Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Valgren sikrer dansk bronze da Alaphilippe genvinder VM

26. september 2021 16:40Foto: Sirotti

Michael Valgren leverede et fantastisk resultat ved dagens VM, hvor han kæmpede sig til bronzen. Ingen kunne dog røre Julian Alaphilippe, der med 17 kilometer til mål satte det afgørende angreb ind, og kørte solo til mål.

Annonce

Efter 268 kilometers hårdt og fantastisk cykelløb i Flandern kunne Julian Alaphilippe (Frankrig) juble over at have forsvaret VM-titlen.

 

Sejren kom i hus efter, at franskmanden satte et voldsomt angreb ind på St. Antoniusberg med 17 kilometer til mål. Ingen kunne følge franskmanden, der fortsatte med at øge helt frem til målstregen.

 

Bag Alaphilippe sad en gruppe på fire ryttere, deriblandt danske Michael Valgren. Valgren forsøgte med flere angreb, men kvartetten skulle spurte om sølvet.

 

Her viste Dylan Van Baarle (Holland) sig noget overraskende stærkest, medens Valgren blev nummer to i spurten, og dermed sikrede sig et topresultat med VM-bronzen.

 

En skuffet Jasper Stuyven (Belgien) krampede i spurten, og sluttede på fjerdepladsen.

 

Løbet var præget af flere styrt, og både Mads Pedersen, Andreas Kron og Mikkel Honore blev sat ud af spillet af den årsag. Michael Valgren var eneste dansker, der gennemførte løbet.

 

Løbsreferat

Rytterne blev mødt af smukt efterårsvejr, da de tog hul på herreelitens linjeløb denne søndag formiddag i Antwerpen. Foran sig havde rytterne hele 268,3 kilometer, og adskillige brostensstigninger. 

 

I starten af løbet var der heftig aktivitet blandt de mindre nationer, og efter 10 kilometers kørsel kom en gruppe på otte ryttere afsted.

 

Gruppen bestod af José Tito Hernández (Columbia), Joel Levi Burbano (Ecuador), Pavel Kochetkov (Rusland), Oskar Nisu (Estland), Patrick Gamper (Østrig), Rory Townsend (Irland), Jambaljamts Sainbayar (Mongoliet) og endelig Kim Magnusson (Sverige), der normalt tørner ud for danske Riwal Cycling Team.

 

Roen sænkede sig hurtigt over feltet, og afstanden til de otte lykkeriddere voksede til over fire minutter.

 

Forrest i feltet var det Belgien og Danmark, der tog kontrollen med Mikkel Bjerg og Tim Declercq. 

 

Selvom der var ro på i feltet, havde blandt andet Caleb Ewan (Australien) defekt. Kort efter styrtede Ethan Hayter (Storbritannien) og Andrea Bagioli (Italien).

 

Mads Pedersen i asfalten - Cort i offensiven

Som det nervøse felt krydsede målstregen i Leuven satte flere nationer sig frem, og tempoet steg. 

 

Matteo Trentin (Italien) og Davide Ballerini (Italien) kørte kort efter ind i hinanden, og det resulterede i, at en uopmærksom Mads Pedersen (Danmark) også røg i asfalten.

 

Heldigvis kom Mads P hurtig på cyklen igen, men danskeren skulle nu til at jagte feltet.

 

Forrest forsøgte Frankrig og Schweiz sig med at gøre løbet hårdt, og de to nationer kom med flere angreb.

 

Da udbruddet ramte Moskesstraat måtte Burbano fra Ecuador slippe. I feltet angreb Benoit Cosnefroy (Frankrig).

 

Franskmanden fik følgeskab af Magnus Cort (Danmark) og Remco Evenepoel (Belgien).

 

Trioen samarbejdede fint, medens en gruppe på 10 ryttere rev sig fri fra feltet. De 10 blev dog hurtigt kørt ind igen. Stefan Bissegger (Schweiz) lykkedes med at køre op til Cort-gruppen, der dog kun var seks sekunder foran feltet efter 100 kilometers kørsel af dagens løb.

 

Flere store nationer spiller ud

Adskillige ryttere kom op til Cort-gruppen, blandt andet Kasper Asgreen (Danmark) og Primoz Roglic (Slovenien).

 

I feltet var der flad front, hvor fire belgiere lukkede af. Forspringet til de 14 i front voksede derfor hurtigt til et minut.

 

I 12-mandsgruppen sad, foruden Asgreen, Evenepoel, Cort, Poglic, Bissegger, Cosnefroy, Arnaud Demare (Frankrig), Tim Declercq (Belgien), Jan Tratnik (Slovenien), Pascal Eenkhoorn (Holland), Imanol Erviti (Spanien), Nathan Haas (Australien), Markus Hoelgaard (Norge) og endelig Brandon McNulty (USA).

 

I feltet gik Italien i front, da de som den eneste af de store nationer ikke havde en rytter med i front.

 

Kron og Mads P i asfalten

I feltet var der igen et stort styrt, og endnu en gang gik det udover Mads Pedersen. Danskeren så ud til at være okay, men han måtte vente på sin cykel. Andreas Kron (Danmark) var også impliceret i styrtet.

 

Italien satte hele mandskabet frem, og de azurblå-ryttere kørte hurtigere end udbrudsgruppen. Forspringet var nede på 40 sekunder med 160 kilometer til mål.

 

Italien og specielt Matteo Trentin lykkedes med at få kørt udbruddet ind, og med halvdelen af løbet tilbagelagt var der samling igen. 

 

Frankrig satte sig i front og forsøgte at gøre løbet endnu hårdere. En af storfavoritterne Mathieu Van der Poel (Holland) havde defekt, men cross-verdensmesteren var hurtigt oppe igen. 

 

Mads Pedersen var efter endnu en passage af målstregen i Leuven langt efter feltet, sammen med Kron. 


Danmark var dog stadig flot repræsenteret forrest i feltet, hvor der nu var en anelse stilstand, inden Frankrig lancerede et angreb igen.

 

Mikkel Bjerg (Danmark) kørte med i forsøget, men med 117 kilometer til mål, var der samling på sagerne igen.

 

Ny dansker i styrt

Endnu en gang var der styrt i feltet, og endnu en gang gik det ud over en dansker. Mikkel Honore (Danmark) var uheldig, og danskeren styrtede sammen med John Degenkolb (Tyskland).

 

Forrest i feltet satte Belgien sig i front med fuldt hold med undtagelse af Evenepoel, og da rytterne krydsede målstregen i Leuven for fjerde gang, var det med samling på det hele.

 

På Keizerberg satte Yves Lampaert (Belgien) et voldsomt tempo, og adskillige ryttere faldt fra det nu stærkt reducerede felt.

 

Mads Pedersen og Andreas Kron stod af, medens Belgien stadig satte pres på forrest i feltet, hvor Asgreen, Cort og Valgren sad med helt fremme.

Mikkel Honore var med 100 kilometer til mål langt efter feltet, og han lignede desværre ikke en rytter, der ville komme op igen.

 

Rytterne krydsede også målstregen for femte gang i samlet flok, og nu resterede der under 100 kilometer af årets VM.

 

Nye angreb fra feltet

På vej ud på den anden af i alt to Flandern-omgange angreb Nils Politt (Tyskland), og han fik blandt andet Würtz og Evenepoel med sig. 

 

De i alt 11 ryttere fik opbygget et lille forspring ned til feltet, og lå dermed forrest af årets VM med 90 kilometer til mål.

 

Fem kilometer senere var forspringet vokset til et halvt minut, og samarbejdet fungerede godt i front. I feltet førte Storbritannien, medens Danmark også var repræsenteret flot i fronten.

 

Udbruddet bestod af Würtz, Evenepoel, Politt, Tratnik, Bagioli, Rasmus Tiller (Norge), Neilson Powless (USA), Robert Stannard (Australien), Iván García Cortina (Spanien), Dylan Van Baarle (Holland) og Valentin Madouas (Frankrig).

 

Gruppen fortsatte med at øge til feltet, medens beskeden om, at også Honore var udgået. Caleb Ewan havde krampe, og måtte slippe feltet. Danmark kørte sig samtidigt frem ude i højre side af feltet, medens forspringet til de 11 i front næsten ramte 50 sekunder. 

 

Som udbruddet kørte ind på Moskesstraat blev Würtz desværre sat fra udbruddet, medens feltet satte en hæsblæsende fart. Forrest sad nu kun Evenepoel, Van Baarle, Powless, Bagiolo og Madouas. Feltet var dog ikke mere end 20 sekunder efter de fem. 

 

Favoritterne spiller ud - Danskerne på bagkant

Efter Moskesstraat var der adskillige angreb, og blandt andet Valgren satte et angreb ind. Der kom dog samling på feltet igen, og Belgien gik frem igen.

 

Det lille moment med stilstand gjorde, at Evenepoel-kvartetten kom op på et forspring på 40 sekunder igen.

 

På Bekestraat forcerede den forsvarende verdensmester Julian Alaphilippe (Frankrig), franskmanden fik Wout Van Aert (Belgien) på hjul.

 

Sammen med Van Aert og Alaphilippe sad også Jasper Stuyven (Belgien), Giacomo Nizzolo (Italien), og flere stærke navne. Desværre sad, der ingen danskere i gruppen.

 

Alaphilippe forcerede endnu en gang, og Tom Pidcock (Storbritannien) sad på hjulet af ham. Efter forceringen kom der igen en anelse stilstand blandt favoritterne.

 

I den tredje gruppe agerede Asgreen hjælperytter, og vinderen af årets Flandern Rundt gav alt for sine holdkammerater Cort og Valgren. 

 

Helt i front sad Evenepoel nu over, og med lidt over 50 kilometer til mål smeltede kvartetten sammen med favoritgruppen. 

 

Straks som kaptajn Van Aert kom op, gik Evenepoel igen i front, og satte et hårdt tempo. Valgren lavede springet, og kom op til favoritgruppen.

De 17 ryttere i front var foruden Valgren, Alaphilippe, Madouas, Florian Sénéchal (Frankrig), Evenepoel, Stuyven, Van Aert, Matej Mohoric (Slovenien), Bagioli, Colbrelli, Nizzolo, Pidcock, Van Baarle, Van der Poel, Markus Hoelgaard (Norge), Powless og Zdenek Stybar (Tjekkiet).

 

Alaphilippe angriber på Smeysberg

Da den 17-mand store favoritgruppe ramte Smeysberg angreb Alaphilippe igen, og han fik europamesteren Sonny Colbrelli (Italien) med. Evenepoel knækkede, medens Stuyven gik frem for Belgien.

 

Evenepoel kom tilbage til fornten, og lignede nu en rytter, der kørte sig helt ud for Van Aert. Bag Evenepoel sad tre italienere, der sammen med Belgien og Frankrig var de nationer med tre ryttere forrest.

 

I feltet satte Dylan Teuns (Belgien) sig forrest, og dermed gik det hele i stå. Det så nu ud til, at vinderen af VM sad i 17-mandsgruppen.

 

Med 36 kilometer til mål kom bilerne op bag frontgruppen, og det udnyttede flere ryttere til at køre ned og få forplejning hos deres sportsdirektører.

 

De 17 ryttere i front ramte Leuven igen, og kørte ud på den næstsidste omgang af VM med næsten to minutter ned til den næste gruppe.

 

Evenepoels arbejdsdag slutter - Alaphilippe forcerer gang på gang

Remco Evenepoel nåede at føre solen sort for Van Aert, inden han med 26 kilometer til mål slog ud. Bagioli gik frem for Italien, og overtog føringen.

 

Som der var en smule ubeslutsomhed forrest i gruppen, stod en tydeligt skuffet Asgreen af. Tempoet i frontgruppen var med Italien i front, nu et helt andet end da Evenepoel satte farten.

 

På den hårde stigning Wijnpers icenesatte Frankrig Alaphilippe, der fik skabt sig et hul på 20 meter ned til resten af favoritterne. Van Aert måtte selv sætte sig frem, men den stærke belgier kunne ikke lukke hullet. 

 

Stuyven, Pidcock og Colbrelli kørte kontra, og trioen lukkede op til Alaphilippe. Som det meste af gruppen var oppe ved Alaphilippe igen, kørte den forsvarende verdensmester afsted igen.

 

Med 18 kilometer til mål var der dog samling på frontgruppen igen.

 

På St. Antoniusberg angreb Alaphilippe endnu en gang, og denne gang fik franskmanden skabt sig et fornuftigt hul. Powless, Van Baarle og Stuyven forsøgte at køre op til Alaphilippe. Valgren kom også op, således at der nu var fire ryttere lige bag Alaphilippe.

 

Sidste omgang

Alaphilippe kunne køre ud på sidste omgang af årets VM 10 sekunder foran kvartetten med Valgren. De resterende favoritter kom yderligere 17 sekunder senere, og blev ført an af italienerne.

 

I kvartetten var der uenighed om arbejdsbyrden, og Alaphilippe fik øget til cirka 15 sekunder ned til kvartetten. 

 

På Keizerberg satte Colbrelli alt på et bræt, og forcerede voldsomt i den tredje gruppe. Det resulterede dog ikke i, at gruppen fik lukket hullet, hvorfor den nu gik helt i stå. 

 

Alaphilippe fortsatte med at øge, og forspringet var 21 sekunder til Valgren-gruppen med 8 kilometer til mål.

 

Valgren satte et angreb ind på Wijnpers-stigningen. Powless blev sat med det samme, og heller ikke Stuyven og Van Baarle kunne følge danskeren. Desværre kom de alle tre op til Valgren igen, og med fire kilometer til mål startede den taktiske kamp om sølvet.

 

Valgren fik med tre kilometer skabt et hul ned til Powless og Van Baarle sammen med Stuyven, men der kom dog samling på det hele igen.

 

Forrest begyndte Alaphilippe at opildne tilskuerne, og franskmanden vidste, at sejren var i hus. Efter næsten seks timer på cyklen kunne Alaphilippe fejre sit andet verdensmesterskab i træk, og lade sig tiljuble af tusindevis af fans.

 

I kampen om sølvet var der total stilstand, inden Powless åbnede fra front. Van Baarle gik forbi og sikrede sig sølvet, medens Valgren tog bronzen.

 

Jasper Stuyven sluttede på den ærgerlige fjerdeplads, medens Powless blev nummer fem. Forhåndsfavoritten Van Aert endte på en 11. plads.

Annonce

DEL
INFO
VM - Herrer
Nyheder
Julian Alaphilippe
Nyheder Profil Resultater Statistik
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Women's WorldTour Ronde v...(1.WWT) 23/10

Ronde van Drenthe(1.1) 24/10

Saudi Tour(2.1) 19/10-23/10

Ronde van Drenthe(1.1) 24/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger