Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Uno-X Superligaen fik tæt afslutning ved fornemt event

19. januar 2023 13:57Foto: Danmarks Cykle Union

Uno-X Superligaen fandt i går sin vinder, og selvom klassementet på forhånd så ud til at være afgjort, var tingene på spidsen til den sidste håndfuld kilometer.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Joakim Lisson har vundet Uno-X Superligaens første sæson.

Det stod klart i går aftes, efter at to finaleløb havde givet en nervepirrende afslutning.

Siddende i Pakhuset Braunsteins lokaler i et event arrangeret af DCU og Uno-X kørte Lisson løbene sammen med ni andre danske eliteryttere, herunder Daniel Stampe, der nær havde flået sejren ud af armene på ham.

Lisson havde forud for finaleaftenen et stort forspring, men da han blot samlede 52 point sammen i aftenens to ræs, kunne han kun håbe på, at Stampe ikke hentede mere end 91.

I sidste ende krævede det mindst en andenplads af Stampe i aftenens sidste løb, hvilken han indtil fem kilometer fra mål havde indenfor rækkevidde. Heldigvis for Lisson trak Nicklas Amdi Pedersen fra, inden også Oskar Hvid overspurtede Stampe.

Dermed kunne Lisson helt nede på en 17. plads ånde lettet op. Han holdt førstepladsen med bare seks point ned til Stampe. Amdi blev treer foran Hvid. Anders Foldager, som inden finalen havde en reel chance for at overhale Lisson, deltog ikke, da han er på træningslejr.

P.O. Auto-CeramicSpeed vandt holdkonkurrencen med præcis 2.500 point. Fusion coloQuick ECT blev toer, mens P.O. Auto Development rundede podiet af.

Joakim Lisson under finaleaftenen i Køge. Foto: DCU.

Aftenens første løb var en kopi af Giro d´Italia-enkeltstarten i Bologna fra 2019. Otte kilometer med afslutning på den stejle San Luca-stigning.

Her viste Hvid, hvorfor han blev Danmarks bedste rytter ved sidste års VM og igen i år er blandt de udtagne. Med 442 watt (6,3 watt/kg) i gennemsnit vandt han i tiden 13:47, 12 sekunder bedre end Frederik Muff.

Amdi sluttede treer i 14:13, hvorefter Stampe, Thomas Bundgaard og Emil Toudal fulgte.

Det andet ræs var et 41 kilometer linjeløb på Yorkshires kuperede veje. Løbet var tiltænkt som en massestart, men blev grundet en teknisk fejl i opsætningen reelt endnu en enkeltstart.

Det fornemmede et par ryttere allerede fra løbets start, og efterhånden som løbet udviklede sig, blev det et udbredt indtryk blandt rytterne, at slipstrømseffekten i spillet var ikke-eksisterende.

Oskar Hvid tog sig af aftenens første sejr. Foto: DCU.

Løbet blev derfor en pudsig affære, hvor et udbrud med Sebastian Ryttersgaard og Daniel Lyhne kom tidligt afsted uden at kunne hjælpe hinanden.

Senere kom Muff og Martin Lind op, men da Stampe, Hvid og Amdi åbnede for gassen op mod en af de indlagte spurter, blev frontgruppen hentet.

Omkring 10 mand skilte sig ud, og fra denne gruppe ”angreb” Bundgaard 12 kilometer fra mål. Han slog hurtigt 30 sekunder, og selvom Amdi kom stærkt mod slut og skabte en spændende afslutning op ad den sidste knold, nåede han ikke frem.

En stærk sejr af Bundgaard, der kunne løfte armene til klapsalver fra de fremmødte i Pakhuset Braunstein. 12 sekunder senere trillede Amdi over stregen som toer, mens Hvid slog Stampe i spurten om fjerdepladsen.

Thomas Bundgaard jubler over sejren i sæsonens sidste løb. Han slutter 12´er samlet. Foto: DCU.

På Zwiftpower findes de fulde og endelige resultater af henholdsvis Uno-X Superligaen (og de samlede stillinger), Uno-X Ligaen (herrer) og Uno-X Ligaen (kvinder).