Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France korte - 20. juli 2006

Tour de France korte - 20. juli 2006

20. juli 2006 00:520


- Tour de France: Alle ryttere indenfor tidsgrænsen
- Cunego: Forberedt på at afgive trøjen igen
- Gerolsteiner: Kæmper med sygdom
- Floyd Landis: Jeg er kommet for at vinde Touren
- Team Phonak: Den sande champions renæssance
- Gerolsteiner: Markus Fothen mistede den hvide trøje
- Bjergtrøjen: Rasmussen kan ikke hentes
- Andeas Klöden: Jeg havde ikke benene i dag
- Bjarne Riis: Det var en fejl med Landis
- Tour de France: Mavic forlænger sponsorat
- 17. etape: Spansk mandefald og farvel til Rujano
- Afstemning: Vil Pereiro være en værdig vinder?
- ProTour statistik: Rasmussen puttede Danmark på tavlen
- Bjarne Riis: Vi har det bedste mandskab
- Bjarne Riis: Tror Sastre kan vinde Touren
- Carlos Sastre: Spillede skuespil
- Feltet.dk: Bud på dagens vinder

De korte nyheder opdateres løbende


Tour de France: Alle ryttere indenfor tidsgrænsen
Alle ryttere, som gennemførte 17. etape og kørte over målstregen i Morzine, kom i mål indenfor tidsgrænsen.

Den store grupetto med bl.a. indehaveren af den grønne pointtrøje, Robbie McEwen, kom i mål med et tidstab på godt 50 minutter. Den ud fra vindertiden udregnede tidsgrænse var 55:01 minutter, så det var ikke nødvendigt at rykke tiden, som det har været tilfældet to gange I årets Tour de France.

Tilbage til toppenCunego: Forberedt på at afgive trøjen igen


Inden de tre dage i Alperne var Lampre-Fondital rytteren, Damiano Cunego, over 12 minutter efter Gerolsteiner rytteren, Marcus Fothen, i kampen om den hvide ungdomstrøje. Her tre dage senere er det nu Cunego, som fører konkurrencen. Han har dog kun fem sekunder ned til Fothen. Med en 57 kilometer lang enkeltstart på lørdag tyder det dog på, at Fothen tager trøjen tilbage igen.

”Jeg er meget glad for at have trøjen. Igen i dag kørte jeg en flot etape, hvilket gjorde det muligt at overtage trøjen. Nu vil jeg have den i to dage, inden jeg højst sandsynligt skal aflevere den tilbage til Fothen efter enkeltstarten. Men her i slutningen af Touren er intet sikkert. Trætheden spiller ind og kan give overraskelser,” udtalte Cunego efter etapen.

Tilbage til toppenGerolsteiner: Kæmper med sygdom


Team Gerolsteiners kaptajn, Levi Leipheimer, har det bestemt ikke let i årets Tour de France. Faktisk slås det meste af holdet i øjeblikket med lidt sygdom.

"Levi sagde allerede før etapen til mig, at han ville få vanskeligheder i dag," erklærede team manager Hans-Michael Holczer om sin kaptajn, som kom i mål 21:33 minutter efter sin fantastisk kørende landsmand, Floyd Landis fra Phonak-holdet.

Faktisk startede dagen uheldigt for det tyske hold. I morges kørte en bil ind i team bussen, så stilen var ligesom lagt fra morgenstunden, og skuffelsen over Leipheimers tidstab var da også begrænset hos Holczer, som generelt aldrig erklærer sig utilfreds med sine ryttere. "Helt ærligt, så havde jeg ventet værre ting," sagde team manageren, som også måtte se den hvide trøje fra ungdomskonkurrencen skifte ejermand.

Tilbage til toppenFloyd Landis: Jeg er kommet for at vinde Touren


Årets Tour de France er mere spændende end nogensinde. Med et soloridt og tyve flasker vand på dagens etape fløj Floyd Landis atter ind i kampen om den samlede sejr.

Med 5:42 minutters forspring til CSC’s Carlos Sastre på andenpladsen af 17. etape på 200,5 km fra Saint-Jean-de-Maurienne til Morzine fik Phonak-kaptajnen oprejsning for gårsdagens katastrofe, hvor han gik helt ned, og nu ligger han på en samlet tredjeplads, bare 30 sekunder efter sin tidligere holdkammerat, Oscar Pereiro Sio fra Caisse d’Epargne.
.
Med sin imponerende kørsel opfyldte han også drømmen om en etapesejr i Touren, bare 24 timer efter sit bitre nederlag.

”Efter mit nederlag i går havde jeg en del at bevise i dag. Jeg kunne ganske simpelt ikke tillade, at mit hold knokler i tre uger og jeg ødelægger det hele på en enkelt dag. Jeg er kommet her for at vinde Tour de France. Tour-sejren er det eneste, der interesserer mig. Efter i dag er jeg meget, meget lykkelig - og også meget fortrøstningsfuld. Jeg stoler på mine enkeltstartskvaliteter. Men jeg må fortsat kæmpe. For den, der vil vinde denne Tour, må give alt, hvad han har i sig,” lyder det fra en lykkelig etapevinder.

Tilbage til toppenTeam Phonak: Den sande champions renæssance


Team manager John Lelangue var overrasket over de øvrige hold, som først sent begyndte jagten på hans kaptajn. ”Det var vores mål at ryste klassementposen endnu engang. Men vi havde forventet, at modstandernes hold ville køre kontra. Men det kunne øjensynligt ikke reagere,” sagde han efter etapen.

Sportsdirektør Juan Fernandez erklærede, at han aldrig havde set noget lignende. ”Det var det bedste, jeg nogensinde har set,” sagde han. Team ejeren Andy Rihs var ligeså overstrømmende. “I dag så vi den sande champions renæssance. Floyd Landis fortsatte traditionen fra store sejrherrer som Bernard Hinault eller Laurent Fignon. I går var jeg skuffet, men så talte jeg med Floyd Landis, og han lovede mig, at ’denne Tour er endnu ikke slut’. Han omsatte sin skuffelse og vrede over sin dårlige dag til energi. Takket være Floyd Landis forbliver denne Tour mere spændende end det sjældent er set.”

Tilbage til toppen
Gerolsteiner: Markus Fothen mistede den hvide trøje


Der var ros fra team manager Hans-Michael Holczer til unge Markus Fothen, senlvom han mistede føringen i ungdomskonkurrencen på dagens hårde etape.

"Jeg er normalt altid forsigtig med sådanne forudsigelser. Men med den måde, Markus kæmpede og kørte i dag, kan jeg kun sige, at han bliver virkelig god," erklærede Holczer efter Tourens 17. etape.

Selvom 24-årige Fothen måtte aflevere den hvide ungdomstrøje til Damiano Cunego, så lød der ingen bebrejdelser fra team manageren. "Markus sørgede for at sætte sig i en god udgangsposition til at bære den hvide trøje på podiet i Paris. Han har selv kortene."

Markus Fothen ligger da også kun fem sekunder efter Lampres Damiano Cunego, og det vil han ændre på, når der på lørdag køres 57 km enkeltstart. "Min præstation var helt i top, også selvom jeg mistede tid til Cunego i dag," sagde han og uddybede: "På lørdag bliver der afregnet, og jeg tror på, at mit regnskab går op."

I det samlede klassement ligger Markus Fothen stadig på en 15. plads, og nu er han desuden bedst placerede rytter fra det tyske hold. Kaptajnen Levi Leipheimer mistede nemlig igen i dag værdifuld tid, og han er nu helt nede på en 18. plads, 22 minutter fra den gule førertrøje.

Tilbage til toppenBjergtrøjen: Rasmussen kan ikke hentes


Med et forspring på 32 point ned til Floyd Landis og kun 23 point tilbage at køre om på de sidste etaper, er Bjergtrøjen nu sikret til Michael Rasmussen. Dermed er danskerens sikker på at komme på podiet for andet år i træk, med mindre at der skulle opstå uheld på de sidste etaper inden Paris.

Tilbage til toppenAndeas Klöden: Jeg havde ikke benene i dag


Inden Alperne fremstod Andreas Klöden som en af Tourens største favoritter, men både i går og på dagens etape blev tyskeren sat tilbage, så en podieplacering ikke længere virker realistisk.

”Jeg havde ikke benene i dag. Jeg blev nødt til at køre op i min egen rytme. Mit hold arbejdede flot og hjalp mig en del på denne svære etape,” udtalte Klöden efter etapen til holdets hjemmeside.

Klöden har på trods af de seneste dages nedture klar til at kæmpe videre. ”Jeg håber at morgendagens etape bliver en smule roligere og så er jeg klar til at give alt på lørdag. Men jeg er ikke sikker på, at det er nok til at vinde eller komme på podiet.”

Ellers var Klöden ikke overrasket over Landis flotte kørsel i dag. ”Det overraskede mig ikke. I går tror jeg ikke at han spiste nok, men han har vist lige fra starten af Touren, at han havde benene og formen til det.”

Tilbage til toppenBjarne Riis: Det var en fejl med Landis


Selvom deres kaptajn, Carlos Sastre, havde kørt endnu en fremragende Alpe-etape, var der en snert af skuffelse efter dagens etape. For i stedet for at have Sastre som den store favorit til den samlede sejr, er det Floyd Landis som er indehaver af den ære.

Da Landis på dagens første stigning kørte væk fra de øvrige favoritter, var der ifølge Sastre ikke noget at gøre. ”Han kørte bare afsted som et ørn, og vi kunne intet gøre. Han var bare alt for stærk", lød det fra Carlos Sastre efter etapen.

Da Landis havde fået et forspring på over ni minutter, satte Riis Voigt og Vande Velde frem i feltet, men det var for sent til virkeligt at gøre et indhug i Landis forspring, hvilket Riis også erkendte efter etapen. "Det var rigtigt nok af os at lade ham køre i starten, for han kørte for stærkt. Men vi opdagede for sent, at Caisse d'Epargne ikke kunne hente på ham og så kørte han simpelthen et par minutter for hurtigt op af den sidste stigning i forhold til hvad vi regnede med. Der er ingen tvivl om, at det var en fejl at lade ham køre så langt væk, for han er storfavorit til at vinde nu", konstaterede en ærgerlig Bjarne Riis.

Tilbage til toppenTour de France: Mavic forlænger sponsorat


Det franske firma Mavic, som fremstiller dæk og andre cykelkomponenter har forlænget kontrakten med Tour de France-arrangørerne om de neutrale servicevogne. Den nye kontrakt løber til 2012. Mavic er bestemt ikke ny på det felt. De sidste 30 er er det den franske virksomhed, som sørger for de gule, neturale materialevogne i Tour de France.

Tilbage til toppen17. etape: Spansk mandefald og farvel til Rujano


Allerede på dagens første stigning var der mandefald i det allerede stærkt decimerede Tour-felt. De tre spaniere, Juan Miguel Mercado, José Angel Gomez Marchante og Miguel Angel Martin Perdiguero, valgte at stå af cyklen på Col des Saisies, det første af i alt fem stigninger, som venter rytterne i dag.

Desuden valgte Quick Steps venezuelanske rytter, Jose Rujano, slet ikke at stille til start på 17. etapes 200,5 km mellem Saint-Jean-de-Maurienne og Morzine. Rujano skiftede til Quick Step specielt med henblik på Tour de France, men har slet ikke formået at indfri forventningerne i Frankrig.

Tilbage til toppenAfstemning: Vil Pereiro være en værdig vinder?Foto: Sirotti


Efter at være blevet kørt sønder og sammen i Pyrenæerne, indhentede Oscar Pereiro inden Alperne en halv time i et langt udbrud med Jens Voigt. Dette bragte han i den gule trøje, en gul trøje han genvandt efter fremragende kørsel på gårsdagens kongeetape. Dermed ligner Pereiro nu en højst overraskende vinder af Tour de France, men vil han også være en værdig vinder.?

Du kan afgive din stemme ved at trykke på: Afstemning

Tilbage til toppenProTour statistik: Rasmussen puttede Danmark på tavlen


Med sin sejr på gårsdagens etape indhentede Michael Rasmussen også 10 point til ProTouren. Dermed fik Danmark endelig sine første point på ProTouren i år.

Ellers er kampen om den individuelle ProTour titel mere åben end længe set. De tre øverste på listen, Valverde, Boonen og Basso har af mere eller mindre naturlige årsager ikke scoret nogen point i Tour de France, og med Schleck på vej frem i det samlede klassement, kan CSC rytteren blande sig helt i kampen om trøjen, hvis han kører et lige så flot efterår, som han gjorde sidste år.

ProTourens individuelle stilling
1.Alejandro Valverde - Caisse d'Epargne-Illes Balears195
2.Tom Boonen -Quick Step-Innergetic 145
3.Ivan Basso -Team CSC138
4.Fränk Schleck -Team CSC130
5.Jörg Jaksche -Würth110
6.Alessandro Ballan - Lampre -Fondital110
7.Damiano Cunego -Lampre-Fondital91
8.Patrik Sinkewitz -T-Mobile90
9.Samuel Sanchez -Euskaltel-Euskadi89
10.Fabian Cancellara -Team CSC87

Her finder du hele ProTour statistikken: Pro Tour statistik 2006

Tilbage til toppenBjarne Riis: Vi har det bedste mandskab


Med to etapesejre, Carlos Sastre på vej på podiet og en føring i holdkonkurrencen, er Bjarne Riis ikke i tvivl. Team CSC har været Tourens bedste mandskab.

”Uanset hvad der sker, har den sidste uge været fantastisk for os, og jeg er egentlig ligeglad med alt andet lige nu. Selv med seks ryttere og uden Ivan har vi det allerbedste hold, det er fedt. Det siger mere om holdet end noget andet. Og det er dybest set det eneste, der betyder noget for mig”, siger Bjarne Riis til Ritzau.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Tror Sastre kan vinde Touren


Efter gårsdagens hårde alpe-etape rykkede Carlos Sastre frem som nummer to i klassementet, men team-ejer Bjarne Riis tror på, at den spanske rytter kan tage det sidste skridt op på det øverste trin på podiet i Paris.

”Jeg kan da sagtens se Carlos som vinder af Tour de France, for han har her i Alperne for alvor vist, hvilke store fremskridt, han har gjort”, siger en meget tilfreds Bjarne Riis til Politiken.

”Han plejer at blive stærkere og stærke i Alperne, og holder det stik også denne gang, vil jeg bestemt ikke udelukke, at han angriber igen. Jeg behøver ikke give ham dessiner i den retning, han ved nøjagtigt, hvor meget han kan byde sig selv, og jeg er sikker på, han nok skal forsøge sig, hvis han føler, benene er til det. Så må det briste eller bære.”

Carlos Sastre er før dagens etape 1.50 min. efter den førende Oscar Pereiro Sio (Caisse D´Epargne), men måske endnu vigtigere er han 39 sekunder foran Andras Klöden, som Riis regner for løbets store favorit på nuværende tidspunkt.

Tilbage til toppenCarlos Sastre: Spillede skuespil


De er åbenbart nemme at bluffe de tyskere. Lance Armstrong har tidligere udøvet skuespillets ædle kunst for at få T-Mobile til at arbejde i front af feltet, og i går tog Team CSCs Carlos Sastre åbenbart også fusen på det tyske mandskab. Bagefter kunne han så selv angribe.

”Jeg må indrømme, at jeg spillede lidt skuespil inden da,” skriver Carlos Sastre i en klumme i dagens B.T. ”Derfor lod jeg mig falde tilbage gennem feltet, og da Andreas Klöden kiggede på mig, fortrak jeg mit ansigt, så han skulle tro, at jeg var færdig. På den måde fik jeg T-Mobile til at trække foran, i den tro, at de måske kunne smide mig af. Det virkede, for jeg kunne stikke af, samtidig med, at Floyd Landis blev stående tilbage.”

Nu står Carlos Sastre med sit livs største mulighed for at vinde Tour de France. ”Det her er en stor mulighed for mig, og jeg vil søge den mulighed.”

Tilbage til toppenFeltet.dk: Bud på dagens vinder


Den sidste hårde bjergetape i dette års Tour de France venter rytterne i dag. Efter tre hårde bjerge midt på etapen skal det hele afgøres på den meget stejle opstigning af Col de Joux-Plane. Målstregen venter dog først efter en lille nedkørsel, men det ændrer ikke ved, at det er sidste mulighed for ryttere som Andreas Klöden og Carlos Sastre Candil, hvis de vil hente tid på Oscar Pereiro Sio inden den formentlig afgørende enkeltstart på lørdag.

Dagens etapevinder skal dog formentlig findes i en udbrydergruppe, der kører væk på den første flade del af etapen. Yaroslav Popovych (Discovery Channel) forsøgte sig allerede i går, men kom ikke med, da det afgørende udbrud med Michael Rasmussen kørte, men vi tror på, at han forsøger sig igen i dag. Måske sammen med Rabobanks Michael Boogerd, der kan ventes, at få fri til at gå efter det hollandske mandskabs femte etapesejr i dette års Tour de France.

Du kan spille på dagens etape, klik her.

Tilbage til toppen

Læs også
Dansk sportsdirektør fortsætter på rekonstrueret EF-hold
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger