Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Top ti: Disse danske kontinentalryttere forventer vi os mest af

Top ti: Disse danske kontinentalryttere forventer vi os mest af

28. marts 2018 12:00Foto: Oliver Grenaa Visuals

Feltet.dk har set nærmere på den danske kontinentalscene forud for, at den danske cykelsæson starter i Påsken. Feltet.dks chefredaktør, Jesper Johannesen, og kontinentalskribenterne Frederik Zeuner og Benjamin Lillelund har lavet hver sin top ti-liste over ryttere, vi har størst forventninger til.

Annonce

De seneste år har niveauet i dansk kontinentalcykling været utrolig højt, og hvert eneste hold har leveret store resultater såvel nationalt som internationalt.

 

Allerede på nuværende tidspunkt i år har danskerne vist flotte takter blandt andet med Rasmus Quaades sejr i Classic Loire Atlantique, og i den forbindelse har vi på Feltet.dk taget et blik på de ryttere, som vi forventer os mest af i år.

 

Feltet.dks chefredaktør, Jesper Johannesen, og kontinentalskribenterne Frederik Zeuner og Benjamin Lillelund har alle lavet hver sin liste med ti ryttere.

 

Ens for listerne er, at de er lavet, uden der har været mulighed for at vide, hvem der er valgt på de andre lister. Alle valg er desuden begrundet med en kort tekst, og skribenterne har ikke kunne vælge ryttere, der allerede har skrevet en professionel kontrakt.

 

Jesper Johannesens liste

 

1 Alexander Kamp - Virtu
Det er året, hvor Alexander Kamp skal træde sig til en professionel kontrakt. Han burde nok allerede have haft chancen ved årsskiftet, men da WorldTour-holdene skal stille med færre ryttere i de største cykelløb, så valgte mange af de professionelle hold også at spare på antallet af ryttere. I 2018 må det forventes, at den tidligere danske mester træder op på den store klinge og henter de sidste resultater, som skal til for, at han får en professionel kontrakt. Kamp vil også få en endnu mere vigtig rolle hos Virtu Cycling, efter Kasper Asgreen har forladt holdet.

2 Jonas Gregaard - Riwal CeramicSpeed
Et af dansk cykelsports lysende talenter. Rygterne sender allerede nu Jonas Gregaard til Astana i 2019. Det 21-årige talent kan se frem til at få mange chancer på U23-landsholdet og hos Riwal CeramicSpeed i denne sæson. Gregaard har allerede gjort det godt både på dansk og international grund, så han skal helt sikkert ud og jagte UCI-sejre i denne sæson og høste international erfaring.

3 Jonas Vingegaard - ColoQuick
Et spændende talent, som flere gange har været ved at slå igennem. Han kørte alene mand samtlige kontinentalhold midtover på Pøt Mølle i Hammel, hvilket kun få timer efter gav en kontrakt med ColoQuick. Sidste år brækkede Vingegaard lårbenet, og det ødelagde hele sidste sæson, men 2018 bliver året, hvor det 21-årige talent træder i karakter. Det føler jeg mig overbevist om. 

4 Niklas Larsen - Virtu
Niklas Larsen er et wattmonster på cyklen, og der venter danskeren en lys fremtid. Jeg forventer mig meget af ham i fremtiden. Han kan både begå sig på landevejen og banen. Niklas Larsen er en god temporytter, og det bliver spændende at følge ham i 2018. Niklas er også kun 21 år og en rytter, som er i gode hænder hos Michael Skelde og Bjarne Riis. Det bliver spændende at se, hvordan han udvikler sig de kommende år.

5 Julius Johansen - ColoQuick
Han er nok det største danske cykeltalent i dette årtusinde. Stadig kun 18 år og kan det meste. Sidste år vandt han mange store løb og trådte hele juniorfeltet midtover i Bergen, da han blev verdensmester. Alle vidste, at de skulle holde øje med Julius, men ingen kunne følge danskeren. Det er dog første år som senior, så det er et læringsår for Julius Johansen. Han vil helt sikkert have godt af at blive et par år på de danske kontinentalhold og få erfaringer og afsluttet skolen, før han skriver under på en professionel kontrakt. Han er i gode hænder hos ColoQuick og Christian Andersen, som tidligere har vundet PostNord Danmark Rundt med Jakob Fuglsang. Julius Johansen har potentialet til at gøre det samme.

6 Asbjørn Kragh - Virtu
Han er tilbage under Michael Skelde, og jeg føler mig overbevist om, at familien Skelde, nok skal få Asbjørn Kragh tilbage på rette spor. Asbjørn havde et par svære år hos Delko Marseille, men er stadig en fantastisk væddeløber, og det er jeg sikker på, at vi får at se igen i 2018. Asbjørn er en god afslutter, og hvis han kommer hjem i mindre grupper, så skal de stå tidligt op for at slå ham.

 

7 Andreas Kron - Riwal CeramicSpeed
Endnu et af de bedste danske talenter. Kun 19 år og god i alle terræner. Umiddelbart en lille rytter til brosten og grus, men trods det har han allerede vist talentet her med en andenplads i GP Herning og en  4. plads og 6. plads i Gent-Wevelgem de senere to år. Et talent, som ofte bliver overset blandt mængden af store danske talenter. Jeg tror, at der er meget i vente. Jeg forventer, at Kron kommer til at kron(e) en flot 2018-sæson med flere pokaler.

8 Frederik Rodenberg - ColoQuick
20-årige Frederik Rodenberg er også et stort dansk talent. Hans force er helt klart sin spurt, som er blandt landets bedste. Det bliver en spændende rytter at følge i 2018, og forhåbentligt får han lov til at køre en masse internationale UCI-løb, hvor han kan prøve sin spurt af blandt de bedste. Rodenberg er blandt de ryttere, som er inde i varmen til OL-banelandsholdet i 2020, hvilket må forventes, at det er der, at han retter sigtekornet de kommende år.

9 Mikkel Honoré - Virtu
Den 21-årige rytter har gået lidt under radaren i Danmark i mange år, da han har kørt på Lotto Soudals talenthold. Han viste dog blandt andet til U23-VM, at han er et stort talent. Det bliver spændende at se, hvad Bjarne Riis og Michael Skelde kan få ud af det danske talent i 2018. De to år i Belgien har helt sikkert givet ham hår på brystet masser af erfaring med internationale cykelløb.

10 Jakob Egholm - Virtu
I 2016 blev Jakob Egholm overraskende juniorverdensmester, og det unge talent havde en svær 2017 sæson med flere skader. Det bliver spændende at se, hvad Michael Skelde og Bjarne Riis kan få ud af det store talent. Egholm må forventes at få flere chancer på det danske U23-landshold, hvor det bliver spændende at følge ham. 

Benjamin Lillelunds liste

 

1 Alexander Kamp - Virtu
Alexander Kamp har et af de allerhøjeste niveauer, der nogensinde har været i dansk kontinentalcykling - når han vel at mærke rammer niveau. Han har vist sig lidt svingende over en hel sæson, men han skal nok tage flere store sejre i løbet af året. Måske kan det bringe ham en længeventet WorldTour-kontrakt?

 

2 Asbjørn Kragh - Virtu
Hvis det var en liste over sandsynligheden for at blive WorldTour-rytter, ville Kragh ikke være her. Men nu handler det om forventninger, og jeg tror, at Kragh bliver superstærk resultatmæssigt. Han har en skarp afslutning, der er vigtig på kontinentalscenen, så han skal nok markere sig i løbet af året.

 

3 Jonas Gregaard - Riwal CeramicSpeed
Riwal Platform-rytteren, der stadig meldes på vej til Astana, er virkelig stærk, når det går opad. I Danmark har han et af de allerhøjeste niveau, og det vil ikke komme bag på mig, hvis han ender på podiet i Tour de l’Avenir og lignende løb. Danmarks næste bjergged findes lige her.

 

4 Julius Johansen - ColoQuick
Det bare 18-årige stortalent er Danmarks største håb for fremtiden. Jeg tror på, at Johansen kommer til at være med helt fremme i særligt danske kontinentalløb, selvom han er førsteårssenior. Og så kan han bare køre i alle terræner, hvilket bliver en stor fordel. Den helt store sejr bliver svær at hente, men lur mig ikke, om Julius Johansen nok skal drive det til noget stort i år.

 

5 Frederik Rodenberg - ColoQuick
Rodenberg er en af de allerhurtigste sprintere i dansk kontinentalcykling, og mens han sidste år lige skulle finde sig til rette med særligt den øgede løbslængde, kan dette blive året, hvor han for alvor kan udnytte sin speed. Den kommer til at gøre, så han nok skal være garant for et par sejre.

 

6 Jonas Vingegaard - ColoQuick
Ligesom Gregaard er Vingegaard utrolig skarp, når det går opad. Jeg tror dog på, at det bliver svært for jyden at tage den helt store sejr. I Danmark passer terrænet ham ikke, og i udlandet mangler han måske lige dét sidste. Men han fortjener uden tvivl at være på denne liste, for han skal nok lave mange flotte resultater.

 

7 Mikkel Honoré - Virtu
I den sidste sæson viste Honoré rigtig gode takter, og det kommer til at være givet godt ud at skifte hjem til Virtu. Michael Skelde kan øge Honorés niveau yderligere, hvilket han allerede har vist i Kroatien.

 

8 Rasmus Quaade - BHS-Almeborg Bornholm
Han er ikke længere så skarp på enkeltstarten, men i det hårdere terræn befinder Quaade sig ekseptionel godt. I de klassikerlignende løb har Quaade en vedholdenhed og et temperament, som ikke mange kan træne sig til. Han kan uden tvivl fortsætte de gode præstationer fra sidste år. Og måske en renæssance på enkeltstarten hos BHS-Almeborg Bornholm? 

 

9 Andreas Stokbro - Riwal CeramicSpeed
Han er lidt en svær størrelse at blive klog på. Han er rigtig hurtig, men evner også at køre i lidt hårdere terræner. Alligevel virker det, som om han har svært ved at tage det lille sidste skridt op til at blive stjerne. Det gør han på dansk grund i år og tager en enkelt stor sejr.

 

10 Martin Toft - BHS-Almeborg Bornholm
Det er ikke, fordi der er perspektiver i, at han kan komme op på WorldTouren, men Martin Toft er gennemsyret af ekstrem høj klasse, når det kommer til enkeltstarter, hvor han velsagtens er en af verdens 20 bedste. Det viser han igen i år med DM-titlen i enkeltstart, og så må han snart ramme rigtigt i kampen mod uret i PostNord Danmark Rundt. Og så har han vist, at han ikke er helt ueffen, når det kommer til linjeløb, som har en vis hårdhed. 

Frederik Zeuners liste

 

1 Alexander Kamp - Virtu
Alexander Kamp er i 2018 den bedste rytter på et dansk kontinentalhold. Den tidligere danske mester har vist enormt højt niveau gennem flere sæsoner, og får han tingene til at spille i år, så kommer der store resultater fra Virtu-rytteren. Trods sin alder har han også stadig gode muligheder for at lande en professionel kontrakt igen.

 

2 Jonas Vingegaard - ColoQuick
Jonas Vingegaards vej til toppen af dansk cykling har været noget uortodoks. Den klejne thybo fik først for alvor fysikken med sig som senior, men har siden vist sig som et af de største klatrertalenter i verden. Et slemt styrt kostede ham det meste af sidste sæson, men på ColoQuicks træningslejr i Calpe i marts viste han, at han er tilbage på topniveau. Rammer han formen, så kan han køre med om sejren i Tour de l’Avenir. 

 

3 Asbjørn Kragh - Virtu
Den ældste af de to Kragh-brødre står ikke længere med de bedste kort på hånden i forhold til at blive professionel igen. Til gengæld er han så stærk, at han sagtens kan konkurrere i stærkt besatte felter. Han er voldsomt hurtig på stregen, men samtidig hårdfør i hårdt terræn og vejr. Hans tekniske evner er helt i verdensklasse, så får han tingene til at spille, kan han blive den mest vindende dansker i år.

 

4 Jonas Gregaard - Riwal CeramicSpeed
Jonas Gregaard har i flere år været et af de mest lysende talenter i Danmark. Han har både vundet DM som junior og U23, mens han har taget flere flotte sejrer som senior. Samtidig gør han sig rigtig godt i bjergene, og sammen med førnævnte Jonas Vingegaard bærer han presset fra de rød-hvide forhåbninger i de store udenlandske løb. Han var tæt på at skrive med Astana forud for sæsonen, så holder han niveau, tager han skridtet op som prof.

 

5 - Niklas Larsen - Virtu

Niklas Larsen er en gudsbenådet cykelrytter med flere markante styrker. Han er stærk som en okse og har en fremragende teknik. Han kører gode enkeltstarter, afslutter glimrende og er slidstærk i kuperet terræn. Desuden er han ikke bleg for at ofre egen chance for holdets bedste. Han er tredjeårssenior og brugte meget af sidste sæson på banen, så det er i år vigtigt, at han får vist, hvad han kan på landevejen.

 

6 Mikkel Honoré - Virtu
Mikkel Honoré er efter to år på Lotto-Soudals U23-hold vendt hjem til Danmark. De to år i Belgien har hærdet ham gevaldigt, og han står nu som en rytter der kan leverer topresultater. Hans forståelse for at køre cykelløb er helt eminent. Dét kombineret med hans udholdenhed og eksklusivitet gør, at han er skabt til at vinde cykelløb. Han har allerede været tæt på, da han tidligere på sæsonen tog en tredjeplads på en etape i Istrian Spring Trophy.

 

7 Frederik Rodenberg - ColoQuick
Frederik Rodenberg er allerede en etableret rytter på banen, hvor han har været med til at lave store internationale resultater. På landevejen har han vist sig som en af de hurtigste afsluttere i Danmark. Til trods for, at han blot er andetårssenior, er der ikke mange i Danmark, der kan slå ham i en spurt. Han bruger dog stadig meget tid på banen, så hvor meget, han får kørt på landevejen, er uvist. Men der er ingen tvivl om, at når han gør, så bliver det blandt de bedste.

 

8 Martin Toft Madsen - BHS-Almeborg Bornholm
Martin Toft Madsen er en helt speciel rytter, der har specialiseret sig så meget i enkeltstart, at han de sidste par år har været landets bedste. Men de senere år har han også vist, at han faktisk er en habil klatrer, mens han i Rent Liv Løbet i Skive sidste år udklasserede så skarpe ryttere som Troels Vinther og Torkil Veyhe. Hans evner i kampen mod uret er dog det skelsættende for Martin Toft, og det er helt sikkert i enkeltstartsdisciplinen, at han igen i år skal vise sit tårnhøje niveau.

 

9 Rasmus Bøgh Wallin - ColoQuick
Rasmus Bøgh Wallin er kommet lidt fra baghjul de seneste år. Han har aldrig været et lysende talent, men hans evne til at træne rigtigt. effektivt og knokle hårdt har bragt ham langt. Han besidder en enorm råstyrke og et fremragende taktisk overblik, han er dygtig til at holde sig fremme i de løb, hvor vejr og rute skaber kaos, og så besidder han en hammer af en spurt. Hans muligheder for at blive professionel er små, men når han er i form, så vinder han mange cykelløb, og han bliver afgørende for ColoQuicks succes i år.

 

10 Andreas Stokbro - Riwal CeramicSpeed
Andreas Stokbro bragede ind på U23-scenen med en sejr i en Nations Cup samt flere stabile resultater. Sidste år formåede han at ligge et lag mere på, hvilket han blandt andet viste med en flot andenplads til U23-DM. Han er ekstrem holdbar, besidder en fremragende spurt, og så har han den x-faktor, der gør, at man aldrig kan afskrive ham fra at lave det næste store resultat. Hans potentiale er stort, og 2018 bliver året, hvor han skal vise, at han kan tage det næste skridt op som professionel.

Annonce

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Gran Premio Eccellenze Va...(1.1) 19/06

TF GD Dorigo MO Biemmereti(1.1) 20/06

TF GD Dorigo MO Biemmereti(1.1) 20/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro di Basilicata(2.1) 24/06-27/06

Acht van Bladel(2.1) 25/06-27/06

Tour de France(2.UWT) 26/06-18/07

La Course by Le Tour de F...(1.WWT) 27/06

Axion SWISS Bank Gran Pre...(1.1) 27/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR