Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France: Outsiderne

Tour de France: Outsiderne

02. juli 2007 12:590

Årets store cykelbegivenhed står for døren, og Feltet.dk vil som tidligere år igen hellige en del spalteplads på en gennemgang af både ruten og favoritterne indtil Touren starter i London på lørdag.

I denne artikel vil der blive kigget nærmere på de ryttere, der med rette kan kaldes outsidere. Rytterne vil få tildelt stjerner alt efter, hvor stor en favorit rytteren synes at være, men for outsidernes vedkommende må det konstateres, at det vil være en pæn overraskelse, såfremt en af disse løber med den samlede sejr. Artiklen vil blive fulgt op af fem artikler, der hver især portrætterer de fem ryttere, som feltet.dk betragter som Tourens største favoritter til den samlede sejr.

Belært af erfaringerne for sidste år skal der på nuværende tidspunkt tages forbehold for at enkelte af rytterne måske ikke stiller til start i årets Tour de France.

Michael Rasmussen (*)
Den danske bjergrytter har de seneste to år sat sig tungt på tronen som løbets bjergkonge. Rasmussen har grundlagt sin sejr i bjergkonkurrencen ved at tage ud på flere store togter, derudover den prikkede trøje også har medført to flotte etapesejre i bjergene. I 2005 sluttede Rasmussen som nummer syv i det samlede klassement efter en katastrofal afsluttende enkeltstart, hvor han tabte en ellers oplagt podieplads på gulvet. Enkeltstarten er uden tvivl Rasmussens største svaghed og de mange kilometer i årets udgave af Touren vil udgøre en alvorlig hindring for danskeren, der dog som udgangspunkt kører efter en så høj placering som muligt. Rasmussens andet store problem er holdkammeraten Denis Menchov, der som udgangspunkt må være Rabobanks primære kort til en topplacering i Touren.

Haimar Zubeldia (*)
Zubeldia udgør sammen med Igor Anton Hernandez Euskaltels Tour de France-håb. Baskeren fik sit store gennembrud i 2003 med en samlet 5. plads i Touren, men i de følgende år stod han i den grad i skyggen af sin mere karismatiske holdkammerat Iban Mayo (nu Saunier Duval). Zubeldia er en af feltets mest anonyme ryttere, og selvom det er blevet til en række pæne placeringer i flere af de største løb, så skal man helt tilbage til 2000 for at finde den seneste sejr. Han er sådan set den perfekte etapeløbsrytter uden egentlige svagheder, han er både stabil i bjergene og kører en fin enkeltstart, men der mangler lige det sidste.

Oscar Pereiro (*)
Man kunne måske godt indvende at sidste års vinder af Touren burde tildeles en højere favoritværdighed end blot en enkelt stjerne. Selvom Pereiro endnu ikke officielt er erklæret vinder af Touren 2006, så må det være et spørgsmål om tid og Landis-sagen afgørelse før det endeligt sker. Det ændrer dog ikke ved, at Pereiro fik foræret 30 minutter på et langt udbrud på en flad etape og at ingen ved deres fulde fem nogensinde vil tillade det igen. Uden dette forspring er der ikke mange der tror på at Pereiro for alvor skal gøre sig gældende i toppen af klassementet, dertil mangler han for meget på de værste stigninger. En placering i top 10 kan det omvendt sagtens blive til, alt afhængig af hvor bundet han vil være til at hjælpe holdkaptajnen Alejandro Valverde.

Vladimir Karpets (*)
Som holdkammerat med både Pereiro og Valverde kan man finde nok grunde til, hvorfor Vladimir Karpets næppe får en særlig fri rolle i Touren i år. Efter samlede sejre i de to store ProTour begivenheder Volta a Catalunya og Tour de Suisse vil det dog være farligt helt at undlade Karpets spillet om klassementet, særligt fordi han i flere omgange har vist hidtil uset styrke i bjergene, der fortsat må anses som russerens store svaghed. Som enkeltstartsspecialist vil han nyde godt at de mange kilometer mod uret og hertil kommer, at han efterhånden er nået den perfekte alder for en etapeløbsrytter.

Michael Rogers (*)
T_Mobile sadlede helt om inden begyndelsen af sæsonen for at markere bruddet med Jan Ullrich og efter at det tyske hold i snart ti år har præget toppen af resultatlisterne har sæsonen hidtil været præget af knapt så opsigtsvækkende resultater. Michael Rogers blev ved denne omvæltning ført helt frem til toppen af hierarkiet som holdets nye håb til Tour de France, en udvikling, der forekom logisk efter sidste års 10. plads. Rogers er primært kendt for sine evner i kampen mod uret og som tredobbelt verdensmester i denne disciplin bør det være en perfekt rute for ham. På nær sine præstationer ved verdensmesterskaberne har han aldrig rigtigt helt braget igennem på en enkeltstart i Touren og i stedet er han begyndt at fokusere mere på sine kvaliteter i bjergene. I Volta a Catalunya blev han en samlet nummer to, men problemer med knæet tvang ham ud af Tour de Suisse, hvor han aldrig nåede at sætte sit præg.

Fränk Schleck (**)
Som flere andre af outsiderne er Fränk Schleck ikke på forhånd udset til at være sit holds kaptajn. Den rolle tilfalder i stedet Carlos Sastre, men det betyder ikke, at Schleck ikke kan køre sine egne muligheder. Sidste år fik han sit helt store gennembrud med en sejr i Amstel Gold Race og en etapesejr i Touren på Alpe d’Huez og selvom resultaterne i foråret ikke helt har kunnet matche sidste års, så markerede Schleck sig fornemt i Tour de Suisse, hvor han vandt en flot etapesejr op til Malbun inden han på de resterende bjergetaper gik en smule ned. Schleck fungerer oftest bedst, når han ikke har ansvaret for hele holdets succes på sine skuldre og han vil være et fremragende kort at spille offensivt ud i bjergene, hvis CSC vil presse de andre favorithold.

Christophe Moreau (**)
Gennem de sidste mange år har Christophe Moreau været fransk cykelsport eneste reelle bud på en podieplads i Touren. Moreau har aldrig helt indfriet disse forventninger, men har omvendt ligget meget stabilt omkring placering fra 8-12 i klassementet. Tidligere var han mest kendt som en glimrende enkeltstartsrytter, men på sine ældre dage virker han skarpere i bjergene, mens han i kampen mod uret oftest kommer til kort. Han vandt det måske vigtigste optaktsløb Dauphiné Libéré i ganske overlegen stil, men det kan vise sig, at han har brugt kræfterne for tidligt og derfor ikke topper til Touren.

Andrei Kashechkin (**)
Kashechkin brød igennem sidste år, da han sluttede på podiet i Vuelta a Espana endda efter at have kørt som hjælperytter for Alexander Vinokourov, der vandt samlet. Kashechkin virker foreløbigt tilfreds med rollen som hjælper for Vinokourov og Andreas Klöden i årets Tour de France og derfor er det måske lidt urealistisk at udnævne Kashechkin som en potentiel kandidat til en plads på podiet. Omvendt vil Astana-holdet nok gribe løbet meget offensivt an, og det kan betyde, at Kashechkin kan finde sig selv i en situation, hvor han som part i udbrud kører hjem med flere minutter ned til feltet. Som rytter har han ingen deciderede svagheder, idet han både er stærk i tidskørsler og i bjergene. På den anden side mangler han noget erfaring i de store etapeløb og han har aldrig været med i spidsen af Tour de France, så hvordan det psykisk påvirker ham er uvidst.

Levi Leipheimer (**)
Levi Leipheimer skiftede før denne sæson tilbage til Team Discovery efter flere sæsoner på henholdsvis Rabobank og Gerolsteiner. En kort overgang så det ellers ud til at han måtte finde sig i en hjælperrolle i Touren, men efter Ivan Bassos bekendelser, så er Leipheimer tilbage i rollen som kaptajnen for det meget stærke Discovery-mandskab, der også stiller til start med ryttere som Popovych, Contador og Hincapie. Selvom Leipheimer således står godt rustet, har han aldrig tidligere i karrieren kunne gøre sig gældende i Touren, og i sin fremskredne alder (33 år) er det svært at tro, at han ligefrem skal kunne kæmpe med om sejren.

Cadel Evans (**)
Hvis man udelukkende kigger på de ryttermæssige kvaliteter burde Cadel Evans måske være rangeret højere for australieren er både i stand til at køre en god enkeltstart samtidig med at han kan følge med de bedste i bjergene. Evans lider omvendt under at Predictor-Lotto-holdet næppe vil være i stand til at bidrage med det voldsomme i Evans’ jagt på succes, idet det belgiske mandskab i lige så høj grad satser på Robbie McEwen i massespurterne. Evans vil derfor primært skulle klare og har ved flere lejligheder demonstreret mangel på initiativ i afgørende situationer, hvor han virker tilfreds med ”bare” at kunne følge med.
DEL
INFO
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Coppa Agostoni(1.1) 28/09

Cro Race(2.1) 26/09-01/10

Coppa Agostoni(1.1) 28/09

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 01/10

Tour de Vendée(1.1) 01/10

Trofeo Baracchi(1.1) 01/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 03/10

Elfstedenrace Friesland(1.1) 04/10

Tour of Peninsular(2.1) 04/10-08/10

Paris - Bourges(1.1) 05/10

Tour de Kyushu(2.1) 06/10-09/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger