Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Test: Soigneur / Bioracer Winter Kit

07. februar 2017 16:00Foto: A.S.O.

Med en gennemført lag-på-lag-tankegang præsenterer Soigneur en anderledes måde at sammensætte sit vintertøj på. En måde som viser sig aldeles fremragende og giver en række fede, fleksible muligheder på tre af årets fire årstider og derfor ekstra god value-for-money.

Introduktion

Cykelbutikken fra det københavnske Østerbro velkendt af de fleste i cykelmiljøet i hovedstaden.


Butikken har igennem en årrække produceret masser af kits i eget design, som har høstet stor ros blandt mange motionscykelryttere og givet stor synlighed på vejene omkring hovedstaden.

 

Tøjet er produceret i samarbejde med belgiske Bioracer, som har omsat de mange designs via deres know-how og store ekspertise indenfor teamtøj. Siden har Soigneur og Bioracer formaliseret dette samarbejde og åbnet en separat butik tæt på Soigneurs lokaler, hvorfra man kan designe, bestille og prøve sit eget teamtøj. Et projekt som også Brian Holm er en del af.

 

Soigneur har desuden åbnet en webshop, der gør det muligt at erhverve sig de populære klæder og designs i hele landet.

 

Vi har haft fingrene i et fuldt vintersæt - et såkaldt Soigneur-vinterkit - og testet det hen over vinteren sammen med et sæt løse ben for at fuldende hele pakken.

 

Bemærk, at hele kittet (langærmet jersey, vintervest samt bibshorts kan købes for en samlet pris på 2997,- kroner. (Netop nu på tilbud til 2399,- kroner).


I testen henviser vi til priser for enkeltdelene.

Long Sleeve Winter Jersey

Feltet.dk's vurdering:

 

Fakta:

Farve: Navy Plum (fås også i ’Black Dots’-design i farverne sort/hvid)

Størrelser: XS-XL
Vejl. pris: Kr. 1099,-

 

Test:

Hvor de fleste tyer til en decideret vinterjakke, når vinteren lægger sit slør over de danske landeveje og skove, så har Soigneur og producenten Bioracer valgt at gå en anden vej.

 

I stedet for en tyk og kraftig vinterjakke, så deler de hele herligheden op i to lag – en tyk jersey samt en varm vindvest.

 

Vi synes faktisk at idéen er genial. Vinterjakker er rigtig gode, når det er ultrakoldt, men det er en delikat balance, for en tyk vinterjakke kan også gennemstege enhver rytter, hvis der er knald på intervallerne under vintertræningen. Her er lag på lag idéen god; man er beskyttet af to lag, når man ruller ud og når intensiteten er lav, men har også muligheden for at nedjustere, mens man kører sin hårde del af træningen. Man kan både tage vesten – overdelen – af, men har også flere justeringsmuligheder ved blot at lyne vesten ned og lade lidt kold vind komme tæt på kroppen.

 

Lad os først se lidt på den langærmede trøjes opbygning og pasform.


På afstand ligner trøjen en almindelig jersey med lange ærmer. Men i hånden er den tydeligt kraftigere grundet en generelt tungere kvalitet og en opbørstet inderside, som virker fleeceagtig.

 

Man fristes til at kategorisere den som en mellemting mellem en trøje og en jakke og skal man være lidt frisk med definitionerne, så fordeler den sig vel omtrent på 40 % jakke og 60 % jersey.

 

Ydersiden har lycra-fornemmelsen fra en sommer-jersey og alle de pasformsmæssige fordele dette giver. Stoffet strækker i alle fire retninger og der er masser af stretch i materialet. Dermed får man et fit som vi vil betegne som ’race’. De fine materialer strækker dog så fint, at der sagtens er plads til et inderlag, som passer til årstiden uden at det går ud over pasformen.

 

Noget af det mest imponerende ved trøjen er netop jakkens yderside. Stoffet er nemlig så kraftigt og lækkert, at det er stort set umuligt at strække det tyndt. Vævningen er så god og tæt, at stoffet forbliver kraftigt, selv om det i kraft at race-fittet sidder tæt til kroppen og strækkes der hvor der er meget bevægelse – eksempelvis hen over brystet, når armene bevæges.

 

Ude på cyklen mærkes dette med det samme. Den bløde inderside er varm og lun, mens man føler sig godt beskyttet mod vind og kulde udefra. Trøjen her egner sig godt til middelkolde dage og vil desuden gøre det fremragende langt ind i foråret samt i overgangen fra efterår til vinter.

 

Et andet plus er, at den faktisk godt kan tåle en smule vand og stadig holde rytteren nogenlunde komfortabel. Det er ikke et decideret regnvejrsprodukt, men rammer man en kort byge, eller er der masser af vandsprøjt fra underlaget, så er den tætte vævning effektiv og klarer sig overraskende godt.

 

Trøjen er afsluttet med et par fine detaljer, såsom ekstra kraftige og bløde ærmeender, som slutter tæt mod et par handsker eller fungerer fint og behageligt, hvis man trækker et par vinterhandsker ud over.

 

Alt i alt et lækkert produkt, som især udmærker sig med materialer i topkvalitet, som virkelig efterlader et godt indtryk, samt en pasform som tilgodeser rytteren, som kan lide et minimalistisk og raceorienteret fit.

Winter Gilet

Feltet.dk's vurdering:

 

Fakta:

Farve: Navy Plum Navy Plum (fås også i ’Black Dots’-design i farverne sort/hvid)
Størrelser: S-XXXL
Vejl. pris: Kr. 899 ,-

 

Test:

Vindvesten er tænkt som yderlaget i det samlede vinter-kit.


Den er kraftigere end en standardvest og er tæt på at have samme karakteristika som en rigtig vinterjakke.

 

Det kommer til udtryk ved et endnu kraftigere yderstof, som er mere bastant. Kvaliteten er tykkere og har ikke samme strækbarhed som trøjen for at give stoffet bedre betingelser for at holde vind- og vand ude.

 

Indersiden er lavet i den populære Roubaix-kvalitet, som er både blød og giver god varme.

 

Det virker som om, at Bioracer har lavet mere plads i vesten end i trøjen, hvilket faktisk viser sig som en lille genistreg. For som sagt er vesten ikke lige så strækbar som trøjen, hvorfor snittet skal sidde lige i skabet, for ikke at ’spærre rytteren inde’. Får man lavet pasformen en anelse for trang, så kan det ofte reddes, hvis stoffet er ultrastrækbart (og i en kvalitet der kan holde til det), mens en vest som denne er mindre tilgivende, hvis man ikke får ramt den rigtige pasform.


Det formår Bioracer dog til fulde og man oplever en yderdel som sidder til uden at være for stram.

 

Faktisk passer den usædvanligt godt til lag-på-lag-tankegangen for den smelter nærmest sammen med trøjen, når de to benyttes sammen.

 

Ude på cyklen er den robust og driftssikker. Den isolerer godt mod kulde og vind og tager gerne imod en regnskylle. Man føler sig godt beskyttet omkring torsoen, mens armene kan ånde.


Det fungerer godt på alle dage, på nær de allerkoldeste, hvor det for mange vil fungere bedre med en decideret vinterjakke.

 

Dog er anvendelsesmulighederne så gode, at vi ikke tøver med at anbefale denne kombination til tre af sæsonens fire årstider. Om vinteren er vesten på hele tiden, med mindre man hamrer intervaller afsted med høj intensitet, mens man har muligheden for at tage den af og på i forår/efterår, alt efter dagtemperaturer og skiftende forhold.

 

Vesten er desuden udstyret med tre lommer bagpå, som godt nok ikke er de største, men alligevel vil kunne gøre det for de fleste, med mindre man skal have madpakke med til en hel dag.

Bibshorts + løse ben

Feltet.dk's vurdering:

 

Fakta:

Farve: Navy Plum Navy Plum (fås også i ’Black Dots’-design i farverne sort/hvid)

Størrelser: XS-XL
Vejl. Pris:

Bibshorts: 999,- Kr.

Løse ben: 399,- Kr. (Obs. Ikke en del af kittet – skal købes separat)

 

Test:

Underdelene til sættet matcher jersey og vest i kvalitet, hvor ydersiden er kraftig og lækker, mens indersiden er lun og behagelig mod huden.

 

Det er tydeligt, at materialerne er gearet til både kolde og våde landeveje eller til at tage imod alskens skidt fra skovbunden og stadig holde rytteren beskyttet og komfortabelt kørende.


Ydersiden kan bedst beskrives som værende mere ru og hårdfør end normal lycra. Der er en klar trend for tekniske materialer for tiden, som er modstandsdygtige overfor de regnvåde og kolde årstider og Bioracer’s bud på dette hedder Tempest, som er teknologien brugt i disse shorts.

 

Ude på cyklen er de både lune og skærmer fint for både vind og vand. De løse ben giver en tilsvarende beskyttelse og henter sine varme egenskaber fra den klassiske Roubaix-kvalitet.

 

I sammenspil er de fremragende og er i praksis lige så varme som langt de fleste vintertights vi har prøvet.

 

En del ryttere har det svært med tigths, da det kan være svært at få et fit og en pasform som matcher bibshorts af høj kvalitet. Det problem har man i hvert fald ikke her, hvor både shorts og løse ben er i topklasse og giver en pasform og funktionalitet som er fremragende!

 

Fittet på selve shortsene er tæt og vil især fungere for dem som kan lide at cykeltøjet er performance-orienteret og dermed sidder til. Benene er afsluttet med en bred elastikkant, som holder shortsene godt på plads og i tillæg fungerer godt sammen med de løse ben, ved at fordele trykket over en større flade, end hvis kanten havde været smal. Det fungerer godt og sørger for, at der ikke lukkes af, når man putter et lag under et i forvejen tætsiddende par shorts.

 

Desuden er indlægget godt og yder god støtte og komfort til både korte og lange ture.

Konklusion:

Kort sagt: Denne pakke er fra allerøverste hylde og stort set alt fungerer, så det faktisk er svært at komme med reelle kritikpunkter.

 

Lag-på-lag-tankegangen fungerer, så længe det ikke er ekstremt koldt og giver nogle gode muligheder for at justere undervejs. Tilpasser man sit inderlag til forholdene, så har man et sæt tøj, som kan bruges fra efteråret helt ind foråret og dermed er den samlede pris for sættet yderst imponerende.

 

Sammen med kvaliteten af materialerne, pasformen og det gennemførte design gør det, at vi medgiver vores allerbedste anbefalinger.

 

Sådan har vi testet:

Vi har testet hen over vinteren under alle forhold.

 

Stillet til rådighed af: Soigneur

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour de l'Abitibi - Coupe...(2.NCUP) 14/07-19/07

Tour de l'Abitibi - Coupe...(2.NCUP) 14/07-19/07

Grand Prix Cerami(1.1) 16/07

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

CYKELHJELM? BLIV INSPIRERET, FIND FORHANDLER OG SPAR MANGE PENGE