Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France korte - 1. juli 2006

Tour de France korte - 1. juli 2006

01. juli 2006 00:270


- Ivan Basso: Jeg vender tilbage
- Floyd Landis: Hjulskifte kostede
- Andreas Klöden: Vi er klar til at kæmpe
- Billeder fra 1. etape
- Bjarne Riis: I aften lægges Plan B
- Bjarne Riis: Godt tilfreds efter prologen
- Bobby Julich: Ser frem mod bjergene
- Bobby Julich: Sandheden vil komme frem
- Thor Hushovd: Vil have flere etapesejre
- Jens Voigt: Ikke tilfreds med prologen
- Michael Rasmussen: Det gik som forventet
- Stuart O’Grady: Vi skal vise os som rigtige mænd
- Feltet.dk: Følg dagens prolog fra 14:00
- Alejandro Valverde: Man kunne se det komme
- Hans-Michael Holczer: Måske begyndelsen på noget nyt
- Team CSC: Ingen plan uden Basso
- Francisco Mancebo: Klar til at indstille karrieren
- Manager: Tour-spillet starter en halv time før
- MANAGER: SIDSTE CHANCE!

De korte nyheder opdateres løbende


Ivan Basso: Jeg vender tilbage


Ivan Basso nægter at lade sig slå ud, ovenpå beskyldningerne om have benyttet spanske læger til bl.a. at foretage homolog blodtranskfusion, der i går førte til, at han blev suspenderet af Team CSC. Det slår han fast i et interview med den italienske sportsavis Gazetta dello Sport.

”Jeg vil vende tilbage med hovedet højt hævet. Jeg er snart på cyklen igen - og jeg vil vinde”, siger Team CSC rytteren.

Den italienske rytter fortæller, at holdet har suspenderet ham pga. den etiske kode, som Pro Tour mandskaberne har indgået, men at holdet har udtrykt tro på, at han er uskyldig. Nu vil Ivan Bassos advokat tage over og undersøge sagens nærmere omstændigheder.

”Og når han får bearbejdet det, er jeg sikker på, at jeg kommer problemfrit ud af dette her”, siger Ivan Basso, der lader til at være opsat til at få et hurtigt comeback.

”Jeg vil fortsætte træningen. Det er mit job - uanset, at jeg ikke skal køre Tour de France i år”.

Tilbage til toppenFloyd Landis: Hjulskifte kostede


Ganske kort før Floyd Landis skulle ud på dagens 7,1 kilometer lang prolog, opdagede man, at det ene hjul havde en lille revne. For ikke at tage nogen chancer valgte man at udskifte det, med det resultat at Landis kom 8 sekunder for sent i gang med sin prolog. Alligevel sluttede Landis på en flot niendeplads.

Efter prologen var slut, var Landis dog ikke helt sikker på, at man havde truffet det rigtige valg inden starten. ”Hvis jeg havde vidst, at der var så kort tid til start, så havde jeg fortrukket ikke at skifte.” Udover hjulskiftet fik Landis også sat cyklen i forkert gear til at starte med, hvilket gjorde at han ikke kom ind i rytmen fra start af.

Tilbage til toppenAndreas Klöden: Vi er klar til at kæmpe


Mindre end 24 timer efter at Jan Ullrich og Oscar Sevilla måtte tage hjem fra Frankrig, var de resterende syv T-Mobile ryttere i dag i kamp. Og ifølge Andreas Klöden er de syv ryttere klar til at give alt.

“Hele holdet er meget skuffet. Vi havde aldrig troet noget som dette kunne ske. Vi havde et stort mål, at vinde Touren. Nu er vi kun syv tilbage, men jeg kan forsikre jer om, at de ikke kan holde os nede. Vi er helt klar til denne Tour, og vil kæmpe for vores chance - og for Jan,” således skriver Klöden i sin dagbog på holdets hjemmeside.

Omkring prologen er Klöden tilfreds med sit resultat som nummer 24. ”Jeg er ikke en typisk prolog rytter, ruten var for kort til, at jeg kunne få gang i benene. Men jeg føler, at benene er gode og det giver mig håb til resten af Touren.”

Tilbage til toppenBilleder fra 1. etape
Foto: Sirotti


Tilbage til toppenBjarne Riis: I aften lægges Plan B


Det var planen at alle hos Team CSC skulle arbejde for en samlet sejr til Ivan Basso, men efter italienerens farvel, skal holdet finde nye mål i Tour de France.

”I aften skal vi have et lille hyggemøde og se lidt fodbold sammen, og så skal vi snakke lidt om tingene. Jeg har nogle idéer. Nogle planer til, hvordan løbet skal foregå. Så tager vi den derfra,” fortalte team-ejer Bjarne Riis efter dagens prolog til TV2.

Aftenen i går blev hovedsageligt brugt på at tale tingene igennem og forsøge at holde fokus frem mod dagens prolog.

”Der er ingen, der er glade. Det skal vi ikke løbe fra. Men vi har lovet hinanden at bakke hinanden.”

Tilbage til toppenBjarne Riis: Godt tilfreds efter prologen


Team CSC fik to mand i top-6 på dagens prolog i Strasbourg. David Zabriskie var bare fire sekunder efter vinderen Thor Hushovd (Credit Agricole) på en tredjeplads, mens Stuart O´Grady var bare 72 hundrededele langsommere på en sjetteplads. Team-ejer Bjarne Riis var da også tilfreds efter etapen, da han snakkede med TV2.

”Jeg synes de kører godt allesammen. David kører stærkt - Stuart kører også rigtig stærkt. Vi har to mand med helt fremme og det er i orden”, lød det fra Riis.

”Det er vigtigt, at vi har kunnet holde fokus. Vi har snakket tingene igennem og vi har lovet hinanden, at nu kører vi cykelløb. Det er det vi er her for og vi giver os fuldt ud. Det er også det drengene gør i dag.”

Tilbage til toppenBobby Julich: Ser frem mod bjergene


Bobby Julich kørte en efter vanlig standard skuffende prolog, men det var helt naturligt lød det fra amerikaneren til TV2 efter prologen.

”Jeg har ikke rigtig forberedt mig på prologen, fordi jeg har forberedt mig i bjergene med Ivan til Tourens bjergetaper. Så jeg har ikke arbejdet specielt med prologen. Jeg følte mig god, men jeg kunne ikke rigtig overføre kraften til pedalerne. Men som jeg sagde, så sigtede jeg ikke efter prologen. Mit mål var og er stadig bjergene i slutningen af løbet,” lød det fra Bobby Julich.

Efter Ivan Bassos farvel står Team CSC uden en kaptajn til klassementet, men Bobby Julich, der tidligere er sluttet på podiet i løbet kunne være en mulighed.

Tilbage til toppenBobby Julich: Sandheden vil komme frem


Det var en meget åben Bobby Julich, der udtalte sig til TV2 efter prologen i Strasbourg. Den amerikanske rytter er ikke i tvivl om Ivan Bassos uskyld og har det bestemt ikke godt med at man nu må undvære holdets kaptajn.

”Det føles forfærdeligt. De gav ikke engang Ivan en mulighed for at forsvare sig. Havde de offentliggjort det for en uge siden, så ville en uskyldig, som vi mener Ivan er, haft mulighed for at forsvare sig selv. I stedet bliver han nødt til at tage hjem og måske om fire eller fem dage bevise sin uskyld,” sagde Julich.

Bobby Julich er dog som resten af holdet klar til at kæmpe videre i dette års Tour de France.

”Vi er ikke det bedste hold i verden pga. én rytter. Vi har været igennem hårde tider før og vi må bare stå sammen og støtte vores leder, og støtte CSC. Vi har arbejdet hårdt. Vores ry er noget vi har opnået via hårdt arbejde og ikke ved at snyde. Alle de rygter, der har været omkring holdet er absolut ikke rigtige. Værd ikke bange for at bære din CSC trøje og heppe på Team CSC. Sandheden vil komme frem,” lød det fra Julich.

Tilbage til toppenThor Hushovd: Vil have flere etapesejre


Norske Thor Hushovd var jublendes lyklig efter dagens prolog, hvor han ikke blot sejrede, men også kørte sig i den gule førertrøje, når morgendagens etape starter.

“Ruten passede mig rigtigt godt, og jeg kørte en perfekt enkeltstart. Jeg har nu den gule førertrøje og den grønne førertrøje, som er mit store mål. Jeg vil forsøge at forsvare den gule førertrøje, og jeg håber også, at jeg kan forsvare den i lang tid i løbet. Nu har jeg vist, at jeg kan vinde en etape i en af verdens største etapeløb. Det er specielt at vinde prologen i Tour de France, det er meget stort. Jeg har til mål og vinde flere etaper i Tour de France, så jeg ser frem imod de kommende etaper”, forklarer dagens etapevinder Thor Hushovd efter prologen.

Tilbage til toppenJens Voigt: Ikke tilfreds med prologen


Team CSCs Jens Voigt skuffede på dagens prolog, og det var heller ikke en særlig tilfreds CSC-rytter, som TV2 Sporten snakkede med efter løbet.

"Jeg havde forventet at være en smule bedre. Nu kommer de gode ryttere, og jeg forventer, at jeg slutter imellem 40-60, og det er ikke tilfredsstillende. Måske jeg varmede op for længe og brugte for meget energi", forklarede Jens Voigt.

Tyskeren forklarede også, at det var vigtigt, at det hele 'klikker' fra start af for at man som rytter skal køre en god prolog.

"For at det skal lykkedes på sådan en prolog, så skal det 'klikke' fra start af, ellers går det ikke godt, da man ikke kan nå og rette op på det, når man kører over så kort en distance," tilføjede Voigt.

Jens Voigt blev nummer 47 på dagens etape.

Tilbage til toppenMichael Rasmussen: Det gik som forventet


Den danske bjergrytter, Michael Rasmussen, er igennem dagens prolog, han kørte i tiden 9.05.

"Det gik som forventet. Nu skal alle rytterne igennem, og så må vi se på resultatet. Jeg kunne nok have kørt en 5-8 sekunder hurtigere, hvis jeg har risikeret noget, men det ville jeg ikke. Jeg forventer at morgendagens etape bliver meget nervøs. Etapen ender sandsynligvis i en massespurt, fordi den gule trøje er inde for rækkevidde. Vores egen rytter Oscar Freire vil også gerne have den gule førertrøje, så det bliver en kamp imellem sprinterne," forklarer Michael Rasmussen til TV2.

Tilbage til toppenStuart O’Grady: Vi skal vise os som rigtige mænd


Team CSCs Stuart O’Grady får naturligvis en mere fri rolle nu, hvor holdkaptajnen Ivan Basso er ude af Touren. Måske øjner han nu chancen for at køre for den grønne trøje, men i første omgang maner australieren til ro.

”Det har selvsagt været en svær tid for alle på holdet, men indtil vi ved mere, bakker vi alle fuldt op om Ivan. Men vi stiller stadig til start med otte af de stærkeste ryttere i verden,” forklarer Stuart O'Grady til Ritzau.

”Vi har stadig mange muligheder i Touren. Det er nu, vi skal vise os som rigtige mænd og vise stor karakterstyrke,” tilføjede O’Grady.Feltet.dk: Følg dagens prolog fra 14:00


Du kan følge dagens prolog på Feltet.dk. Vi har direkte opdatering fra kl. 14.00. Feltet.dk vil have direkte opdatering af alle Tourens etaper.

Tilbage til toppenAlejandro Valverde: Man kunne se det komme


Alejandro Valverde, som pludselig er blevet en af Touren største favoritter, var klar over, at dopingskandalen ville komme. Nu håber den spanske rytter på et rent løb fremover.

“Sevilla er en ven, og Ullrich er en vigtig figur og end af de aller største favoritter,” forklarede Valverde i går ifølge ProCycling.com.

"Det er underligt, at det sker, men du kunne se, at det kom… Jeg håber, at løbet kan komme over dette tilbageslag, og det vil blive et rent løb."

Tilbage til toppenHans-Michael Holczer: Måske begyndelsen på noget nyt


Mødet mellem team-cheferne i går formiddags tog næsten to timer. Men Gerolsteiners team-manager, Hans-Michael Holczer, fortæller at man meget hurtigt kom frem til en beslutning om, at udelukke alle ryttere, der var involveret i den spanske dopingsag, gående under navnet Operation Puerto. Og det glæder tyskeren.

”Dette var første gang at alle hold kunne blive enige om noget omkring dette forfærdelige problem,” sagde han efter mødet til Velonews.com.

”Det tog kun nogle minutter at blive enige. Vi var resolutte. Til trods for dette forfærdelige rod, kan cykelsporten måske nu komme på rette spor.”

Tilbage til toppenTeam CSC: Ingen plan uden Basso


Alt på Team CSC var tilrettelagt efter Ivan Basso. Efter udelukkelsen af den italienske rytter står holdet således uden nogen egentlig plan forud for dagens prolog i Strasbourg.

”Jeg kan slet ikke lige nu tage stilling til, hvilken plan vi skal gå frem efter, for alt har jo hidtil været koncentreret omkring Ivan”, konstaterede Bjarne Riis i går overfor Politiken.

”Men når vi først kommer i gang, sker det med den klare målsætning også under disse meget ændrede omstændigheder at vise, hvilket stærkt mandskab vi råder over. Og at vi også kan hævde os uden Ivan,” forsikrer Riis.

David Zabriskie er storfavorit til at tage sejren på dagens prolog og det ventes, at Carlos Sastre, der to gange tidligere i karrieren er kørt i top-10 i Tour de France, vil overtage holdets klassementsforhåbninger.

Tilbage til toppenFrancisco Mancebo: Indstiller karrieren


En af de ryttere, som i går blev udelukket af dette års Tour de France, var rancisco Mancebo har besluttet at stoppe sin karriere.

"Da jeg mødte op til holdmøde fredag morgen, vidste jeg allerede, hvad der ventede mig. Efter middagsmaden vidste jeg alt. Mancebo fortalte mig: ’Jeg går, Jeg stopper’," forklarede Vincent Lavenu på gårdagens pressemøde.

Francisco Mancebo kørte sidste år en flot Tour, hvor han blev nummer fire.

Mancebo har ikke selv bekræftet, at han indstiller karrieren, men overfor spansk presse afvist, at han dopet sig.

Tilbage til toppenManager: Tour-spillet starter en time før


Tour de France managerspillet starter i morgen. Da rytterne starter tidligere end Feltet.dk havde regnet med, så har vi rykket spilstart frem til lørdag kl. 13.30. Inden kl. 13.30 skal du altså have betalt, godkendt og aktiveret dit hold for at stille til start i Feltet.dk store Tour de France spil.

Du kan deltage i Tour de France spillet på http://www.feltet.dk/manager

Tilbage til toppenMANAGER: SIDSTE CHANCE!


Da brugerne skal have mest mulig tid til at stille deres hold frem til årets andet store etapeløb, Tour de France, er spillet allerede åbnet, og der er masser af flotte præmier at dyste om. Det samlet præmiebeløb er på mere end 50.000 kroner.

Det koster 25 kr. pr. hold, som du opretter. Der er ingen begrænsninger for, hvor mange hold du må oprette. Du kan også oprette dine egne ligaer, hvor du kan bestemme om offentligheden skal have mulighed for at deltage i netop din liga - eller om den skal være lukket. Dermed kan du også dyste imod kun dine vennerne, skolekammeraterne, familien eller arbejdskollegaerne.

Et er sikkert du får kamp til målstregen hele vejen igennem.

Du kan deltage i Tour de France spillet på http://www.feltet.dk/manager

Tilbage til toppen

Læs også
Tidligere Saxo Bank-rytter stifter Danmarks første gravel-hold: Vi kan se et talent
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger