Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

EKSKLUSIVT

Træningslejr tændte gnisten hos Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk

Træningslejr tændte gnisten hos Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk

15. juli 2020 06:00Foto: Moments Eye - CyclingPhoto.dk

Det danske juniorhold Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk mødtes i sidste uge til den første træningslejr efter coronakrisen, og det gjorde godt for rytterne.

Sæsonen starter snart op igen for Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk, og derfor havde Morten Ravnkilde kaldt mandskabet til samling i Hirtshals, hvor hans ryttere mødtes for første gang i samlet flok siden coronakrisen satte hele sporten i stå.

 

Foto: Moments Eye - CyclingPhoto.dk

 

Morten Ravnkilde fortæller til Feltet.dk, at det var en sand fornøjelse at få lov til at se rytterne an igen efter lang tid, hvor de ikke har kunne samles.

 

”Det var godt at være samlet i seks dage fremfor to dage. Det gavner også rigtig meget pigerne på humøret, og det med at få tændingen ind. Alle var ærlige om, at man ikke træner lige så hårdt derhjemme, da man ikke ved, hvad man træner efter,” siger han til Feltet.dk.

 

Længere pause krævede længere træningslejr
Den længere pause førte også til, at Ravnkilde på forhånd havde besluttet sig for, at rytterne skulle mødes over flere dage. En enkelt weekend samlet var ikke tilstrækkeligt, og derfor havde han kaldt til samling over seks dage.

 

”Modsat mange teams, hvor de har mødtes en lørdag eller søndag, eller i længste fald fra fredag til søndag, mødtes vi i længere tid. Det andet, synes jeg, i princippet var for lidt, da vi står overfor en stor opgave i forhold til motivation, energiindsprøjtning og fokus,” siger Morten Ravnkilde til Feltet.dk.

 

Foto: Moments Eye - CyclingPhoto.dk

 

Her kunne han se, at hans ryttere blev mere motiverede, end da de kom. Det har ikke været lige nemt at holde sig motiveret, selvom træningen og tallene har været gode for hans ryttere.

 

”Der er ingen at træne med eller noget at køre hen mod. Man giver ikke sig selv lige så hårdt eller måske springer man en dag over, hvis man ikke lige har lyst. Der tror jeg, at seks intense dage, hvor vi virkelig får snakket om, hvad der er at se frem imod og får humør og energi på, har virkelig været godt,” siger han.

 

”Det var meget gavnligt. Pigerne er virkelig tændte og motiverede til det, der kommer nu her om lidt,” siger han yderligere.

 

Vejret var ikke med

Træningen blev afholdt i Hirtshals nær Hjørring i Nordjylland. Og da træningslejren var undervejs, var vejret ikke det bedste. Der var både vand fra oven og blæst fra siden, hvilket var med til at sætte en hård træningsstandard. Selve træningen var tilrettelagt i samarbejde med Rune Larsen, som er tidligere træner for Jakob Fuglsang og Astana.

 

”Det var lige det rigtige tidspunkt i forhold til det mentale og andre ting. Det var sgu fedt. Der var masser af hård træning, og som de fleste ved, har det været blæsende og så er det ekstra blæsende i Hirtshals, hvor der er ikke er meget beskyttelse for havet,” siger han.

 

Dog var det ikke et stort problem at vejret ikke var med. Selvom det blæste med op til 16 sekundmeter, var rytterne så glade for at møde hinanden og træne med hinanden igen, at den store brok om vejret udeblev.

 

”Vi fik trænet godt igennem i vind, regn og blæst. Det gav ekstra kolorit. De var så glade for at træne sammen igen og have nogen at træne med, at der ikke var nogen påvirkning i forhold til det dårlige vejr, vi kørte i,” siger han.

 

Blod på tanden
Det vigtigste tema på træningslejren var træningen i sig selv, og ikke mindst også at give pigerne en mulighed for at rykke tættere sammen. For Ravnkilde lykkedes træningslejren, hvor han så, at der fortsat skal arbejdes en smule for at blive klar til sæsonen, som jo først starter til næste måned.

 

”Det er selvfølgelig sådan, at fra hvor de plejer at være på denne tid af året, til hvor de er nu, er der en lille forskel. Det er acceptabelt, at man ikke er, hvor man har været, da man ikke har fået det her løbspres. Det var forventeligt, og seks dage ændrer heller ikke det store,” siger han.

 

Foto: Moments Eye - CyclingPhoto.dk

 

Den hårde træning i de hårde omstændigheder gjorde, at rytterne var godt bruge efter de seks dage, men en gnist er tændt igen, og udsigten til cykelløb om lidt gør, at der nu er noget at se frem til.

 

”Med så mange timer vi fik på de seks dage, kunne vi se, at de var godt brugte, men det gav blod på tanden i forhold til at tage hjem og fortsætte. Pigerne presser jo hinanden, så nu kan de se, at de bare skal hjem og fortsætte den her hårde træning,” siger han.

 

Dertil fortæller han, at som forberedelse til de nationale mesterskaber blev der afholdt en intern enkeltstartskonkurrence på holdet. Af sociale meder fremgik det, at Victoria Lund trak sig sejrrigt ud af løbet.

 

Tætpakket program venter forude
Rytterne er nu sendt hjem på opgave, hvor de skal forbedre og forberede de sidste formmæssige detaljer, inden sæsonen starter igen. Det bliver også for juniorerne en kompakt én af slagsen, og det kræver, at man er klar.

 

”Vi er kendte for at have en god, fornuftig og hård træningskultur på holdet. De har trænet, og grundformen er stadig rigtig, rigtig god. Nu skal vi have de sidste med, så vi kommer op på løbsniveau. De sidste kommer op mod de næste uger her,” siger han.

 

I den nærmeste fremtid er nogle af rytterne i denne tid i Norge, hvor de træner løs, mens Randers Bike Week bliver starten på sæsonen for det danske mandskab.

 

”Vi sender nogle ryttere til Norge her, og så står den ellers på Randers Bike Week,” siger han.

 

Enkelte af hans ryttere kunne dog ikke komme med på træningslejren. Kajsa Eneroth og Miranda Hellberg blev hjemme i Sverige, mens den estiske rytter Elisabeth Ebras kørte løb i hjemlandet. Anniina Ahtosalo havde træningslejr med den lokale klub i hjemlandet, mens den nye rytter Julie Lillelund ikke deltog.

 

Retningslinjer fyldte en smule
Som det hører sig til i disse tider, havde holdet på forhånd forberedt en række retningslinjer, som de arbejder videre med i den kommende tid, da der køres mange løb, hvor retningslinjerne også skal i brug.

 

”Det bliver en ting, som vi som team fremadrettet arbejder med løbende i forhold til løbskalender. Nu skal man have lidt mere rettidig omhu for at beskytte hinanden også på et generelt plan,” siger han.

 

Foto: Moments Eye - CyclingPhoto.dk

 

Når snakken falder på programmet, vil der i den kommende tid være RYTGER-trøjer at finde til danske løb, DM, andre mesterskaber og ikke mindst Nations Cup i Watersley i Holland, som er en samarbejdspartner til det danske hold.

 

”Sidst på måneden har vi de svenske mesterskaber i enkeltstart (25. juli red.). Så har vi Randers Bike Week 6-9. august. Der er DM i omnium den 14. august. Der er de norske landevejsmesterskaber. Så har vi Nations Cup i Watersley, og så kommer DM naturligvis også oveni,” siger han og understreger dermed, at der bliver travlt den kommende tid.

 

Dertil var holdet tilmeldt nogle løb i Holland, som de på nuværende tidspunkt må afvente en endelig konklusion på, da de hollandske omstændigheder endnu ikke er afklaret.

 

”Vi har nogle løb, der ligger og venter i Holland. Den hollandske kalender er lukket mere eller mindre til september, hvor de ikke må køre løb. Derfor venter vi på den, vi har nogle løb dernede, men vi er ikke blevet bekræftet i forhold til, at de ikke rigtig må gøre noget endnu,” siger han.

DEL
INFO
Morten Ravnkilde
Nyheder
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Postnord UCI WWT Vårgår...(1.WWT) 09/08

Postnord UCI WWT Vårgår...(1.WWT) 08/08

Milano-Sanremo(1.UWT) 08/08

HAMMER Limburg(2.1) 07/08-09/08

Postnord UCI WWT Vårgår...(1.WWT) 09/08

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 12/08-16/08

Ladies Tour of Norway(2.WWT) 13/08-16/08

Great War Remembrance Race(1.1) 14/08

Tour de l'Avenir(2.NCUP) 14/08-19/08

Il Lombardia(1.UWT) 15/08

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 16/08

Prudential RideLondon-Sur...(1.UWT) 16/08

KOGA Slag om Norg(1.1) 16/08

La Poly Normande(1.1) 16/08

GP Stad Zottegem(1.1) 18/08

Tour du Limousin(2.1) 18/08-21/08

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

CYKELHJELM? BLIV INSPIRERET, FIND FORHANDLER OG SPAR MANGE PENGE