Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Test: Regnjakker 750-1.599 kroner

08. november 2014 12:30Foto: A.S.O.

Feltet.dk har testet regnjakker, i alt 19 forskellige modeller, som vi præsenterer i fire priskategorier. Vi skal her se på jakkerne i den dyreste af de to midterkategorier. Fem jakker i spændet 750-1.599 kroner.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Feltet.dk har brugt mange af de seneste ugers regnvejrstimer på at teste regnjakker - 19 styks i alt, som er inddelt i fire priskategorier.

Vi skal her se på fem modeller i prislejet 750-1.599 kroner. De er af følgende mærker:

- Rogelli 
- Sugoi
- Pearl Izumi
- Santini
- Gore


Som for alle andre testede regnjakker er disse blevet udsat for kraftig efterårsregn, på cyklen naturligvis, ligesom vi har vurderet både pasform og detaljer på og af cyklen.

Følgende elementer har vi i særlig grad haft opmærksomheden rettet imod:
- regntæthed
- åndbarhed
- pasform og kropsslutninger (ved håndled, hals og om livet)
- generel kvalitet
- pris (i forhold til egenskaber og kvalitet)

Og i mindre grad har vi lagt vægt på:
- vindtæthed
- generelt design og detaljer som trafiksikkerhed, lommer mv.

Læs mere i vores optaktsartikel om, hvordan vi har testet jakkerne, og hvilke andre jakker vi har testet. Samt læs de seneste dages test af jakker i prisklassen op til 500 kroner og mellem prisklassen 500 og 750 kroner.

Nederst findes billeder af de her testede jakker.

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
Rogelli – Hudson

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:
Producent: Rogelli

Vægt: 211 gram (egen vejning, str. S)
Udsalgspris: Kr. 799 (sælges til kr. 399)

Type: regnjakke – skaljakke
Pasform: race fit – neutral fit - loose fit
Detalje(r): Pose til jakken, baglomme

Test:
Det første, som bemærkes ved jakken fra Rogelli, er, at det er stor i størrelsen. Meget stor endda – og det gælder i både længde og bredde. Derfor kan det heller ikke komme som en overraskelse, at vi oplevede, den blafrede en del under kørsel. Det kan der sikkert gøre noget ved, såfremt man vælger en størrelse mindre end normalt.

Når det så er sagt, og når ordet overraskelse allerede er i brug, bruger vi det gerne igen. For jakken var en af de små overraskelser i denne test. Det bløde og ganske elastiske stof afviser på fin vis både vand og vind, om end stoffet, som netop ikke har den typiske plastikagtige kvalitet, føles en smule tungere, når det bliver rigtig vådt.

Velcro ved ærmelukningen giver mulighed for at lukke godt til, og selvom der ikke er paneler eller åbninger til at sikre ventilation, synes åndbarheden i orden.

Jakken har ikke mange detaljer, men en mellemstor lomme bagpå, hvori et lille hul til en ledning findes, bliver det dog til. Gør man sig umage, kan den foldes sammen til ikke at fylde det helt store, heller ikke i den medfølgende pose.

Konklusion:
En ganske lækker, no-nonsense jakke, der holder, hvad den lover. Ikke mange detaljer og – skal man i særlig grad være opmærksom på – meget stor i størrelsen.

Stillet til rådighed af:
Rogelli.dk
 

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Sugoi - Zap Bike Jacket

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:
Producent: Sugoi

Vægt: 328 gram (egen vejning, str. S)
Vejl. pris: Kr. 829

Type: regnjakke – skaljakke
Pasform: race fit – neutral fit - loose fit
Detalje(r): High-viz, ryglomme, net på jakkens inderside

Test:
Med jakken fra canadiske Sugoi bevæger vi os for første væk fra den klassiske regnjakke, hvis formål og funktion bygger på at være praktisk – nem at have i baglommen og hurtigt på, når det regner. Selvom jakken ikke ligefrem er en typisk skaljakke, er det sådan, vi her betegner den.

For her er ikke en jakke, som lige puttes i baglommen. Bevares, den kan være i rygsækken, men med en høj vægt (af en regnjakke) og fyldigt materiale, er det snarere jakken, man påfører sig fra start af.

Det er der også andre elementer ved jakken, som mere end antyder. Eksempelvis baglommen og det net på indersiden af jakken, som naturligvis er med til at forøge vægt og volumen, men som også giver markant bedre åndbarhed, da dette lag fungerer som buffer mellem jakken skal og den transpirerende krop. Det mærkes også på oplevelsen af jakkens vand- og vindtæthed, idet kroppen ikke kommer i kontakt med yderste lag.

Jakken opleves da også som yderst vandtæt, samtidig med at den sidder godt. Pasformen er i den neutrale ende, uden at have stretch, og jakken blafrer ikke i vinden. Meget lang bagtil og med elastik på nær en lille stykke, gør at den sidder til, uden at kravle for meget op. Også kraven slutter godt til og tynd fleece på indersiden. Og så er jakken synlig efterårs- og vintermærket. Ikke bare er den i high-viz-gul, den er præget af små refleksprikker, overalt på jakken. Lad os bare sige, at den er i den meget trafiksikre ende.

Konklusion:
En interessant jakke fra Sugoi, som snarere anbefaler sig selv til ture, hvor den er på fra start af end til at skulle medbringes. Som ’rigtig’ jakke (fx til pendling) gør den sig godt og føles til prisen som både funktionel og behageligt selskab.

Stillet til rådighed af:
Cycling Sports Group
 

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Pearl Izumi - Select Barrier

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:
Producent: Pearl Izumi
Vægt: 228 gram (egen vejning, str. S)
Ca. vejl. pris: Kr. 1.399

Type: regnjakke – skaljakke
Pasform: race fit – neutral fit - loose fit
Detalje(r): Tre lommer, to længder bagtil, mulighed for at snøre livet ind

Test:
Som med et par andre jakker i denne priskategori af regnjakker (Rogelli og Santini) har vi at gøre med en jakke i en særdeles blød polyester. Ikke nogen følelse af plasticpose her, men snarere blød som tynd fleece. Trods måske lidt bange anelser har det bestemt ingen negativ indvirkning på evnerne i kraftig regn, og samtidig ånder materialet bedre end i flere af de billigere jakker.

Kvaliteten af jakken opleves som god, og det samme gælder vindtætheden, trods det tynde materiale. Dette bevirker også, at jakken føles som særdeles blød og komfortabel at have på. Prisen er noget højere end de andre jakker hidtil præsenteret i denne stortest, og det fornemmer og ser man.

Det gør man blandt andet i flere detaljer, såsom det bløde stof på indersiden af kraven, muligheden for at snøre jakken til i livet, to lommer i siden af jakken samt en på ryggen – og så den fikse lille mulighed for, ved hjælp af to små knapper, selv at vælge, om man ønsker jakken at være lang bagtil eller i et lige snit hele vejen rundt om livet.

Jakkens pasform er løs i det, og den er en smule stor, hvorfor den – skyldes også det bløde stof – og blafrer lidt i vinden. Stoffet har masser af stretch, og ønsker man jakken mere tætsiddende, kan man derfor overveje en størrelse mindre end normalt. Ærmernes længde burde ikke blive et problem, såfremt man går en størrelse ned. Samtidig vil jakken også fylde en smule mindre i sammenrullet tilstand.

Konklusion:
En lækker jakke, som ikke minder om en almindelig regnjakke, men har egenskaberne – og er i en prisklasse, hvor mange overvejer eller allerede er stået af. Vælger man at bruge pengene, får man en elegant og komfortabel jakke i god kvalitet.

Stillet til rådighed af:
Shimano Nordic Danmark
 

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Santini - Guard

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:
Producent: Santini

Vægt: 190 gram (egen vejning, str. S)
Vejl. pris: Kr. 1.499

Type: regnjakke – skaljakke
Pasform: race fit – neutral fit - loose fit
Detalje(r): Ryglommer, vægt og ’fylde’

Test:
Guard regnjakken fra italienske Santini er materialemæssigt af samme type som Pearl Izumi og Rogelli – en blød, fleksibel, let og smidig polyester. Det gør den komfortabel at have på, praktisk at have med at gøre, eksempelvis når den skal med i baglommen, og i det hele taget funktionel og lækker.

Pasformen, oplever vi, ligger mellem at være race fit og med et mere neutralt snit. Vi hælder dog her mest til det sidste, da jakken ikke føles hverken tætsiddende eller anatomisk, når man sidder på cyklen. Vandtæt og vindtæt er den derimod – og heldigvis – da vi tester den i praksis. Regnen trænger ikke ind, selvom vandet synes at lægge sig på stoffet. Men det afvises. Også på åndbarheden mærker man, at der er tale om et teknologisk materiale, som har en del stretch og dermed nemt kommer til at sidde godt.

Trods det tynde og bløde materiale, blafrer jakken ikke nævneværdigt, da vi kommer ud i vinden med den. Faktisk en smule overraskende, men altså til den positive side. Til samme (positive) side kommer dels den brede og stærke elastik, som afslutter ærmerne, og som sikrer, at jakken sidder godt til her og forhindrer regn og vind i at trænge ind. Dels den todelte lomme på ryggen. I den ene side almindelig, rummelig lomme, i den anden lidt mindre og med lynlås. Elastikken, som går rundt om livet, holder sammen med et silikonebånd jakken fint på plads, også selvom elastikken her ikke er særligt stram.

Ligesom navnlig ærmelukningen er noget, vi går op i, er kraven det også. Den er større, end vi synes helt godt så godt om. Naturligvis er det individuelt, og det giver mulighed for eksempelvis at have en rullekrave eller en anden slags klud indenunder. Men for os er kraven dimensioneret lidt skævt (stort) og slutter ikke så godt til, som vi kunne have ønsket os. Denne fodnote forhindrer os dog ikke i alt slutte, at vi her har at gøre med en kvalitetsjakke.

Konklusion:
En særdeles lækker jakke, som på ingen måde skuffer, når den kommer ud i selv kraftig regn. Vand og vind afvises, og så er den praktisk og fylder ikke meget i sammenfoldet tilstand. Prisen er i den høje ende, men kvaliteten berettiger det.

Stillet til rådighed af:
Marker Scandinavia 
 

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Gore - Power GT AS jakke

Feltet.dk's samlede vurdering:

Fakta:
Producent: Gore

Vægt: 230 gram (egen vejning, str. S)
Vejl. pris: Kr. 1.549

Type: regnjakke – skaljakke
Pasform: race fit – neutral fit - loose fit
Detalje(r): Gore-tex materiale, plastlomme i baglomme, velcro ved håndled

Test:
For første gang i denne test af regnjakker skal vi stifte bekendtskab med, hvad vi vil betegne som en rigtig skaljakke. Det betyder på ingen måde, at det ikke er en regnjakke, men at vi vurderer dens brugsområde som værende langt bredere. Denne jakke tager man ikke kun på, fordi regnen pludselig sætter ind, eller det trækker op til det. Med jakken fra Gore mærkes det tydeligt, at vi nærmer os de rigtig dyre jakker.

Gore-tex materialets vandtæthed og evne til såvel at ånde som at holde vind ude er i top, og jakken som helhed emmer af kvalitet. Selvom vægten ikke placerer den i letvægtsafdelingen, føles den let og komfortabel at have på. Og en del reflekser placeret rundt om på jakken gør den ikke ligefrem high-viz, men dog synlig i mørket.

Pasformen er neutral i snittet og altså ikke så race-orienteret, som nogen grangiveligt kunne ønske sig, men sådan er det med denne model. Og indtrykket af en solid, lækker jakke, står tilbage; en jakke, som henvender sig bredt. Så længe man altså vil bruge de relativt mange penge, den koster.

De går dog også til en del forskellige detaljer, som udover materialet, naturligvis, er kravens bløde inderside, den store baglomme, som tilmed har noget så godt tænkt som en lille, fastgjort plastiklomme, der kan lukkes helt til og indeholde en smartphone.

Håndledsåbningerne kan strammes til med velcro – det kan vi, som nævnt flere gange, godt lide. Til gengæld er en lille anke ved jakken, at halsåbningen synes unødigt stor.

Konklusion:
Gore demonstrerer med denne jakke, at de laver lækre og funktionelle produkter. Vi kalder den en skaljakke, da dens anvendelsesmulighed er bred, og der er faktisk ingen grund til ikke at bruge den rigtig ofte.

Stillet til rådighed af:
Heino Cykler
 

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?