Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: Skoovertræk

Test: Skoovertræk

02. november 2009 15:27Foto: A.S.O.

FELTET.dk har testet en række skoovertræk og holdt dem op imod hinanden og kårer her det bedste skoovertræk.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Denne test har ikke været nem. Som jeg før har skrevet er bundniveauet meget højt, og alle produkter er utroligt gode. Det er en fornøjelse, at der bruges så meget tid på at udvikle de enkelte dele af vores beklædning. Når man har tøj som dette til rådighed er der slet ikke nogen undskyldning for ikke at komme ud at røre sig i vejret.

Nogen vil måske synes jeg er pedantisk og har fluekneppet produkterne for at finde fejl. Det har jeg for så vidt også, men der skulle findes en vinder, og når man står med fem produkter, der alle var gode, har jeg set mig nødsaget til at gå dem grundigt efter.

Der er ikke nogen af dem, der er dårlige, der er bare nogen af dem, der har detaljer, der skinner igennem.

Sidder du som grossist og tænker, hvorfor fik jeg ikke testet mit skoovertræk? Så kan det nås endnu kontakt os på udstyr@feltet.dk, så vil FELTET.dk teste dit produkt og opdatere denne test.


God fornøjelse med læsningen!


1. XTREME X-Zipp Neopren skoovertræk

Venligst stillet til rådighed af:
www.konggaard.dk  

Hvad siger producenten?
Neopren skoovertræk med forseglede syninger og wind-stopper snude. Af hensyn til holdbarheden er den forseglede lynlås placeret på siden.

Størrelser:
S - 3XL

Vejl. Udsalgspris:
349.-

Hvad siger testeren?
Når man har så mange skoovertræk at prøve og skrive om, kan det godt være svært at lade være med at gentage sig selv. (Som jeg allerede har gjort et par gange).

Igen er her et skoovertræk, der kan, hvad det skal kunne og endda gør det på en rigtigt god måde. Dette overtræk har ikke den allerbedste pasform i testen, men absolut heller ikke den dårligste. Der er god bevægelse, uden det går ud over det vigtige.

Jeg synes, det er et lækkert overtræk, der har DETALJEN i denne her test – denne detalje er altså også dén, der får dette overtræk til at skinne igennem og vinde testen.

Dette sker i et eller meget stærkt felt. ”Hvad kan det dog være, der gør det så godt” – tænker du vel? Jo, det er ganske enkelt den lille genistreg, de har lavet ved at flytte lynlåsen fra bagsiden af overtrækket, og frem til siden af foden/benet. Bag på overtrækket er der altid meget pres, fordi det strækkes lige netop der – det kommer man helt udenom, når lynlåsen sidder på siden. Dette bevirker, at lynlåsen kan betjenes hurtigt, og med én hånd – det kan man ikke med nogle af de andre.

Lynlåsens placering stiller et større krav til forseglingen af denne, det er man også kommer fint udenom, jeg har ikke mærket nogen yderligere vind igennem denne ”åbning”, som iøvrigt er vandtæt. Det er super, når nytænkning rammer plet som det gør det her!

Endelig karakter:
1 – den lynlås er bare så gennemtænkt, at dette overtræk løber af med sejren.


2. Assos vinterskoovertræk

Venligst stillet til rådighed af:
www.energysport.dk  
www.assos.com  

Hvad siger producenten?
• Open construction for cleat and heel zip

Størrelser:
I-II-III-IV

Vejl. Udsalgspris:
499.-

Hvad siger testeren?
Et overtræk der er relativt nemt at få på (dog ikke det nemmeste i testen). Det sidder godt fast på skoen og giver en god varme op om benet, hvor det sidder godt til uden at være ubehageligt. Derudover er der her brugt noget tid på at få overtrækket til at sidde ”til” rund om skoen og benet, hvor nogle af de andre godt kan virke lidt løse i det. Det er selvfølgelig en smagssag, men jeg kan godt lide det, når de sidder som disse gør.

Det kan udtrykkes noget kortere ved at sige, at dette overtræk udmærker sig ved den bedste pasform af de fem, der er testet.

Skoovertræk er ikke en kategori med de helt vilde detaljer og nyskabelser – derfor må jeg sige, at dette er et fint overtræk, der kan alt det, man forventer, men det skiller sig ikke nævneværdigt ud fra de andre - udover pasformen.

Én ting er dog sikker: har man været ude at investere i Assos’ vintertøj skal man også have disse, de er lavet så de matcher bukser/jakke og det er noget, vi kan lide.

Det er dog noget dyrere end de andre, hvilket også bør medtænkes i valget af overtræk til sine cykelsko.

Endelig karakter:
2 – de ligger meget tæt med nummer 3, men de vinder ved et knaldfedt design (der passer meget flot sammen med resten af linjen) og en bedre pasform. Det er dog marginaler, der har afgjort dysten imellem dem.


3. GripGrab Race Thermo

Venligst stillet til rådighed af:
www.gripgrab.dk 

Hvad siger producenten?
Skoovertræk der er udviklet i samarbejde med professionelle ryttere på både landevej og MTB. Aerodynamisk design og beskyttelse mod regn og kulde i forårs- og efterårsmånederne. Komfortzone: +10 til 0 grader

Størrelser:
S-XXL (38-47)

Vejl. Udsalgspris:
249.-

Hvad siger testeren?
Et skoovertræk der er nemt at få på og sidder godt om foden/benet. Overtrækket er forsynet med en ekstra strop, der trækkes over lynlåsen når denne er lynet op. Dette sikrer at, lynlåsen bliver på sin plads ved brug. Jeg har holdt varmen om mine fødder rigtigt godt i disse overtræk, også når dem jeg har cyklet med, har frosset om fødderne.

Skal der være en lille ting, der har drillet mig lidt ved disse overtræk så er det, at det har gledet ned over hælen på mine sko, og vil derfor blive ret hurtigt slidt. Om dette skyldes mine sko, kan jeg ikke sige – men det har været lidt irriterende.

Denne lillebitte ting kan dog ikke ændre på, at det er et rigtigt godt overtræk der prismæssigt ligger i den lave ende, uden det dog betyder noget for kvaliteten. Prisen synes jeg dog er vigtig at se på, og det er altså helt klart én af forcerne ved dette her.

Det kan det samme som dem der ligger over, men mangler liige det sidste for at stryge helt til tops.

Endelig karakter:
3 – ligger tæt med nummer to, men halter en anelse i pasformen. Den lidt lavere pris gør dem dog til et meget fint alternativ, hvis man vil have et neutralt skoovertræk, der stadig har de samme egenskaber


4. Profeet skoovertræk

Venligst stillet til rådighed af:
www.cykelgear.dk  
www.profeet.co.uk/f_index.asp  

Hvad siger producenten?
Prisen er kun så lav, fordi vi sparer en masse led væk, så lad dig ikke narre af prisen, det er okay kvalitet til en meget billig penge.

Størrelser:
One size, der passer til størrelse 43-46

Vejl. Udsalgspris:
199.-, dog ofte set på tilbud til 99.-

Hvad siger testeren?
Jeg må desværre sige, at jeg ikke er så voldsomt begejstret for lige disse skoovertræk. Det skal påpeges, at de gør deres ”arbejde” tilfredsstillende. Dog er der et par punkter ved dem der irriterede mig:

• Velcrolukningen: Velcro og skoovertræk hænger simpelthen ikke sammen for mig. Det er for svært at få til at sidde ordentligt, og så synes jeg ikke, det holder lige så godt som en lynlås.

• Størrelsen: Til en størrelse 46 synes jeg altså ikke de passer ret godt, de skal strækkes meget for at få føromtalte velcrolukning til at sidde ordentligt.

Når jeg tager skoovertræk på som det sidste, skal jeg ikke bruge lang tid på dem, før jeg kommer til at sidde og svede og bande over det – og det har de her altså fået mig til.

Når disse kritikpunkter er sagt, så synes jeg, det er et skoovertræk der yder, hvad man kan forvente af det. Jeg ville selv kunne finde på at købe det til at køre i skoven med, da det ikke gør så ondt, hvis de skulle gå i stykker – og på trods af den lave pris holder de dine føder varme i denne tid.

Endelig karakter:
4 – ligger ret tydeligt under de andre i denne test. Kan man forvente sig meget mere af et sæt skoovertræk, som man kan være heldig at finde til under 100.-? Det mener jeg faktisk ikke. Det er ikke et dårligt overtræk, men man kan mærke, at der i den højere pris hos de andre faktisk ligger noget mere omtanke og sans for detaljen, end der gør i disse.

Igen vil jeg sige, at jeg sagtens kunne vælge dette overtræk til brug i skoven for eksempel, hvor jeg nok ville tøve med nogle af de andre.


UDENFOR BEDØMMELSE

GripGrab Arctic

Venligst stillet til rådighed af:
www.gripgrab.dk

Hvad siger producenten?
Det varmeste skoovertræk i programmet i 4mm neopren med kraftigt fleece foer. Kompatibelt med alle pedalystemer. Komfortzone: +10 til -10 grader.

Størrelser:
S-XXXL (38-49)

Vejl. Udsalgspris:
399.-

Hvad siger testeren?
Jeg vil starte med at sige, at dette overtræk holdes uden for den egentlige test, da det er mere beregnet til vintermånederne og faktisk er lige det varmeste til denne årstid, hvor de andre passer bedre til efterår/tidlig vinter. Derfor ville det ikke give en retfærdig bedømmelse, hverken for dette eller de andre, hvis det ikke bedømmes for sig selv.

Rent praktisk betyder det dog kun, at det ikke får en karakter i denne test – men en skriftlig bedømmelse ligesom de andre.

Det her er et meget varmt overtræk – når man først står med det, ligner det en vinterstøvle. Det er både længere og meget tykkere end de andre overtræk. Det er dog lækkert lavet med et dejligt varmt foer, og en kraftig lynlås, der kan betjenes med tykke handsker på.

Som tidligere beskrevet har jeg følt det en anelse for varmt til brug i denne periode – jeg har svedt og savnet lidt udluftning i det. Til vinter ville jeg dog elske at køre med det, da jeg slet ikke er i tvivl om, at det er lige, hvad der kræves i den rigtigt kolde tid.

Det er meget stort og kan godt føles lidt voldsomt på benet i starten, men man vænner sig til det, Jeg kan dog bedst lide, at et skoovertræk sider lidt tættere end dette her gør det.

Jeg har ikke rigtigt noget negativt at sige om det, det virker – og jeg er slet ikke i tvivl om, at det ville være mit førstevalg, hvis jeg en dag fik mig forvildet ud i kraftigt snevejr.


Castelli Pioggia 2 Skoovertræk

Venligst stillet til rådighed af:
www.bikebuster.dk  

Hvad siger producenten?
Dette er ikke fra den danske importør/forhandler, men fra Castellis egen hjemmeside. Det har ikke været muligt at finde information på importørens hjemmeside (red.)

- Pu Coated Waterproof Seam Sealed Fabric
- Giro Silicone Closure at ankle prevents water enting shoecover
- Reflective trim

Størrelser:
S-XL

Vejl. Udsalgspris:
Varen var ved afslutningen af testen ikke på www.bikebuster.dk, så det er ikke muligt for os at angive en pris. Når vi får en pris, vil denne test blive opdateret.

Hvad siger testeren?
Dette produkt får ikke nogen i testen, men en udtalelse. Dette sker af to grunde:

1. Produktet er kommet testeren i hænde efter den egentlige test var afsluttet

2. Dette skoovertræk er mere et overtræk til sommer- og efterårsbrug (i regnvejr) end det er et egentligt vinterovertræk.

Disse faktorer gør, at vi har bestemt at holde det uden for den reelle test, men du skal selvfølgelig ikke snydes for en kommentar.

Jeg synes at dette her er et rigtigt godt overtræk. Som du kunne læse i testen af vinterprodukterne hælder jeg mere til en lynlås på siden af overtrækket, end bagpå. Dette overtræk har også sin lynlås placeret på siden, hvilket altså gør det en hel del nemmere at få på, end hvis den var placeret bagpå. Overtrækket sidder godt til og lukningen oppe ved anklen slutter rigtigt godt til og vil i regnvejer helt sikkert holde fødderne tørre. Det skal siges at de ikke er afprøvet i regnvejr, men jeg har prøvet at hælder vand ned af mit ben samtidigt med at jeg havde dem på, og jeg oplevede ikke at få våde fødder, eller at der trængte vand ned i mængder der ville gøre mine sko våde.

Alt i alt er det er rigtigt godt overtræk, der blot rammer lidt ved siden af denne test, da det ikke er voldsomt varmt.

Feltet.dk vil teste det igen til foråret/sommeren, så det bliver testet i det vejr det er bedst egnet til. 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation
DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?