Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: Saris MP1 Nfinity Motion Platform til hometrainere

Test: Saris MP1 Nfinity Motion Platform til hometrainere

01. februar 2021 13:00

Dårligt vejr er ikke længere en undskyldning for ikke at sætte sig på cyklen med de mange hometrainere, der findes på markedet. Med den nye Motion Platform fra Saris opnår du følelsen af frihed fra udendørs cykling selvom du træner indendørs.

Artiklen fortsætter efter videoen.

At simulere udendørs træning på cykel, mens man befinder sig indendørs, har været et stort ønske for mange ryttere. De seneste år er det kommet tættere og tættere på virkeligheden. 

Derfor var vi på Feltet.dk begejstrede, da de første hometrainere kom på markedet, og med tiden har vi kunne koble vores hometrainere til forskellige apps.

Vi har fået muligheden for at køre virtuelle løb mod andre ryttere, selvom vi ikke befandt os i nærheden af hinanden. I denne måned er det første verdensmesterskab blev gennemført med to danske medaljer og e-cyklingen er i voldsom vækst.  
 

Med tiden er det faktisk blevet attraktivt at cykle indendørs og for at gøre det endnu bedre, så skal det helst være så komfortabelt som muligt. Det er Saris nu kommet med på bud på, da elementet bevægelse nu for alvor kommer med på cyklen indendørs.

Saris Nfinity Technology er den første og eneste indendørs træningsteknologi, som tilføjer flere forskellige muligheder for bevægelser i en ellers stationær træningsform.


Fakta om Saris MP1 - Nfinity Motion Platform
- Kompatibel med alle (næsten) hometrainer modeller 
- Kan vippe 6 grader til hver side
- Vægt: 28 kilo
- Max belastning: 160 kilo
- Materialer: Aluminium, Stål og birk
- Mål: 15 cm høj, 160 cm lang og 90 cm bred
- Integreret justerbar forhjulsblok til MTB og Road
- Nænsom mod både hometrainer og din krop
- Pris: 8999,- kroner

 

Ønsket om bevægelse
Denne platform fra Saris kobles til din hometrainer og giver dig optimal mulighed for at bruge din krop mere end på en hometrainer alene.

Platformen gør det også muligt at bevæge sig frem og tilbage samt fra side til side. Dette gør din træning meget realistisk og du kommer meget tæt på følelsen af at sidde på en cykel udendørs.

 

Platformen vipper op til 6 grader fra side til side, men den kan altså også køre frem og tilbage, hvilket er med til at dine naturlige bevægelser bliver fulgt. Du oplever en gennemført oplevelse af cykling, mens du træner og får brugt din core i kroppen.

I forhold til træning på hometraineren alene er MP1 nænsom mod både krop og din hometrainer, da alle bevægelser bliver mere fleksible. Du undgår med andre ord at træningen bliver stationær. 
 

Introduktion
Vi har her på Feltet.dk testet Saris MP1 - Nfinity Motion Platform, som vi fremadrettet i denne test omtaler som MP1 - forkortelse for Motion Platform 1.
 

Da vi åbnede kassen troede vi umiddelbart at platformen skulle samles, men den er allerede samlet, den ligger blot omvendt i kassen og giver derfor det førstehåndsindtryk at man skal samle platformen. Der er et par småting, du selv skal sætte på platformen, så du kan koble platformen til din hometrainer. 
 

Platformen er imponerende nok kompatibel med stort set alle hometrainere. På Saris egen hjemmeside, er der en guide, hvor du vælger, hvilken hometrainer du har og bliver herefter vist, hvilken MP1 der er kompatibel dertil. Din hometrainer sættes ovenpå platformen og fastgøres med to remme i skinnerne på platformen. Der er otte skinner på overfladen; fire skinner i midten, to foran og to bagerst. 




Systemet med remmene i skinnerne virker ved første øjekast ikke så effektivt. Remmenes lukkefunktionen er velcro-lukninger, og man tænker, at når man spurter, kan de så virkelig holde hometraineren fast. Men når man finder den rigtige måde at fastgøre remmene på, kan man mærke. at de sidder, som de skal og hometraineren sidder solidt fast. Stor ros for udformningen af remme og skinner. 
 

Forrest på platformen fastgøres forhjulet i en forhjulsblok. Man kan både bruge en racercykel, cross cykel eller mountainbike. Alt er kompatiel med MP1. Der er desuden to store plastikklodser med, som man kan vælge at sættes under forhjulet, hvis man kan vil højere op eller simulere en opkørsel. 

For mit vedkommende brugte jeg primært kun forhjulsblokken uden ekstra klodserne under. Forhjulsblokken fastgøres på samme måde som hometrainer bagpå.

Det tager ikke mange minutter at fastgøre cyklen, når kan lige har fundet ud af, hvordan det fungerer. 2-3 minutter så er du i gang.

Jeg testede MP1 sammen med Saris hometrainer. Jeg brugte modellen Saris H3 Direct Drive, som Feltet.dk tidligere har testet. 

DC Rainmaker har også testet MP1 sammen med række hometrainere - også alle dem, som Saris ikke selv anbefaler. Konklusionen fra DC Rainmaker er, at alle Wahoo, Elite, Tacx hometrainer virker til platformen.

i forhold til smartbikes, som er helt stationære cykler, der virker Wahoo Kickr Bike fint, men Tacx Smart Bike og WattBike virker ikke, da den har svært ved at være på platformen.

Desuden skal man være opmærksom på hometrainere, der har en form for bevægelse. Det giver en mærkelig følelse, da MP1 og hometrainer vil modarbejde hinanden. Det sker f.eks. ved Kinetic R1 og Wahoo Kickr Climb.
 

Platformen kan klare en maks belastning på 160 kilo, oplyser Saris. De fleste hometrainere vejer omkring 18-20 kilo, så der er heldigvis stadig en del kilo tilbage til dig og din cykel.


Test
Hvordan virker det så?

Det første jeg bemærker er faktisk ikke, at den vipper - selvom det rent faktisk vipper. Det første jeg bemærker er det skridsikre underlag, der er flere steder på platformen og som skal forhindre at både jeg og hometraineren glider. Det virker rigtig godt og ingen af os skrider.

Det er dog ikke optimalt at rengøre efter brug. Skridsikre underlag gør nemlig, at det ødelægger håndklæder og papir, når man vil tørre sved op efterfølgende. Ikke det mest optimale, men det må være en form for kompromis, at skridsikkert underlag er det vigtigte og så må rengøringen stå lidt tilbage. Jeg kunne i hvert fald godt forestille mig, hvis det ikke havde været skridsikkert, så var platformen meget glat efter træning - især i et par cykelsko.
 

Overfladen på selve platformen er lavet af birketræ, som efter sigende skulle være meget modstandsdygtigt over for sved samt have en lang levetid. Det har vi af gode grunde ikke kunne teste, da platformen kun er stillet til rådighed i en måned.
 

Når du stiger op på cyklen, så vipper det en smule, men ikke så det bliver ubehageligt. Det første jeg bemærkede, da jeg trådte i pedalerne, var den diskrete bevægelse på cyklen. Hver gang jeg træder i pedalerne, får jeg en diskret følelse af at svaje fra side til side eller glide frem og tilbage.

Når jeg sidder stille og træder i pedalerne er det meget små bevægelser. Så snart jeg sprinter eller giver den fuld gas, er der en del mere bevægelse at mærke. Præcis som at køre udendørs!


Bevægelsen er delt op i to niveauer. Der er frem og tilbage, hvor hometraineren glider ret langt frem og tilbage. Det føles meget, som at sidde på cyklen ude på landevejen eller i skoven, og det er klart mere behageligt at, mine bevægelser ikke er så stationære, som de er på en hometrainer alene.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Derudover er der bevægelsen fra den ene side til den anden, hvor platformen vipper op til seks grader til hver side. Her giver det også en meget realistisk og behagelig oplevelse på cyklen og kombinationen af alle bevægelser i alle retninger gør den her platform til en rigtig god oplevelse. 
 

Under bunden på platformen er de forskellige buede metalskinner, som sørger for at platformen glider i alle retninger. Der er med andre ord ingen elektronik i platformen. I siderne er der nogle små stopklodser, som sikrer at du ikke vælter, hvis du tipper platformen helt ned til siden.

Når man står på platformen, kan man godt få den ned og ramme stopklodserne, men det er svært. Det var stort set umuligt mens jeg sad på cyklen, at vippe platformen så langt ned. Den føles meget stabil.
 

Når platformen hele tiden bevæger sig, så følger din krop hele tiden med og skifter balancepunktet. Derfor kan jeg tydeligt mærke, at trykket på primært sadlen reduceres, hvilket på sigt minimerer risikoen for siddesår, som ofte kan være en ubehagelig følge af indendørs træning på en stationær hometrainer eller cykel. Det kan klart også mærkes på håndfladerne, at presset på styret også reduceres kraftigt. 
 

Bevægelsen, der sker på denne platform, er dog modsat af, hvad der sket udendørs. Udendørs vil cyklen læne mod venstre, når du trykker din højre fod ned og omvendt. Indendørs vil cyklen læne sig mod højre, når du sætter højre fod ned.

Det er for mig ikke noget problem, og at cykle indenfor handler naturligvis heller ikke udelukkende om at genskabe udendørs cykling helt nøjagtigt, men lige så meget om at gøre indendørs cykling behageligt - og det må man sige, at denne platform er med til!

Du vil måske opleve små nuancer i din træning, i forhold til at simulere den udendørs træning på platformen, hvor du skal genlære f.eks. at sprinte på en lidt anderledes måde, end du gør det udendørs.
 

Jeg oplever det nu ikke som et problem, med de små forskelle i træningen. Det er ikke noget, jeg er særligt bevidst om  og jeg oplever heller ikke, at det påvirker, hvordan jeg træner henholdsvis indenfor og udenfor. 


Konklusion
Overordnet set virker platformen, som den skal. Den giver meget virkelighedstro udendørs træning. Jeg oplevede en meget mere behagelig indendørs træning, end når jeg tidligere har trænet alene på min hometrainer uden platformen.

Bevægelserne bliver mere realistiske, og det øger klart komforten under træningen. Jeg giver klart selve platformen topkarakter og har intet at udsætte på den udover skridunderlaget, men jeg kan godt se, at det kan være svært at løse. 
 

Hvis man kigger på, hvad man ret beset får for pengene, er platformen til den dyre side. Den består af en træplade med skridsikkert underlag, nogle metalstænger under platformen og nogle remme. Der er ikke noget elektronik eller lignende avanceret udstyr tilknyttet platformen. Den vil stort set være dyrere end samtlige hometrainer på markedet - og det er "bare" et produkt til at forbedre oplevelse. 
 

Så hvor jeg synes at platformen holder, hvad den lover og i den grad øger komforten under indendørs træning, så vil prisen desværre holde mig tilbage fra at købe den.   
 

Stillet til rådighed af: Saris (Cycle Service Nordic)


TESTRAPPORT

 

Hvad er produktet lavet til?

Platformen er lavet til at få bedre bevægelse, når man cykler indenfor.
 

Hvordan er kvaliteten?

Kvaliteten er god og virker solidt. 
 

Hvordan klarer produktet sin opgave?

Perfekt, jeg får en meget mere naturlig bevægelse.
 

Bedøm vægt?

Selve produktet kræver plads og er meget tung. Så det vil være optimalt, hvis man kan have hometrainer og platformen til et stå et fast sted.

Bedøm ’Value-for-money’

Jeg mener ikke, at det er "Value-for-money", som nævnt i konklusionen. Produktets pris skal minimum halveres. 
 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Produktet løser helt klart den funktionen, som det er beregnet til. Jeg får virkelig en lækker følelse og en mere naturlig cykeloplevelse.

Nød du at benytte produktet?

Ja, helt klar. Jeg vil elske selv at eje dette produkt, men prisen afholder mig fra det.

 

Om testeren:

Alder: 41
Højde: 183
Vægt: 90

Jeg har cyklet i: 30 år
Så ofte cykler jeg: 2-3 ugentligt 

Jeg kører disse discipliner: Landevej, Gravel, MTB, Cross

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?