Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Test: Vintertøj fra FIBR

12. januar 2016 15:00Foto: A.S.O.

FIBR gør vintertræningen til en leg og får performance og æstetik til at gå op i en højere enhed med dette sublime vintersæt.

 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Introduktion

I det tidlige efterår i det nu hedengange 2015 stiftede vi for første gang bekendtskab med det relativt nye danske mærke FIBR. Det københavnske firma har en iøjnefaldende - og nyskabende - grafisk identitet, hvor der hverken spares på farver, former eller mønstre. I kombination med funktionelle detaljer og gennemtænkt design imponerede de os med et sæt tøj, som kan måle sig med flere store og etablerede mærker.

 

Derfor var det også med spænding, at vi modtog kernen i FIBR’s første vinterkollektion, vinterjakke og vinter-tights, til test.

 

Sættet bygger videre på den ånd, hvormed FIBR lancerede sig selv sidste år. Det store fokus på lækkert design er nemlig videreført og realiseret i to sæt, hvor en sort base danner baggrund for enten blå eller orange detaljer og grafiske elementer. Selv om sættet er en smule mere afdæmpet end nogle af de designs, som var en del af FIBR’s forår-/sommerkollektion, så er det stadig enormt iøjnefaldende og anderledes end traditionelt vintertøj.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

FIBR Winter Jacket

Feltet.dk’s vurdering: 5

 

Fakta
Pris: 1999 kroner
Størrelser: XS-XL
Farver: Sort/blå og sort/orange

 

Test

Vinterjakken fra FIBR er en lækker sag. Designet er spækket med fede grafiske detaljer, som fornuftigt er strøet ud over en sort baggrund. Fornuftigt fordi jakkens lod er at fungere som yderste værn, når vinteren spyr sin vrede i form af mudder, grus og skidt fra vejene. Og så er det sorte nu engang ret praktisk. FIBR har således fundet en fornuftig måde at bringe en fed cykeljakke til verden på uden at kompromittere de praktiske elementer, som vintertræning desværre også er synonym med.

 

Jakken er gjort i et vindtæt og vandskyende materiale med en let foret inderside. Når man første gang får fingrene i jakken, så bemærker man i særdeleshed stofkvaliteten med stor strækbarhed. Ligeledes at det er tyndere, end man som oftest oplever hos jakker, som er sendt på markedet som dedikerede vinterbekæmere. Derfor er det også med en vis spænding, at jakken kommer i brug - for kan den virkelig besejre den danske vinter?

 

Svaret er entydigt ja! Det lette og bielastiske materiale sørger for en nærmest perfekt pasform, som lægger sig smidigt om rytteren. Snittet er ikke entydigt raceorienteret, om end det rangerer i den ende af skalaen. Jakken sidder således godt til og lægger samtidig op til træning og kørsel med intensitet.

 

Den tætte pasform fungerer fantastisk i kulden. Der efterlades nok rum til, at den varme luft fra basislagene kan ligge under jakken og holde rytteren lun, men samtidig sidder jakken så meget til, at der ikke skabes unødigt store luftlommer, som ikke kan holde temperaturen.

 

Det er værd at bemærke, at denne testet er 183 cm høj og vejer 74 kilo, hvilket i majoriteten af cykeltøj betyder størrelse medium. Hos FIBR er der dog testet i størrelse small, som har været den helt rigtige størrelse. Tøjet er altså med sikkerhed ikke stort i størrelsen. Hvis man ønsker et mere afslappet snit, så tøver vi ikke med at anbefale at gå en størrelse op, da det elastiske stof nok skal kompensere. 

 

Jakken har gennemlevet en del udfordringer i testperioden. Den blide start på vinteren har som modsvar kastet rigeligt nedbør af sig, som jakken har beskyttet flot i mod. Ligeledes tager den al vind og den kraftige elastik  taljen sørger for, at ingen kold luft kommer indenfor uanset vindstyrke. Når temperaturen er omkring 6-8 grader, så er jakken en sand fornøjelse at køre i og kræver blot et enkelt basislag, som kan holde huden tør.

 

Den føromtalte frygt for jakkens evne til at performe når det er ‘rigtig vinter’, viser sig aldeles ubegrundet. Så længe at temparaturen holder sig på den rigtige side af frysepunktet (hvilket også er den nedre grænse for de fleste at træne i), så kan jakken sagtens holde rytteren varm, når blot man sørger for at tilføje et ekstra inderlag. I denne test har jakken i flere omgange tacklet lave temperaturer kun ledsaget af et tyndt basislag kombineret med et kraftigt et af slagsen i uld.

 

Læs også
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb

 

Når man er ude i vinterkulden, så sætter man også pris på, at FIBR har styr på mange af de detaljer, som gør den lille forskel. Indersiden af kraven er eksempelvis foret, så den er behagelig mod huden. De tre lommer bagpå er rummelige og let tilgængelige, og der er desuden en ekstra lynlåslomme til værdier eller telefon.  Ryggen er desuden forsynet med effektive og diskrete refleksdetaljer.

 

Konklusionen lyder således på endnu et gennemført produkt fra danske FIBR, hvis kvalitet og performance skriger high-end. Jakken er bestemt ikke billig, men den måler sig til fulde med konkurrerende brands i det øvre segment. Jakken er bedst til dig, som kan lide at cykeltøjet sidder tæt, og at snittet lægger mere op til race end kaffe. Materialevalget er ikke kun intelligent i forhold til performance. Det er også robust og giver løfter om en jakke, som holder i mange år. Det tynde og smidige stof giver en jakke, som er alsidig og har som en af sine største forcer, at man via antallet af inderlag, let kan regulere og afstemme inden en træningstur, uden at skulle købe flere jakker.

 

FIBR Winter Bibtight

 

Feltet.dk’s samlede vurdering: 5

 

Fakta
Pris: 1199 kroner
Størrelser: XS-XL
Farver: Sort/blå og sort/orange

 

Test

De matchende bibtights fuldender sættet med samme, letgenkendelige grafik. Bukserne er igen holdt i primært sort, hvilket er særdeles fornuftigt, så bukserne ikke ødelægges af skidt og snavs, som ikke helt kan afvaskes klare nuancer, og hurtigt ville få bukserne til at se slidte og brugte ud.

 

Bukserne er udført i det anerkendte Roubaix-materiale, som er særdeles modstandsdygtigt overfor vind og vejr. Indersiden er foret og samlet set er stoffet både tykt, blødt og lækkert.

 

Igen er der brugt rigeligt med elastik i materialesammensætningen, hvilket bevirker, at buksernes pasform er super god. Masser af stretch sørger for et fit, som alle vil kunne finde sig til rette I; hvad enten benene er større eller mindre end gennemsnittet, så er der rigeligt med stretch til at kompensere.

 

Selerne er gjort i samme høje kvalitet og desuden tilføjet et bredt rygstykke, som bidrager til både pasform, men også yder ryggen ekstra varme. I bunden er bukserne forsynet med en elastik, som ligeledes hjælper med at holde bukserne fint på plads.

 

Læs også
Hjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre

 

På cyklen fungerer tights’ene til UG. De sidder godt, og pasformen forbliver god på lange træningsture. Indlægget er på et særdeles fornuftigt niveau og giver god støtte, mens de kraftige paneler på lænd og mave er med til at holde bukserne på plads omkring hofteområdet.

FIBR har indsat en smule kompressionseffekt og den høje elasticitet er med til at sørge for bukserne sidder godt over lår og knæ.

 

Materialerne føles ikke blot gode - de fungerer også. Bukserne leverer let varen ned til omkring frysepunktet og tager sig desuden af vind og regn på fornem vis. Den forede inderside giver god varme, mens ydersiden beskytter, som den skal.

 

På milde vinterdage kan bukserne godt blive en smule varme, men det er ens for alle, når temperaturen sår tvivl om, hvorvidt der skal køres i vintertights eller kraftige short med ditto løse ben. Bukserne fra FIBR ånder fint, så det er ikke en begræsning, der er forbeholdt dette mærke eller som peger på manglende versatilitet i dette produkt.

 

Det er også værd at bemærke, at i lighed med vinterjakken så holder stoffet fra FIBR sig rigtig pænt selv efter utallige vaske, hvilket kunne pege på et særdeles holdbart produkt, som yderligere kan være med til at indfri den investering som high-end cykeltøj kan være.

 

Sådan har vi testet

Sættet er testet i stort set alt det vintervejr, som en dansk cykelrytter skal forholde sig til. Fra lune dage til punktet lige inden frost og fra semi-orkaner til tunge byger.    

 

Stillet til rådighed af: FIBR

Feltet.dk's vurdering:

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?