Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France korte - 18. juli 2006

Tour de France korte - 18. juli 2006

18. juli 2006 00:280


- Jens Voigt: Et møde med en tunnelvæg
- Andreas Klöden: Jeg er tættere på podiet
- Gerolsteiner: Levi Leipheimer avancerer
- Rabobank: Tror stadig på Menchov
- Damiano Cunego: Tæt på drømmen
- Floyd Landis: Klar til at gamble igen
- Christian Vande Velde: Næsten synsk
- Bjarne Riis: Det var ikke planlagt
- Frank Schleck: En overrasket vinder
- Rolf Sørensen: 10 - 20 ryttere falder for tidsgrænsen
- Michael Rasmussen: Menchov vinder Touren
- Carlos Sastre: Mit livs chance
- Discovery Channel: Ikke interesseret i Basso
- Christian Vande Velde: Nøglen til holdkonkurrencen
- Tour de France: Armstrong kører med på 16. etape
- Feltet.dk: Bud på dagens vinder

De korte nyheder opdateres løbende


Jens Voigt: Et møde med en tunnelvæg


Jens Voigt fortæller i sin dagbog på Sport1.de om de skrammer, han pådrog sig på dagens etape. Ingen tv-kameraer opdagede, hvad skete. Pludselig var Jens Voigt 15 sekunder efter udbrydergruppen, hvor han indtil da havde taget nogle gevaldige føringer, og kommentatorerne konkluderede senere, at han måtte være styrtet, da hans højre skulder havde et sår og ærmet var revet op.

Den bomstærke tysker følte sig også rigtig godt kørende efter hviledagen. ”Jeg ville endda have været endnu bedre, hvis jeg ikke var kørt ind i en tunnelvæg,” fortæller han.

“Jeg kørte ind i tunnellen. Det var vådt. Jeg var en smule for hurtig og tunnellen havde et lille knæk. Jeg ramte tunnelvæggen og så, at der ved siden af vejbaneafmærkningen var en lille rende, hvor vandet kunne løbe fra. Så tænkte jeg: ’Hvis jeg rammer renden med forhjulet, så styrter jeg rigtig grimt.’ Så jeg lænede mig op ad væggen med den højre skulder og kom derved på ret vej igen. Jeg valgte så at sige det mindste af to onder. Jeg regner med, at jeg kørte mellem 40 og 50.”

Efter etapen må han en tur til lægen, som syede et sår på hoften med to sting. Under den seance kom team manager Bjarne Riis ind for at se, hvad der var sket. Og Voigt beskriver følgende replikskifte: "Hvad er det? Er det din lever, der kigger ud?” lyder det fra Riis, hvorefter lægen replicerer: "Nej, gør nu ikke knægten nervøs! Det er bare musklen, som ligger lige under huden.”

I det hele taget kan man opleve lidt af hvert på sådan en bjergetape. Voigt fortæller endvidere om et møde med en kraftig tilskuer omkring de 45 og med fuldskæg, som pludselig råber: "Hold da op Jens, super! Jeg vil have et barn med dig!"

”Desværre havde jeg ikke luft nok til at komme med et svar,” fortæller den tyske CSC-rytter, som ellers ikke er kendt for at mangle ord.

Tilbage til toppenAndreas Klöden: Jeg er tættere på podiet


Efter at have skuffet i Pyrenæerne var T-Mobile kaptajnen, Andreas Klöden, i dag tilbage på toppen, da feltet kørte ind i Alperne. Da favoritterne ramte Alpe d'Huez, var det Klöden og T-Mobile, som splittede gruppen, men denne gang var der bund i Klöden.

”I dag kom jeg en smule tættere på podiet. Det var en hård dag med klatring og jeg syntes, det gik rigtig godt. Det var ikke muligt at komme af med Floyd Landis, da han sad tæt på mit baghjul. Han kørte en taktisk etape og ville ikke dele arbejdet med mig. Jeg kiggede mig bagud flere gange, men der kom ikke noget hjælp, så jeg blev ved med at arbejde videre, hvilket var vigtigt, da Menchov, Sastre og Evans fik fart på igen og begyndte at reducere forspringet,” skriver Klöden i sin dagbog på T-Mobiles hjemmeside.

Klöden ligger på sjettepladsen i den samlede stilling og han er kun 27 sekunder efter Dessel på tredjepladsen. ”Landis er manden der skal slås på de kommende etaper. Lige nu vil jeg kigge etaperesultatet igennem og derefter vil jeg finde en ”dræber” strategi til de kommende etaper,” slutter Klöden af med.

Tilbage til toppenGerolsteiner: Levi Leipheimer avancerer


Team Gerolsteiners unge Markus Fothen klarede sit første møde med stigningen op til L'Alpe d'Huez ganske godt, og det lykkedes ham at forsvare sin position som førende i ungdomskonkurrencen på de 21 hårnålesving op til målstregen.

For kaptajnen, Levi Leipheimer, kom i mål på en tiendeplads, og det betød, at han avancerede i det samlede klassement, hvor han nu indtager en niendeplads, 6:18 minutter efter den førende rytter, Floyd Landis.

"Vi kan igen se muligheden for at realisere begge vore mål. Markus forsvarede sin trøje, og Levi nærmer sig langsomt toppen af klassementet, hvor han gerne vil være," lød det med tilfredshed fra sportsdirektør Christian Henn efter det første slag i Alperne.

For kaptajnen selv er målet en yderligere forbedring. "Jeg gav alt hvad jeg kunne i dag og kørte i mit eget tempo. Jeg vil dog under alle omstændigheder forsøge at forbedre min position yderligere," erklærede Leipheimer, som nu er bedste rytter fra det tyske hold idet Markus Fothen faldt tilbage på en 15. plads.

"At Cunego angriber er klart. Men at han sad med i frontgruppen bekymrede mig en smule. Måske taber jeg endnu en smule tid til ham i bjergene, men han kommer sandsynligvis også til at betale for sin kørsel i dag," sagde Fothen og uddybede: "På enkeltstarten på lørdag har jeg så igen fordelen."

Fra starten af den legendariske stigning formåede Fothen rent faktisk at sidde med i favoritgruppen, men da favoritterne forcerede, måtte den unge tysker slippe. "Jeg kørte i mit eget tempo for ikke at køre over evne," forklarede han og tilføjede, at det var fantastisk at opleve stemningen på bjerget.

Eneste malurt i bægeret var, at Team Gerolsteiner må køre de sidste fem etaper med kun otte ryttere. Beat Zberg måtte i dag opgive at fuldføre Tour de France på grund af bronkitis.

Tilbage til toppenRabobank: Tror stadig på Menchov


Rabobank var udråbt til dette års stærkeste mandskab i Tour de France, men skuffede på dagens første hårde alpe-etape, hvor Denis Menchov blev bedst placeret som nummer 11. Man har dog ikke helt opgivet håbet om, at få den russiske rytter øverst på podiet i Paris.

”Jeg håber, at der var tale om en enkelt dårlig dag. Og set i det lys, slap vi heldigt. Vi fortsætter med samme taktik, men vi snakker ikke længere højt om den gule trøje, sagde sportsdirektør Erik Breukink efter etapen til Ritzau og understregede, at man ikke var i panik.

Den tidligere hollandske storrytter fortæller dog samtidig at man ikke længere fokusere på bjergkonkurrencen, men udelukkende på Menchovs muligheder i det samlede klassement.

Tilbage til toppenDamiano Cunego: Tæt på drømmen


Der var store diskussioner om Damiano Cunego skulle stille til start i Tour de France. Både internt på Lampre-Fondital, men så sandelig også fra omverdenen holdet blevet ramt af kritik for at have ladet ’den lille prins’ stille til start i Tour de France.

Men i dag var kun Frank Schleck bedre en den lille italienske rytter på opstigningen af Alpe D´Huez. ”Det var en drøm af en afslutning for mig i dag,” sagde en skuffet Cunego, der blev sat af Team CSC rytteren med bare kilometer til toppen. ”Jeg prøvede alt for at vinde. Mine ærgrelser over den missede sejr bliver dog balanceret af, at jeg ved, at jeg i dag viste klasse og mod.”

Det var Lampre-Fonditals fjerde andenplads i denne Tour.

Tilbage til toppenFloyd Landis: Klar til at gamble igenFoto: Sirotti


Floyd Landis kørte endnu engang en fantastisk etape i dag, da han totalt kontrollerede favoritgruppen og hele tiden så meget selvsikker ud. De gange Andreas Klöden forsøgte at ryste ham, kørte han meget nemt med.

“Vores taktik var at køre konservativt på den afsluttende stigning. Det var så min fordel, at Klöden var så stærk i dag. Selvom jeg godt kunne have hjulpet ham, lavede han det meste af arbejdet, da der ikke var fordel for mig at gøre det,” udtalte Landis efter etapen.

Eftersom Oscar Pereiro ikke kunne følge med, er Landis nu tilbage i den gule trøje. “Jeg fokuserede kun på at følge Klöden, og så havnede jeg i den gule trøje, men Caisse d’Epargne kan være stolte af deres indsats. Nu fokuserer jeg kun på at følge mine konkurrenter og beholde mit forspring og derefter satse på enkeltstarten.”

Spørgsmålet er så, om Landis denne gang vil beholde trøjen, eller om han endnu en gang deler gaver ud, da hans hold slet ikke er stærkt nok til at forsvare den.

“Jeg er ikke sikker på, at jeg vil gamble med at give trøjen væk igen. Det afhænger lidt af situationen. Jeg stoler på min enkeltstarts kvaliteter, så hvis der opstår en situation, hvor det kan være til min fordel, vil jeg godt kunne give den væk igen, men jeg skal passe meget på.”

Tilbage til toppenChristian Vande Velde: Næsten synskFränk Schleck (Foto: Sirotti)


Christian Vande Velde har brugt de seneste dage til at fortælle omverdenen om Frank Schleck store potentiale og på dagens etape havde Team CSC rytteren næsten synske evner.

”Jeg ved ikke hvad det var, men jeg havde en eller anden underlig følelse til morgen med Alpe D´Huez og Frank,” sagde amerikaneren til TV 2.

”Det beviser at han ingen idéer har om, hvor god han er. Hver dag er han anspændt, men jeg siger hver dag til ham: ’Tager du pis på mig? Du kører bedre end du kan forestille dig’,” fortalte Vande Velde.

”Det udvikler sig bare helt utroligt i øjeblikket. Forleden vandt Jens og dagen efter vandt jeg næsten. Alt gik forkert i begyndelsen, men nu begynder det hele at gå i den rigtige retning,” jublede Vande Velde.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Det var ikke planlagtFränk Schleck (Foto: Sirotti)


Det var ikke planen, at Frank Schleck skulle i angreb på dagens første alpe-etape i Tour de France. Men den luxembourgske rytter kom med i et tidligt udbrud, bl.a. sammen med holdkammeraterne David Zabriskie og Jens Voigt, og så lå muligheden for en etapesejr åben for Team CSC rytteren.

”Vi vidste ikke lige hvad vi skulle gøre. Vi skulle helt frem til tre-fire kilometer fra toppen af dagens næstsidste stigning. Der vælger vi, at Jens og David skal gå frem - indtil da havde Jens og David bare kørt med rundt, mens Frank blot havde siddet på hjul,” fortalte Bjarne Riis efter etape til TV 2.

”Jeg tror ikke der var nogle, der havde troet på det her. Og han sagde selv helt frem til to kilometer til mål, at han ikke troede på det selv. Så vi måtte virkelig presse ham til at køre,” sagde Riis. ”Han havde brug for, først og fremmest overfor sig selv, at bevise, at det er muligt for ham. Jeg tror at det her er en vigtig sejr for ham.”

Tilbage til toppenFrank Schleck: En overrasket vinder


Det var en tydeligt overrasket vinder, som TV 2 fangede efter dagens sejr på den legendariske opstigning til Alpe D´Huez, som nu vil skrive Team CSC rytteren ind i historien blandt de store mestre, der har vundet på netop den stigning.

”Jeg er bare så glad. Jeg kan ikke rigtig forklarer det. Jeg har nok brug for lidt tid til at forstå det hele. Det er alperne og jeg vandt. Jeg plejede at komme her med min familie for at se på Tour de France,” lød det fra Frank Schleck.

Den luxembourgske rytter havde ellers været meget nervøs op til etapen og har ikke sovet ret godt i nat.

”Jeg er en rytter, der altid er i tvivl. Jeg ønsker at holde benene på jorden og det er det er det vigtigste. I morges håbede jeg bare at jeg ville kunne arbejde godt for Carlos. Men så kom jeg med i angrebet og David og Jens udførte et fantastisk stykke arbejde for mig. Jeg blev bare mere nervøs af, at de arbejde så hårdt for mig. Det var fedt at det lykkedes,” sagde Schleck, der nu også er rykket frem som nummer to i kampen om bjergtrøjen.

Tilbage til toppenRolf Sørensen: 10 - 20 ryttere falder for tidsgrænsen


Medkommentator Rolf Sørensen spåede i dag, at etapen til Alpe d’Huez vil komme til at koste dyrt for flere af feltets ryttere.

”Jeg forudser, at 10 - 20 ryttere kommer til at stå af eller komme ind udenfor tidsgrænsen.” Årsagen er det 25 mands udbrud, som kom af sted efter ca. 30 km, som bevirker, at feltet med favoritterne til den samlede sejr vil sætte et hårdt tempo for at forsøge at indhente de forreste, hvor der sidder stærke ryttere som CSC’s Fränk Schleck.

Tilbage til toppenMichael Rasmussen: Menchov vinder Touren


Alle strutter af selvtillid på hollandske Rabobank i disse dage og allerede på dagens etape til Alpe D´Huez går man efter at tage førertrøjen.

”Jeg er overbevist om, at Denis vinder Touren,” siger Michael Rasmussen til Ritzau. ”Han er den stærkeste rytter i feltet, og hans eneste svaghed er, at han ikke kræver nok af sine holdkammerater.”

Foreløbig ser Floyd Landis (Phonak) ud til at stå med de bedste kort til at tage den samlede sejr, selvom Oscar Pereiro Sio (Caisse D´Epargne) i dag stiller til start i førertrøjen.

”I forhold til Landis giver det måske sig selv, men lad os se i morgen (i dag, red.). Hvis Landis slipper Menchov på Alpe d'Huez og falder tilbage, så får han rigtig meget at se til torsdag. Hvis Landis kan sidde med op ad Alpe D'Huez, så må vi lægge en ny plan”, siger Rasmussen, der stadig ser ud til at få lov at gå efter bjergtrøjen, hvis muligheden byder sig.

”Vi har to prioriteter. Den primære er at køre for Denis Menchov i klassementet, den anden er at se, om Michael Rasmussen kan genvinde bjergtrøjen,” pointerer sportsdirektør Erik Breukink overfor Berlingske Tidende.

”Jeg kan ikke se, at det ene udelukker det andet. Med Denis' indsats hidtil er det klart, at hans placering i klassementet er førsteprioritet. Men hvis vi kører sammen uden selskab over stregen på Alpe d'Huez i morgen (i dag, red.), så får jeg automatisk de point, jeg skal have i bjergkonkurrencen”, lyder det optimistisk fra Michael Rasmussen.

Tilbage til toppenCarlos Sastre: Mit livs chance


Tour de France bliver afgjort på de næste tre dages hårde etaper i alperne og den lange enkeltstart på lørdag og Carlos Sastre ved, at han står overfor sit livs chance for at ende som vinder i verdens største cykelløb.

”Det er mit livs chance. Jeg er i en god position i Tour de France, og der er ikke mange mennesker, der får den her mulighed i livet. Jeg kan blive nummer fem, seks eller syv. Men jeg kan måske også vinde hele løbet. Det er ret specielt, og jeg er meget stolt over at være i min position", siger han til B.T.

Ifølge den spanske rytter skal vinderen findes mellem Floyd Landis, Denis Menchov, Cadel Evans og ham selv.

”Grundlæggende er vi alle fire på samme niveau. Der er ikke nogen af dem, der kan gøre en afgørende forskel. Alt kan ske. Og alt kan også ske for mig,” mener Sastre.

Tilbage til toppenDiscovery Channel: Ikke interesseret i Basso


Uanset om Ivan Basso og Bjarne Riis ikke skulle være på talefod, hvad de begge har afvist, og den italienske rytter skulle vælge at forlade Team CSC, selvom han bliver frikendt for dopinganklagerne, så er Discovery Channel ikke længere interesseret i at skrive kontrakt med vinderen af Giro d´Italia.

Det fortæller team-manager Johan Bruyneel til B.T. Begrundelsen er dels den igangværende dopingsag og dels fordi holdet går rundt med helt andre planer for holdet. ”Der vil ske en del ændringer på vores hold efter Tour de France. Jeg kan ikke afsløre hvilke,” siger belgieren.

Tilbage til toppenChristian Vande Velde: Nøglen til holdkonkurrencen


Team CSC har to prioriteter for resten af Tour de France. Først og fremmest gælder det om, at holde Carlos Sastre fremme i klassementet og dernæst om at forsvare føringen i holdkonkurrencen. I begge tilfælde ligner Christian Vande Velde en nøglefigur på det danske mandskab.

”Jeg ser frem til at køre mig selv totalt i sænk for Carlos, hvis vi får chancen for at lave noget, for så derefter at suse ned gennem rækkerne og komme i mål med et kæmpe tidstab og være helt ødelagt på den fede måde”, siger Christian Vande Velde til Ritzau.

Han ved godt, at han formentlig bliver tredje rytter i mål for det danske mandskab, efter Carlos Sastre og Frank Schleck og derved formentlig bliver afgørende for holdets ambitioner i den konkurrence.

”Der hviler et ret stort ansvar på mine skuldre i den konkurrence, men jeg forsøger at tænke så lidt over det som muligt,” siger Vande Velde, der dog forventer store udsving i holdkonkurrencen i alperne.

Tilbage til toppenTour de France: Armstrong kører med på 16. etape


Den syvdobbelte Tour-vinder, Lance Armstrong, som ankom til Frankrig i går for at besøge sine tidligere holdkammerater, vil have rig mulighed for at komme med gode råd, når det går løs i Alperne i dag. Armstrong sidder nemlig med i Discovery Channels ledsagebil på dagens etape.

Tilbage til toppenFeltet.dk: Bud på dagens vinder


Hvem er feltets bedste bjergklatrer? Har du svaret på det, så har du svaret på dagens vinder. Efter de lange opstigninger af Col d´Izoard og Col du Lautaret venter nemlig den legendariske opstigning til Alpe D´Huez og her er der tradition for, at kun de største ryttere kan skrive sig ind som vinder.

Danske Michael Rasmussen har ikke lagt skjul på, at det er hans helt store drøm, at komme først i mål på netop Alpe D´Huez og langt de fleste forventer da også angreb fra netop Rabobank. Vores bud på dagens vinder er dog Gerolsteiners Levi Leipheimer. Den amerikanske rytter har i starten af Touren været plaget af sygdom, hvilket bl.a. betød, at han kørte en enkeltstart langt under vanlig standart i Rennes. Men på kongeetapen i Pyrenæerne til Ple de Beret viste Leipheimer, at han er på vej tilbage og vi tror på, at han faktisk kan blive endnu bedre i alperne. Samtidig har Leipheimer efter vores vurdering også den lille fordel, at løbets hidtil to stærkeste ryttere Floyd Landis (Phonak) og Denis Menchov (Rabobank) kan ende i et taktisk spil omkring løbets førertrøje, som Leipheimer måske vil have mulighed for at udnytte.

Du kan spille på dagens etape, klik her.

Tilbage til toppen

Læs også
Armstrong: Det er prisen man betaler for at være den bedste
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger