Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Test: Sportful Fiandre Light Norain jakke

21. april 2016 15:00Foto: A.S.O.

En topperformer af en regn- og vindjakke som tilbyder med suveræn beskyttelse kombineret med en pasform, som sjældent er set bedre. God åndbarhed giver et produkt som er så alsidigt, at det kan bruges på tre af årets fire årstider.

Fakta:

Farve: Fluo gul (fås også i sort)
Størrelser: S-XXXL
Vejl. pris: 933,75 kr.

 

Introduktion:

Sportful har sine rødder og oprindelse i Italien hvor familiefirmaet i ly af de mægtige Dolomitter i 80’erne udvidede sin lange og hæderskronede tradition for funktionelt tøj til langrend til også at indeholde cykeltøj.

 

Den solide erfaring med at udvikle tøj til skiftende vejrforhold viste sig hurtigt succesfuld, hvilket  storholdet Mapei samt senere det italienske landshold blev et tydeligt bevis på, da de blandt andre kørte i tøj fra Sportful. Udviklingen er fortsat og blandt andet drevet af de krav som stilles til cykeltøj, når man bevæger sig i Sportfuls egen baghave med de ubamhjertige Dolomitter som naturlige forhindringer. Aller der har kørt i bjerge ved, hvor store krav det stiller til tøjets funktionalitet.

 

Hos danske cykelryttere er mærket i særdeleshed blevet kendt via sponsoratet med Tinkoff, som jo tidligere var på danske hænder. Sammen med netop de professionelle ryttere fra teamet, har Sportful udviklet deres Fiandre-serie, som er en række produkter, der kan tage livtag med de barske udfordringer, som det nordeuropæiske forår kan byde på. Med et specielt fokus på de belgiske klassiskere, hvor rytterne virkelig skal kunne stole på deres tøj, er disse signaturprodukter født.

 

Test:

Fiandre Light No Rain-jakken er udviklet til at beskytte rytteren mod vind, vejr og regn, men samtidig være så let, at den kan bruges i race-situationer.
’Som en vest - bare bedre’ lyder Sportfuls korte og præcise beskrivelse og ordet ’bedre’ viser sig lynhurtigt som værende en ganske sand og rammende beskrivelse af jakken.

 

Sportful er nemlig lykkedes med det meste, når det handler om at lave en letvægtsjakke som bare performer på alle parametre, når cykelvejret viser sig allermest lunefuldt.
Det skyldes i høj grad, at der er styr på disse faktorer: Pasform, tekstilkvalitet og -teknologi, vind- og vandtæthed og foldbarhed / pakkestørrelse.

 

Lad os se nærmere på hver enkelt.

 

Suveræn pasform

Samarbejdet med profferne fornægter sig ikke. Fittet er tæt og raceorienteret, men faktisk har tekstilet så meget stretch, at den tætte pasform til trods, så kan man let få plads til to inderlag, på dage hvor det er nødvendigt. Så kan man nemt kan justere sit tøjvalg efter vejret og i særdeleshed temperaturen.

 

Jakken sidder godt til, men på en måde så denne tester med sine 75 kilo fordelt på 183 centimeter opnår et ret suverænt fit. Overalt sidder jakken til, men der er fin plads, hvis man, som de fleste, har arme der er tykkere end proffernes, eller har lidt ekstra tyngde over bryst og skuldre - eller mave for den sags skyld.

 

Igen bidrager den store elasticitet positivt, men selve snittet er ramt super flot af Sportful, så jakken hverken nager under armene, i halsen eller ærmerne. Samtidig har den en fin længde, så den nederste del af ryggen på ingen måde er eksponeret eller i fare for at blive det. Det samme gør sig gældende på forsiden, hvor jakken siider godt til og aldrig gør antræk til at kravle op.

 

Det betyder i praksis, at man får en jakke, som melder sig under fanerne hos den ’nye’ generation regn- og vindjakker, som gør op med dårlig pasform, ufleksible materialer og overskydende stof som blafrer i vinden. Hvor det for profferne betyder dyrebare sekunder, så giver det motionisterne en større grad af komfort, og Fiandre-jakken placerer sig rigtig flot i hierakiet efter vores mening.

 


Tekstiler: Fin komfort og overlegen funktionalitet

Når man får Fiandre Light No Rain-jakken i hånden, så føles den i bund og grund langt hen ad vejen som en almindelig cykeltrøje, når vi taler densitet og tykkelse. Kodeordene synes at være let og smidig, hvilket naturligvis får en til at spekulere på, om jakken nu også kan levere de lovede egenskaber.

 

Det ultrakorte svar er ja! Den lidt længere forklaring er, at Sportful har kombineret en række tekniske materialer for at opnå de ønskede funktioner. Således er front, skuldre og overarme tilføjet masser af vindbeskyttelse, så man er rustet bedst muligt, der hvor vinden brydes. Underarme og ryg er derimod konstrueret til at modstå regnen, da disse områder naturligt tager mest i mod, når man er fikseret i cykelpositionen.

 

Yderligere giver små detaljer som kiler i livet en god pasform omkring hoften, tætte lukninger i håndleddet sørger for god isolering, mens lynlåsen er beskyttet af et vindtæt lag. Den floureserence gule farve lyser desuden godt på mørke dage med skyer, mens jakken også fås i en sort, mere konservativ udgave.

 

 

God køreoplevelse i vind og vand
Konstruktion og kvalitet har givet en række egenskaber, som har imponeret os væsentligt i test.


Jakken er ikke decideret varm, som man eksempelvis ville forvente af en vinterjakke, men det er heller ikke trøjens ærinde og ville tage fra en af dens allerstørste styrker - alsidigheden.
Til gengæld opvejer især vindtætheden for dette, for man får virkelig en jakke som holder en beskyttet, så man er relativt upåvirket af selv meget kold blæst.

 

Derved får man et produkt, som er yderst behageligt at bruge, når man har kørt noget varme i kroppen og dermed jakken. Når man ikke køles af vinden, så går der ikke dyrebar kropsvarme til spilde.

 

Vi har virkelig haft jakken på arbejde. Fra ned til omkring 3 grader med to inderlag til to-cifrede forårstemparaturer. På rigtig kolde dage giver jakken overraskende fin beskyttelse, så længe man holder en fin intensitet, mens den for alvor kommer til sin ret på dage hvor temparaturen er mellem 5-15 grader og vejret er ustadigt.

 

Her er det en sand fornøjelse af køre med en jakke som er så let, at den vitterligt føles som en cykeltrøje, men samtidig holder rytteren komplet beskyttet fra vinden. Vi har også ved flere lejligheder udsat Fiandre-jakken for endog kraftige regnskyl, uden at der så meget som er smuttet en enkelt dråbe igennem. På de varme dage er det tydeligt, at jakken har god åndbarhed og vi har på intet tidspunkt været overophedede i Fiandre-jakken.

 

Jakken er uden baglommer, men er udstyret med en vertikal lynlås i højre side, som giver adgang til ryggen. Det betyder, at man skal bære en cykeltrøje under og understreger at Sportful har udviklet jakken som noget, der kan tages af og på i løbet af en træningstur. Det er forholdsvis let at betjene denne funktion, og det giver selvsagt en god beskyttelse af ens ting, når det regner. Når det er sagt, så synes vi faktisk, at jakken er god nok til at være en beklædningsgenstand, som man har på fra start til slut, og derved kunne det være relevant med en enkelt, udvendig lomme, til eksempelvis gels og bars. Absolut i afdelingen for detaljer men dog en feature som ville øge funktionalitet yderligere.

 

Pakning: Passer perfekt i baglommen

Ovenstående egenskaber er enormt imponerende af en jakke, som faktisk er så let, at den let kan rulles sammen og placeres i en baglomme, hvilket igen slår en fed streg under den store alsidighed, som produktet besidder. Det betyder også, at jakken er højst anbefalelsesværdig som både et stykke beklædning man bruger fra træiningsturens start, men også som det alternativ til en vindvest på dage, hvor man ønsker lidt mere beskyttelse, som Sportful selv markedsfører jakken på.

 

Skal man en tur i bjergene i enten forår eller efterår, så får man også en jakke som ikke vil tynge synderligt på en hård opkørsel, mens man kan nyde komplet beskyttelse på lange nedkørsler, som ellers kan tage fra køreglæde og potentielt afkorte dagene i sadlen.

 

 

Samlet konklusion

Et elegant og ganske effektivt bud på en jakke, som kan vise sig uundværlig i den nordeuropæiske cykelgarderobe. ’Bedre end en vindvest’ siger Sportful selv og vi er tilbøjelige til at give dem ret, hvis man er på jagt efter en langærmet version med suveræn vind- og regnbeskyttelse kombineret med en pasform, som sjældent er set bedre. Vores bedste anbefalinger.

 

Sådan har vi testet:
Vi har testet Fiandre-jakken igennem den danske vinter og op igennem det tidlige forår for at opleve jakkens evne til at modstå vind og vand og holde rytteren komfortabel i kolde til middelkolde temperaturer. Jakken har kørt mange timer i vintervind samt langvarig og forbigående regn.

 

Stillet til rådighed af: BCW

Feltet.dk's vurdering:

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Healthy Ageing Tour(2.NCUPJW) 10/04-12/04

Itzulia Basque Country(2.UWT) 06/04-11/04

Circuit Cycliste Sarthe -...(2.1) 07/04-10/04

Healthy Ageing Tour(2.NCUPJW) 10/04-12/04

Ronde van Vlaanderen(1.NCUP) 11/04

Paris-Roubaix(1.UWT) 12/04

Klasika Primavera de Amor...(1.1) 12/04

Paris-Camembert(1.1) 14/04

GP Beiras e Serra da Estrela(2.1) 17/04-19/04

Tour du Finistère(1.1) 18/04

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

NY MOUNTAINBIKE? GUIDE, SAMMENLIGN OG FIND FORHANDLER