Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

Valgren tror på OL-succes: Man kan ikke afskrive Jakob

Valgren tror på OL-succes: Man kan ikke afskrive Jakob

23. juli 2021 19:09Foto: Sirotti

På trods af en problemfyldt optakt for Jakob Fuglsang til lørdagens OL-linjeløb, tror Michael Valgren stadig på sin kaptajn. Feltet.dk har taget en snak med den blonde dansker om dette, taktikken, de største favoritter og OL-forventningerne.

Annonce

Tidligt lørdag morgen dansk tid venter OL-linjeløbet for de håbefulde ryttere, der har fået æren af at repræsentere deres land under Legene.

 

Her skal Michael Valgren forsøge at hjælpe sin kaptajn, Jakob Fuglsang, til at indfri sit store guldmål, som danskeren har haft siden sin sølvmedalje i Rio de Janeiro for fem år siden.

 

Selvom Fuglsangs optakt har været præget af sygdom og manglende form, vil Valgren på ingen måde afskrive sin kaptajns muligheder for at køre med om de sjove placeringer, når det går løs i Tokyo.

 

SE MASSER AF OL-CYKLING PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING OG TIL TILBUDSPRIS

 

Det fortæller danskeren, der normalt tørner ud for EF Education - Nippo, på en telefonforbindelse fra Japan til Feltet.dk.

 

”Man kan ikke afskrive Jakob. Folk sagde, han var dårligt kørende under Touren, men Touren er bare noget helt andet i forhold til et endagsløb. Han har vundet Liege - Bastogne - Liege for guds skyld, som er verdens hårdeste endagsløb.”

 

”Han har kvaliteterne til det, og det er derfor, at vi er hernede os tre andre ryttere, det er for at bakke op omkring ham. Det er sådan, holdet er, det er udtaget på den baggrund, så det bliver spændende.”

 

Ud over Valgren og Fuglsang, består det danske landshold til linjeløbet af Christopher Juul-Jensen og Kasper Asgreen, hvor sidstnævnte skal også køre onsdagens enkeltstart.

 

Fuglsang stadig ikke på 100%

De fire ryttere, der alle deltog i dette års Tour de France, tog den lange flyrejse fra Paris til Tokyo efter den sidste etape i Touren, og på trods af den lange tid i luften har jetlaggen ”været minimal” i forhold til, hvad Valgren frygtede på forhånd.

 

Kaptajnen Jakob Fuglsang døjede dog allerede med sygdom inden afgangen fra det franske, hvilket så ham udgå inden sidste etape til Paris.

 

Optakekten har således ikke været optimal for de rød-hvidblusede ryttere, og Valgren er da også ærlig, når snakken falder på Fuglsangs helbred.

 

”Han (Fuglsang, red.) er stadig nok ikke 100 procent frisk, altså det der maveonde har drillet ham lidt. Jetlag og rejsen oveni så føler man sig bare ikke godt kørende. Det er der ikke nogle af os, der sådan rigtig har gjort lige siden,” forklarer rytteren fra Østerild.

 

Netop Astana-stjernens helbred er også en stor del af landsholdets tanker for, hvordan løbet skal gribes an.

 

På trods af Fuglsangs problemer er målet i skrivende stund stadig at gøre alt for at få dansker-kaptajnen bedst mulig frem til den afgørende Mikuni-stigning, hvor løbet formentlig skal afgøres.

 

”Vi holder kortene tæt til kroppen indtil videre for at have fingeren på pulsen i forhold til Jakobs helbred, men jeg tror, det bliver alt for, at han skal hen til stigningen så frisk som muligt. Han er klar til at bide skeer med de bjergryttere.”

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

 

”Vi går og tænker lidt på en plan B”

Ifølge Valgren er Fuglsang, ”den eneste (dansker, red.) som kan vinde en medalje på den rute”, og alt handler derfor om den normalt bjergglade dansker.

 

Der har dog alligevel været bolde i luften omkring en eventuel plan B for det danske mandskab. Såfremt vil taktikken blive noget anderledes, så alle ikke sidder samlet om Fuglsang, men at man i stedet vil prøve at få nogle satellit-ryttere afsted.

 

”Vi går og tænker lidt på en plan B - måske prøve at sætte nogle i forkøbet. Men vi har heller ikke som sådan rigtig snakket taktik endnu, fordi vi ser tiden an, også for at se hvordan Jakob kommer sig efter sit maveonde i Paris,” lyder det Valgren.

 

Hvis det går som forventet, vil Fuglsangs hjælperyttere derefter få svært ved at sidde med, når de voldsomt stejle procenter viser sig på Mikuni-stigningen.

 

Valgren selv lufter dog tanken om at sidde med op over den stejle, himmelvendte stigning, men ser det som en besværlig opgave.

 

”Jeg ved ikke, om det giver mening at prøve at køre med op ad den så længe som muligt og se, om man kan komme tilbage nogle af os. Det har jeg svært ved at se, for jeg tror, at de kommer til at sætte os med et par minutter, selvom vi kører fuld gas. Jeg tror, det bliver svært at komme tilbage derfra.”

 

Netop den stejle afgørende stigning, som Valgren hentyder til, begynder efter knap 200 kilometer og består af 6.7 kilometer med 10.1 procent hældning i snit. Især de midterste fire kilometer er brutale, hvor procenterne kravler derop, hvor al morskab er væk for rytterne.

 

”Det er det sidste hårde rigtige bjerg. Der kommer små stigninger efterfølgende, men det er dér, slaget skal slås i sidste ende. Det er jeg ikke spor i tvivl om. De bjergryttere der, de kommer til at spille med musklerne. Den er hård,” lyder det frygtsomt fra danskeren.

 

Artiklen fortsætter under billedet

Valgren i aktion på 19. etape ved dette års Tour de France. Foto: Sirotti

 

Lang liste af konkurrenter

OL-løbet på landevejen er et af de største endagsløb på kalenderen, når det indfinder sig hver fjerde år, og af samme årsag, er det en stjernespækket liste af ryttere, der kommer til at stå klar på lørdag.

 

Primoz Roglic, Tadej Pogacar, Richard Carapaz, Yates-brødrene og Alejandro Valverde er blot et fåtal af de stjerner, der vil forsøge at skabe det store resultat.

 

Hvem der er favoritten, er derfor et svært spørgsmål, men Valgren har udset sig enkelte som de stærkeste.

 

”Der er mange på en eller anden måde. Sådan en som Adam Yates er godt kørende, det har jeg på fornemmelsen. Dem fra Touren har måske de bedste chancer, Pogacar, Wout van Aert.”

 

Den lange liste af store ryttere, gør det dog svært for Valgren, der må ty til flere navne for at få alle sine bud med på en vinder.

 

”Det er jo svært at sige, hvor de står henne dem der; Remco (Evenepoel, red.), Schacmann og (Adam, red.) Yates for eksempel. De skal nok være der.”

 

”Så kommer du også til at se sådan nogle som Mollema. Måske også Dan Martin, han er en god mesterskabsrytter. En sådan en stejl Ejnar (som Nakumi passet red,) er lige noget for ham. Mon ikke der også er en colombianer, der også kører stærkt,” fortæller Valgren kækt.”

 

Selvom danskerens egne ambitioner forbliver i rollen som hjælperytter på grund af den særdeles hårde rute, vil danskeren, der har til sædvane at præstere flot i mesterskabsløbene, ikke komplet afvise sine egne muligheder.


”Det kan være, at jeg selv lige pludseligt er godt kørende,” lyder det grinende fra danskeren.

 

Stor oplevelse i vente

Lige meget om det ender med dansk succes i form af et stykke metal efter løbet, venter der en stor oplevelse for de danske ryttere.

 

OL vil altid være noget specielt, og Valgren er derfor også begejstret for at komme ud på de japanske landeveje og køre væddeløb.

 

”Jeg glæder mig sindssygt meget. Jeg tror, det bliver en kæmpe oplevelse,” udbryder danskeren.

 

”Jeg bor på værelse med Christopher (Juul-Jensen ,red.), og han synes Rio (OL i 2016, red.) var megafedt. Han havde lidt undervurderet oplevelsen af at køre OL for landsholdet. Hvor stort det er. Det glæder jeg mig til at være en del af.”

 

Glæden ved udsigten til OL indfandt sig allerede på den sidste etape af Tour de France, hvor de danske ryttere ikke kunne dy sig for at konversere lidt om den forestående oplevelse.

 

”På Paris-etapen snakkede jeg en del med Christopher og Kasper, om at nu glædede vi os til at komme afsted.”

 

Det er dog ikke kun selve løbet, der giver Valgren en glædelig spænding ved OL.

 

Den Olympiske By, som de danske ryttere flytter til efter at have boet uden for den de første dage, ser Valgren frem til at stifte bekendtskab med.

 

”Jeg glæder mig til at komme ind og mærke suset derinde og lige se andre atleter. Det er sådan noget, man forbinder OL med.”

 

Den tidligere Amstel Gold Race-vinder ærgrer sig dog over, at muligheden for at møde andre atleter end sine cykelkollegaer er forværret grundet corona-retningslinjerne.

 

Danskeren fremhæver selv sine landsmænd Mikkel Hansen og Jeanette Ottesen, som nogle han gerne vil hilse på, selvom det nu bliver en smule sværere end ved tidligere udgaver af OL.

 

På trods af dette er Valgren dog ved godt mod frem mod lørdagens løb, og stemningen blandt landsholdsrytterne bliver i hvert fald ikke en stopklods for et flot resultat.

 

”Jeg synes, vi har haft en god rejse sammen. Vi har hygget os de her tre træningspas indtil videre. Så det har gået som fod i hose. God stemning, så det er gået rigtig godt indtil videre.” fortæller han afsluttende

 

Du kan læse alt om lørdagens løb, og se hvem Feltet.dks ekspert har som favoritter til guldet i vores store OL-linjeløbsoptakt.

Annonce

DEL
INFO
OL Tokyo
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

VM - Herre Junior(CM) 25/09

VM - U23 Herrer(CM) 24/09

VM - Dame Junior(CMW) 24/09

VM - Kvinder(CMW) 25/09

Omloop van het Houtland M...(1.1) 23/09

Greek Monuments Tour(2.1) 23/09-26/09

VM - U23 Herrer(CM) 24/09

VM - Dame Junior(CMW) 24/09

VM - Herre Junior(CM) 25/09

VM - Kvinder(CMW) 25/09

VM - Herrer(CM) 26/09

Classique Paris-Chauny(1.1) 26/09

Cro Race(2.1) 28/09-03/10

Giro di Sicilia(2.1) 28/09-01/10

LVM Saarland Trofeo(2.NCUP) 30/09-03/10

La Route Adélie de VItré(1.1) 01/10

Tour of Fuzhou(2.1) 01/10-07/10

Paris-Roubaix Femmes(1.WWT) 02/10

Classic Loire Atlantique(1.1) 02/10

Paris-Roubaix(1.UWT) 03/10

Famenne Ardenne Classic(1.1) 03/10

Gran Premio Bruno Beghelli(1.1) 03/10

Tour de Vendée(1.1) 03/10

Paris-Roubaix Juniors(1.NCUP) 03/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger