Tredjeplads til Jesper Mørkøv i derny

19. juli 2015 08:18Foto: Feltet.dk

Lørdag aften indkørte Jepser Mørkøv en tredjeplads i dernypace på banen i Hannover. Samme bane er vært for EM om en måned.

I Danmark hænger sommer og dernypace på en cykelbane ikke umiddelbart sammen. Sådan forholder det dig dog ikke hos vores store nabo i syd, der er meget glade for motorpacede løb på deres udendørs baner hen over sommeren.

Som dansk europamester i dernypace kan man dog godt komme med til de løb, og det var Jesper Mørkøv og pacer René Dupont lørdag aften på banen i Hannover. I næste måned er det på netop denne bane, at de skal forsøge at forsvare deres EM-titel.

Slået af stærke tyskere

Lørdag aften bød på løb i et ganske stærkt felt, hvor der først var kvalifikationsheats over 25 km inden finalen over 40 km. Kvalifikationsheatet vandt danskerne, men i finalen blev det kun til en tredjeplads. Sejren gik til EM-sølvvinderen Achim Burkart, mens Stefan Schäfer blev toer. Schäfer blev for en uge siden tysk mester i en anden motorpacet banedisciplin, Steher.

”Resultatet er ok, men ikke prangende. I finalen var benene der egentlig, men vi lavede nogle forkerte disponeringer. På et tidspunkt knækkede feltet, og vi kom ikke med og endte derfor en halv omgang efter. Vi jagtede dem, men knækkede lidt til sidst og endte lidt over en omgang bagud,” forklarer Jesper Mørkøv til Feltet.dk.

Banen har set bedre dage

Den danske duo fik udover styrkeprøven mod kommende modstandere også set, hvilken bane der venter dem, når EM i dernypace afvikles der den 21. og 22. august.

”Det er i hvert fald meget anderledes end Ballerup Super Arena. Det er en udendørs træbane på 333 meter, og den har nok set sine bedste dage. Vi skulle lige vænne os til at køre på den,” siger Mørkøv.

Løbet var danskerens sidste banekonkurrence inden EM, dog skal der stadig trænes meget efter derny på banen i Ballerup. På landevejen venter det polske etapeløb, Dookola Mazowsza, senere denne måned inden flere gadeløb rundt omkring i Danmark.