Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Tour de Pologne-analyse: Hvem kan stoppe den mand?

Tour de Pologne-analyse: Hvem kan stoppe den mand?

05. august 2018 21:23Foto: Tour de Pologne

I disse dage køres Tour de Pologne, som vi dækker intenst. Hver dag skriver vores ekspert, Emil Axelgaard, optakter til etaperne, og som led heri analyserer han den foregående dags begivenheder. Vi bringer her hans analyse af 2. etape.

Tre løb som tysk mester - alle på WorldTouren - og tre sejre! Det er det fabelagtige udbytte for Pascal Ackermann, efter at han igen på knusende overlegen maner igen slog til på dagens sprinteretape i Polen. Dermed fortsatte han den næsten ustoppelige successerie, han startede, da han endelig brød isen i Romandiet for mindre end fire måneder siden, og der synes ikke umiddelbart at være nogen ende på, hvor langt talentet rækker.

 

Egentlig kan vi gentage hele smøren fra gårsdagens analyse, hvor vi opregnede hele Ackermanns imponerende forhistorie, der på bare få måneder har ført ham fra at være et lidt glemt talent til pludselig at være tidens dominerende sprintertalent. Det er de færreste forundt efter halvandet år som professionel at have seks sejre på cv’et - endda af en kaliber, så de enten er faldet på WorldTouren eller i et nationalt mesterskab - og præstationen bliver ikke mindre af, at det tog så langt tid for ham endelig at slå igennem.

 

Det er svært at forklare, hvorfor det pludselig har sagt klik for Ackermann, men en hovedårsag er helt sikkert, at det første år på WorldTouren har forsynet ham med den råstyrke, han helt åbenlyst manglede sidste år. Her fik han heller ikke mange personlige muligheder, for det er ikke let at tilkæmpe sig en plads øverst i sprinterhierarkiet på et hold, der både tæller Sam Bennett og Peter Sagan. Derfor skyldes manglen på resultater i vidt omfang også hans position på holdet, og særligt 3. pladsen blandt de mange topsprintere i sidste års Tour of Guangxi sidste år var det første spæde tegn på, at Ackermann var mere end den fine lead-out man, han primært agerede som i de første 12 måneder på den store scene.

 

I forårets belgiske sprinterløb fik han så muligheden for at agere kaptajn, og selvom det blev til et hav af podieplaceringer, men ingen sejre, gav det ham en robusthed i lederrollen, som han har taget med sig videre. Vigtigst af alt synes det imidlertid at have forsynet ham med en positioneringsevne, der ellers har manglet i spurterne i Belgien, og som nu synes at være hans største styrke - naturligvis sammen med den overraskende holdbarhed, han stillede til skue i Dauphiné tidligere i år.

 

Netop positioneringen var igen nøglen til sejren i dag, for Bora måtte igen overlade meget af arbejdet til det tyske fænomen selv. Tyskerne er nemlig kommet til Polen med hele fire klatrestærke typer, der skal bruge løbet som formopbygning frem mod Vueltaen, og det har efterladt Ackermann med bare én lead-out man i form af Michael Schwarzmann. Det er naturligvis for intet at regne mod især Quick-Step, der i dette løb har sat Alvaro Hodeg på bagsmækken af Elia Vivianis så fabelagtige tog, mens den italienske stjerne selv jagter succes på banen ved EM, men det har ikke forhindret Ackermann i at være umulig at slå i de første to spurter.

 

Helt efter bogen har der ellers stået Quick-Step på det hele. Med Davide Martinelli, Michael Mørkøv og Fabio Sabatini, som dog var bemærkelsesværdigt fraværende i dag, har de været i særklasse i finalerne, og unge Hodeg har for alvor fået at mærke hvor stor en forskel, feltets bedste tog kan gøre. På begge etaper har han været ideelt placeret, men desværre har han altså været oppe mod en fuldstændig ustoppelig tysker.

 

Velvidende, at holdet ikke er i nærheden af at kunne konkurrere med Quick-Step, brugte Bora igen alle ressourcerne på at holde den tyske mester fremme i finalen, hvorefter de overlod det til ham selv at gøre det færdigt. Det gjorde de med Schwarzmann og ikke mindst en fremragende Patrick Konrad, der ene mand trak feltet i flere kilometer i den absolutte finale. Herefter holdt Schwarzmann på den sidste lille bakke farten så høj, at Ackermann ikke i nævneværdigt omgang kunne passeres bagfra.

 

Det blev han alligevel af Quick-Step, og da Hodeg ifølge ham selv lidt ubevidst lod Mørkøv få et hul i finalen, så det ud til, at manglen på støtte ville koste Ackermann sejren. Det vidner imidlertid om den store selvtillid, som man kun får, når man er i gang med sejrsstime, at den tyske mester ikke var bange for at åbne en meget lang spurt fra en lidt for svag position, selvom samme manøvre bare 24 timer tidligere næsten havde kostet ham sejren.

 

Ackermann vidste, at han skulle løbe en risiko, hvis den lidt halvdårlige position skulle vendes til sejr, og det gjorde han, da han med næsten overmenneskelig fart ikke blot skød forbi en ellers normalt lynhurtig Danny Van Poppel, men også blæste forbi Mørkøv og Simone Consonni, der fra den lille gruppe i front ellers havde åbnet spurten. Ackermann viste dermed, at det ikke blot er positionering, men også imponerende topfart, der har bragt ham så langt, for mens Hodeg i går var lige ved at gå forbi, var ingen i dag i nærheden af at matche den nye fartmaskine, der blot er det seneste skud på den tyske sprinterstamme, der allerede tæller navne som Greipel, Kittel samt talenterne Walscheid og Bauhaus.

 

Modsat i går, hvor Hodeg måske gik glip af sejren ved totalt at lade sig overrumple af Ackermanns tidlige spurt, begik den unge colombianer ellers ikke mange fejl denne gang. Man kan naturligvis diskutere, om det var klogt at slippe Mørkøvs hjul, men med tanke på, at fraværet af Sabatini betød, at de med Geraint Thomas’ ord var ”low on numbers”, var det måske ikke dumt at tvinge andre til at tage initiativet.

 

Det gjorde Ackermann, og Hodeg var snarrådig, da han greb tyskerens hjul. Fra den position var han nemlig i går ganske tæt på at kunne gå forbi, men i dag var der simpelthen klasseforskel på de to. Heldigvis kan Hodeg glæde sig over, at han de seneste to dage har vist, at han med et godt lead-out og en pæn topfart utvivlsomt har flere WorldTour-sejre foran sig i tillæg til den, han allerede tog i Catalonien i marts.

 

Det har Giacomo Nizzolo også. Det er næsten en af de mest glædelige oplevelser i denne sensommer at se, hvordan italieneren, der efter endnu en knæskade forud for Giroen lignede en mand, der kunne få sin karriere ødelagt af skader, endelig synes at nærme sig den rytter, der to gange har vundet Giroens pointtrøje. Efter 3. pladsen i London er han fortsat de gode takter med en 4. og en 3. plads i Polen, og selvom han har været overmatchet af de to unge kometer hidtil, er han tydeligvis på rette vej. Det skyldes ikke mindst den eminente positionering, der mere end noget andet har givet ham den stabilitet, som er nøglen til pointtrøjer i grand tours, og som gør, at han næsten altid er en sikker mand i toppen selv i de mest kaotiske massespurter.

 

Samme evne besidder Consonni, der virkelig har udvist en næse for at finde de rette øjeblikke. Det var den evne, der gav ham det store gennembrud i de yderst kaotiske spurter i Slovenien, og som han har taget med sig til Polen, hvor de lette etaper og de stærke sprinterfelter betyder, at finalerne er det rene anarki. Selvom han stort set er helt på egen hånd i afslutningerne, synes han altid at sidde på rette sted, og i dag udviste han endda også et initiativ og mod ved at køre op til Mørkøv-gruppen og dermed give sig selv en reel chance for at tage den sejr, som han i en klassisk massespurt næppe ville have haft farten til at tage.

 

Farten synes Danny Van Poppel heller ikke at have. I går så det ud til, at hollænderen, der ellers har tradition for at være flyvende i august, alene blev slået ud af dårlig positionering, men i dag fik han ganske enkelt klø af Ackermann. Tom Leezer afleverede nemlig hollænderen ganske fint helt i front, men da han trådte an, var hans topfart intet at regne mod den, Ackermann præsterede, da han i næsten dobbelt hastighed blæste forbi. Det kan godt være, at Van Poppel efterfølgende blev tvunget til at bremse og derfor blot endte som nr. 12, men lige nu ser det ikke ud til, at han kan bygge videre på det fine momentum, han tog med sig ud af Giroen.

 

Det kan Luka Mezgec og Matteo Trentin, der i skrivende stund synes at skulle udgøre den fremtidige sprinterformation hos Mitchelton-Scott, nu hvor Caleb Ewan med meget stor sandsynlighed synes på vej til Lotto Soudal - hvis altså ikke Mezgec ryger med til det belgiske hold, som det også har været på tale. I hvert fald har de to alsidige typer, der egentlig ikke er til lynhurtige massespurter som disse, vist sig flot frem i dette løb.

 

I går afleverede de sammen Trentin til en lidt overraskende 3. plads i en klassisk boulevardspurt, der ellers ikke passede ham, og i dag var det Mezgec, der efter at have tabt holdets plan A, Trentin, viste ganske god fart ved at spurte sig til en 4. plads. Sammen ventes de at skulle til start i Vueltaen, og med tanke på de hårde ruter, der venter i Spanien, synes det slet ikke at være en dum kombination - ikke mindst når man husker på, hvordan Trentin imponerede i sidste års Vuelta.

 

Etapen bød dog også på tabere, og det var igen de etablerede stjerner, der brillerede ved deres fravær. Værst var det for André Greipel, der efter gårsdagens defekt, denne gang igen betalte prisen for sin håbløse positioneringsevne, der gør det svært at vise den topfart, han i Touren imponerede med. Endnu værre ser det dog ud for Nacer Bouhanni, for her synes der snarere at være tale om manglende form. I hvert fald klarede franskmanden sig glimrende i positionskampen, men da der først blev trådt an, var der ikke mange spor af den Bouhanni, der ellers lignede en genfødt mand i maj og juni måned. Og for sygdomsramte Bauhaus blev det endnu en trist dag, hvor han allerede tidligt måtte aflevere sprinterrollen til Mike Teunissen, der har kæmpet heroisk mod langt hurtigere folk i to massespurter, der bestemt ikke har passet ham.

 

Men egentlig er det alt sammen temmelig lige meget, for så længe Ackermann flyver rundt på en lyserød sky, synes han nærmest umulig at slå. Hodegs gode tog har i hvert fald ikke magtet det indtil videre, og Ackermann synes nu at have opbygget den tro på sig selv, der giver mod til at tage de rigtige beslutninger og undgå den tøven, der kan være så dyrebar i en massespurt.

 

I morgen kan han endda forlænge stimen ved at tage sin femte sejr i træk, men herefter slutter festen også, når klassementskampen fra tirsdag indledes på Muren i Szczyrk. Den er trods alt for hård for ellers ustoppelige Ackermann - og mon ikke, der er en rival eller to, der ser frem til, at de lette klatrere kan pille glansen lidt af den tyske komet og minde ham om, at han trods alt er et menneske? I øjeblikket må det i hvert fald være svært for ham at bevare begge ben på jorden.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Race Torquay(1.1) 30/01

Trofeo Felanitx, Ses Sali...(1.1) 30/01

Trofeo Andratx Lloseta(1.1) 31/01

Cadel Evans Great Ocean R...(1.WWT) 01/02

Trofeo Serra de Tramuntana(1.1) 01/02

Cadel Evans Great Ocean R...(1.UWT) 02/02

Grand Prix Cycliste la Ma...(1.1) 02/02

Trofeo Palma(1.1) 02/02

Tour of Saudi Arabia(2.1) 04/02-08/02

Etoile de Bessèges(2.1) 05/02-09/02

Herald Sun Tour(2.1) 05/02-09/02

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger