Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Trek-debutanten Skjelmose: En helt speciel følelse

Trek-debutanten Skjelmose: En helt speciel følelse

01. september 2020 07:00Foto: Leopard Pro Cycling

I weekenden fik endnu en dansk rytter debut på et WorldTour-hold, da Mattias Skjelmose Jensen var i dobbeltaktion i Italien for Trek-Segafredo. Feltet.dk har snakket med det unge talent om debuten.

Artiklen fortsætter efter videoen.

En stor mulighed åbnede sig for Leopard-rytteren Mattias Skjelmose Jensen, som tidligere på sæsonen indgik en stagiaire-aftale med det amerikansk-italienske WorldTour-hold, Trek-Segafredo.

 

I weekenden deltog han både i Trofeo Matteotti og Memorial Marco Pantani, og det var en helt speciel oplevelse, afslører den 19-årige dansker.

 

”Først og fremmest er det en helt speciel følelse. Man kommer til et andet set-up, end man er vant til. Man bliver hentet i bus og køres ud til starten, hvor man forbereder sig til det hele. Det er et meget mere professionelt set-up begge dage,” siger Mattias Skjelmose Jensen til Feltet.dk.

 

Læs også
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

 

Et helt andet set-up

Det mere professionelle set-up og de andre omgivelser gjorde et helt specielt udslag for Skjelmose, som kørte cykelløbene på en helt anden måde, end han ellers ville have gjort, havde han ikke kørt for Trek-Segafredo.

 

”Det er første gang, jeg prøver at skifte hotel mellem to løb. Da jeg kørte cykelløbene, følte jeg, at jeg kørte med en helt anden selvtillid. Jeg følte, at jeg kunne og turde meget mere. Jeg kørte gennem huller i feltet, som jeg ikke ville have gjort i en Leopard-trøje,” siger han.

 

Ligeledes måtte de andre ryttere i fronten af feltet også pludselig lægge mere mærke til danskeren, end de ellers er vant til.

 

”Jeg tog noget plads oppe foran, som jeg ikke havde haft lyst til, hvis jeg ikke kørte i en Trek-trøje. Det var fedt. På nedkørslerne kørte jeg også med en anden selvtillid, og det var en fed følelse,” siger han.

 

Fri rolle til Skjelmose
Alligevel var de to løb forskellige oplevelser for danskeren. Trofeo Matteotti var en varm omgang med 13 omgange af 15 kilometer på en kuperet rute, fortæller han.

 

”På hver omgang fik jeg langet én dunk ud til at hælde over mig og en anden dunk, som jeg bare drak, og sådan var det på alle omgange,” siger han.

 

I Matteotti fik han en fri rolle tildelt af holdet, som dog var betinget af, at han skulle være klar til at hjælpe de to italienske ryttere på holdet.

 

”Min rolle var egentlig fri, men hvis de to italienere på holdet [Nicola Conci og Jacopo Mosca red.] fik brug for mig, så var jeg klar. Cirka halvvejs ligger vi den plan, at Kiel Reijnen og Alexander Kamp skulle lægge pres på, og så skulle jeg og Michel Ries følge med i angreb,” siger han.

 

Den taktik skulle vise sig at være en god én af slagsen. De to Trek-italienere får kørt godt med helt i front, og de var hjulpet på vej af Skjelmose, som gjorde et stort arbejde for dem nede bagved.

 

Læs også
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double

 

”Det gik egentlig meget godt. Først kom Jacopo Mosca afsted, og senere kørte Conci med i en gruppe, som var godt for os. Derfra prøvede jeg at lukke alt ned og køre med, hvor jeg kunne. Der mangler halvanden omgang, da Jacopo kommer op til Conci oppe foran, så det er helt perfekt,” siger han.

 

Ender løbet på grænsen
Den store præstation med at holde feltet skakmat trak også kræfterne ud af danskeren. Han kommer dog hjem med feltet, og her bliver han nummer fire i spurten. Præstationen og den store hjælperolle trækker dog tænder ud.

 

”Jeg er rimelig meget på limit der, da jeg har lukket meget. Jeg prøver at sidde med hjem. Der kommer nogle enkelte grupper afsted, men ikke noget seriøst. I feltets spurt bliver jeg nummer fire, hvilket var ret godt. De andre ryttere må have været trætte, da jeg normalt ikke er pisse hurtig,” siger han.

 

Det mærker han dagen efter, hvor den står på Marco Pantanis årligt tilbagevendende mindeløb. Kræfter var der ikke mange af.

 

”Dagen efter havde vi Pantani, hvor vi starter ud i silende regn og 23 grader. Det er lidt afveksling fra dagen før. Der skulle vi køre ud til en rundstrækning, som skulle køres tre gange. Jeg var træt, da vi startede. Måske jeg havde kørt over evne dagen før og spist lidt for lidt efter løbet,” siger han.

 

Alligevel lykkedes det for danskeren at tage en stor føring for sit mandskab på et afgørende moment, hvilket får sendt Nicola Conci afsted i front.

 

”Jeg får gjort, hvad jeg kunne. Jeg sidder rimelig godt med, indtil vi rammer sidste stigning sidste gang. Her tager jeg en føring for Conci, som kommer med. Hvis man taber fem minutter til den forreste gruppe, bliver man pillet ud, og lige før omgangene bliver vi stoppet og bedt om at rulle i mål,” siger han.

 

”I sidste ende får vi Jacopo Mosca ind som nummer fire, og jeg tror, at holdet har været fint tilfreds med mig, så det er jeg ret glad for,” siger han.

 

Erfarne ryttere og god kommunikation hjalp
Skjelmose slutter som nummer 29 i Trofeo Matteotti og kunne ikke gennemføre Memorial Marco Pantani som langt størstedelen af feltet. Oplevelsen var god for danskeren, og det blev godt hjulpet på vej af holdets erfarne ryttere blandt andet.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

”Vi havde nogle ret erfarne ryttere med, og det hjalp helt klart. Jeg brugte min radio et par gange, men det er noget helt andet at køre her. Der bliver hele tiden kommunikeret ud, hvad vi gør. Kiel var vores vejkaptajn, og han talte til os hele tiden og fortalte mig, hvad jeg skulle,” siger han.

 

Det var tydeligt for Skjelmose, at han havde en konkret og defineret rolle på holdet, hvilket var med til at give ham en følelse af at høre til på holdet.

 

”Jacopo var god til at fortælle mig, hvad jeg skulle. Det hjælper bare helt vildt. Det giver den selvtillid, jeg nævnte. Man føler også, at man har ret til at være her på en anden måde. Det er en federe følelse, synes jeg,” siger han.

 

Udenlandske løb og U23-DM på programmet
I næste weekend skal Mattias Skjelmose Jensen atter køre med Leopard Pro Cycling, som skal køre det franske løb Tour du Doubs, mens resten af sæsonen også byder på enkelte løb.

 

”I næste weekend skal jeg køre Tour du Doubs med Leopard, og så kommer U23-DM weekenden efter. Efter DM skal jeg køre Luxembourg Rundt,” siger han.

 

Det betyder dog ikke, at danskeren ikke kan komme i aktion mere i år. Cykelkalenderen er fortsat behæftet med en vis usikkerhed grundet coronavirus, og overblikket over de kommende løb er endnu ikke helt på plads endnu.

 

”Jeg har egentlig ikke mere på programmet i år, men jeg tror mere, det handler om, at Trek-Segafredo ikke helt ved endnu, hvad de skal køre. Deres egne ryttere kommer også først, når det kommer til at vælge løb,” siger han.

 

Til gengæld er det sikkert, at han kigger hjem til Danmark til U23-DM. Løbet afholdes i Rødvig på en rute, som egentlig ikke passer Skjelmose så godt.

 

”Jeg ved ikke, hvilke forventninger jeg har. Det er en rimelig flad rute, og det er ikke det, jeg bedst kan lide. Nu må vi se. Hvis coloQuick kommer med en 10-11 mand, så tror jeg, at det bliver en svær omgang for os andre,” siger han.

 

Han holder dog chancerne åben. Hvis sidevinden spiller ind og giver et hårdt løb, kan det sagtens tænkes, at han kommer med feltet hjem til en spændende spurt.

 

”Det er nede ved Rødvig, hvor der også blev kørt PostCup sidste år. Der kan man håbe på noget sidevind, og så kan det blive mere spændende at køre. Hvis løbet udfolder sig til den hårde side, kan det godt være, at jeg er med i finalen,” siger han.

DEL
INFO
Mattias Skjelmose Jensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Memorial Marco Pantani
Nyheder Profil Resultater
Trofeo Matteotti
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?