Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Tjekke var hurtigst i Poitou

30. august 2020 09:20Foto: CCC Team 2019

På lørdagens enkeltstart i Tour Poitou-Charentes var tjekkiske Josef Cerný hurtigst af alle. Lasse Norman Hansen blev bedste dansker og sneg sig lige præcis i top ti.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Lørdag bød på to etaper for rytterne i Tour Poitou-Charentes. Først på dagen tilbagelagde de lidt under 100 kilometer på de vestfranske landeveje, hvor Sander Armée formåede at holde et jagtende felt bag sig.

Senere stod den så på 22,5 kilometers nærmest pandekageflad enkeltstartskørslen, og her var tjekkiske Josef Cerný i en klasse for sig.

CCC-rytteren kørte næsen 52 kilometer i timen i gennemsnit på de 22,5 kilometer og endte med at vinde med hele 17 sekunder til dagens næstbedste rytter, AG2R La Mondiales Alexis Gougeard.

Arnaud Démare, der vandt både første og anden etape, tog sig af tredjepladsen og er dermed kun ét sekund efter Cerný i det samlede klassement forud for søndagens fjerde og sidste etape.

Etapereferat
Klokken 15.21 kørte Ludwig De Winter (Wanty Gobert) som første mand afsted på de 22,5 kilometer, hvorefter rytterne blev sendt af sted med et enkelt minuts mellemrum.

Tre minutter efter De Winter trådte Lotto Soudals danske Rasmus Byriel Iversen så afsted, og da danskeren passerede første tidstagning var han, måske ikke så overraskede, hurtigst. Det holdt dog ganske kort, da Harry Tanfield (AG2R) få minutter senere slog Byriels tid.

Netop Tanfield satte en rigtig flot tid, og britens tid skulle vise sig at holde i næsten en time, før Will Barta (CCC Team) endelig satte ny bedste tid.

Kort efter ble danske Lasse Norman Hansen (Alpecin) afsted på ruten. Ved mellemtiden var Norman Hansen tredjebedste, men ved målstregen havde Norman Hansen hentet yderligere tid og kørte ind i næstbedste tid tre sekunder efter Will Barta.

Der gik dog ikke længe, før Alexis Gougeard (AG2R) bragede i mål og smadrede Will Bartas tid med hele 20 sekunder. Gougeards tid holdt dog ikke i mere end 20 minutter, før Josef Cerný (CCC Team) havde smadret den med 17 sekunder.

Blandt dagens sidste ryttere blev der kort flere imponerende tider, hvor både Benjamin Thomas (Groupama-FDJ) og Joey Rosskopf (CCC Team) kørte sig til topplaceringer. Dagens allersidste rytter var løbets førende rytter, Arnaud Démare (Groupama-FDJ).

Selvom Démare kun lå nummer 13 ved mellemtiden, 19 sekunder efter Cerný, så viste Démare på ny at han er i topform. Franskmanden tabte således kun to yderligere sekunder til Cerný efter mellemtiden, så da Démare kørte over målstregen var det i tredje bedste tid, 21 sekunder efter tjekkiske Cerný.

Josef Cerný løb dermed med sejren på Tour Poitou-Charentes’ eneste enkeltstart. Tjekken fører nu løbet med et enkelt sekund ned til Arnaud Démare, mens Cernýs amerikanske holdkammerat Joey Rosskopf er treer.