Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Tour de Pologne-analyse: En ny stjerne er født

Tour de Pologne-analyse: En ny stjerne er født

04. august 2018 23:05Foto: A.S.O. / Alex Broadway

I disse dage køres Tour de Pologne, som vi dækker intenst. Hver dag skriver vores ekspert, Emil Axelgaard, optakter til etaperne, og som led heri analyserer han den foregående dags begivenheder. Vi bringer her hans analyse af 1. etape.

For fire måneder siden havde Pascal Ackermann ikke vundet et eneste professionelt cykelløb trods mere end et år i det professionelle felt. Ganske vist var han bl.a. blevet nr. 2 i Scheldeprijs, men da han ikke var i stand til at vinde spurter i flere relativt små belgiske løb, var der ikke meget, der tydede på, at den første WorldTour-sejr var under opsejling.

 

Tænk, at det er mindre end et halvt år siden. I slutningen af april brød Ackermann endelig isen, da han overlevede stigningerne og vandt sidste etape af Tour de Romandie. Det schweiziske bjergløb havde imidlertid tiltrukket så svagt et sprinterfelt, at det var svært at lægge alt for meget i den første professionelle triumf, men den skulle i den grad indvarsle et gennembrud.

 

Mindre end to måneder senere var sølvvinderen fra U23-VM, der så igen, da han tog sin anden WorldTour-sejr i Criterium du Dauphiné. Også her skete det i kraft af overraskende gode klatreevner, for Ackermann var en af de få hurtige, der holdt ud på en ret svær etape, inden han i suveræn stil slog til i spurten. Derfor var der også fortsat grund til at stille sig selv spørgsmålet, om farten også rækker til at slå de store navne.

 

Det er der ikke længere. Bare få uger senere slog han til igen, da han vandt det tyske mesterskab i en klassisk massespurt, hvor han slog hele den tyske sprinterelite - og det kræver ikke megen indsigt i det internationale sprinterfelt at vide, at det er lidt af en bedrift. Sidste weekend kom så den første store endagssejr og den tredje triumf på WorldTouren, da han besejrede en vis Elia Viviani - årets store sejrsmaskine - i RideLondon Classic.

 

Resultatet gjorde Ackermann til den naturlige favorit til dagens 1. etape af Tour de Pologne, der dermed blev den første test på, om han også kunne håndtere det pres, det indebærer. Det klarede han imidlertid til UG, og i dag spurtede den tyske komet sig så til sin femte sejr på mindre end fire måneder og sin fjerde på WorldTouren!

 

Det mest fantastiske var, at sejren viser Ackermanns store alsidighed. Hvor de foregående tre WorldTour-sejre var opnået i relativt hårde løb og derfor i høj grad vundet på holdbarhed, kom dagens triumf på en af de allerletteste etaper i noget WorldTour-løb. Der var endda tale om en helt klassisk boulevardspurt for de helt rene sprintere, men det stoppede altså ikke Ackermann, der således fortsat er ubesejret i den tyske mesterskabstrøje.

 

Sejren blev ikke mindre imponerende af, at den her i vid udstrækning blev opnået på egen hånd. I London skulle en stor del af triumfen tilskrives endnu et konge-lead-out fra Rudiger Selig, men i dag var det helt op til Ackermann selv. Bora spillede ganske vist med musklerne i finalen, hvor Davide Formolo og Peter Kennaugh tog nogle fantastiske føringer, hvorefter Michael Schwarzmann, den eneste klassiske lead-out man på holdet, holdt ham fremme.

 

Helt som ventet var det imidlertid Vivianis fænomenale Quick-Step-tog med Davide Martinelli, Michael Mørkøv og Fabio Sabatini - denne gang i tjeneste for Alvaro Hodeg - der totalt dominerede til slut, og da de tog kontrol, var Ackermann overladt til sig selv. Han viste imidlertid, at han også mestrer positionskampen, for det var ham, der vandt kampen om det hjul, alle ville have: Hodegs. Derfor var han i den helt ideelle position, da Sabatini helt for forudset afleverede det colombianske sprintertalent i den ideelle position.

 

Alligevel så det ud til, at det var ved at gå galt. Ackermann begik nemlig måske en lille fejl ved at starte sin spurt meget tidligt. Det gav ham ganske vist et klart forspring, da han totalt tog den overrumplede Hodeg på sengen, men spurten blev i sidste ende for lang. Havde Hodeg ikke ladet sig overraske så kolossalt af den tidlige spurt, ville colombianeren formentlig have reageret tidsnok til også at kunne gå forbi.

 

Derfor var Ackermann heller ikke uheldig, for en mere rutineret sprinter end Hodeg havde formentlig slået ham. Det skal imidlertid ikke tage meget fra den flotte sejr, der altså blev opnået på en helt anden vis end de foregående og dermed viser, at den tyske stjerne er enormt alsidig.

 

For Hodeg enten det som lige-ved-og-næsten, og han kan som sagt næppe bebrejde andre end sig selv. Toget viste i hvert fald, hvorfor det mere end noget andet er forklaringen på Vivianis drømmesæson, og Hodeg kunne ikke have ønsket sig et bedre lead-out. Desværre gik han akkurat glip af sejren, men han kan alligevel se frem mod de kommende to etaper med en vis fortrøstning. Dels kan han i mere tekniske finaler i højere grad drage fordel af sit eminente tog, dels viste han i dag, at den halvtamme spurt i Vallonien i onsdags ikke var udtryk for det generelle niveau, men at hans virkelig klasse snarere kommer til udtryk i de to flotte sejre fra marts måned, hvor han sidst agerede kaptajn for holdet på den store scene.

 

Opløftende var det også at se Matteo Trentin tilbage efter det grimme styrt i Paris-Roubaix, der kostede ham adskillige måneder. En boulevardspurt som denne er ellers ikke hans kop te, og at han kan blive nummer 3 mod de hurtige folk, tyder på form. Naturligvis skyldtes meget det gode Mitchelton-tog, ikke mindst Luka Mezgec, men Trentin selv kørte også en flot spurt. De fleste kan sikker huske hans skræmmende efterår i 2017, hvor han vandt blandt andet fire etaper i Vueltaen samt Paris-Tours og bkev nr. 4 til VM. Noget kunne tyde på, at han måske kan have kurs mod endnu en drømmeafslutning på sæsonen.

 

Giacomo Nizzolo kan også være fint tilfreds med, at han efter sin lange stribe af skadesproblemer for andet WorldTour-løb i træk var med helt fremme, og det synes efterhånden mere og mere sandsynligt, at han vitterligt kan genfinde fordums styrke. Simone Consonni, der ellers var helt alene i finalen, har også opnået en imponerende stabilitet, hvor han via god positionering stort set altid ender i top 10 i massespurterne, selvom han slet ikke er ren sprinter.

 

Helt modsat er det for Danny Van Poppel, der præcis som i sidste års udgave af løbet, måtte betale prisen for hans desværre ikke alt for gode positioneringsevne. Det var også et problem i 2017, hvor han i samme løb var feltets hurtigste mand trods deltagelse fra Ewan og Sagan, men hvor hans placeringsevne kostede ham flere sejre. Man kan frygte, at det samme kan ske i år.

 

For de to etablerede sprintergiganter var der heller ingen grund til jubel. André Greipel, der ellers lignede en genfødt mand i Touren, tabte atter den hektiske positionskamp og dukkede aldrig op i finalen. Bedre gik det ikke for Nacer Bouhanni, der efter to skuffende præstationer, ligner en mand, der snarere lod sig slå ud af den manglende Tour-deltagelse end brugte den som motivation til at komme flyvende ind til efteråret. Heldigvis er der tid endnu for franskmanden, der jagter revanche i Vueltaen, og som aldrig har været fan af store boulevardspurter som denne.

 

Det troede vi egentlig heller ikke, at Ackermann var, men det er han åbenbart. I hvert fald har han nu i fem løb vundet på fem ret forskellige måder, og han bliver blot ved med at imponere med sin alsidighed. Allerede i morgen for han chancen for at lægge et nyt lag til sin klasse i en af sportens mest frygtede spurter, når feltet ventes at nå ekstreme hastigheder i den faldende finale i Katowice. Vinder han også her vil han endnu engang dokumentere det, der er blevet stadig mere klart i de seneste måneder: en ny stjerne er født!

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Race Torquay(1.1) 30/01

Trofeo Felanitx, Ses Sali...(1.1) 30/01

Trofeo Andratx Lloseta(1.1) 31/01

Cadel Evans Great Ocean R...(1.WWT) 01/02

Trofeo Serra de Tramuntana(1.1) 01/02

Cadel Evans Great Ocean R...(1.UWT) 02/02

Grand Prix Cycliste la Ma...(1.1) 02/02

Trofeo Palma(1.1) 02/02

Tour of Saudi Arabia(2.1) 04/02-08/02

Etoile de Bessèges(2.1) 05/02-09/02

Herald Sun Tour(2.1) 05/02-09/02

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger