Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: Stortest af skoovertræk - del 2

Test: Stortest af skoovertræk - del 2

28. oktober 2012 10:00Foto: A.S.O.

Der er et hav af forskellige skoovertræk på markedet i alle prisklasser og designs. Feltet.dk har testet 15 skoovertræk i et bredt prisleje. Vi er kommet til testens del 2 ud af 4. 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Introduktion:

Det er ved at være tid til at anskaffe sig skoovertræk. Feltet.dk har testet 15 forskellige skoovertræk, så her kan der findes inspiration til det næste køb. De 15 testede skoovertræk spænder bredt, prismæssigt. Offentliggjort er også testens del 1del 3 og del 4.


Nedenfor kan du læse om de næste 5 i rækken. De næste to uger vil den sidste test, samt en opsamling af skoovertrækkene, kunne læses her på siden.

Sådan har vi testet:
Alle skoovertrækkene er testet på landevej og i vores eget opstillet ’testcenter’. Læs mere om vores testopstilling her.

 

For overblikket skyld har vi opstillet meget af testet i punktform, så det er nemmere at sammenligne de forskellige skoovertræk. Her kommer lige et kort forklaring til nogle af punkterne.

 

Med montering menes der, hvor nemt det er at tage skoovertrækket på. Det er delt op i let, middel og svær.

 

Efter de 5 minutters vandtest har vi vurderet, hvorvidt om papir og indvendig side af skoovertrækket var vådt eller ej. Det er ligeledes blevet inddelt kategorier, hvor 5 er helt tørt og 1 er gennemblødt.

 

Punktet ’varme’ dækker dels over det, som produktet forskriver. Det kunne for eksempel være 5-15 grader, hvilket betyder, at skoovertrækket kommer bedst til sin ret i temperaturer, der holder sig inden for det forskrevne. I parentes har vi angivet vores eget testresultat. Det kunne være (25-18), og det betyder, at vi startede på 25 grader, og efter 5 minutters vandtest var temperaturen faldet til 18 grader.

 

Sidst har vi punktet ’skaft’, der er inddelt i kort, medium og lang afhængig af, hvor på underbenet det stopper.

 

 

Sportful Neoprene Bootie

 

Læs også
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege

 

Produktet er stillet til rådighed af:

Bikebuster

 

Særlige features ved produktet:
Skaft: Medium

Montering: Let

Lukning: Lynlås bagtil

Vandafvisende: 4

Varme: (25-19)

Vask: -

Vejl. pris: Kr. 319

 

Test:

Overtrækket, som Sportful leverer til denne test, gør ikke meget væsen af sig rent udseendemæssigt. Det tenderer til at være næsten kedeligt i udseendet, og det ville live gevaldigt op med et fedt logo, en farvet kontrast eller noget andet, der kunne give det lidt spræl. Udseendet er så absolut ikke alt, men lige her kunne det være et fedt touch.

 

Skoovertrækket yder en god komfort og sidder rigtigt godt fast på foden. Lukningen under foden får overtrækket til at sidde godt fast, om end den ser lidt ’billig’ ud i sin udførelse. Funktionaliteten kan der dog ikke sættes en finger på. Overtrækket har ikke tendens til at glide op over det forreste af skoen.

 

I brug giver overtrækket en god varme, og man mærkede ikke umiddelbart nogle problemer med vandgennemtrængning her. Sandt at sige var det heller ikke ude i voldsomt regnvejr, men i de byger vi testede det i, var det rigtigt fint.

 

Ligeledes klarede overtrækket vores vand og varmetest fornuftigt, og det må derfor siges at være et fornuftigt køb til prisen.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Komfort, pris

- Udseende

 

Køb dette produkt, hvis:

Du vil gøre et fornuftskøb, der nok skal stille dig tilfreds.

 

Bedømmelse: 

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 


GripGrab Orca


Produktet er stillet til rådighed af:

GribGrab

 

Særlige features ved produktet:
Skaft: Lang

Montering: Let

Lukning: Lynlås bagpå

Vandafvisende: 5

Varme: (25-20)

Vask: 30 grader, ingen tørretumbling

Vejl. pris: Kr. 229

 

Test:

GribGrab er for mange motionister synonymt med både handsker og skoovertræk. Firmaet har flere gange leveret produkter til test på Feltet.dk, og vi er ofte begejstrede for produkterne om end, der nogle gange er lidt fodfejl – så at sige.

 

Med dette overtræk forholder det sig ikke meget anderledes. Vi har at gøre med et lækkert overtræk, både i udseende og i funktion. Pasformen er, som altid, meget fin og overtrækket sidder godt til uden dermed at være svært at montere udover skoen. Det sidder godt ved forfoden, og vi har ikke oplevet problemer med at det glider op ved tæerne, som vi før har påpeget ved overtræk fra dette firma.

 

I vores vand- og varmetest placerer dette overtræk sig helt i top. På tallene ses en sublim vandtæthed og et varmetab blandt de allerbedste i den samlede test. Ingen fingre kan sættes på disse punkter, og vi har kun en enkelt anke at placere på dette overtræk. Ligesom på det andet fra samme firma, volder stroppen der holder sammen over lynlåsen lidt problemer, og kan godt have tendens til at genere lidt. Hos begge testere i denne test, har vi måttet køre med stroppen meget løs uden det helt fjernede ubehaget. Det er en lille ting, og sidder overtrækket uden på et par bukser er det ikke et stort problem.

 

Alt i alt et meget fint overtræk, med de bedste kvaliteter og til en meget skarp pris.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Komfort, pris, testresultater

- Strop

 

Køb dette produkt, hvis:

Du vil have noget af det bedste til en af de laveste priser.

 

Bedømmelse: 

 

Læs også
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet

 

 

De Marchi Contour Plus Ultra TiX Shoe cover

 

Produktet er stillet til rådighed af:

Cyclingparts

 

Særlige features ved produktet:
Skaft: Medium

Montering: Let

Lukning: Lynlås bagpå

Vandafvisende: 1

Varme: (25-15)

Vask: 30 grader

Vejl. pris: Kr. 549

 

Test:

De Marchi overtrækket har et enkelt og elegant design. Det er nemt at få over cykelskoene, så man hurtigt kan komme ud på landevejen.

 

Der er en lille flap øverst, hvor lynlås er, når den er lynet helt op bagpå. Den var tiltænkt for at skjule lynlåsen, men det virker ikke helt efter hensigten, da den mere stritter bagud.

 

I testresultatet klarer skoovertrækket sig ikke specielt godt. Efter få sekunder var det gennemblødt og varmen forsvandt derfor hurtigt. Indtil videre har vi ikke haft de helt lave temperaturer i Danmark, og De Marchi overtrækket har derfor været fint til de danske forhold indtil nu.

 

Komforten var godkendt men heller ikke mere end det. Der var lidt irritation omkring akillessenen, hvor indersiden af lynlåsen fik kontakt.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Enkelt og elegant design

-  Komfort, testresultater

 

Læs også
Bora nærmer sig Visma-profil

 

Køb dette produkt, hvis:

Du vil have et enkelt og elegant skoovertræk, der holder skoene rene.

 

Bedømmelse: 

 

 

Northwave Husky Shoecover

 

Produktet er stillet til rådighed af:

Peakbike

 

Særlige features ved produktet:
Skaft: Medium

Montering: Let

Lukning: Lynlås bagpå

Vandafvisende: 5

Varme: (25-19)

Vask: -

Vejl. pris: Kr. 329

 

Test:

Neopren overtrækket fra Northwave er kevlar forstærket ved både hæl og snude. Der er velcro justering under bunden, hvilket der også er bagpå, der hvor lynlåsen er helt oppe.

 

I vores vand- og varmetest var skoovertrækket blandt de bedste. Det var 100 % vandtæt, og det kunne faktisk ikke mærkes, at der blev skyllet koldt vand ned over dem.

 

Pasformen og komfort er helt i top. Overtrækket fra Northwave sidder tæt til skoen, og det mærkes faktisk ikke, at man har det på.

 

Læs også
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads

 

En rigtig god oplevelse at cykle med dette overtræk - og så især til den pris.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Pris, komfort, pasform, testresultat

 

Køb dette produkt, hvis:

Du vil have et billigt skoovertræk, der opfylder de flestes krav.

 

Bedømmelse: 

 

 

Agu Overshoes Enyx Xtra

 

Produktet er stillet til rådighed af:

Agu

 

Særlige features ved produktet:
Skaft: Medium

Montering: Let

Lukning: Lynlås bagtil

Vandafvisende: 5

Varme: (25-18)

Vask: Håndvask, koldt vand

Vejl. pris: 399

 

Test:

Det 4 mm tykke skoovertræk fra Agu er udviklet til både kolde og våde forhold. Og i forhold til vores testresultat kan vi forsikre, at det holder stik. Temperaturen faldt dog mere end vi umiddelbart havde regnet med, når det var i 4 mm tykt neopren, men det var stadig godkendt. Vandet fik under ingen omstændigheder lov til at komme igennem det tykke skoovertræk.

 

Læs også
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok

 

Muligheden for et bedre fit gives ved at der er velcro under bunden og øverste ved lynlåsen bagpå. Der er et forstærket materiale ved både hæl og snude.

 

En smart detalje ved dette skoovertræk er, at der på indersiden er en flap, der følger hele lynlåsens længde. Derved kan indersiden af lynlåsen aldrig på kontakt med ben og buks, og dermed øges komforten.
Ligesom komforten er super god, er også pasformen et punkt, hvor Agu overtrækket udmærker sig. Det er en fornøjelse at have en skoovertræk på, som man faktisk ikke tænker over.

 

Prisen er ligeledes skarp, så her kan der heller ikke peges fingre af noget.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Pris, komfort, testresultat, detalje med indvendig flap

 

Køb dette produkt, hvis:

Du vil have et godt skoovertræk til prisen.

 

Bedømmelse: 

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?