Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France korte - 19. juli 2006

Tour de France korte - 19. juli 2006

19. juli 2006 00:240


- Oscar Pereiro: Det er fantastisk
- Tour de France: Tidsgrænsen rykket igen
- Levi Leipheimer: Satsede alt, men vandt intet
- Bjarne Riis: Jeg er ekstremt glad
- Carlos Sastre: Jeg fandt dagen og bjerget
- Axel Merckx: Frygteligt at se Floyd lide sådan
- T-Mobile: Nu går vi efter sejren
- Floyd Landis: Ude af top ti
- Alpe d’Huez: Floyd Landis hurtigst
- Feltets brugere: Tilfredse med CSCs indsats
- Michael Boogerd: Slået af tilskuer på Alpe d'Huez
- Feltet.dk: Bud på dagens vinder

De korte nyheder opdateres løbende


Oscar Pereiro: Det er fantastisk


Efter at være blevet lukket ind i det fine selskab, har Oscar Pereiro sat sig solidt på førstepladsen, og hvis han i morgen kan køre lige så flot som i dag, så ligner han højst overraskende vinderen af årets Tour de France.

”Dette løb er vandvittigt. I går var Floyd Landis den stærkeste af alle ryttere og i dag havde han en dårlig dag, og det samme kan ramme alle os andre i morgen,” udtalte Pereiro efter dagens etape, inden han understregede, at han meget gerne vil være i gult efter morgendagens etape.

”Jeg startede ikke ret godt i dag, men efter Galibier fik benene det bedre. Nu tager jeg en dag af gangen. I dag gik det godt, men i morgen er endnu en hård etape. Der er andre ryttere, som har mere tilbage i benene, end jeg har, men jeg er glad, for hvad der er sket. Jeg kom her for at arbejde for Valverde og nu har jeg den gule trøje. Det er fantastisk.”

Tilbage til toppenTour de France: Tidsgrænsen rykket igenFoto: Sirotti

Alle 147 ryttere, som gennemførte onsdagens kongeetape til La Toussuire får også lov at starte på 17. etape. Løbsjuryen bestemte sig nemlig for at udvidde tidsgrænsen, og det var også nødvendigt.

Der var nemlig kun 67 af feltets ryttere, der rent faktisk kom i mål indenfor den oprindelige tidsgrænse, og juryen bestemte derfor efter aftale med arrangørerne, at man ville anvende den regel, der siger, at såfremt mere end 20% af feltet risikere at falde for tidsgrænsen, kan grænsen rykkes.

Oprindelig var tidsgrænsen 12%, men den blev rykket til 14%, og det betød, at gruppettoen havde 47:03 minutter at trække på. Gruppettoen var kommet ind med 44:01 minutters tidstab til Michael Rasmussens vindertid, og dermed risikerede Robbie McEwen i den grønne trøje og prominente ryttere som Garzelli, Ballan, Pozzato, Gilbert, Voigt, Zabel, Chavanel, Freire, Hushovd, Voeckler, Brard osv. at blive taget ud af løbet.

Tilbage til toppenLevi Leipheimer: Satsede alt, men vandt intet


Levi Leipheimer satsede alt på dagens etape, men han blev ikke belønnet efter sit mod. Med et angreb på Col de la Croix-de-Fer forsøgte Gerolsteiner-kaptajnen at tage tid fra favoritterne til den samlede sejr, men han blev selv hentet på den afsluttende stigning til La Toussuire. Leipheimer måtte derfor lade sig nøje med en niendeplads, og dermed intet avancement i det samlede klassement, hvor han er 7:46 minutter efter den gule trøje.

"Jeg forsøgte alt for at komme helt frem. Det var en skrækkelig etape, og desværre lykkedes mit kup ikke," udtalte Leipheimer efter dagens 182 kilometer.

Sportsdirektør Christian Henn havde følgende kommentar: "Den der intet vover, intet vinder. Vi satsede alt, kæmpede og lavede en flot præstation. Desværre stod Levis resultat til sidst ikke mål med det."

Til gengæld lykkedes det Markus Fothen, som kom ind på en 17. plads, at forsvare sin hvide trøje endnu engang. Selvom han måtte slippe på den sidste stigning, også til sin nærmeste konkurrent i ungdomskonkurrencen, Damiano Cunego, så har han stadig et forspring på 2:42 minutter til italieneren. "Det var meget vigtigt at forsvare trøjen i dag. Det giver moral, og forspringet skulle række," sagde Forthen efter etapen.

Desværre måtte Gerolsteiner i dag sige farvel til endnu en rytter. Tour-debutanten David Kopp måtte opgive at fuldføre sit første Tour de France. "David havde ikke flere kræfter tilbage," forklarede Christian Henn.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Jeg er ekstremt glad


Efter en rædselsfuld opstart til Touren og masser af uheld i den første uge, har Team CSC siden hen vist klasse, med flotte sejre til Jens Voigt og Fränk Schleck samt føring i holdkonkurrencen. I dag viste kaptajn Carlos så sin klasse og kørte sig op på andenpladsen i det samlede klassement.

"Jeg er ekstremt glad for det, vi leverer i dag. Carlos viste, hvor fantastisk en cykelrytter han er, og det understreger bare, at alt er muligt i den her Tour. Vi er kommet ekstremt stærkt tilbage, og at Carlos nu er rykket op på andenpladsen er bare endnu et bevis på, hvor stærke vi er,” udtalte Riis efter etapen.

Riis havde også roser til Michael Rasmussen. ”Det var en utrolig flot etape med en suveræn sejr til Michael Rasmussen. Jeg har stor respekt for det han viste i dag. Løbet er forsat meget åbent, og det skal blive spændende at se, hvor det hele ender."

Tilbage til toppenCarlos Sastre: Jeg fandt dagen og bjerget


Team CSC satsede i dag 100 procent på Carlos Sastre og lod holdkonkurrence være holdkonkurrence. Allerede tidligt på etapen satte man både Vande Velde og Schleck frem og trække i feltet, hvilket var en klar indikation om, at Sastre var klar i dag. Med 10 kilometer til mål satte Sastre så sit angreb ind og selvom T-Mobile arbejde hårdt for at lukke hullet, og Klöden selv var fremme og trække, kunne de indhente den lille spanier.

"Jeg fandt dagen og bjerget, hvor jeg kunne gøre forskellen og så handlede det bare om at give alt, der var i mig. Det var en svær etape, men jeg kunne mærke, at jeg havde chancen for at forsøge mig, og det skulle udnyttes. Jeg kan kun være tilfreds med udfaldet, og der er stadigvæk et godt stykke vej til Paris,” udtalte Sastre efter etapen.

Med sin fremragende indsats rykkede Sastre op på andenpladsen i det samlede klassement og han er nu kun 1.50 minutter efter Pereiro på førstepladsen. Men der mangler endnu en hård bjergetape.

”Etapen i morgen bliver meget hård, så jeg håber, at jeg når at komme mig, så vi kan holde fast i det, vi har opnået ovenpå i dag."

Tilbage til toppenAxel Merckx: Frygteligt at se Floyd lide sådan
Phonaks kaptajn, Floyd Landis, tabte i dag den gule førertrøje, og selvom han før etape havde erklæret, at det i givet fald ikke ville gøre så meget, så er der spørgsmålet, om han også er ligeglad med at tabe den med så meget tid. Landis er nu så langt tilbage i det samlede klassement, at en samlet sejr er mere end udenfor rækkevidde.

“At se Landis lide sådan, var en ubehagelig overraskelse,” erklærer Axel Merckx. Alligevel vil Phonak-rytterne forsøge alt på de kommende dages etaper. ”Vi vil støtte Floyd Landis moralsk. Han er en fremragende kaptajn. Vi vil ikke lade ham i stikken,” tilføjer han. Det var netop Axel Merckx, der måtte trække sin kaptajn det sidste stykke op til mål.

Den nye mand i den gule trøje, Oscar Pereiro, havde også medfølelse med den detroniserede Landis. ”Det var ikke nogen rar følelse at se ham lide sådan. Det havde jeg ikke ønsket for ham,” udtalte Pereiro.

Tilbage til toppenT-Mobile: Nu går vi efter sejren
Det var en glad team manager for T-Mobile, der efter dagens kongeetape kunne konstatere, at Andreas Klöden med en flot præstation kørte sig ind på en samlet tredjeplads.

"Det var en stærk holdpræstation, og rigtig flot kørt af Andreas Klöden," erklærede Olaf Ludwig idet han fortsatte: "Nu går vi efter Tour-sejren. I morgen venter der endnu en vanskelig etape." Hos det tyske hold tager man det nu dag for dag, og ifølge team manageren skeler man slet ikke til lørdagens enkeltstart endnu.

Andreas Klödens holdkammerat, Eddy Mazzoleni, som ofrede sine egne chancer for en etapesejr i går på Alpe d’Huez, havde følgende kommentar lige efter dagens strabadser: "Holdet viste virkelig sin klasse. Alperne var meget vanskelige. Vi vil ubetinget hjælpe Andreas på podiet og hente det maksimale for holdet."

"Vi vidste, at vi måtte være aktive i dag. Men det var ikke let. At det gik så godt for Andreas, glæder os alle sammen," lød vurderingen fra den tekniske direktør, Mario Kummer. "Tempoet var meget højt. Derfor kørte vi også afventende på den næstsidste stigning. I finalen fik den så en ordentlig tand," tilføjede han.

Australske Michael Rogers var også særdeles tilfreds med, at holdets taktik viste sig at gå op. "Vi arbejdede godt i dag og havde nok ryttere med i finalen. At Landis bryder sådan sammen, overraskede os alle. Vi har nu Andreas i en rigtig god udgangsposition."

Tilbage til toppenFloyd Landis: Ude af top ti
Det kan godt være, at Phonaks Tour-kaptajn, Floyd Landis, var hurtigste mand på Alpe d’Huez i går, men i dag var det så som så med hurtigheden, da Team CSC’s Carlos Sastre satte et uimodståeligt angreb ind med omkring 10 km til mål.

Sastres accelleration stod i skærende kontrast til synet af Landis, som overhovedet ikke kunne følge det tempo, angrebet medførte hos de øvrige favoritter, og han satte i stedet mange minutter til overfor sine nærmeste konkurrenter. Phonak-kaptajnen kom i mål lige efter holdkammeraten Axel Merckx, som nummer 23, 10:04 minutter efter den danske etapevinder, Michael Rasmussen.

I det samlede klassement blev det også til noget af en rutchetur for amerikaneren, som nu ligger på en 11. plads, 8:08 minutter efter Oscar Pereiro Sio, der i dag generhvervede den gule førertrøje.

Tilbage til toppenAlpe d’Huez: Floyd Landis hurtigst
Phonaks amerikanske holdkaptajn, Floyd Landis, var den hurtigste på gårsdagens afsluttende opstigning til Alpe d’Huez. Ifølge den officielle tidstagning var Landis 38:34 minutter om at køre op ad de 13,8 km mytiske hårnålesving. Team CSC’s Carlos Sastre var tredjehurtigst. Han brugte 25 sekunder mere end Landis.

Rekorden er stadig den, Marco Pantani satte i 1995, hvor han kørte i en tid, der var 1:44 minutter hurtigere end Landis’.

De hurtigste på Alpe d'Huez i 2006:
1. Landis 38:34.
2. Klöden 38:35.
3. Sastre 38:59.
4. Leipheimer 39:13.
5. Menchov 39:42.
6. Caucchioli 39:43.
7. Rasmussen 39:44.
8. Rogers 40:14.
. Evans 40:14.
. Pereiro 40:14.
...
15. Schleck 40:43.

Tilbage til toppenFeltets brugere: Tilfredse med CSCs indsats


Da Feltet.dk på løbets første hviledag spurte, hvilken karakter Team CSC skulle have, gav Feltets brugere dem kun et karaktergennemsnit på 6,9. På løbets anden hviledag spurte vi igen, og nu var gennemsnittet steget til 9,0. Med Schelcks flotte sejr i går og med Sastre avancement i klassementet, kan det gennemsnit være på vej længere op.

Feltet.dk har nu åbnet for en ny afstemning. ”Hvem vinder bjergkonkurrencen?”

Du kan afgive din stemme ved at trykke på: Afstemning

Tilbage til toppenMichael Boogerd: Slået af tilskuer på Alpe d'Huez


Den hollandske mester, Michael Boogerd, havde på ingen måde en god dag i går. Ikke nok med at han ikke kunne støtte sin kaptajn opad Alpe d'Huez, derudover blev han også slået hårdt i ryggen af en tilskuer i bunden af stigningen.

“Jeg kunne næsten ikke trække vejret og var forbavset over, at en tilskuer kunne finde på det,” udtalte Boogerd efter etapen. Boogerd var dog ærlig nok til at tilføje, at det ikke havde indflydelse på hans præstation. “Men det hjælper ikke, når man i forvejen er i problemer,” tilføjede Boogerd.

“Jeg kørte ikke godt og kunne ikke følge med favoritterne, som kørte meget stærkt. Det gik okay i starten af stigningen, men til sidst faldt jeg bagud.”

Boogerd som også kunne konstatere, at Denis Menchov havde en dårlig dag, var dog optimistisk. “Vi håber stadigvæk på et godt resultat, og derfor er det vigtigt, at vi restituerer hurtigt.”

Tilbage til toppenFeltet.dk: Bud på dagens vinder


Indtil nu har Tour de France været fuld af overraskelser. De færreste havde forventet at gårsdagens etape skulle afgøres i en større udbrydergruppe, med en flot etapesejr til Frank Schleck som resultat. Dagens etape lægger ud med den over 40 km. lange opstigning ad Col du Galibier og det ligner en oplagt mulighed for, at en udbrydergruppe kan komme af sted fra feltet og vi tror på, at det endelig får danske Michael Rasmussens at se i angriberens rolle.

Dagens etape er dog også en af de sidste muligheder for angreb for klassementsrytterne og efter Andreas Klödens flotte kørsel på gårsdagens etape, kan man godt forvente en offensiv fra det T-Mobile mandskab, måske allerede på den hårde opstigning ad Col de la Corix de Fer. Sker det, kan det hele ende med at favoritterne skal afgøre etapen på den sidste stigning til la Toussuire og da Landis ser ud til at have stor tillid til sine enkeltstartsevner på lørdag, tror vi i så fald på en sejr til Andreas Klöden.

Du kan spille på dagens etape, klik her.

Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Coppa Agostoni(1.1) 28/09

Cro Race(2.1) 26/09-01/10

Coppa Agostoni(1.1) 28/09

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 01/10

Tour de Vendée(1.1) 01/10

Trofeo Baracchi(1.1) 01/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 03/10

Elfstedenrace Friesland(1.1) 04/10

Tour of Peninsular(2.1) 04/10-08/10

Paris - Bourges(1.1) 05/10

Tour de Kyushu(2.1) 06/10-09/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger