Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

U23-DM og udlandsture: Give Elementer klar til endnu et skridt

U23-DM og udlandsture: Give Elementer klar til endnu et skridt

07. maj 2021 10:00

Team Give Elementer satte ved holdets fødsel tre år af i første omgang til at teste konceptet og med spirende optimisme for fremtiden, vil holdet sigte efter flere delmål og ikke mindst topresultat ved U23-DM.

Annonce

DCU-holdet Team Give Elementer bygger i denne sæson videre på det fundament og den læring, som en begrænset 2020-sæson har budt på for både organisation og ryttere.

 

Holdet skal i denne sæson både køre UCI-løb på dansk jord og etapeløb i udlandet, men det største mål findes sent på sæsonen i starten af oktober ved U23-DM.

 

Det fortæller holdets sportsdirektør Henrik Nielsen til Feltet.dk.

 

”Vi har en del U23-ryttere, og der er U23-DM en målsætning. Vi vil køre med om en podieplads i linjeløbet. Det er ikke noget, vi holder hemmeligt,” fortæller han.

 

”Det er et mål at sidde med i en eller anden gruppe, hvor man kører om en podieplads. Om det så er i en gruppe med 20 ryttere, fem ryttere eller samlet til mål er fuldstændigt ligegyldigt. Vi skal bare have muligheden for at køre for en podieplads,” uddyber han.

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL GIRO D'ITALIA HER OG KÆMP MED OM PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER.

 

Hovedmålet ledsages af en række oplevelser i udlandet inden da, hvor det danske DCU-hold har booket sig til flere udenlandsetapeløb inden dag.

 

”Vi tager selvfølgelig ryttere med, der kan gøre god figur. Vi skal forhåbentlig til udlandet og køre nogle løb fra sommerferien og hen mod efteråret,” fortæller han og understreger, at de løb skal bringe en del læring til holdet.

 

Arbejder med kulturen og samarbejdet
Team Give Elementer så dagens lys i sommeren sidste år efter en del forberedelser i kulisserne, og holdet gav sig selv tre år i første omgang.

 

Dette år er dermed år to, og Henrik Nielsen er glad for, hvor projektet er henne på nuværende tidspunkt.

 

”Vi er 14 ryttere på nuværende tidspunkt. De får trænet fint, og med de midler og folk, vi har tilbage efter styrt, er vi kommet nogenlunde fra start med vores planer,” fortæller han.

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

 

”Vi skal ikke ud for at vinde cykelløb her fra dag ét, det vil man selvfølgelig gerne, men vi har nogen andre ting, vi har fokus på her i opstarten. Det handler om, hvordan vi fungerer som hold og kommunikerer sammen, alt den slags ting. Det er den læring, vi fortsætter med fra sidste år,” uddyber han.

 

Kommunikation er et nøgleord, og i organisationen bag holdet arbejdes der hårdt på både inden, under og efter løbene at lave og eftertjekke aftaler om kommunikation for at få helt styr på den del.

 

”Det bliver nok lidt træls for rytterne indimellem, men vi må gentage os selv, sådan at det bliver en del af det. Det skal gerne sidde på rygraden, ligesom når man træder på koblingen, speederen og bremsen i bilen,” fortæller Nielsen.

 

Sådan så det ud, da Team Give Elementer blev stiftet sidste år.

 

”Vi terper det lidt, og det kan godt være, det bliver lidt træls i længden, men når det sidder på rygraden, så er det jo ikke det, vi skal terpe længere,” siger han ydermere.

 

Han fortæller, at holdelementet er ligeså vigtigt som i andre sportsgrene, men det kan føles sværere for rytterne at skabe en holdfølelse, fordi man ikke mødes så ofte et håndboldhold, hvilket gør teambuilding endnu vigtigere.

 

”Cykelryttere er langt hen ad vejen egoistiske. Så det lyder måske gammeldags, men det er jo de tre musketerer med alle for én og én for alle. Det er det, jeg tror på i længden, der gør et projekt som dette rigtig, rigtig godt,” fortæller han om filosofien på holdet.

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

 

Netop holdbygningen er et element, der skal bygges endnu mere på fra juniortiden, før et eventuelt større hold venter i kulissen.

 

”Hvis man skal levere cykelryttere videre til et højere rangeret hold, så er det rart, at hvis de får chancen, så skal de ikke lære den slags ting. Så har de lært det,” fortæller han og fortsætter:

 

”Så har de lært, at ting ikke kommer gennem en lukket dør, at mor og far ikke er der til at feje for dem, og at de selv skal tage noget initiativ på fællesskabets vegne. Så er det lidt mindre, at ens egne mål skal være i højsædet,” siger han.

 

Elite-DM på hjemmebanen i Give
Noget andet de fire B-ryttere og ti A-ryttere kan se frem til, er DM i Give på hjemmebanen, og da man skal være ’meget optimistisk’ for at tro, at Give Elementer vinder, fortæller Nielsen også, at der er andre ting på dagsordenen til den tid.

 

”Der er ikke nogen tvivl om, at vi skal køre efter noget TV-tid, det er mål nummer ét. Så er der tre runder ude ved Blue Hors, hvor man skal op ad bakken fire gange, så mon ikke den fjerde gang i første omgang bliver en målstreg for os,” fortæller han.

 

Efter rundturen omkring Blue Hors, går vejen ind mod Jelling og videre til Give, og her gælder det om at overleve.

 

”Hvis vindretningen er rigtig, så er der mange, der er trætte, og sidder man ikke rigtig fra Jelling ind mod Give, så er det løb kørt. Så er der en flok runder på smalle veje inde i Give, som bliver super spændende,” siger han.

 

”Blue Horse sidste gang og over mod Vejle er vores målstreg i første omgang, og så må vi se, hvad det kan bære til,” siger han endvidere.

Cykelfesten kan allerede fornemmes nu på holdet, og det er kun godt, at en stemning er ved at melde sig, for målet er klart.

 

Der skal vi ud at gøre en god figur, for det er jo et udstillingsvindue både for byen, for Give Cykelklub og for Team Give Elementer.

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL GIRO D'ITALIA HER OG KÆMP MED OM PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER.

 

Stemningen skal piske lidt op, og der kan vi godt mærke, at de snakker om at skulle køre DM på hjemmebane. Det giver et ekstra kick, det gør det,” siger han og konkluderer:

 

”Hvis det bliver kørt rimelig hårdt, så bliver det nok noget nær det hårdeste DM, der er kørt i mands minde i Danmark,” siger han.

 

Udtaget til UCI-løb i Danmark
Ligeledes kan holdet allerede i slutningen af denne måned se frem til at køre GP Herning og Fyen Rundt, og det bliver muligvis med en tidligere kending af A-klassen på holdkortet, da Jeppe Tolbøll er tæt på at rykke op, og det kan blive afgørende for holdets udvikling.

 

”Vi viger fra princippet om at have U23-ryttere, og så skal han være den, der kan vise vejen. Han kommer nok til at køre A her inden alt for længe, og det tror vi på, at det kan fremskynde den proces med at hjælpe hinanden og snakke med hinanden,” siger Nielsen.

 

Nielsen beskriver Tolbøll som den slags rytter, der kan køre sig selv i hegnet flere timer i streg, og det kan unge ryttere lære en masse af.

 

 

Foruden Tolbølls tilbagevenden til A-klassen skal løbene også bruges til at teste Team Give Elementers niveau op mod de andre deltagende hold.

 

”Vi får prøvet kræfter med de andre og kan se, om vi i det hele taget kan være med i den del, hvor vi gerne vil være med. Det er hårde løb, men spændende,” siger han.

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

 

Han understreger dog, at A-klassen herhjemme til løb indtil videre nok har givet en god forsmag, da niveauet i år har været højt, højere end det har været længe, fortæller Nielsen.

 

”Der er ikke nogen af kontiholdene, der har været handicappede af at være udenlands, så de har stillet med fulde hold til start. Det har man også kunne se på cykelløbene. De er blevet en kende hårdere end normalt på den her årstid,” siger han.

 

Det gør dog ikke noget, at feltet er krydret med stærke kontihold og ryttere fra udenlandske hold. Det dårlige vejr og det høje niveau har givet rytterne på Team Give Elementer meget, og det skal omsættes senere på sæsonen.

 

”Læring tager vi til os, og det er det, vi skal leve på i den kommende tid. Vi skal suge til os i resten af denne sæson med det for øje, at vi vil køre efter podiet til U23-DM,” siger han til slut.

 

Selvom projektet har halvandet år tilbage af den oprindelige ramme, fortæller Nielsen, at der allerede nu pågår samtaler om fremtiden efter de tre år.

 

Budgetter lægges og sponsorer skal findes, hvis målet om at blive endnu dygtigere skal opfyldes. Nielsen hæfter sig ved stor lokal opbakning fra firmaer både i Give og omegn, men også længere væk, og derfor forholder han sig fortrøstningsfuld om fremtiden på længere sigt.

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL GIRO D'ITALIA HER OG KÆMP MED OM PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER.

Annonce

DEL
INFO
Team Give Elementer
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Halle-Ingooigem(1.1) 16/06

Gran Premio Eccellenze Va...(1.1) 19/06

TF GD Dorigo MO Biemmereti(1.1) 20/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro di Basilicata(2.1) 24/06-27/06

Acht van Bladel(2.1) 25/06-27/06

Tour de France(2.UWT) 26/06-18/07

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR