Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Vanvid: Woods slår styrtende Thomas - Cort misser sensationen

01. maj 2021 15:42Foto: Sirotti

Michael Woods tog både etapesejr og førertrøje i Romandiet Rundt, hvor Geraint Thomas på dramatisk vis styrtede i spurten om sejren. Magnus Cort var fire kilometer fra at stjæle etapesejren som en del af morgenudbruddet.

Annonce

Danske Magnus Cort sad alene i front til de sidste fire kilometer af finalestigningen på dagens etape, hvor han måtte se sig hentet af de andre favoritter, og herefter kunne etapen afgøres.

 

Magnus Cort og Mads Würtz var i morgenudbruddet, hvor førstnævnte kom længst i finalen, mens Mathias Norgaard og resten af feltet jagtede dem ivrigt undervejs på etapen.

 

Mens Würtz blev hægtet af, blev løbet præget af neutraliseringer på nedkørslen fra både Anzere-stigningen og Suen-stigningen. Neutraliseringerne gav udbruddet lidt ekstra forspring hen mod finalestigningen Thyon 2000.

 

UDFORDR DINE VENNER I GIRO-MANAGERSPILLET - PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER

 

Her var forspringet efter neutraliseringen næsten seks minutter og et kapløb mellem feltet og udbruddet kunne for alvor begynde. På stigningen kørte Cort så imponerende hurtigt, at han fik skivet de fleste af kammeraterne i udbruddet af.

 

Mens Movistar Team kæmpede i feltet var det kun Cort og Simone Petilli tilbage i fronten af løbet, og forspringet faldt ikke synderligt på de første dele af finalestigningen. Da halvvejsmærket kom måtte Petilli slippe Cort, der herefter kæmpede en ensom kamp mod feltet.

 

Marc Soler og Lucas Hamilton forsøgte begge at angribe nede i feltet, hvor INEOS-Grenadiers langsomt bevarede deres tempo. Michael Woods var den næste til at angribe i feltet, mens Cort gik kold i fronten, hvor Petilli kom tilbage og kørte forbi ham. Herefter kom favoritterne blæsende forbi de tidligere udbrydere.

 

Woods fik en stakket frist alene i front, hvor han med kun to kilomter fik selskab af INEOS-kaptajnen Geraint Thomas, og de to skulle spurte om sejren på målstregen, hvor Thomas styrter lige inden målstregen og mister både etapesejr og førertrøje til Woods.

 

Mattias Skjelmose blev bedste dansker på en 15. plads på etapen.

 

Etapereferat:
Kongeetapen i løbet måtte som bekendt starte to timer før grundet uvejr, og Oliveiro Troia (UAE Team Emirates) og Nico Denz (DSM) var ikke til start.

 

De resterende ryttere startede med bål og brand nede i feltet, hvor et tidligt forsøg fra Kobe Goossens (Lotto Soudal), Alexis Gougeard (AG2R-Citroen) og Joab Schneiter (Schweiz) blev lukket ned af feltet. Ingen kom væk før dagens første stigning.

 

Joel Suter (Schweiz) vandt bjergspurten på den første stigning, og efter stigningen begyndte det at ligne noget for udbruddet.

 

Masser af danskeraktion
Goossens angreb endnu engang, og denne gang fik han danske Mads Würtz (Israel Start-Up Nation) og Josef Cerny (Deceuninck-QuickStep) med sig. Kort efter angreb Magnus Cort (EF Education-Nippo) sammen med Simone Petilli (Intermarché) og Matthew Holmes (Lotto Soudal).

 

De seks samlede sig i front og fik selskab af Simon Pellaud (Schweiz), og dermed kunne de syv ryttere stille og roligt begynde at øge deres forspring, mens Movistar sendte Johan Jacobs til fronten for at føre.

 

Det ændrede ikke på, at forspringet var vokset til hele fire minutter, da udbruddet ramte Anzere-stigningen, hvor Pellaud vandt kampen om bjergpointene på toppen. På stigningen voksede deres forspring til seks minutter, mens nedkørslen blev neutraliseret grundet det dårlige vejr.

 

UDFORDR DINE VENNER I GIRO-MANAGERSPILLET - PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER

 

Lens-stigningen fulgte kort efter, og var det igen Pellaud, der tog pointene, men der var fortsat samling i front. Det samme kunne ikke siges i feltet, hvor Gorka Izagirre (Astana) og Tony Martin (Jumbo-Visma) styrtede, men kom op igen.

 

Norsgaard tager fronten
I feltet gik det ikke hurtigt nok for Movistar, der sendte deres danske tempomaskine i front for at føre. Det forhindrede ikke Magnus Cort i at vinde den indlagte pointspurt, hvorefter udbruddet fortsat med seks minutter kunne gøre sig klar til Suen-stigningen.

 

På stigningen gik Schweiz i front for at forsvare Suters bjergtrøje, hvor Goossens ude foran var en trussel. Norsgaard måtte give slip, og Davide Villella (Movistar) var den nye rytter til at tage fronten.

 

Würtz måtte desværre slippe fronten, mens Schweiz trak følerne til sig, da Suter måtte slippe frontgruppen i feltet, hvor det høje tempo gav en kraftig udskilning, der blandt andet kostede Sergio Henao (Qhubeka-Assos) sin plads i frontgruppen.

 

Würtz lod sig ikke blot falde tilbage, men lagde sig på mellemhånd frem mod toppen af stigningen, hvor Goossens tog sig af bjergpointene og sikrede sig bjergtrøjen trods schweizernes bedste forsøg på at forsvare den.

 

Grundet den dårlige sigtbarhed valgte arrangørerne endnu engang at neutralisere nedkørslen fra stigningen, hvorfor rytterne skulle starte igen i bunden med det forspring, de havde i toppen. Det gjorde, at de roligt kunne køre nedkørslen.

 

Cort skiver det meste af udbruddet
På nedkørslen blev feltet styret med hård hånd, mens udbruddets forspring voksede med et helt minut, og da løbet blev givet frit, måtte Movistar Team presse hårdt på.

 

Den sidste indlagte pointspurt frem mod finalestigningen blev vundet af Magnus Cort ligeså, og kun få kilometer efter begyndte showet på Thyon 2000. Cerny gik kold kort inde på stigningen, og dermed var der fem ryttere i front tilbage.

 

Da forspringet ikke faldt, måtte INEOS-Grenadiers til fronten for at forsvare deres vinderambitioner, og det fik feltet spredt godt ud. Samtidig med det fik Magnus Corts fartforcering i front hægtet både Goossens og Pellaud af, og dermed var der kun Petilli tilbage med danskeren.

 

UDFORDR DINE VENNER I GIRO-MANAGERSPILLET - PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER

 

INEOS-Grenadiers' føringer trak sig dog kort efter, og overlod atter hele arbejdet til Movistar Team, og frontduoen tabte ikke nævneværdigt med tid på de første fire kilometer af stigningen, og samarbejdet mellem de to var særdeles glimrende i starten.

 

Feltet skurer op for farten - Cort alene i front
Med 12 kilometer tilbage af stigningen begyndte feltet dog at skrue på farten, og bagdøren i feltet stod åben herefter. Flere profiler, herunder Clement Champoussin (AG2R Citroen) måtte give slip, mens også Louis Meintjes (Intermarché) kæmpede hårdt.

 

Ved halvvejsmærket på stigningen, var ét minut og 12 sekunder af forspringet for Cort og Petilli tabt, og sigtbarheden blev fortsat mindre og mindre på vejen mod toppen af stigningen, hvor Thyon 2000 kendes af skisportselskere. Petilli kunne ikke holde det høje tempo, Cort satte, og han måtte give slip på danskeren, der dermed gik ind i en ensom kamp mod feltet.

 

 

Den kamp blev ikke nemmere af, at INEOS-Grenadiers endelig vågnede nede i feltet og tog ansvar, hvilket Marc Soler (Movistar) ikke ville tillade. Han angreb og skabte udskilningen nede i feltet, hvor Michael Woods (Israel Start-Up Nation) lukkede hullet. Richie Porte (INEOS) bed ikke godt fra sig i den omgang.

 

Lucas Hamilton (BikeExchange) var den næste til at angribe i feltet og slå et hul. Feltet bestod udelukkende af 12-15 ryttere, og ingen danskere var en del af frontgruppen. 

 

Rohan Dennis giver op - Cort går kold
INEOS-kontrollen glippede dog, da Rohan Dennis (INEOS) løb tør for kræfter. Michael Woods og Ben O'Connor (AG2R Citroen) lukkede hullet op til Hamilton, og de to dannede en ny trio foran det lille felt, som nu lå spredt ud over stigningen. Michael Woods kørte dog stærkt og forsøgte at distancere sine kollegaer.

 

Magnus Cort måtte give op, da Petilli kørte forbi ham, og kort efter kom Woods også forbi både danskeren og italieneren. Herefter kom resten af favoritterne ligeledes blæsende forbi udbruddet og kunne på de sidste tre kilometer kæmpe om sejren.

 

 

Bag Woods kom Fausto Masnada (Deceuninck-QuickStep) og Geraint Thomas (INEOS) op til O'Connor, der dannede en forfølgertrio til canadieren Woods i front.

 

Thomas havde dog ikke opgivet sejren endnu, og han kørte væk fra sine konkurrenter og op til Woods. Waliseren viste dermed en imponerende form, men den blev ødelagt af et styrt tæt på målstregen, hvor han smider sejren væk. Woods vinder etapen og førertrøjen.

 

Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo) fik kørt sig op gennem feltet til slut og blev dagens bedste dansker på en 15. plads før morgendagens enkeltstart.

Annonce

DEL
INFO
Tour de Romandie
Nyheder Profil Resultater
EF Education - Nippo
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Israel Start-Up Nation
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Circuit de Wallonie(1.1) 13/05

Trofeo Andratx - Mirador ...(1.1) 15/05

Trofeo Serra de Tramuntana(1.1) 14/05

Trofeo Ses Salines(1.1) 13/05

Tour de Gironde Internati...(2.1) 15/05-16/05

Tour of Thailand(2.1) 11/05-16/05

Trofeo Serra de Tramuntana(1.1) 14/05

Trofeo Andratx - Mirador ...(1.1) 15/05

Tour de Gironde Internati...(2.1) 15/05-16/05

G.P. Sportivi Sovilla(1.1) 16/05

Trofeo Palma(1.1) 16/05

Vuelta a Burgos Feminas(2.WWT) 20/05-23/05

Tour du Finistère(1.1) 22/05

Veenendaal-Veenendaal Cla...(1.1) 22/05

Trophée Centre Morbihan(2.NCUP) 22/05-23/05

Vuelta Ciclista a la Regi...(1.1) 23/05

Tour of Japan(2.1) 23/05-30/05

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

EKSKLUSIVT TILBUD: SE ALLE GIRO ETAPER I FULD LÆNGDE & UDEN REKLAMER