Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France korte - 14. juli 2006

Tour de France korte - 14. juli 2006

14. juli 2006 01:250


- Saunier Duval: Forlænger med David de la Fuente
- Bjarne Riis: Alle skal hjælpe Sastre
- Alessandro Ballan: Jeg savnede Le Mevel
- Yaroslav Popovych: Går kun efter etapesejrer
- Christophe Le Mevel: Jeg havde ikke mere at skyde med
- Yaroslav Popovych: Kært barn har mange navne
- Floyd Landis: Jeg kan bedst lide bjergene
- Team CSC: Voigt fik ikke lov
- Tour de France: Savoldelli måske ikke til start i dag
- Tom Boonen: Etaper der opfordrer til doping
- Michael Rasmussen: Valgte selv at ofre sig
- Bjarne Riis: Sastre var på antibiotika
- Discovery Channel: Resten af Touren uden kaptajn
- Rabobank: Vidste ikke, at Boogerd var så godt kørende
- Ag2r: 8 Sekunder kostede trøjen
- Feltet.dk: Bud på dagens vinder

De korte nyheder opdateres løbende


Saunier Duval: Forlænger med David de la Fuente


Team-manager på Saunier Duval-Prodir Mauro Gianetti er en forudseende mand. I hvert fald fik han en underskrift på en et-årig forlængelse af kontrakten med David de la Fuente Rasilla morgenen inden gårsdagens etape, hvor den spanske rytter efter et langt udbrud kunne iklæde sig løbets prikkede bjergtrøje.

David de la Fuente Rasilla kan således kører sin fjerde sæson på det spanske Pro Tour mandskab til næste år.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Alle skal hjælpe Sastre


Bjarne Riis tøver ikke med at satse alt på et bræt, når han skal pege på Team CSCs taktik. Alle skal hjælpe Sastre i klassementet, det er dog okay, at hver enkelt rytter forsøger at gå efter etapesejre, hvis mulighederne byder sig.

”Jeg synes samarbejdet er godt. De ved, hvad de har at forholde sig til. De er ikke bange for at arbejde sammen, og det er sådan set ikke, det er er problemet hos os. De skal arbejde alle sammen for ham (Carlos Sastre, red). De skal holde ham til og hjælpe ham også sådan en dag som i dag,” forklarede Bjarne Riis til TV2 sporten efter dagens etape.

Tilbage til toppenAlessandro Ballan: Jeg savnede Le Mevel


Efter at have været med i dagens lange udbrud, måtte Lampre-Fondital rytteren, Alessandro Ballan, opgive at vinde, eftersom at Freire og Popovych havde kæmpet ham ned, efter at have skiftes til at angribe ham.

”Det er ærgerligt. Jeg er her for at vinde en etape og jeg troede, at det skulle ske i dag. I finalen begyndte Freire og Popovych at angribe mig, og jeg blev nødt til at lukke flere gange, til sidst kunne jeg dog ikke mere. Hvis Le Mevel havde været der, kunne han have hjulpet mig,” udtalte Ballan efter etapen, hvor han måtte nøjes med en meget skuffende andenplads.

Ballan vidste dog ikke hvorfor, at Freire og Popovych valgte at angribe lige netop ham.

Tilbage til toppenYaroslav Popovych: Går kun efter etapesejrer


Efter gårsdagens store skuffelse, hvor hele Discovery Channel holdet blev sat langt tilbage i den samlede stilling, startede dagen i dag heller ikke ret godt. Efter ganske få kilometer på dagens etape, havde både Savoldelli og Noval opgivet at fuldføre løbet. Men så var det, at Hincapie og Popovych tog over. Først var Hincapie afsted i flere udbrud og da han blev indhentet til sidst, så var Popovych klar til at vise trøjen frem.

”Jeg tror at de fleste ryttere var meget trætte efter i går, men jeg valgte at bruge en del kræfter i dag. Da Hincapies udbrud blev indhentet, var det min tur til at forsøge. Denne etape var meget vigtig for mig, da dagen i går var meget dårlig. Hele mit hold missede chancen på Pla-de-Beret og vi var nødt til at vise noget i dette løb, og dette var en godt start på det, hvilket jeg var meget tilfreds med.”

I dagens finale angreb Popovych igen og igen, men hver gang kørte Ballan ham ind med Freire på hjul. Til sidst kunne Ballan dog ikke svare igen, og da Freire åbenbart ikke havde lyst til at køre Popovych ind, så kunne ukraineren kører først over stregen.

”Taktikken til sidst var meget simpel, jeg var nødt til at angribe, da jeg på ingen måde er sprinter og dermed ikke kunne slå Freire i en spurt.”

Selvom Popovych med dagens lange udbrud kæmpede sig ind i top 10 i det samlede klassement, har ukraineren ifølge ham selv opgivet klassementet.

”Det samlede klassement er over for mit vedkommende, på grund af den tid jeg tabte i går. Nu kører jeg kun efter etapesejre.”

Tilbage til toppenChristophe Le Mevel: Jeg havde ikke mere at skyde med


Da dagens fire udbrydere nærmede sig finalen på dagens etape, var franskmanden, Le Mevel, den første der blev sat. Dermed endte han på en skuffende fjerdeplads, hvilket han absolut ikke var tilfreds med efter etapen.

“Selvfølgelig er det frustrerende at slutte på en fjerdeplads, når vi kun var fire i finalen. Det var svært at komme med i dagens udbrud, da der var så mange angreb i starten af etapen. Desværre kom der ikke endnu en franskmand med i udbruddet, da det ville have været godt for mig, at have en jeg kunne lave taktik med.”

Da Le Mevel havde fået vejret igen, erkendte han dog, at han bare ikke havde overskuddet i dag. Men samtidigt havde han heller ikke tabt modet, da der stadigvæk er langt til Paris.

”Jeg havde bare ikke mere at skyde med til sidst. Jeg prøvede at gøre det så godt som muligt på denne svære dag, men det gik bare ikke. Der er dog stadigvæk mange etaper igen, og jeg tror stadigvæk på det. Og måske vil jeg en af dagene ende på podiet.”

Tilbage til toppenYaroslav Popovych: Kært barn har mange navne


Han har været på den internationale cykelscene i mange år, og han har været nævnt som efterfølger for Lance Armstrong på Discovery Channel holdet, men alligevel er den internationale presse dybt uenige om, hvordan hans navn staves.


Hvad hedder han? / Foto: Sirotti


UCI og Discovery Channels hjemmeside skriver Yaroslav Popovych. Det har vi selvfølgelig her på Feltet.dk, og resten af cykelsider verden rundt, valgt at bruge. Enkelte andre medier som Letour.fr, ARD og Marca er kommet med på vognen. Men så stopper enigheden også, og fantasien på diverse redaktioner har været stor.

Forskellige forslag med navn til dagens vinder
Jaroslav Popovytj - Ritzau
Jaroslav Popovitj - TV2
Jaroslav Popovitsj - VG
Jaroslaw Popowitsch - ZDF (Yderst fantasifuldt)
Yaroslav Popovich - DR
Jaroslav Popovych - AS
Jaroslav Popovich - AS

Den spanske avis AS tager prisen som den mest opfindsomme, eftersom de i samme artikel formår at bruge to forskellige navne.

Eftersom samme navne show også var der i går med Denis Menchov, kan man kun konkludere, at det ikke er nemt at være russer eller ukrainer i det internationale cykelfelt.

Tilbage til toppenFloyd Landis: Jeg kan bedst lide bjergene


Floyd Landis havde en forholdsvis nem første dag i den gule førertrøje, som han forsvarede sikkert.

”For mig var det en værre dag end i går, for jeg kan bedst lide bjergene, men jeg nød det”, forklarede Floyd Landis efter dagens etape.


Floyd Landis i den gule førertrøje / Foto: Sirotti


Floyd Landis var ikke så overrasket over, at ingen af hans konkurrenter angreb ham i dag, da de store bjerge først venter senere. Han ser det heller ikke som et problem, at Yaroslav Popovych i dag hentede 4:25 ind på bjergtrøjen.

”Nej, det synes jeg ikke er et problem. Han vandt åbenbart etapen, så tillykke til ham. Vi er ikke bekymret for hans plads i klassementet lige nu, men hvis han gør det igen, så kan det blive et problem,” tilføjede Landis.

Tilbage til toppenTeam CSC: Voigt fik ikke lov


Tidligt på etapen sad Jens Voigt med i et udbrud hover 70 km, men den gruppe han var en del af fik aldrig et forspring på mere end 1.10, da både Thor Hushovd (Credit Agricole) og Daniele Bennati (Lampre) var med fremme. Det ville Robbie McEwen ikke tillade, da han grønne førertrøje kunne komme i fare på sigt. Derfor valgte Davitamon Lotto holdet at lukke hullet.

"Jens forsøgte med alt, han havde for at komme med i dagens afgørende udbrud. Han var afsted mange gange, men de grupper han var med i fik simpelthen ikke lov. Da det ikke var vores dag i udbruddet, handlede det selvfølgelig om at spare på kræfterne og komme så nemt igennem som muligt", sagde Kim Andersen efter etapen.

Tilbage til toppenTour de France: Savoldelli måske ikke til start i dag


Ikke alene fik Discovery Channel holdet resultatmæssige klø på gårsdagens etape i Pyrenæerne og må nu efter al sandsynlighed vinke farvel til muligheden for en god placering i klassementet - men der faldt minsandten også klø i bogstaveligste forstand, fortæller Sportwereld.be i dag.

Det var Paolo Savoldelli, der måtte agere ”prÿgelknabe”, da en fuld tilskuer løb over vejen lige foran rytteren, der netop havde passeret toppen af Pla-de-Beret og var på vej de sidste to kilometer til mål. Samtidig med at tilskueren blokerede Salvoldellis nedkørsel, slog han også ud efter italieneren og ramte ham med et hårdt slag i ansigtet. Det kostede en større flænge i højre øjenbryn, der måtte syes med fem sting. Det er derfor ikke sikkert at Salvoldelli stiller til start i dag.

Tilbage til toppenTom Boonen: Etaper der opfordrer til doping


Verdensmesteren Tom Boonen var passager i bussen med ryttere, der bare skulle i mål indenfor tidsgrænsen på gårsdagens etape. Bjergrige etaper, som den i går, er bestemt ikke Tom Boonens livret, og faktisk var han vred over det, man byder rytterne, som ifølge ham ligefrem opfordrer til doping.

"Jeg har siddet på min cykel i syv timer. Jeg har kørt op ad fem bjerge, og i morgen er der en 212 kilometer lang etape, og efter den en på 230 kilometer …. Jamen, er det ikke pragtfuldt," erklærede han sarkastisk overfor Cyclingnews.com og tilføjede, at netop et sådan løbsprogram ikke ligefrem falder i tråd med kampen mod doping.

"Jeg støtter da også kampen mod doping, men med sådanne etaper vinder man aldrig kampen."

Tilbage til toppenMichael Rasmussen: Valgte selv at ofre sig


Michael Rasmussen har haft ry for at være lidt af en enspænder, der har svært ved at indordne sig på et hold, men i går ofrede han sig 100% for Denis Menchov, der kunne takke for tilliden med en sejr. Og det var den danske rytter, der selv tog beslutningen om at trække i favoritgruppen hen til dagens sidste stigning, Pla de Beret.

"Efter at vi var kommet over den næstsidste stigning, spurgte Michael Rasmussen mig, hvordan jeg havde det. Jeg svarede, at jeg var klar til at slås om sejren, og derefter var han altså parat til at arbejde for mig," sagde Denis Menchov efter etapen og kaldte Michael Rasmussen og Michael Boogerds arbejde på etapen for fantastisk.

"Alle siger, at Michael ikke er en holdspiller. Men han viste noget andet på denne etape," lød det fra Rabobanks team-manager Erik Breukink til Ekstra Bladet. "Før etapen sagde han til mig, at hvis jeg ville have ham til at arbejde, så ville han give alt, hvad han havde. Og det gjorde han."

Som man kunne læse i gårsdagens korte nyheder, så var Michael Rasmussen meget tilfreds efter etapen, som gav det hollandske mandskab den tredje etapesejr. Det var endda også Michael Rasmussen, der selv valgte at tage slæbet nede i dalen før den sidste stigning, så Michael Boogerd i stedet kunne tage over på det første stykke af stigningen.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Sastre var på antibiotika


På Team CSC har man store ambitioner med Carlos Sastre, ikke mindst efter gårsdagens hårde Pyrenæ-etape, hvor den spanske rytter kom i mål som nummer fem kort efter vinderen Denis Menchov (Rabobank). Præstationen blev ikke mindre imponerende af, at Sastre faktisk havde været syg op til den hårde etape. Det skriver Bjarne Riis i en klumme i dagens BT.

"Jeg tror på, at han nok skal køre godt i Alperne. For hvis de andre ikke forbedrer sig, så har han helt sikkert evnen til at blive endnu bedre," skriver Riis.

"Der er ikke ret mange, der har vidst det, men Carlos har været på antibiotika på grund af nogle halsproblemer de sidste dage, så derfor tror jeg på, at han kan forbedre sig."

Carlos Sastre er foreløbig placeret som nummer fem i klassementet, 1.52 min. efter den førende Floyd Landis, som Bjarne Riis forsat regner for løbets favorit til at tage den samlede sejr.

Tilbage til toppenDiscovery Channel: Resten af Touren uden kaptajn


Team manager for Discovery Channel, Johann Bruyneel, måtte indkassere noget af en øretæve, da ingen af hans ryttere kunne sidde med på gårsdagens etape. Han havde da også håbet på lidt mere.

"Regnskabet ser ikke så godt ud. Vi havde egentlig håbet at have to eller tre ryttere med i den forreste gruppe, da den blev dannet. Men vi havde kun Azevedo med. Det var ingen god dag," erklærede han efter etapen overfor Eurosport og fortsatte: "Men efter de dårlige tider på enkeltstarten havde vi en formodning om det, og den blev bekræftet i dag."

Resten af Touren vil de amerikanske hold derfor satse på etapesejre, ligesom der ikke er nogen decideret kaptajn på holdet. "Det er klart, at det ikke er vores Tour i år. Vi kan nu glemme alt om klassementet og i stedet koncentrere os om en etapesejr. I øjeblikket er der ingen holdkaptajn. Når man ikke har en rytter i top ti, så behøver man ikke at tale om en kaptajn," slutter han.

Tilbage til toppenRabobank: Vidste ikke, at Boogerd var så godt kørende
Foto:Sirotti


Erik Breukink var naturligvis en særdeles glad mand efter gårsdagens etape. Taktikken var også klar på forhånd, at det var Menchov, der skulle køres for.

"Undervejs på etapen talte jeg meget med Michael Rasmussen, men han så, at et udbrudsforsøg ikke ville lykkes, og derfor besluttede vi os for, at alle skulle arbejde for Menchov. Men jeg havde ikke regnet med, at Boogerd ville vise sådan en præstation," lød det fra Rabobanks team manager efter etapen.

Tilbage til toppenAg2r: 8 Sekunder kostede trøjen


Vincent Lavenu fra Ag2r-Prevoyance var selvfølgelig ked af, at det ikke lykkedes at forsvare den gule førertrøje, som hele etapen sad på Cyril Dessel, men han var meget stolt over holdets præstation og tilfreds med, at det lykkedes Christophe Moreau at minimere tidstabet til de øvrige favoritter.

"Vi tabte trøjen på grund af otte sekunder, men vi har et godt hold," udtalte han til Eurosport efter gårsdagens etape. Men der var ingen bitre miner, selvom man selvfølgelig gerne ville have startet Bastille-dagen iført løbets førertrøje. "Det rakte ikke helt til sidst, men Christophe Moreau mistede ikke meget tid til de forreste. De to minutter kan han indhente i Alperne," fortsatte Lavenu og udtrykte sin tro på muligheden for en podieplacering til Moreau.

Tilbage til toppenFeltet.dk: Bud på dagens vinder


Der er tradition for, at de franske ryttere markerer sig på Bastilledagen under Tour de France. Dagens vinder skal derfor formentlig findes blandt en af de franske ryttere, som ikke længere spiller en rolle i det samlede klassement. Der er nemlig også tradition for, at en mindre udbrydergruppe får lov at køre om etapesejren dagen efter de første hårde bjergetaper.

Dagens bud på en etapevinder er således Bouygues Telecom’s Thomas Voeckler, der godt nok tabte 37 minutter på gårsdagens etape, men som forinden havde vist lidt af den angrebslyst, der skal til for at vinde en etape som den i dag. Et andet bud kunne være sidste års vinder på Bastilledagen, David Moncoutie (Cofidis), der efter en skidt start på Tour de France nu ser ud til at være på vej tilbage mod topformen.

Du kan spille på dagens etape, klik her.

Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 01/10

Tour de Vendée(1.1) 01/10

Trofeo Baracchi(1.1) 01/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 03/10

Elfstedenrace Friesland(1.1) 04/10

Tour of Peninsular(2.1) 04/10-08/10

Paris - Bourges(1.1) 05/10

Tour de Kyushu(2.1) 06/10-09/10

Il Lombardia(1.UWT) 07/10

Presidential Cycling Tour...(2.1) 08/10-15/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger