Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France korte - 23. juli 2006

Tour de France korte - 23. juli 2006

23. juli 2006 01:210


- Damiano Cunego: Vender tilbage næste år
- Discovery Channel: Næste Tour med kun en leder
- Thor Hushovd: Tænkte på Champs Elysees i Pyrenæerne
- Andy Rihs: Mere end rigelig betaling
- Carlos Sastre: Jeg er ikke skuffet
- Rabobank: Satser næste år mere på Menchov
- Gerolsteiner: Fothen fremtidens stjerne?
- Bjarne Riis: Særdeles godt tilfreds
- Bjarne Riis: Vi går stadig efter at vinde Touren
- Floyd Landis: Dedikerede sejren til holdet og Rihs
- Michael Rasmussen: Det var enormt fedt
- Viatsjeslav Ekimov: Hyldet for sin 15. Tour
- Florent Brard: Brækkede hånden
- Phonak: Robert Hunter faldt for tidsgrænsen
- Christian Prudhomme: Vi er i overgangsperiode
- Jean-Marie Leblanc: Sidste arbejdsdag
- Ulrich Fredberg: Landis manglede kulhydrater
- Afstemning: Hvilken karakter skal Touren 2006 have?
- Oscar Pereiro: Stort at blive toer
- Feltet.dk: Bud på vinder

De korte nyheder opdateres løbende


Damiano Cunego: Vender tilbage næste år


Der var en del diskussion om, hvorvidt Damiano Cunego skulle stille til start i Tour de France, men efter sejren i ungdomskonkurrencen lover 'den lille prins', at han vender tilbage næste år, men først vil han vinde Giro d´Italia igen.

”Jeg vil nyde minderne fra disse dage, specielt dagen til L´Alpe D´Huez, hvor jeg sluttede som nummer to og enkeltstarten, hvor jeg nægtede at overgive mig (til Marcus Fothen, red.). Jeg gav alt og næste år vender jeg tilbage for at prøve igen, men først vil jeg fokusere på at vinde Giroen igen,” sagde Damiano Cunego efter løbets sidste etape.

Tilbage til toppenDiscovery Channel: Næste Tour med kun en leder


Til trods for en etapesejr til Yaroslav Popovych har det været et skuffende Tour de France for Discovery Channel. Forsøget med at lade fire ryttere erstatte Lance Armstrong, endte med en samlet 18. plads til José Azevedo og en 25. plads til Yaroslav Popovych og det er langt fra godt nok for det amerikanske mandskab, der varsler forandringer fra næste sæson.

”Vi har haft den gule trøje og vandt en etape, men vores mål var større end det. Popovych er en rytter med meget klasse og som også er meget aggressiv, men lige nu overvejer vi dog nogle ændringer som vil forbedre vores muligheder næste år. Jeg tror på at vi bliver nødt til at have mere fokus på bare én leder,” siger team-manager Johan Bruyneel.

Der går rygter om, at holdet er i færd med at skrive kontrakt med amerikanske Levi Leipheimer (Gerolsteiner).

Tilbage til toppenThor Hushovd: Tænkte på Champs Elysees i Pyrenæerne


Norske Thor Hushov sluttede, som han startede i årets udgave af Tour de France. Prologvinderen vandt også den sidste etape på Champs Elysees i dag i Paris. Så selvom det ikke blev til sejr i konkurrencen om den grønne pointtrøje, så var det en meget glad nordmand, der kan se tilbage på en flot afslutning på turen rundt i Frankrig.

“Det er rigtigt, at jeg vandt prologen og og sluttede samme Tour med en sejr på Champs Elysees, men det er slet ikke til at forstå! Det er en etape, som jeg gerne har villet vinde i lang tid,” siger han.

“Jeg har været på alle slags stadier i dette års Tour. Jeg blev såret på armen, diskvalificeret, hvilket satte mig ud af konkurrencen om den grønne trøje… men jeg vidste, at der var andre ting at køre for. Jeg har tænkt på denne sejr siden Pyrenæerne, og det hjalp mig over de store bjergpas.”

Hushovd havde god hjælp fra Sebastian Hinault i jagten på dagens etapesejr. “På den sidste kilometer var der et lille angreb, men Sebastian Hinault kørte det ind, og jeg sad på hjul af McEwen, som jeg var i stand til at overspurte på de sidste meter. I dag var jeg stærkere end ham, så det er umuligt at slutte Touren på en bedre måde,” lød det fra en glad nordmand.

Tilbage til toppenAndy Rihs: Mere end rigelig betaling


Det var en meget lykkelig Phonak holdejer, der i dag kunne krone sit syvårige engagement i cykelsporten med en sejr i verdens største cykelløb.

“Hvad jeg har oplevet her og i dag er mere end tilbagebetaling for det, jeg har investeret i cykelsporten de sidste syv år,” sagde Andy Rihs efter dagens afsluttende etape i Paris.

“Og selvom holdet i de kommende år ikke længere går under navnet Phonak, kan de stadig videreudvikle sig. Jeg håber, at der i den nærmeste fremtid dukker en god schweizisk rytter op, som kan være med helt fremme blandt de bedste,” tilføjede han.

Tilbage til toppenCarlos Sastre: Jeg er ikke skuffet


Carlos Sastre kom til Tour de France for at hjælpe Ivan Basso til sejr, men efter den italienske rytter blev udelukket overtog den spanske rytter Team CSCs klassementsforhåbninger. Det blev til en samlet fjerdeplads til den spanske rytter.

"Holdet har bakket mig fantastisk op og gjort det muligt for mig at angribe i bjergene. Det havde været stort at slutte på podiet, men jeg er ikke skuffet, for jeg gjorde mit bedste og gav alt, jeg havde. Det er det der tæller, så derfor er jeg glad og stolt over det, vi har vist", lød det fra Carlos Sastre efter dagens sidste etape.

Tilbage til toppenRabobank: Satser næste år mere på Menchov


Med en etapesejr på kongeetapen i Pyrenæerne og en samlet sjetteplads, er Rabobank klar til at satse yderligere på russiske Denis Menchov i de kommende år.

”For har Rabobank har det været et meget tilfredsstillende Tour med etapesejre, en polkadot prikkede bjergtrøje og en høj samlet placering til Menchov. Næste år ved vi at vi kan give Menchov mere hjælp fordi han har bevist, at han fortjener det,” siger team-manager Theo De Rooij.

Foruden Menchovs etapesejr blev det også til en etapesejr til Michael Rasmussen og to etapesejre til Oscar Freire.

Tilbage til toppenGerolsteiner: Fothen fremtidens stjerne?


Dette års Tour de France var en skuffelse for tyske Gerolsteiner, der i Levi Leipheimer havde håbet at køre med om løbets samlede sejr. En del sygdom i starten af løbet kostede dog tid til løbets andre favoritter og den amerikanske rytter endte på løbets 13. plads.

Til gengæld var Marcus Fothen meget tæt på at vinde løbets hvide ungdomstrøje, men måtte til slut se sig overgået af Lampre-Fonditals Damiano Cunego.

”Jeg bliver nødt til at sige at jeg har meget stor tillid til Marcus Fothen. Han tabte ikke den hvide trøje, men blev slået af en bedre rytter til sidst. Cunego var meget god på den sidste enkeltstart, men jeg tror på at vi i fremtiden har en stor stjerne i Marcus,” siger team-manager Hans Michael Holczer.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Særdeles godt tilfreds


Selvom målet egentlig var at vinde Tour de France var Bjarne Riis alligevel særdeles godt tilfreds efter afslutningen på verdens største cykelløb, Tour de France.

"Jeg er særdeles godt tilfreds med vores Tour de France. Ovenpå en chock-start fik vi vendt billedet og vist, at vi havde et af løbets stærkeste hold. Med to fantastiske etapesejre og Carlos som en af de mest markante ryttere i bjergene, var der nok at glæde sig over,” sagde Bjarne Riis, der kort før starten måtte suspendere holdet store stjerne Ivan Basso efter at de spanske myndigheder havde mistænkt ham for systematisk dopingmisbrug.

”Mest af alt er jeg enormt stolt over den moral og den gejst rytterne og alle omkring holdet har vist. Det er i de svære situationer, at man skal vise, hvad man er lavet af, og det har vi gjort på virkelig flot måde. Vi er kommet stærkt igennem Tour de France 2006," lød det fra Bjarne Riis.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Vi går stadig efter at vinde Touren


Team CSC havde ambitioner om at vinde Tour de France, men inden løbet overhovedet kom i gang blev den italienske rytter udelukket efter mistanke om systematiske dopingbehandlinger hos en spansk læge. I stedet overtog Carlos Sastre holdet klassementsforhåbninger, men selvom den spanske rytter længe lå til at kunne kæmpe med om den samlede sejr, endte han som en samlet fjerdeplads.

”Jeg havde gerne set, at vi havde stået med vinderen af den gule-trøje. Det var målet. Det skulle så ikke være sådan,” sagde Bjarne Riis efter løbet var slut til TV 2.

Men den danske team-ejer har ikke opgivet drømmen om at holdet kan vinde verdens største cykelløb, som han selv gjorde det for 10 år siden

”Jeg håber det er realistisk. Jeg tror stadigvæk på det og det er stadigvæk vores mål og det er det vi arbejder frem imod,” lød det fra Riis.

Ivan Basso håber snart på at kunne vende tilbage som aktiv rytter, men det kræver, at han bliver frifundet for anklagerne om dopingmisbrug.

Tilbage til toppenFloyd Landis: Dedikerede sejren til holdet og RihsFloyd Landis (Foto: Sirotti)


Vinderen af dette års Tour de France, Floyd Landis, benyttede lejligheden til at dedikere sejren til sit hold og grundlæggeren af det schweiziske Phonak mandskab, Andy Rihs.

”Jeg vil gerne sige tak til mit hold og alle dem, der hele tiden troede på mig. De er skyld i, at det gik så godt. De blev ved med at kæmpe. De holdt aldrig op med at tro. Dernæst vil jeg dedikere sejren til Andy Rihs, der er holdets vigtigste person og den gladeste mand her i dag,” sagde Floyd landis fra podiet i Paris.

Phonak skifter næste år navn til iShares og det bliver fortsat med Floyd Landis på lønningslisten, der netop har forlænget sin kontrakt med holdet.

Tilbage til toppenMichael Rasmussen: Det var enormt fedtPodiet 2006 (Foto: Sirotti)


For andet år i træk kunne Michael Rasmussen træde op på det øverste trin på verdens mest berømte podium i cykelsporten og hyldes som vinder af den prikkede bjergtrøje i Tour de France. Et stort øjeblik for den danske rytter

”Det er enormt fedt. Det tror jeg er det største man kan opnå i min sportsgren, og at jeg så fik lov at tage min søn med derop gjorde bare øjeblikket endnu større. Det går alt for stærkt. De skulle spærre vejen af her lidt oftere,” sagde Michael Rasmussen, der selvfølgelig havde sønnen Milo iklædt hvidt tøj med røde prikker, til TV 2.

Michael Rasmussen erkendte dog, at det var sværere genvinde bjergkonkurrencen, end da han vandt den første gang sidste år.

”Der var helt sikkert større forventninger. Jeg stillede til start som storfavorit til bjergtrøjen, på en svær rute med det mål for øje, og vi skulle meget langt ind i løbet før end jeg kunne tage trøjen i år,” sagde Rabobank-rytteren, der har været utrolig glad for den opbakning han har fået fra de danske tilskuere.

”Jeg synes det er fantastisk, at der er nogle mennesker, der dedikere hele sommerferien til Tour de France. Jeg har set den samme lille hvide-rødprikkede campingvogn i tre uger. Det er meget imponerende synes jeg.”

Tilbage til toppenViatsjeslav Ekimov: Hyldet for sin 15. Tour


Som noget helt usædvanligt kunne Viatsjeslav Ekimov i en alder af 40 år i dag gennemføre sin 15. Tour de France. Men nu er det også slut og det hyldede alle kollegaerne i feltet ved at lade den russiske rytter køre først over stregen, da feltet kom ind til de sidste omgange på den berømte Champs-Elysées boulevard.

”Det var stort. Jeg har kørt over 15. gange, men jeg har aldrig haft en følelse som den i dag,” sagde en lidt bevæget Ekimov efter at løbet var slut til Eurosport.

”Det blev min sidste Tour. Jeg ville ønske jeg kunne køre flere, men jeg mener at jeg nu har taget min tørn.”

Den russiske rytter har både vundet VM og OL guld, alligevel mener han ikke, at det er noget større end Tour de France i professionel cykelsport

”Dette er et meget hårdt løb som du ikke kan sammenligne med noget som helst andet. Hvis du vil betragte dig selv som en professionel cykelrytter bør du mindst en gang gennemføre Touren”, lød det fra Discovery Channel rytteren.

Tilbage til toppenFlorent Brard: Brækkede hånden


Den franske mester, Florent Brard, som kører for Caisse d'Epargne holdet styrtede på gårsdagens enkeltstart, og selvom han kørte etapen til ende, og kom i mål som nr. 135, så måtte han desværre opgive at stille til start på sidste etape af årets Tour de France.

Efterfølgende røntgenundersøgelser viste, at han havde pådraget sig et brud på højre hånd. Den franske mestertrøje bliver altså ikke kørt det sidste stykke vej til Paris i dag.

Tilbage til toppenPhonak: Robert Hunter faldt for tidsgrænsen


Sydafrikanske Robert Hunter fra det schweiziske Phonak-hold kommer ikke til at fejre den samlede sejr for sin holdkaptajn på sidste etape af Tour de France. Han kom nemlig i mål udenfor tidsgrænsen i gårsdagens enkeltstart, og løbsjuryen valgte derfor at tage ham ud af løbet.

Hunter brugte 18:09 minutter længere end etapevinderen, Serhiy Honchar, på at køre de 57 km, og det var over de 25%, som var tidsgrænsen.

Tilbage til toppenChristian Prudhomme: Vi er i overgangsperiode


Den kommende Tour de France direktør, Christian Prudhomme, mener, at årets Tour de France vinder Floyd Landis skriver sig ind i Tour-historiebøgerne på højden med Merckx, Hinault og Ocaña.

”Det, han gjorde på etapen til Morzine (etapen hvor han kørte fra alt og alle, red.), var noget, som Merckx, Hinault og Ocaña gjorde tidligere. Han kørte jo ikke bare for etapen, men for den gule trøje, det var historisk, hvad han gjorde,” sådan sagde Prudhomme ifølge Jyllands Posten efter gårdagens enkeltstart.

”Det var selvfølgelig noget andet end Lance Armstrong, Landis vil næppe vinde Touren syv gange, men vi er i en overgangsperiode, og han er ikke en ubetydelig mester,” mente Prudhomme.

Tilbage til toppenJean-Marie Leblanc: Sidste arbejdsdag


Jean-Marie Leblanc har sidste arbejdsdag i dag. Han vil blive hyldet efter dagens etape, hvor Tour de France holdene har samlet sammen til en lille gave til Tour-direktøren.

Jean-Marie Leblanc har været direktør for Tour de France i 18 år, men nu overtages jobbet af Christian Prudhomme, som de sidste par år har fulgt med på sidelinjen.

Jean-Marie Leblanc har selv kørt Tour de France, dækket det som journalist og altså været lederen af Touren de sidste 18 år.

Tilbage til toppenUlrich Fredberg: Landis manglede kulhydrater


På årets kongeetape i Tour de France gik Floyd Landis helt ned, og han lignede en mand, som ikke havde en jordisk chance for at vinde Tour de France, da han smed 10 minutter og 4 sekunder til vinderen Michael Rasmussen. Overlæge på Århus Kommunehospital Ulrich Fredberg er ikke i tvivl om, hvad der gik galt.

”Problemet i ekstrem varme er først og fremmest væskeunderskud, hvilket påvirker ens fysiske formåen betydeligt. Bliver man svært dehydreret, påvirker det blodtrykket, og hjertet pumper ikke nok blod rundt i kroppen”, forklarer Ulrich Fredberg i dagens udgave af Jyllands Posten.

Han påpeger, at det helt præcis vil betyde, at organerne, som skal forsyne kroppen med blod og ilt, kommer til at lide. Kroppen har ifølge Ulrich Fredberg brug for flere kulhydrater for den ikke går ”sukkerkold”.

”Landis manglede tydeligvis kulhydrater på den sidste stigning. Dagen efter, da han var blevet tanket op, var han fuldstændig klar igen,” forklarer Ulrich Fredberg og påpeger, at det netop var grunden til, at man så, hvordan Landis konstant drak og hældte vand over hele kroppen.

Tilbage til toppenAfstemning: Hvilken karakter skal Touren 2006 have?


Dette års Tour de France blev ikke det, som vi alle havde forventet. Der var lagt op til at kæmpe opgør imellem Jan Ullrich og Ivan Basso, men de to stjerner blev udelukket og i stedet for fik vi et åbent slagsmål imellem de nye konger af Touren, men hvilken karakter vil du give dette års Tour?

Du kan afgive din stemme ved at trykke på: Afstemning

Tilbage til toppenOscar Pereiro: Stort at blive toer


Selvom Caisse d´Epargnes Oscar Pereiro Sio i går måtte afgive den gule førertrøje til Phonaks Floyd Landis var den spanske rytter ovenud stolt over sin egen præstation.

"Jeg kendte de tider, jeg skulle slå, og jeg havde proklameret, at jeg ville køre til grænsen. Det gjorde jeg, og at blive nummer fire på en sådan etape er godt af en rytter som mig," sagde Pereiro, der ikke så grund til at ærgre sig over den tabte førertrøje.

"Det kan godt være, at jeg ikke bærer den gule trøje, men tro mig jeg har det godt. Jeg sluttede som nummer to i Tour de France. Efter 57 km. enkeltstart og stadig være i denne position... det er meget specielt for mig," sagde den spanske rytter, der ser frem til den specielle afsluttende etapen ind til Paris i morgen.

"At slutte som nummer to er noget, jeg altid vil kunne værdsætte. Det er en stor sejr for holdet, der altid har troet på mig."

Tilbage til toppenFeltet.dk: Bud på dagens vinder


I dag venter den obligatoriske sidste etape ind til Champs Elysées i Paris, en etape, der traditionelt slutter i en massespurt. Og er der én ting man har lært af dette Tour de France, så er det, at Robbie McEwen i år har været feltets absolut bedste sprinter, ikke mindst nu, hvor Oscar Freire er udgået af løbet. Den australske sprinter må således være storfavorit til at tage sin fjerde etapesejr i dette års Tour de France på dagens etape.

Men nu har det jo ikke været et noget uforudsigeligt Tour de France og Davitamon-Lotto, kan måske blive overrasket af et mindre udbrud på de små omgange inde på den store boulevard i Paris. Stuart O´Grady har de seneste etaper vist god form, ikke mindst på gårsdagens enkeltstart, og vi vil regne den australske Team CSC rytter som en outsider til at tage dagens etapesejr.

Du kan spille på dagens etape, klik her.

Tilbage til toppen

Læs også
Armstrong: Det er prisen man betaler for at være den bedste
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger