Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Test: Regnjakker 1.600-3.199 kroner

09. november 2014 09:00Foto: A.S.O.

Feltet.dk har testet regnjakker, i alt 19 forskellige modeller, som vi præsenterer i fire priskategorier. Vi er nået til den dyreste af disse, med andre ord toppen af poppen inden for eksklusive regnjakker.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Feltet.dk har brugt mange af de seneste ugers regnvejrstimer på at teste regnjakker - 19 styks i alt, som er inddelt i fire priskategorier.

Vi skal her se på fem modeller i prislejet fra 1.600 kroner. De er af følgende mærker:

- Castelli
- Rapha
- Mavic
- POC
- Assos


Som for alle andre testede regnjakker er disse blevet udsat for kraftig efterårsregn, på cyklen naturligvis, ligesom vi har vurderet både pasform og detaljer på og af cyklen.

Følgende elementer har vi i særlig grad haft opmærksomheden rettet imod:
- regntæthed
- åndbarhed
- pasform og kropsslutninger (ved håndled, hals og om livet)
- generel kvalitet
- pris (i forhold til egenskaber og kvalitet)

Og i mindre grad har vi lagt vægt på:
- vindtæthed
- generelt design og detaljer som trafiksikkerhed, lommer mv.

Læs mere i vores optaktsartikel om, hvordan vi har testet jakkerne, og hvilke andre jakker vi har testet. Samt læs de seneste dages test af jakker i prisklassen op til 500 kronerprisklassen 500-750 kroner og prisklassen 750-1.600 kroner.

Nederst findes billeder af de her testede jakker.

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Castelli - Muur

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:
Producent: Castelli

Vægt: 180 gram (egen vejning, str. S)
Ca. pris: Kr. 1.499 (prisen viste sig lavere end først antaget, og derfor er denne jakke ved en fejl med i denne priskategori og ikke i den forrige, red.)

Type: regnjakke – skaljakke
Pasform: race fit – neutral fit - loose fit
Detalje(r): eVent®-materiale, anatomisk snit, velcro ved håndled

Test:
Med Castelli Muur har vi atter fat i en traditionel regnjakke, en gedigen og eksklusiv en af slagsen vel at mærke. For med en på overfladen så relativ simpel jakke som denne fra Castelli, kan man jo simpelthen ikke lade være med at spørge sig selv: Hvordan den i alverden kan den koste 2-3 gange mere end flere andre, vi tidligere har haft fat i?

Jakken har få fikse detalje, ingen lommer og er på alle måder minimalistisk og ligner en regnjakke af den slags, som skal i baglommen. De blot 180 gram bidrager til den tanke, men faktisk kræver det lidt at rulle jakken ordentligt sammen, trods det tynde materialet. Det gør det af flere grunde – dels fordi lynlåsen er ganske kraftig (stærk), dels den brede, kraftige elastik rundt om livet, på nær midt bagpå, så den lange ende ikke trækkes alt for op, og dels velcroen ved håndledsåbningerne.

Dermed nærmer vi os også noget af svaret på spørgsmålet stillet ovenfor. For når man går jakken efter, ses og mærkes det, at man også betaler for den højere kvalitet. Alle syninger er forstærket og beskyttet på enten jakkens yder- eller inderside, det samme gælder naturligvis frontens lynlås. Og jakken performer da også som forventet – i den rigtig gode ende. Absolut vandtæt i denne tests praktiske del, og med Castellis eVent®-materiale opnås også god åndbarhed, trods de manglende ventilationskanaler. Vindtæt er jakken også.

Tætsiddende og anatomisk vil vi betegne pasformen race fit, og jakken er som den eneste i denne test tæt på at føles som tilnærmelsesvis lille i størrelsen. Ikke en unormal følelse, når det kommer til Castellis tøj. Den stretch, der er i materialet, føles fast, og man skal nok være forsigtig med størrelsen, men tæt og godt sidder jakken på denne tester. Som nævnt kan åbningen ved håndleddene tætnes med velcro, og halsåbningen har vi heller intet at udsætte på.


Konklusion:
En dyr, men meget flot og eksklusiv version af en enkel og klassisk regnjakke. Designet er til den frække side, snittet anatomisk og pasformen race-agtig. I funktion lever den op til de høje forventninger, en luksusjakke som denne automatisk skaber.

Stillet til rådighed af:
Castelli

 

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Rapha – Rain Jacket

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:
Producent: Rapha

Vægt: 185 gram (egen vejning, str. S)
Vejl. pris: Kr. 1.650

Type: regnjakke – skaljakke
Pasform: race fit – neutral fit - loose fit
Detalje(r): Skjult håndledselastik, snøremulighed, bagudvendt sidelomme

Test:
Med jakken fra det engelske designermærke Rapha har vi atter at gøre med en mere klassisk regnjakke i luksusklassen. Let og særdeles nem at pakke sammen, så den fylder meget lidt i baglommen, er den praktisk at tage med på turen, hvis udsigterne er til regn – eller modsat, at regnen ikke synes at skulle vare ved. Det tynde, smidige og ganske strækbare materiale sidder samtidig let på kroppen.

Pasformen på jakken, som vi modtog i en elegant, klar rød, er tættere på neutral end decideret race fit, men jakken sidder generelt godt til og poser ikke. Heller ikke på fronten, hvor Rapha i lighed med andre mærker i vores test har leget med lynlåsen. Her løber den ikke skævt fra midten og ud til siden, men er simpelthen flyttet små ti centimeter til højre og løber så i en lige streg ind mod midten, så den slutter på ydersiden struben. Flot ser det ud, og effekten er den samme som hos andre mærker: at undgå, at flere lynlåne folden oven på hinanden.

Jakken gør det generelt rigtig godt, når det kommer til regntæthed, vindtæthed og åndbarhed, det sidste faktisk lidt overraskende, da der ikke er deciderede ventilationskanaler. Vores oplevelse, i den praktiske test, var, at stoffet ånder godt. Og også på andre punkter imponerer denne i både udtryk og funktion simple jakke.

Eksempler er en kraftig elastik ved håndleddene slutter helt tæt til og er syet så snedigt, at man selv vælger, som elastikken skal være synlig i forlængelse af ærmet eller skjult under det. En elastik, der løber på den bagerste del af livet, og som man selv snører til, sikrer, at jakken her også sidder godt til. Og en lille lomme (rigelig stor til en smartphone) på venstre side, som er bagudvendt, så tyngden af indholdet sidder snarere på siden end falder ind mod maven. Som hos POC har kraven en lille afstiver i nakken, så den holder formen.

En sidste bemærkning: Hos Rapha er designet som altid i højsædet. Det kommer til udtryk ved det hvide ’bånd’, som går rundt om venstre arm. Her går et praktisk hensyn (refleks og altså synlighed i mørke) hånd i hånd med Raphas generelle design. Også selvom det, som her, betyder, at man smider nogle få gram på, da det dobbelte lag er det mærkbart kraftigste punkt på jakken.

Konklusion:
En på alle måder elegant og lækker regnjakke i den klassiske og gennemtænkte stil. Enkel i designet og fuldt funktionel i brug, hvad enten man vil bruge den på hele turen eller vælger at medbringe den i baglommen.


Stillet til rådighed af:
Rapha
 

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Mavic – HC H2O

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:
Producent: Mavic

Vægt: 348 gram (egen vejning, str. S)
Vejl. pris: Kr. 1.899

Type: regnjakke – skaljakke
Pasform: race fit – neutral fit - loose fit
Detalje(r): Climavent, ventilationsmuligheder, flere lommer

Test:
Endnu en skaljakke og altså ikke en, man lige folder sammen og nemt placerer i baglommen. Til gengæld en rigtig kvalitetsjakke med et utal af muligheder og detaljer – og som holder en tør. Udvendigt afviser den regnen (og vinden), og på indersiden har vi at gøre med en af de bedst ventilerende jakker i denne test. Måske ikke mere åndbar i materialet end flere andre, men med mange smart udluftningsmuligheder.

Under begge arme og såmænd også på begge ærmer, helt nede på underarmen, sidder lynlåse, som i nedlynet tilstand åbner direkte op til indersiden og dermed skaber så meget ventilation, som man selv ønsker. Og har man gjort det rigtigt fra start og lynet begge frontens to lynlåse, kan den yderste lynes op, hvormed den inderste fastholder en stykke mesh, som løber langs hele fronten (XL Vent, se billedet nedenfor).

Jakken er, som det ofte er tilfældet med Mavic, gennemtænkt, men også noget stor i størrelsen, i alle ender. Alligevel hælder vi mod at kalde den racefit i snittet, men går modsat mange andre af de testede jakker ikke synderligt langt ned bagtil. Som vi har set det hos også andre jakker (AGU, Rapha), kører lynlåsen skævt på fronten, hvilket faktisk har været et kendetegn ved flere af Mavics jakker. Det modvirker blandt andet, at flere lynlåse oven på hinanden, hvis man kører med flere lag, ikke sidder og folder. I dette tilfælde synes vi dog, at det bevirker, at halsåbningen påvirkes en smule af det, i negativ forstand.

Det skæve snit på fronten giver dog mulighed for en lille lomme midt på brystet – det kan vi godt lide, og det samme gælder velcro-spændet på håndledsåbningerne. Sidst skal det med, at der på indersiden af jakken, kun på ryggen, er påsyet et mesh, som skal forbedre ’indeklimaet’ og giver endnu et lag til at suge kroppens respiration væk fra de inderste lag.

Konklusion:
En på alle måde gennemtænkt og teknologisk skalregnjakke, som ikke efterlader nogen tvivl om sine kvaliteter i uvejr, og som giver gode muligheder for et behageligt indeklima. Det virker, og man holdes overraskende tør også på indersiden. Prisen er naturligvis derefter.

Stillet til rådighed af:
Mavic / Biketoyz
 

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

POC - Essential Rain Jacket

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:
Producent: POC

Vægt: 219 gram (egen vejning, str. XS)
Vejl. pris: Kr. 2.400

Type: regnjakke – skaljakke
Pasform: race fit – neutral fit - loose fit
Detalje(r): High-viz, stor baglomme, velcro og snørremulighed

Test:
Svenske POC har slået sig op på at lave eksklusive, gennemdesignede og ikke mindst nærmest spektakulært synlige produkter, ikke mindst når det kommer til deres tøjkollektion. Det gælder naturligvis også for deres regnjakke, som vi her kategoriserer som en skaljakke, men reelt, blandt andet med sin relativt lave vægt, nærmere er en mellemting.

Jakken modtog vi i størrelse XS, da vores erfaring med overdele fra POC tidligere har været, at det er lidt stort i størrelsen. Det var ikke indtrykket med denne regnjakke, som var tæt på at blive for lille. Det gik dog, og vi kunne derfor glæde os over at afprøve den tætsiddende jakke, som ikke giver meget efter, da der er ikke nævneværdigt stretch i materialet.

Til gengæld sidder jakken godt, oplever vi, og hvad angår regntæthed og vindtæthed klarer den sig fortrinligt i vores test. Åndbarheden hjælpes på vej af et felt af små huller under hvert ærme. Det skal give luftventilation, hvilket er en smart og elegant løsning, men ikke en vi føler giver helt så meget udbytte, som tanken er.

POC’s orange farve er et sandt scoop, hvis man gerne vil være synlig i trafikken. Farven lyser op, og er det ikke nok, reflekterer ”POC” også på både ryg og venstre arm. Andre detaljer, som fungerer godt ved jakken er den rummelige ryglomme, elastikken om livet, som kan snøres til, den elegante velcro-løsning ved håndleddene og et stykke indsyet pap i kravens nakkeparti – denne ’afstiver’ gør, at kraven sidder rigtig godt til, når man sidder på cyklen.

Konklusion:
Kan man lide POC’s stil og design, bliver man næppe skuffet over deres regnjakke, som både er et lækkert og funktionelt produkt. Åndbarheden halter en smule i forhold til evnerne i regn (og vind), men ødelægger ikke det overordnede, gode indtryk.


Stillet til rådighed af:
ODEX

 

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Assos - rS.sturmPrinz Evo

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:
Producent: Assos

Vægt: 263 gram (egen vejning, str. S)
Vejl. pris: Kr. 3.199

Type: regnjakke – skaljakke
Pasform: race fit – neutral fit - loose fit
Detalje(r): TritonV1, high-viz, ventilation, pasform

Test:
Testen dyrestes – i særklasse dyreste! – jakke, men når chokket har lagt sig, mangler man næsten ord. For nøj hvor har vi her at gøre med en lækker jakke. Bevares, til den pris kan alle vel lave en god jakke, ja måske, men det gør den jo ikke nødvendigvis til et lækkert produkt. Og det er denne jakke med den mundrette navn rS.sturmPrinz Evo.

De fleste af topjakkerne i denne test har givet materialets teknologi en særligt navn (Gore-Tex, eVent, Climavent), og i dette tilfælde hedder det TritonV1 og er Assos’ egen opfindelse. Det er de ikke overraskede sluppet godt fra – vandtæt og vindtæt samt let og ganske smidigt. Åndbart er det også, og med store stofpaneler i endnu mere åndbart og elastisk materiale samt ikke mindst skjulte, men åbne ventilationshuller på ryggen, kommer man godt af med overskudsvarmen og fugten.

Kropsnær, anatomisk og tætsiddende kan den roligt kaldes race fit. Jakken føles lille, når man står op, men bestemt ikke på cyklen, i foroverbøjet position, og Assos har løst problemet med en tætsiddende pasform og TritonV1-materialets manglende stretch ved at anvende andre meget elastiske stofpaneler rundt om på jakken. Det fungerer. Jakken sidder simpelthen virkelig godt, synes i hvert fald denne tester. Og det er faktisk hele vejen rundt.

Ved håndleddene gør meget brede og faste elastikker, at stoffet slutter helt tæt til, og samme type elastik på bagsiden af kraven betyder, at jakken også her sidder tæt til, uden at det fæles stramt og ubehageligt. Og på samme facon sikrer en stærk elastik kun på bagsiden af jakken nederste del, at den også her sidder godt og komfortabelt til. Nederst på ryggen giver en lynlås adgang til en lille lomme, og her – endelig – har vi noget at beklage os en smule over: Lommen kunne godt være større og er svær at kommer i.

Med en stærk orangerød farve og refleksstribe på tværs af lænden, er jakken synlig i mørke.

Konklusion:
En feinschmecker-ragnjakker, der virkelig tager os med storm. På nær ’detaljer' som en lidt lille ryglomme og en høj pris, er der virkelig ikke andet at sige om denne forrygende regnjakke, end at den illustrerer, at eksklusive produkter koster. I det her tilfælde måske også lige i overkanten.

Stillet til rådighed af:
EnergySport
 

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?