mine 75 kilo fordelt på 183 centimeter.

 

 

Luksusfornemmelse

Jakken er praktisk talt todelt, når det kommer til materialerne. Forsiden består af et tykkere materiale, med en shell-agtig yderside. Den er kraftig i hånden og strækker godt uden at overfladen brydes og derved svækkes. Præcis som man ønsker af en vinterjakke, som skal kunne klare kold vind.

 

Rapha anpriser ikke som sådan jakken som vandtæt, men overfladen her er af den slags, som skyr vandet og leder det væk, så jakken kan helt sikkert godt klare en hel dag med sprøjt fra vejen eller en hurtig og stille byge - selvom der er andre produkter, som er bedre gearet til 

regn.

 

Bagsiden er derimod noget tyndere. Det er igen et vidnesbyrd om jakkens formål og ophav - ryggen kan meget lettere skille sig af med overskydende varme, som man producerer, når der trædes seriøst. En invitation til at køre stærkt og hårdt snarere en vinter-basekilometer.

 

Indersiden er en sand fryd. Den er nemlig polstret med lækker fleece, som giver en både hyggelig og varm fornemmelse. Det er prikken over i’et, som giver en performance-orienteret pakke masser af komfort.

 

I det hele taget er materialevalget meget overskudsagtigt og kvaliteten er ypperlig hele vejen rundt. Lige fra den semihøje krave, som er belagt med lækker fleece også over de bløde ærmeafslutninger (som lukker godt til), og så den kraftige kvalitetslynlås med indbygget vindbeskyttelse. Den del har Rapha helt styr på!

 

 

Læs også
Bora nærmer sig Visma-profil

 

Ude på landevejen

Ude på landevejen er jakken en god træningsmakker. Jeg har primært brugt den med et tyndt baselayer i merinould med stor komfort til følge i temperaturer helt ned til under frysepunktet.

 

Jakken er virkelig tilpas tempereret og den har lige den rigtige beskyttelse og åndbarhed til at give komfort under langt de fleste forhold. Den fylder ikke meget, så man føler sig stadig hurtig, selvom man er pakket ind i vinter-mundering.

 

Det betyder også, at man stadig skal køre lidt varme i jakken og den vil nok fungere bedst på træningsture, hvor man har tænkt sig at køre med lidt intensitet.

 

Kan man få plads til et ekstra lag under, så kan den dog sagtens bruges på langfarter også, hvor der snakkes mere end der trædes. Den slags skal der jo også være plads til.

 

 

Detaljerne

Jakken har en ekstra lomme på højre side af brystet, som er elegant gemt væk, men kan tilgås via en kraftig lynlås, som kan betjenes med handsker. Her er plads til nøgler, kort eller andet, som man derved har nem adgang til.

 

Jeg har dog ikke brugt den - jeg foretrækker at have tingene bag på ryggen, hvor der er tre fine lommer tilgængelige. 

 

Rapha har desuden sørget for, at der er refleksdetaljer både foran, bagpå og på det ene ærme. Som altid er de elegant indbygget i designet, så man får en jakke, som fremstår udpræget æstetisk hele vejen rundt.

 

Det eneste jeg savner er, at elastikken i livet er lidt strammere og sidder lidt mere til. Den er ikke løs, men lidt mere fasthed, synes jeg ville have passet godt til resten af jakkens pasform og udtryk.

 

Læs også
Stjerner hylder danskere og nordmænd

 

 

Konklusion

En virkelig topjakke til den seriøse rytter, som også kører stærkt om vinteren. Jakken er helt optimal til rytteren, som stadig tager ud for at træne om vinteren og ikke bare for at trille nogle kilometer i bogen.

 

Jakken er virkelig godt gearet og balanceret til at holde rytteren komfortabel, når der arbejdes og det kombineres på fin vis med lidt ekstra luksus fra den bløde inderside.

 

Jakken er virkelig lækker både i kvalitet og ydeevne.

 

Sådan har vi testet: Jakken er testet udelukkende på landevejen i temperaturer ned til minus 2 grader.

Stillet til rådighed af: Rapha

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Rapha

Model: Rapha Pro Team Winter Jacket

 

Hvad er produktet lavet til?

Den seriøse rytter, som vil træne hele vinteren.

 

Hvad er produktets hovedformål?

At sikre komfort, når der trædes igennem via temperaturregulering på ryggen og så holde den kolde vind fra døren, med den kraftige forside.

 

Læs også
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Vand- og vind skyende egenskaber på forsiden samt lunende fleece på indersiden. 

 

Bedøm produktionskvaliteten og udførslen

Produktionen er helt i top og overgange mellem materialer, kvalitet af lynlåse og materialevalg er fra øverste hylde.

 

Bedøm ydeevnen

Holder præcist hvad den lover og giver stor komfort, når der trædes i form af behagelig temperatur og fin åndbarhed. Den er virkelig lækker at træne i!

 

Bedøm pasform

Udpræget race-fit i snittet, men dog med så meget strækbarhed i materialerne, at den sidder behageligt selv med et kragtigt baselayer. Der er godt med bevægelighed hele vejen rundt. 

 

Perfekt til dem, som gerne vil se hurtige ud og føle sig ligeså, men stadig vil have komfort.

 

Bedøm størrelse

Benyt samme størrelse som du bruger i normalt tøj.

 

Bedøm komfort

Den lækre inderside giver en lun fornemmelse og føles virkelig lækker. Kombineret med god pasform og fin beskyttelse, så er det en helstøbt pakke.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Jakken er ikke blandt de billigste, men det er også et luksusprodukt. Prisen er tilsvarende for andre, lignende produkter i samme kvalitet.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Komfort og ydeevne går op i en højere enhed. Designet er ultralækkert.

 

KONKLUSION

Nød du at køre med tøjet?

 

Ja - det her bliver min go-to jakke, når der skal trænes igennem i en time eller to.

 

Om testeren:

Alder: 37

Højde: 183 centimeter

Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 12 år 

Så ofte cykler jeg: 2-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Feltet.dk's vurdering
DEL
INFO
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?