Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France korte - 15. juli 2006

Tour de France korte - 15. juli 2006

15. juli 2006 08:490


- Bram de Groot: Jeg forstår godt Phonak
- Oscar Pereiro: Ufatteligt at jeg fører
- Sylvain Chavanel: Jeg er virkelig skuffet
- John Lelangue: Den gule trøje tæller i Paris
- Team CSC: Nordmænd vil købe sig ind hos Riis
- Jens Voigt: Redder hele sæsonen
- Bjarne Riis: Hvad vi trængte til
- Gert Steegmans: Overvejer at stå af
- Brian Holm: T-Mobile vinder ikke Touren
- Michael Rasmussen: Tror på bjergtrøjen
- Tour de France: Mandefald på 12. etape
- Bjarne Riis: Venter angreb fra Rabobank
- Bjarne Riis: Panik i feltet
- Feltet.dk: Bud på dagens vinder

De korte nyheder opdateres løbende


Bram de Groot: Jeg forstår godt Phonak


Er det fair at et førerhold - Phonak - med vilje smider en halv time, så de ikke længere skal forsvare den gule trøje? Rabobanks Bram de Groot forstår i hvert fald godt hvorfor, at det schweiziske hold agerede som de gjorde i dag.

”At sige de ikke forsvarede trøjen, er nok en smule overdrevent. Prøv at se hvor meget de arbejdede i går. Og i dag var det også meget varmt. Jeg tror de gerne ville have beholdt trøjen, men bare ikke for enhver pris. Jeg er sådan set enig i deres valg, for ellers kunne de have sendt alle Landis hjælperyttere hjem i morgen,” udtalte de Groot efter dagens etape.

Rabobank prøvede på de sidste 20 kilometer af dagens etape at sætte Weening og Posthuma frem forrest i feltet for at minimere forspringet for Oscar Pereiro, men da ingen andre hold ville hjælpe, så sendte Breukink dem væk fra fronten igen.

Tilbage til toppenOscar Pereiro: Ufatteligt at jeg fører


Oscar Pereiro startede dagen langt tilbage i feltet, faktisk var han hele 28.50 min. efter Floyd Landis da dagens etape gik i gang. Men 5 timer, 24 minutter og 36 sekunders hårdt arbejde senere, kunne Pereiro se, at det umulige var sket. Fra i morgen er det nemlig Pereiro, som er i løbets gule førertrøje.

”Selv ikke i mine drømme havde jeg forstillet mig, at jeg skulle tage den gule trøje. Det er helt sikkert det bedste der kan ske for en rytter i Tour de France. Derfor er dagen i dag helt fantastisk,” udtalte Pereiro efter etapen og tilføjede, ”Jeg tænkte ikke på den gule trøje på noget tidspunkt i dag, heller ikke i finalen.”

Pereiro fører nu med 1.29 min. ned til Landis på andenpladsen. Og modsat Phonak og Landis er det ikke et forspring, han på nogen måde vil give væk frivilligt. ”Jeg er virkelig tilfreds og nu tror jeg, at denne Tour bliver meget bedre for mig og holdet. Jeg vil nu prøve at forsvare trøjen i morgen, derefter må vi se hvad der sker i Alperne.”

Tilbage til toppenSylvain Chavanel: Jeg er virkelig skuffet


Efter 200 kilometer i udbrud, måtte Chavanel med bare tre kilometer igen se sejren forsvinde ud i horisonten, eftersom han og Manuel Quinziato ikke kunne lukke det hul, som Voigt og Pereiro havde fået.

”Jeg undrer mig over, om jeg nogensinde lykkedes at vinde en etape i Tour de France. De seneste dage har jeg prøvet flere gange og i dag lykkedes det endelig at komme med i udbruddet, og så slutter jeg som treer. Det er jeg virkelig skuffet over.”

Chavanel har dog ikke opgivet en etapesejr endnu. ”I dag gik det ikke min vej, men jeg vil blive ved med at forsøge. Jeg er langt tilbage i det samlede klassement, så jeg vil prøve igen.”

Tilbage til toppenJohn Lelangue: Den gule trøje tæller i Paris


Det er højst usædvanligt at se et mandskab frivilligt afgive førertrøjen i Tour de France. Men med et forspring på næsten 30 minutter på dagens etape til en mindre udbrydergruppe, kunne Oscar Pereiro Sio overtage førertrøjen fra Phonaks Floyd Landis, efter en usædvanlig kørsel af det schweiziske mandskab, der tydeligvis ikke ønske at arbejde for førertrøjen.

”Vi er tilfredse med vore strategi i dag,” sagde team-manager John Lelangue efter etapen. ”Selvfølgelig er det ikke rart at miste den gule trøje, men det er i Paris vi ønsker at have den.”

Tilbage til toppenTeam CSC: Nordmænd vil købe sig ind hos Riis


Ifølge DR Sporten er to internationale firmaer fra Norge klar til at købe sig ind hos Team CSC. Ifølge DR skulle den norske fodboldagent Rune Hauge stå for kontakten til det danske cykelmandskab.

Team-ejer Bjarne Riis siger til DR, at han har svært ved at vurdere den nye kontakt på nuværende tidspunkt, men ifølge tv-stationen vil et norsk engagement betyde, at holdet går fra at være dansk til et skandinavisk mandskab.

Tilbage til toppenJens Voigt: Redder hele sæsonen


Efter endnu et stort stykke arbejde fra Jens Voigt på den 230 kilometer lange 13. etape af Tour de France lykkedes det lørdag den tyske arbejdshest at sikre Team CSC en flot etapesejr i Tour de France. Samtidig overtog holdet føringen i holdkonkurrencen med ganske stor margin.

"Det redder hele mit Tour de France - ja, hele min sæson. Jeg er helt overstadig og føler næsten jeg har kræfter til at køre etapen igen den anden vej. Jeg følte mig utrolig stærk hele dagen, selvom det var uhyre varmt derude. Det lykkedes at få spillet kortene rigtigt i afslutningen og da jeg sad tilbage med Pereiro til sidst følte jeg mig ret sikker på, at jeg kunne slå ham, for han havde vist lidt svaghedstegn imod slutningen. Jeg fik også ekstra kræfter af en utrolig stor opbakning fra tilskuerne undervejs", sagde en lykkelig Voigt og tilføjede, at han var så glad lige nu, at han kunne køre hele etapen baglæns.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Hvad vi trængte til


Bjarne Riis var en meget glad holdejer efter dagens etape, hvor holdet fik sin første etapesejr.

"Det var en rigtigt god dag for os. Det var lige hvad vi havde brug for - nu bliver det rigtigt sjovt for os. Jens og hele holdet har virkelig fortjent det her, og det giver bare ekstra moral", slog Bjarne Riis fast efter etapen.

Tilbage til toppenGert Steegmans: Overvejer at stå af


En af Robbie McEwens vigtigste hjælpere var Fred Rodriguez, men efter han udgik af dette års Tour de France, har Gert Steegmans været en trofast hjælper til McEwen. Men nu overvejer Steegmans at stille cyklen og hoppe ind i holdbilen, og dermed forlade dette års Tour de France.

”I øjeblikket føler jeg mg ikke super, jeg har problemer med at trække vejret. Jeg har en lille smule lungebetændelse,” forklarer Gert Steegmans forud for dagens etape til en radiostation og påpeger at han i går overvejede at stå af.

”Under løbet vil jeg prøve at motivere mig selv, og så må vi se, hvordan det går i dag".

Tilbage til toppenBrian Holm: T-Mobile vinder ikke Touren


Efter Pyrenæerne er den danske sportsdirektør på tyske T-Mobile, Brian Holm, kommet frem til den konklusion, at den samlede sejr står mellem Phonaks Floyd Landis og Rabobanks Denis Menchov. Det skriver han i en klumme i dagens BT.

”Jeg har set i øjnene, at det sandsynligvis ikke bliver én af vores ryttere på T-Mobile, der i år sætter sig på Tour de France-tronen,” skiver Holm, der dog mener, at holdet forsat har mulighed for at få Andreas Klöden på podiet.

”(Carlos, red.) Sastre er en god cykelrytter, så jeg kunne godt se ham på den tredje podieplads, men naturligvis er der flere kandidater. Cadel Evans kan også være en kandidat på grund af sin gode enkeltstart og så er der naturligvis vores egen Andreas Klöden.”

Tilbage til toppenMichael Rasmussen: Tror på bjergtrøjen


Efter at have taget 12 bjergpoint på gårsdagens etape, er Michael Rasmussen kommet frem på en delt tredjeplads i bjergkonkurrencen, 19 point efter den førende David de la Fuente (Saunier Duval-prodir). Og Rabobank-rytteren er overbevist om, at han kan vinde den prikkede bjergtrøje for andet år i træk.

”Jeg synes, jeg nu har fået den prikkede trikot indenfor realistisk rækkevidde, og jeg er virkelig meget optimistisk med hensyn til fortsættelsen. Indtil videre er det intet problem for Rabobank, at jeg satser på bjergkonkurrencen, selv om Denis Menchovs placering i klassementet har klart den højeste prioritet,” siger den danske rytter til Politiken.

Tilbage til toppenTour de France: Mandefald på 12. etape


Selvom gårsdagens etape ikke indeholdt krævendestigninger, så valgte fire ryttere alligevel at udgå på vejene fra Luchon til Carcassonne.

Allerede tidligt på etapen steg spanske Isaac Galvez (Caisse d'Epargne) og Alberto Martinez (Agritubel) af cyklen, og efter godt 40 km valgte Discovery Channels Paolo Savoldelli også at udgå.

Den dobbelte Giro-vinder var dagen før styrtet på vej væk fra målområdet og til rytterhotellet efter et sammenstød med en tilskuer. Resultatet var 13 sting over det højre øjenbryn. Alligevel valgte han at forsøge en start, men måtte altså konstatere, at det var for optimistisk.

"Det er definitivt ikke min sæson," erklærede den 33-årige italiener. "Jeg var ikke kommet til Touren for at vinde. Det rækker formen ikke til. Men jeg havde håbet på en etapesejr," tilføjede han.

Kort efter fik Savoldelli selskab i ledsagebilen, da holdkammeraten Benjamin Noval også opgav at fuldføre det franske etapeløb. Dermed starter Discovery Channel med kun syv ryttere på dagens etape.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Venter angreb fra Rabobank


Bjarne Riis har givet Carlos Sastre besked på at angribe når feltet rammer alperne, hvis den spanske rytter føler, at han har benene til det. Men uanset, hvordan det danske mandskab vælger at spille kortene, så forventer den danske team-ejer, at den førende rytter Floyd Landis (Phonak) vil komme i problemer.

”Han (Landis, red.) er stadig min favorit, men han kommer sgu på arbejde,” siger Riis til Ritzau. ”Phonak er stærke nok til at forsvare trøjen de kommende dage, men jeg tror ikke, de har kræfterne til at hjælpe Landis i Alperne.”

Og Riis venter specielt angreb fra én bestemt kant. ”I Alperne bliver der krig på fra Rabobank med Menchov, der får hjælp af både Michael Boogerd og Michael Rasmussen, som begge er stærkt kørende,” siger Riis, der har været skuffet over det han hidtil har set fra T-Mobile og Discovery Channel.

Bjarne Riis åbner også op for muligheden for at sende Frank Schleck i angreb, hvis den luxembourgske rytter i alperne viser tilsvarende god kørsel som i Pyrenæerne.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Panik i feltet


Det herreløse felt. Sådan betegnede mange dette års Tour de France, efter Lance Armstrong efter syv års dominans nu er væk. Siden er flere af de forventede aftagere, som Ivan Basso, Jan Ullrich og Alexandre Vinokourov forhindret i at stille til start og det ser nu ud til at give sig til udtryk via en nærmest kaotisk kørsel i feltet

”Det er et underligt løb, det her. Der er fuld panik i feltet. Der hersker en stemning af uro. Hvem kontrollerer? Det er helt sikkert, der er hold, der har interesse i at gøre noget. Og det gælder også os,” siger Team CSCs team-ejer Bjarne Riis, der mener at holdet skal tænke sig godt om de kommende dage, til BT.

”Jeg har sagt til mine ryttere, at de skal tage notits af, hvad der sker i feltet i de her dage. Hvem tager initiativ? Det er oplysninger, vi kan bruge senere.”

Tilbage til toppenFeltet.dk: Bud på dagens vinder


Der venter 231 let kuperede kilometer på dagens etape fra Beziers til Montelimar og som i går vil etapen formentlig blive afgjort imellem en lille udbrydergruppe. Det er aldrig helt tilfældigt, hvem der vinder en etape, men det kan nogle gange godt virke som lidt af et lotteri, hvem der til slut får lov at køre væk fra feltet.

Dagens etape kunne godt ligge til en rytter som Team CSCs Stuart O´Grady, der efterhånden synes helt over sine ryg problemer. Ellers vil det også være en etape som denne, hvor Juan Antonio Flecha normalt vil forsøge sig. Vi tror dog på, at Discovery Channel efter gårsdagens sejr har fået blod på tanden og etapen synes oplagt for George Hincapie, der efter en skidt indsats i Pyrenæerne ikke længere udgør den store trussel i klassementet.

Du kan spille på dagens etape, klik her.

Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Cro Race(2.1) 26/09-01/10

Cro Race(2.1) 26/09-01/10

Coppa Agostoni(1.1) 28/09

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 01/10

Tour de Vendée(1.1) 01/10

Trofeo Baracchi(1.1) 01/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 03/10

Elfstedenrace Friesland(1.1) 04/10

Tour of Peninsular(2.1) 04/10-08/10

Paris - Bourges(1.1) 05/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger