Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France korte - 3. juli 2006

Tour de France korte - 3. juli 2006

03. juli 2006 00:380


- Matthias Kessler: Klar til at prøve igen i morgen
- Erik Zabel: Undervurderede vinden
- Phonak: Bert Grabsch styrtede
- Hushovd: Gul trøje i smerte
- Bjarne Riis: Det var varmt, men okay
- Robbie McEwen: Tålmodighed gav etapesejr
- Liquigas: Di Luca udgået
- David Zabriskie: I gult efter lørdagens enkeltstart?
- Team CSC: Lav profil i starten af løbet
- Bjarne Riis: Kræver ikke DNA-test fra Basso
- Danilo Di Luca: Syg og modløs

De korte nyheder opdateres løbende


Matthias Kessler: Klar til at prøve igen i morgen


Med kun syv kilometer til mål på dagens etape, satte T-Mobile rytteren, Matthias Kessler, et angreb ind. Ingen kunne følge ham og han fik hurtigt et pænt hul ned til feltet. Først 150 meter før mål lykkedes det sprinterne at fange ham og derfor blev det ikke til en sejr.

”Jeg havde gode ben og derfor forsøgte jeg. Jeg gav den alt, hvad jeg havde. Desværre var det ikke helt nok. Der var modvind de sidste meter og sprinterne kom med høj fart,” udtalte Kessler efter dagens etape.

Tyskerne har dog ikke tabt modet. ”Vi vil prøve igen i morgen,” kommer det med godt humør fra Kessler.

Tilbage til toppenErik Zabel: Undervurderede vinden


Milrams veteran, Erik Zabel, var endnu engang med fremme i afslutningen på dagens etape, men blev til sidst overhalet bagfra og sluttede på en niendeplads.

”I dag undervurderede jeg vinden en lille smule og kunne derfor ikke holder farten oppe,” udtalte Zabel efter etapen. Zabel startede spurten med 250 meter til mål og førte til der manglede 150 meter. ”Jeg havde en følelse af, at jeg kørte spurten for de andre. Men man kan også se, at alt mellem podiet og niendepladsen er muligt. Men jeg har også behov for en del held,” slutter Zabel af med.

Zabel er nu på sjettepladsen i pointkonkurrencen, 23 point efter McEwen på førstepladsen.

Tilbage til toppenPhonak: Bert Grabsch styrtede


Mens Floyd Landis kom i mål med frontgruppen på dagens etape, så var holdkammeraten Bert Grabsch involveret i det massestyrt, som skete umiddelbart inden opløbet.

”Der var en rytter, som pludselig stod på tværs foran mig og styrtede. Jeg nåede at bremse, mens så blev jeg revet ned af en bagfrakommende,” fortæller den tyske rytter. Grabsch er dog ligesom de øvrige ryttere i Tour-feltet en hårdfør herre, så de hudafskrabninger, han har fået på venstre lår, skulle ikke afholde ham fra at starte i morgen.

Tilbage til toppenHushovd: Gul trøje i smerte


Efter den helt store nedtur i går, med tabt førertrøje og en tur på hospitalet, var smilet i dag tilbage på læberne af Thor Hushovd. En tredjeplads på etapen gjorde, at han nu igen er i løbets førertrøje.


Foto: Sirotti”Det er fantastisk at jeg klarede det, for det gjorde vældig ondt inden starten på etapen. Jeg forventede slet ikke dette, men jeg fortalte mig selv, at jeg ikke skulle gi op. Adrenalinet fik mig til at glemme smerterne,” udtalte Hushovd til norsk TV2 efter etapen.

Det kunne endda have været blevet til endnu mere succes for nordmanden, hvis ikke McEwen havde presset ham i spurten, så hans ene fod røg ud af pedalen.

”Da jeg skulle passere Robbie, kørte han til venstre og ind i mig, så jeg mistede fæstet i den ene pedal. Jeg var lige ved at styrte, men klarede det og vandt den gule trøje,” sluttede Hushovd af med et smil.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Det var varmt, men okay


Team CSC markerede sig ikke meget på dagens 228,5 km. lange etape. Alligevel var team-ejer Bjarne Riis godt tilfreds med etapens forløb.

”Selvfølgelig er det varmt og det betyder meget for rytterne. Men sådan er Tour de France,” sagde Bjarne Riis, da TV2 fangede ham efter etapen.

”Jeg synes det var okay. For mig var det vigtigste, at vi ikke var impliceret i det styrt, der sker to med kilometer til mål. Jeg synes det ser fornuftigt ud.”

Den tidligere vinder af det store franske etapeløb var dog imponeret over norske Thos Hushovd, der trods problemerne med armen kunne tage førertrøjen tilbage på dagens etape.

”Det er imponerende kørt. Det var ren akrobatik, det jeg så”, sagde Riis med henvisning til etapeafslutningen. ”Det er godt kæmpet.”

David Zabriskie blev fanget bag styrtet kort før mål og kom derfor i mål lang tid efter vinderen Robbie McEwen. Bjarne Riis var dog overbevist om, at amerikaneren ikke får registreret noget tidstab i det samlede klassement.

Tilbage til toppenRobbie McEwen: Tålmodighed gav etapesejr


Mens Tom Boonen og Thor Hushovd kæmpede om de indlagte bonussekunder ude på etapen, valgte Robbie McEwen at gemme kræfterne til den afsluttende spurt om etapesejr, og det gav bonus.

”Jeg blev fortalt for mange år siden at man skal vente og ikke bruge for meget energi undervejs. Så jeg ventede og kørte ikke efter de indlagte spurter. Sparede mig, mens de andre kæmpede. Hvad der betød noget for mig var etapesejren og den har jeg nu, og jeg går efter sejren igen i morgen,” sagde den australske sprinter efter sejren.

Afslutningen udviklede sig dramatisk, da Robbie McEwen stødte sammen med Thos Hushovd kort før mål.

”Jeg mærkede Hushovds hjul mod min fod, men det betød ikke noget, da jeg følte mig stærk,” lød det fra McEwen. ”Jeg går efter en ny etapesejr i morgen. Jeg vil forsøge at komme så mange gange så muligt på podiet.”

Med etapesejren overtog Davitamon-Lotto rytteren samtidig løbets grønne point-trøje.

Tilbage til toppenLiquigas: Di Luca udgået


Som han selv nævnte muligheden af i går, så valgte italienske Danilo di Luca at udgå af årets Tour de France før starten på anden etape.

Der bliver altså ikke tale om en revance for et skidt Giro d’Italia denne gang, men det stod også lidt i kortene. Allerede i torsdags sagde Di Luca, at han muligvis slet ikke stillede til start i prologen. På det tidspunkt havde han feber og var på penicilin for en urinvejsinfektion.

Danilo Di Luca har i denne sæson slet ikke vist nogle af de resultater, som tilfældet var i 2005, hvor han både vandt Amstel Gold Race og Fleche Wallonne. I år var Giroen det store mål, men det gik slet ikke som håbet.

Tilbage til toppenDavid Zabriskie: I gult efter lørdagens enkeltstart?


David Zabriskie er fortsat placeret som nummer tre i klassementet, bare seks sekunder efter den førende George Hincapie. Men skal Zabriskie ligesom sidste år i løbets gule førertrøje så bliver det først efter lørdagens enkeltstart.

”Hvis chancen byder sig, så ligger den til Stuart O’Grady,” siger Zabriskie til Ekstra Bladet om planen for de første etaper. ”Jeg skal bare sørge for ikke at blive kørt agterud inden enkeltstarten på lørdag, og så vil jeg give den alt dér.”

David Zabriskie kørte tre dage i gult sidste år efter sejren på den indledende enkeltstart.

Tilbage til toppenTeam CSC: Lav profil i starten af løbet


Team CSC går efter Ivan Bassos farvel nu efter etapesejre, men det betyder ikke, at man får holdet at se i offensiven de første par etaper.

”Der er ingen grund til, at vi stikker i højre og venstre her i starten,” siger team-ejer Bjarne Riis til Ritzau. ”Chancen for at vinde etaperne er lille, fordi sprinterholdene vil kæmpe hårdt i kampen om gult og grønt de første mange dage. Vi skal forsøge at komme igennem så nemt som muligt, og det gælder også Jens Voigt.”

Holdet har dog lagt planer senere i løbet. ”Vi har nogle idéer senere hen i løbet, men detaljerne holder vi for os selv. Som udgangspunkt er målet at køre efter etapesejre, og så må vi se, hvordan løbet udvikler sig”, siger Bjarne Riis.

Man kunne dog have ventet at se lidt til Franck Schleck på dagens etape, der jo slutter i hjemlandet Luxembourg.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Kræver ikke DNA-test fra Basso


Bjarne Riis afviser, at han vil kræve en DNA-test af Ivan Basso, og han har heller aldrig blot overvejet det.

”Nej, det har jeg ikke et øjeblik overvejet, og jeg mener heller ikke, jeg juridisk har ret til det”, forklarer Bjarne Riis ifølge Politiken og tilføjer: ”Jeg synes, det vil være at komme alt for tæt på Ivans privatsfære. Vi skal jo også lige huske på, at han ikke er anklaget for noget. Han er beskyldt for at være en del af en sag mod et spansk dopingnetværk. Men som sagt, når han er inde i politiets søgelys, er det efter vores etiske kodeks nok til, at han må holde pause.”

T-Mobile overvejer i øjeblikket om de skal kræve en DNA test af Jan Ullrich og overfor BT understreger Bjarne Riis også, at han synes det ville være en god idé, hvis Ivan Basso fik foretaget en DNA-test.

Tilbage til toppenDanilo Di Luca: Syg og modløs


Danilo Di Luca havde forud for årets Tour de France satset på at gå efter bjergtrøjen og dermed hente lidt moral efter et mindre godt resultat i Giro d’Italia, men måske er det slut, inden det rigtigt begynder for den italienske rytter.

Han er stadig mærket af en urinvejsinfektion, han pådrog sig tidligere på ugen, og på gårsdagens første etape kom han i mål som absolut sidste mand, toethalvt minut efter etapevinderen. Så det eneste røde, han kan smykke sig med i øjeblikket, er den tvivlsomme ære at være feltets røde agterlanterne. Og måske betyder problemerne, at han simpelthen vælger at udgå inden 2. etape.

"Jeg er syg. Jeg kan ikke få gang i cyklen og det gør ondt over det hele. Hvis jeg stadig har det så dårligt i morgen, så tror jeg, at jeg tager hjem," udtalte han efter søndagens etape.

Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Binche - Chimay - Binche(1.1) 03/10

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 01/10

Tour de Vendée(1.1) 01/10

Trofeo Baracchi(1.1) 01/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 03/10

Elfstedenrace Friesland(1.1) 04/10

Tour of Peninsular(2.1) 04/10-08/10

Paris - Bourges(1.1) 05/10

Tour de Kyushu(2.1) 06/10-09/10

Il Lombardia(1.UWT) 07/10

Presidential Cycling Tour...(2.1) 08/10-15/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger