Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France korte - 9. juli 2006

Tour de France korte - 9. juli 2006

09. juli 2006 01:330


- T-Mobile: Taktisk kloge tyskere
- Robbie McEwen: Med mentalt overskud
- Sylvian Calzati: Jeg kan ikke tro, det er sket
- Tom Boonen: Det er delvist pressens skyld
- David Zabriskie: Troede ikke på Calzati
- Kim Andersen: Det var godt nok
- Bobby Julich: Havde gul trøje i tankerne
- Feltets brugere: Stor tiltro til Sastre
- Kim Andersen: Moralen intakt på Team CSC
- Bobby Julich: Har brækket håndleddet
- Johan Bruyneel: Godt Ullrich ikke var med
- Feltet.dk: Bud på dagens vinder

De korte nyheder opdateres løbende


T-Mobile: Taktisk kloge tyskere


Efter de i de forudgående syv år gang på gang er blevet kørt ned rent taktisk af en smart amerikaner, så har T-Mobile holdet i år vist fremragende overblik, hvilket også er meget nødvendigt, når man kun stiller til start med syv ryttere til et tre ugers langt Tour de France. Dette blev understreget på dagens etape, hvor man havde Kessler med som blind passager i det lange udbrud.

”Alt gik godt for os i dag. Vi kan nu genoplade vores batterier på morgendagens hviledag, og restituere en smule inden bjergene begynder,” udtalte Kessler til holdets hjemmeside efter etapen.

Kessler var ikke oppe at tage en eneste føring på dagens etape og derfor kørte han selvfølgelig heller ikke efter etapesejren til sidst.

”Det er kun fair ikke at køre efter etapesejren, når man ikke har arbejdet i udbruddet. Min fokus var kun på Zabriskie, så da Calzati angreb var det okay med mig. Jeg er glad på hans vegne.”

Tilbage til toppenRobbie McEwen: Med mentalt overskud


Der er ingen tvivl om, at Robbie McEwen i øjeblikket har enormt mentalt overskud, hvilket også tydeligt ses i de daglige interviews med Dennis Ritter. Derfor havde McEwen også i dag givet sine hjælperyttere lov til at forsøge sig i udbrud.

“Vores hold havde en rytter med i udbruddet, så vi ville på ingen måde deltage i jagten. Hvis vi ikke deltager i jagten, ser det også ud til, at udbruddene ikke bliver indhentet. Det var ærgerligt at Mario Aerts ikke sad med fremme da udskilningen skete, men vi var med i alle udbrudsforsøg i dag. Derfor behøvede vi ikke at bruge holdet, og jeg var klar til at tage de point, som var tilbage,” udtalte McEwen efter etapen til pressen.

Ligesom mange andre, ser McEwen nu også frem til morgendagens hviledag. “Jeg ser meget frem til hviledagen, men det har været en god første uge. Jeg har vundet tre etaper, så det er de andre, som burde være skuffet.”

Med en forholdsvis solid føring i kampen om den grønne trøje, er McEwen fortrøstningsfuld inden de to kommende uger. ”Nu skal jeg prøve at vinde nogle flere etaper, men vi sparer sikkert nogle ryttere, fordi jeg tror, at min holdkammerat, Cadel Evans, måske kommer helt frem i det samlede klassement, så vi prøve at spare nogle kræfter til at hjælpe ham.”

Tilbage til toppenSylvian Calzati: Jeg kan ikke tro, det er sket


27-årige Sylvain Calzati leverede i dag livets største præstation, da han kom alene til mål på dagens etape. Sejren var Calzatis kun anden sejr i sin karriere. Den første skete i Tour de L’Avenir tilbage i 2004. Efter etapen kunne Calzati dog ikke fatte, hvad der var sket.


Foto: Sirotti


”Jeg kan stadigvæk ikke tro det er rigtigt, det er fantastisk at vinde en etape i Tour de France. Især fordi jeg i starten af året havde en del problemer og havde det meget hårdt. Stille og roligt begyndte det dog at gå bedre. Lige efter Giroen fik jeg den gode følelse tilbage, den samme følelse jeg havde i 2004, og det føltes dejligt betryggende.”

”I morges fortalte jeg mig selv, at det var på tide at prøve noget. Da vi havde 7½ minut, begyndte jeg at tro på det. Pludselig havde vi kun 2.20 minutter, og jeg begyndte at tvivle. Derfor sagde jeg til mig selv, at nu var det tid til angreb. Jeg vidste ikke og jeg kunne klare et 30 kilometers solo fremstød, men det gjorde jeg.”

Med Francisco Mancebo ude af Touren allerede inde løbet startede, er det Christophe Moreau som der nu skal køres for på AG2R. ”Nu da holdet har en sejr, vil jeg gøre alt for, at hjælpe Christophe Moreau i hans forsøg på at vinde den gule trøje.”

Tilbage til toppenTom Boonen: Det er delvist pressens skyld


Efter et par dages pause fra pressen, Boonen har ikke ville tale med dem de sidste par dage, var den belgiske verdensmester i dag igen klar til at forklare sig. Årsagen til de manglede resultater indtil videre i Touren, skyldes ifølge Boonen blandt andet det enorme pres medierne har lagt på det belgiske hold.


Boonens sidste "tour" i den gule trøje i denne omgang / Foto: Sirotti


”Det der er sket, har delvist været pressens skyld, på grund af det pres de har lagt på vores hold. Der er så meget opmærksom omkring Touren, selvom der bliver cyklet på samme måde som i alle andre løb. De første spurter han været rodet og kaotiske, og derfor meget svære at kontrollere,” udtaler Boonen til den belgiske radiostation Sporza.

Især Steven De Jongh har været udsat for stor kritik, fordi han endnu ikke har kunnet aflevere Boonen perfekt i spurterne. Rolf Sørensen har flere gange udtalt på TV2, at han gør mere skade end gavn. ”Forberedelserne til spurterne har været perfekte, men Steven har, ville gøre for godt et stykke arbejde og har derfor ventet forlænge. Han har været bange for at lave fejl, og har derfor været nervøs på grund af forventningerne.”

På dagens etape var Quick Step ikke med i nogen af udbrudsforsøgene, ligesom de heller ikke deltog i arbejdet for at indhente udbryderne. Ifølge Boonen skyldes det holdet er slidt og at de ser frem til morgendagens hviledag.

”Holdet fortjener at hvile sig. Ingen andre hold har, kunne udføre det stykke arbejde vi har udført i denne uge. Vi har cyklet godt fra start af og har ført an i alle spurterne. Jeg er meget tilfreds med første del af Touren,” slutter Boonen af med. Etapesejren skal ifølge Boonen nok komme, men indtil videre vil han glæde sig over, at han har haft den gule førertrøje.

Tilbage til toppenDavid Zabriskie: Troede ikke på Calzati


5 ryttere kom af sted på dagens etape, og det så ud til at holde hjem, men så satte Phonak sig frem og træk forspringet stille og roligt ind. Med 30 kilometer til mål var forspringet faldet stille og roligt til 2:30, men så angreb Sylvain Calzati.

”Det var bare et udbrud. Jeg må indrømme, at jeg ikke troede på ham, da han stak af sted. Forspringet til feltet faldt, og jeg troede, at hullet ville blive lukket,” smiler David Zabriskie efter etapen til TV2 Sporten og tilføjer: ”Det var godt nok. Calzati var stærk i dag.”

Zabriske var godt tilfreds med sin egen præstation og ser nu frem til hviledagen i morgen.

Tilbage til toppenKim Andersen: Det var godt nok


Den danske sportsdirektør, Kim Andersen, var godt tilfreds efter dagens løb, selvom David Zabriskie blev hentet med 15 kilometer til mål.

”Det var godt nok. Vi prøvede på at få en mand med. Vi havde snakket om at det kunnee være en mulighed for David Zabriskie eller Jens Voigt. David havde også kørt stærk på enkeltstarten i går, og han havde ikke flere kræfter til sidst. Jeg troede ikke på, at Zabriskie kunne tage den gule førertrøje på noget tidspunkt, da Kessler blot sad på hjul hele dagen, så han ville overspurte David til sidst,” forklarede Kim Andersen til TV2 Sporten kort efter løbet.

David Zabriskie tog 10 bonussekunder på dagens etape og avancerer dermed til 9. pladsen samlet.

Tilbage til toppenBobby Julich: Havde gul trøje i tankerne


Alt var lagt til rettet for en stor Tour de France, og alligevel endte det i en kæmpe skuffelse. ”Lørdag var sådan en slags drømmedag for mig. Jeg havde en fornemmelse af, at jeg både kunne vinde etapen og komme i gult. Og så var det bare forbi, før det var begyndt,” udtaler Julich til TV2 sporten.

Julich fortæller yderligere, at han faktisk var klar til at hoppen på cyklen igen efter styrtet, da han opdagede en knogle der stak ud af håndleddet. Ifølge lægerne skal han nu holde mellem 4 til 6 ugers pause, men det er Julich ikke selv helt indstillet på. "Jeg skal ud og køre parløb sammen med Jens Voigt i ugen efter Tour de France," slutter amerikaneren af med.

Tilbage til toppenFeltets brugere: Stor tiltro til Sastre


I løbet af de sidste par dage har man på Feltet.dk, kunne stemme om, hvordan man tror, at Team CSCs Carlos Sastre slutter i det samlede klassement. Hele 88 procent af brugerne mener, at Sastre slutter i top 10. En fjerdedel af disse tror, at Sastre slutter på podiet. Halvdelen tror, han slutter mellem 4-7 pladsen, mens resten mener, han slutter fra 8-10 pladsen.

Samtidigt har feltet åbnet en ny afstemning, hvor vi skal finde, den største rytter i igennem tiderne som har vundet Touren.

Du kan afgive din stemme ved at trykke på: Afstemning

Tilbage til toppenKim Andersen: Moralen intakt på Team CSC


På trods af de mange store skuffelser Team CSC har været udsat for indtil videre i årets Tour de France, er moralen ifølge sportsdirektør Kim Andersen stadigvæk intakt på Team CSC. "Moralen på holdet er den samme, måske endda bedre, fordi Carlos kørte så godt," sagde Kim Andersen inden starten på dagens etape til TV2 Sporten.

Samtidigt understregede Kim Andersen, at Carlos Sastre er manden der skal køres for på det danske mandskab. "Hvis han efter den enkelstart kan vise de egenskaber, som han før har vist, er han absolut vores mand."

Tilbage til toppenBobby Julich: Har brækket håndleddet


De første meldinger fra Team CSCs læge, Joost De Maeseneer, tyede i går ikke på, at Julich havde brækket håndleddet. Senere på aften kunne CSCs pressechef, Brian Nygaard, dog fortælle TV2 Sporten, at det desværre var brækket. ”Først viste en røntgenfotografering intet brud, men en efterfølgende skanning viste et brud på håndleddet.”

Det er tredje gang i sin karriere, at Julich brækker sit håndled.

Tilbage til toppenJohan Bruyneel: Godt Ullrich ikke var med


”Gårsdagens store overraskelse var T-Mobiles dominans, man kan kun frygte, hvad der var sket, hvis Ullrich havde været med, så havde Touren været slut,” således udtaler Discovery Channels manager Johan Bruyneel til holdets hjemmeside.

Bruyneel var heller ikke tilfreds med sit eget hold. ”Det var bestemt ikke hvad, vi havde forventet. Det var ikke en god præstation af os. George havde ikke en god dag, Paolo var nogenlunde, Popo og Jose tabte mere tid end forventet, men for ryttere som Mayo, Cunego og Leipheimer er Touren slut, set med klassements øjne.”

Bruyneel har ikke noget svar på, hvorfor Hincapie faldt igennem og endte med at tabe næsten tre minutter til Honchar. ”Jeg ved ikke hvorfor, han havde en dårlig dag. Han startede godt og følte sig super under opvarmningen. De første ti kilometer var fremragende og jeg brugte meget tid på at fortælle ham over radioen, at han skulle tage det med ro. Han gjorde det, og det så ikke ud til, at han gav sig fuldt ud. Lige efter den første mellemtid, begyndte han at mangle power. Jeg kunne se, at han manglede kræfter, men han så stadigvæk godt ud på cyklen. De sidste 10 kilometer kæmpede han dog hårdt for bare for at komme i mål. Når man tænker på, hvordan han havde det, så kom han OK ud af enkeltstarten.”

Ellers mener Bruyneel, at gårsdagens store vinder var Floyd Landis, som Bruyneel nægter er på vej til Discovery Channel, som det flere steder på nettet rygtedes i går.

”Landis var den bedste af alle favoritterne og lige pludselig er han den store favorit i løbet. Men det er stadigvæk en meget åben Tour. En del ryttere kan stadigvæk gøre det, både fra vores eget hold, Menchov, Evans og T-Mobile holdet har stadigvæk en del kort at spille ud. Jeg tror der vil ske en del ændringer, når vi kommer til Pyrenæerne og Alperne.”

Bruyneel tror dog ikke at Honchar kan holde sig på toppen, da han vil tabe tid i bjergene.

Tilbage til toppenFeltet.dk: Bud på dagens vinder


8. etape går fra Saint Meen Le Grand til Lorient over 181 kilometer. En spændende etape, hvor et udbrud sagtens kan få lov at holde hjem. Efter enkeltstarten har klassementet allerede sat sig en smule, og det plejer at betyde, at feltet er mere rundhåndet i forhold til at lade enkelte upåagtede ryttere køre hjem med en del minutter. Hvis feltet kommer samlet hjem må McEwen være kæmpe favorit, han vandt jo 2., 4., 6. og ... ? Ja hvorfor ikke 8. etape også? Men det er vel for let købt, bare at sige det? Lad os hellere håbe på, at et udbrud kommer afsted og han holde hele vejen hjem denne gang.

Igår var Team CSCs Jens Voigt dårligst på enkeltstart og trillede blot i mål, derfor kunne han være en af de ryttere, som stak af sted på dagens etape. Desuden kunne man også godt forestille sig, at franskmændene ville røre på sig. En Thomas Voeckler fra Bouygues Telecom kunne være en mulighed, men også Sébastien Joly (Francaise Des Jeux) kunne være en mulighed.

På dagens etape er der også flere små stigninger, hvor der køres om en del bjergpoint, så hvis en større gruppe kommer afsted, så vil vi nok også se Jérôme Pineau (Bouygues Telecom) køre med. Desuden er det nærmest helt sikkert, at Wild Card holdet Agritubel vil være fremme og vise, at de er berigtiget til det Wild Card, som de har fået, det kunne bl.a. være Christophe Laurent og/eller Cédric Coutouly, der forsøgte sig på dagens etape.

Bud på vinder: Thomas Voeckler (Bouygues Telecom)
Hold øje med: Jens Voigt (Team CSC)

Husk du kan følge etapen fra kl. 14.00 her på Feltet.dk.

Du kan spille på dagens etape, klik her.

Husk du kan følge etapen fra kl. 14.00 her på Feltet.dk

Tilbage til toppen

Læs også
Tidligere rytter i hårdt angreb på Armstrong: Har påvirket generationer
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger