Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Twitter Nyhedsbrev VELOMIO

Værkstedstema: Test af værktøjssæt
19. december 2014 09:30 af Joakim Lau

Da intet hjemmeværksted er komplet uden værktøj, tester vi i denne uge værktøjssæt.

Hvis man køber et helt værktøjssæt, forventer man, i de fleste tilfælde, at få alle de dele med, man har behov for til små-reparationer og vedligehold af ens cykel. Desuden er det i de fleste tilfælde billigere og lettere at købe et helt værktøjssæt end at finde delene enkeltvis - og risikere at skulle vente når man står og skal bruge et specifikt stykke værktøj.

 

I denne uge tester vi:

  • - Park Tool SK-1

  • - Rose Xtreme All2gether XL

  • - Pedro's Bench in a Box

  • - Toppeak PrepStation

 

Vi har valgt at teste både mindre værktøjssæt og store komplette værktøjspakker, i prislejet fra 900 til 9.999 kr., for at give et overblik over hvad der er tilgængeligt, og hvad man får for sine penge. Der er åbenlyst store forskelle i udvalg, kvalitet, indpakning og pris på værktøjssættene - læs med her og få det store overblik.

 

Sådan testede vi:
Vi testede produkterne ved at skille en racercykel helt ad og bygge den op på en ny ramme, for at komme i berøring med de fleste af de processer man vil kunne komme i kontakt med i hjemmeværkstedet. Samtidig servicerede vi en MTB, en racercykel af ældre dato (fra 1970’erne) og et par citybikes - for at komme hele vejen rundt om værktøjssættene.

Test: Park Tool SK-1

Feltet.dk's samlede vurdering:


 

Produktet er stillet til rådighed af:
Bjarne Egedesø A/S
 

Særlige features ved produktet:
Størrelse (HxDxB): 20 x 17,5 x 32,5 cm
Antal dele: 15
Vejl. pris: 1099 kr.

 

Test:
Værktøjssættet kommer i sin egen værktøjskasse i hård plastik. Der medfølger desuden en hylde, som kan tages ud, og der er rigelig plads til, at man kan opbevare evt. ekstra værktøj.

 

Kassen har en meget fin størrelse til opbevaring og til transport. Der følger 15 dele med, men når man trækker kassen, de obligatoriske dækjern og børste fra er man nede på 11 dele.

 

Delene kan klare det mest basale, man kan indstille saddelpind og skifte kassette og det medfølgende old-school lappegrej og kædeolien betyder da også at værktøjssættet er fint til begynderen og de mindre vedligeholdelsesopgaver der altid følger med det at eje en cykel.

 

Kvaliteten på værktøjet i kassen er svingene. Skruetrækkerne, kassetteaftager og kassetteholder er alle i fin kvalitet, men kædeskilleren og unbrakosættet er ikke i værkstedskvalitet og minder mere om noget man ville tage med ud på cyklen.

 

Plastikindpakningen på unbrakosættet var i vores testeksemplar skævt, så unbrakonøglerne sad utroligt stramt og måtte løsnes med en skruetrækker.

 

Kvaliteten på de enkelte metaldele er dog fint og skåret præcist nok til at man ikke ødelægger gevind mv. når man anvender dem.

 

Hvis man ønsker et værktøjssæt som kan anvendes til at arbejde på vintage racercykler, skal man supplere sættet, da de medfølgende nøgler kun er i størrelser som passer til nutidens cykler og derfor ikke kan anvendes på flere ældre geargrupper.

 

Prisen for sættet er høj, når man ser på den mængde værktøj man får. Her betaler man for navnet og ikke nødvendigvis kvaliteten og udvalget. Park Tools har dog et stort udvalg i værktøj og andre værktøjssæt som har mange flere anvendelsesmuligheder.

 

Det bed vi særligt mærke i:
+ Værktøjskassen
- Pris, kvalitet på nogle af delene, udvalget
 

Første indtryk:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Test: Rose Xtreme All2gether XL

Feltet.dk's samlede vurdering:

 

Produktet er stillet til rådighed af:
Rose Bikes
 

Særlige features ved produktet:
Antal dele: 34
Vejl. pris: 898,44 kr.

 

Test:
Værktøjssættet kommer i en stor værktøjskasse, hvor de større dele har sin egen bakke. Desuden er der en bakke til ekstra værktøj. Der er 34 stykker i kassen, dog er der to 13’er og 14’er nøgler og tre dækjern.

 

Værktøjet er i en fin mellemkvalitet, det er ikke i niveau med denne tests dyreste, men kvaliteten er god nok til at værktøjet vil holde i lang tid. Navnlig kugleenderne på unbrakonøglerne er gode, og gør det let et at fange gevind, også dem i svære vinkler.

 

Desuden skal størrelserne på unbrakonøglerne roses. Det lykkes faktisk at få nok moment på, til at løsne et kranksæt, hvilket i mange tilfælde vil kræve lidt ekstra fiflen og en hammer.

 

Udvalget er rigtig godt og der er værktøj nok til at kunne klare de fleste almindelige arbejds- og vedligeholdsopgaver, fra et kassetteværktøj og en krankaftrækker til en udmærket kædeskiller. Kabelklipperen er også ok, men den kæmper lidt når det kommer til tykkere kabelhuse.

 

Man kan anvende værktøjet til alle former for cykler, der er dog ikke noget MTB-specifikt værktøj og hvis man går med lyster om f.eks. at måle kædeslid så skal man supplere sættet.

 

Prisen er virkelig god for den mængde værktøj man får, men afspejler også kvaliteten af flere af delene. Udvalget og prisen gør dog sættet til denne tests bud på et ”god til prisen” værktøjssæt.

 

Det bed vi særligt mærke i:
+ Prisen, udvalget
- Med 34 stykker ville en hammer og en kædeslidsmåler være oplagte dele

 

Første indtryk:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Test: Pedro's Bench in a Box

Feltet.dk's samlede vurdering:

 

Produktet er stillet til rådighed af:
Faktori
 

Særlige features ved produktet:
Størrelse (HxDxB): Produktet kommer ikke i en værktøjskasse
Antal dele: 82
Vejl. pris: 9.999,00 kr.

 

Test:
Værktøjssættet kommer i en stor papkasse, og der medfølger en række net og æsker til nogle af delene. Der er imidlertid ingen samlet værktøjskasse, da sættet er beregnet til at starte et professionelt værksted, og opbevaring der vil være anderledes end en alm. værktøjskasse.

 

At sættet er egnet til at starte sit eget værksted, ses også i udvalget. Der er 82 stykker værktøj i sættet, alle i en meget god kvalitet.

 

Ingen af de 82 dele falder igennem på kvalitet, sågar det medfølgende dækjern- og skålen til opbevaring af skruer mv. er i metal. Skålen er også magnetisk, hvilket giver en række placeringsmuligheder.

 

At udvalget er rigtig godt, understreges også af at der medfølger to momentnøgler. En stor og såkaldt professionel som kan klare alle de spændinger man får brug for på en cykel, og en mindre nøgle som er i en størrelse der gør, at den er lettere at komme til med.

 

Det store udvalg gør også at man kan anvende værktøjet til alle former for cykler. Der var ikke en skrue eller en krank der ikke kunne spændes eller løsnes på de testede cykler, heller ikke på den testede vintage racercykel som normalt kan volde lidt problemer for de fleste værktøjssæt.

 

Værktøjet Vise Whip, som er et værktøj til at holde kassetten på plads når man skal afmontere den, skal fremhæves. Det er bare en bedre og smartere løsning end den almindelige stang med en kæde på – og understreger også det niveau værktøjssættet sigter mod.

 

9.999 kr. er mange penge for et værktøjssæt til hjemmeværkstedet, men værktøjssættet er også mere rettet mod den professionelle cykelmekaniker. Vi har her at gøre med et værktøjssæt som har en holdbarhed der vil overleve de fleste hjemmeværksteder og som snildt vil kunne gå i arv.

 

Hvis man vælger sætte fra Pedro’s så får man næsten alt det cykelværktøj hjertet kan begære, i professionel kvalitet, og til en pris af 122 kr./styk. Om det er meget for et værktøjssæt lader vi være op til den enkelte.

 

Det bed vi særligt mærke i:
+ Udvalget, kvaliteten
- Prisen vil afskrække nogle
 

Første indtryk:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

Test: Toppeak PrepStation

Feltet.dk's samlede vurdering:

 

Produktet er stillet til rådighed af:
C. Reinhardt A/S
 

Særlige features ved produktet:
Størrelse (HxDxB): 67,1 x 36,2 x 38 cm
Antal dele: 40
Vejl. pris: 5199 kr.

 

Test:
Værktøjssættet kommer i sin egen værktøjsstand, her er ikke bare tale om en værktøjskasse, men en decideret stand med skuffer, hvor hvert stykke værktøj har sin individuelle plads.

 

Øverst i standen er der plads til skruer, bolte og andet udstyr og i bunden er der rigelig plads til, at man kan opbevare evt. ekstra værktøj eller dele.

 

Standen har to hjul som betyder så man kan transportere den ligesom en trolley, hvilket er rigtig fint, da den større mængde værktøj vejer en del. Hjulene kan desuden slås ud og stabilisere værktøjssættet når det er i brug og det er smart.

 

Værktøjet er fordelt over seks bakker, og er i en meget fin kvalitet. Det er generelt rigtig flot og præcist udført, det eneste som ikke helt holdte kvaliteten er bidetangen som virkede lidt løs i det.

 

Til gengæld er der et stort udvalg af værktøj og i mange versioner hvor det er nødvendigt – der er f.eks. nippelnøgler til 6 forskellige typer og størrelser.

 

At værktøjssættet er forholdsvis fyldestgørende ses også i, at der både følger en momentnøgle og en skærekasse til at skære en forgaffel (eller saddelpind, hvis den ikke er for oval) til.

 

Når man arbejder på sin cykel, så er de enkelte skuffer og værktøjets placering i disse ret overskuelig, og man har altid den nøgle man skal bruge lige ved hånden. Udvalget i unbrakostørrelser er godt og håndtaget på dem gør, at de er super at arbejde med (denne tester har efterfølgende været ude og købe et sæt til sig selv, så gode er de).

 

Kabelklipperen er skarp og klipper fint kabler over, og bremseklodsindstilleren og skivenøglen til MTB er solid og virker efter hensigten rigtig fint.

 

Prisen afspejler dog også præsentationen af værktøjet, udvalget og kvaliteten. Hvis man søger efter et komplet værktøjssæt, som er fyldestgørende og let at gå til, er Topeak PrepStation et rigtig godt bud på netop dette.

 

Det bed vi særligt mærke i:
+ Udvalget, kvaliteten, standen og den smarte opbevaring
- Bidetangen

 

Første indtryk:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:


Se mere om Feltet.dk's testkriterier

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 25/08

Schaal Sels(1.1) 25/08

Tour Poitou-Charentes(2.1) 27/08-30/08

Tour Poitou-Charentes(2.1) 27/08-30/08

Druivenkoers - Overijse(1.1) 28/08

Deutschland Tour(2.HC) 29/08-01/09

Great War Remembrance Race(1.1) 30/08

Tour de DMZ(2.NCUP) 30/08-03/09

GP de Plouay - Lorient Ag...(1.WWT) 31/08

Omloop Mandel-Leie-Scheld...(1.1) 31/08

Tour of Almaty(2.1) 31/08-01/09

Bretagne Classic - Ouest-...(1.UWT) 01/09

Grote Prijs Jef Scherens ...(1.1) 01/09

Boels Ladies Tour(2.WWT) 03/09-08/09

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger