Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Vanvidscomeback: Nicklas Amdi Pedersen vinder Uno-X Cup 2021

Vanvidscomeback: Nicklas Amdi Pedersen vinder Uno-X Cup 2021

18. februar 2021 08:50

Nicklas Amdi Pedersen leverede et enestående comeback og stjal sejren i Uno-X Cup fra Dennis Lock. VM-bronzevinderen startede 6. og sidste afdeling med hele 38 point op til Fusion ECT-rytteren, men VM-bronzevinderen formåede på imponerende vis at vende klassementet på hovedet. Joakim Lisson gjorde PO Autos triumf komplet ved at snuppe etapesejren.

Annonce

Se afgørelsen på ræset i ovenstående video

Nicklas Amdi Pedsersen leverede et utroligt comeback og vandt Uno-X Cup 2021, mens Joakim Lisson gjorde PO Auto-triumfen total ved at spurtbesejre Zaki Yama og Jeppe Falk til seriens sidste etapesejr.

 

Amdi var forud for finaleafdelingen hele 38 point efter den førende Dennis Lock fra Fusion ECT, men spurt for spurt arbejdede den utrættelige VM-bronzevinder sig tættere og tættere på sin konkurrent i den samlede stilling.

 

Amdi vandt hele fire af de otte* indlagte spurter undervejs, og med en enkelt indlagt spurt igen overhalede han Lock i klassementet.

 

PO Auto-kaptajnen udbyggede derefter sit forspring til tre point inden spurten om de store point som afslutning på ræset, og da han her formåede at blive nummer syv, blot en enkelt placering bag Lock, var sejren en realitet. 

 

I afslutningen lykkedes det endvidere Lisson at komme først over målstregen, da han som konklusion på et særdeles underholdende ræs overspurtede japanske Yama og danske Falk i Watopias vulkan.

 

Sejren sendte Lisson op på det samlede podium, efter at danskeren var startet 6. afdeling på klassementets syvendeplads.

 

Vi skal dog gøre opmærksom på, at resultaterne endnu er uofficielle. Vi vil publicere de officielle resultater i morgen, når valideringsprocessen er gennemført. Eventuelle diskvalifikationer vil indfluere på resultaterne.

Feltet.dk vil gerne takke samtlige ryttere, seere og læsere i forbindelse med Uno-X Cup 2021, og vi glæder os allerede til marts, hvor vi afvikler og livestreamer en ny serie - denne gang i samarbejde med CeramicSpeed.

 

Etapereferat

133 A-ryttere deltog i 6. afdeling af Uno-X Cup, som løb af stablen over et kort lead-in efterfulgt af ni omgange af den flade og godt fire kilometer lange rundstrækning Volcano Circuit CCW.

 

Ved hver passage af målstregen, inklusive ved afslutning af lead-in, skulle rytterne fordele henholdsvis 10, 6, 4, 2 og 1 point imellem, og med 60 point til etapevinderen var der hele 150 point at hente totalt - seriens absolut højeste for en enkelt afdeling.

 

Feltet udgjordes af en blanding af nuværende og tidligere professionelle, kontinentalryttere, unge talenter samt erfarne danske og internationale elite-Zwiftere, og den høje kvalitet skinnede igennem fra start.

 

Et stort set fuldt felt, og en gennemsnitsfart på over 50 kilometer i timen var nemlig facit, da rytterne nærmede sig den første indlagte spurt som konklusion på vejen fra Downtown til målstregen på vulkanøen.

 

Nicklas Amdi Pedersen og Team PO Auto CeramicSpeed var tvunget på pointjagt fra start, men i første spurt var det Fusion ECT-talentet Gustav Heby, som viste sig hurtigst foran holdkammeraten Simon Nielsen, der formåede at snyde Amdi for yderligere to point.*

 

Amdi snuppede seks point på tredjepladsen, men klassementsetteren Lock begrænsede sit tab til to point, da han fulgte VM-bronzevinderen til dørs på den første indlagte spurt.

 

De fire forreste slog et lille hul til feltet i kraft af den hæsblæsende spurt, men kort efter var alt igen samlet til en ny sprinterduel i vulkanens indre.

 

Her åbnede Amdi en lang spurt, men Oskar Hvid (Fusion ECT) og forsvarede fornemt Locks føring med at tage sig af de ti point foran PO Auto-kaptajnerne Bjørn Andreassen og Amdi.

 

Michael Nim (DBR) forsøgte at udnytte splittelserne efter spurten, men selvom feltet var strakt helt ud, så blev han opslugt med det samme.


Amdi sætter klassementsjagten ind

Ved tredje spurt lancerede Lock selv spurten, hvilket endte med at give bagslag. Denne gang timede Amdi nemlig sin indsats perfekt, og mens Lock sluttede helt udenfor pointene, vandt PO Auto-rytteren de ti point i sikker stil.

 

Dermed havde Amdi barberet 14 af de 38 point, som den 27-årige dansker havde op til Lock forud for afdelingen, og det skulle blive bedre for PO Auto-rytteren.

 

Ganske vist dominerede Fusion ECT den fjerde spurt med Nielsen og Oscar Feldfos først over stregen, men Amdi sluttede igen treer med Lock på femtepladsen.

 

På dette tidspunkt var rytterne end ikke fremme ved rutens halvvejspunkt, hvilket så ud til at lægge en dæmper på spurtlysten.

 

I hvert fald kørte kun Amdi og Lock om pointene som afslutning på fjerde omgange - en duel som førstnævnte nemt tog sig af.

 

Efter spurten etablerede løbets første reelle angreb sig. Nicklas Bekker (Fusion Dec) og Magnus Brinch Larsen (Cycling Power) kom afsted med PO-kvintetten Frederik Muff, Daniel Stampe, Emil Toudal, Magnus Valet Henneberg og Andreassen.

 

Udbruddet lignede en oplagt mulighed for Andreassen til at sætte kurs mod den samlede sejr, men efter et par kilometer i front blev gruppen hentet af det nu stærkt reducerede felt.

 

Derfor skulle feltet atter afgøre pointene ved den indlagte spurt, hvor Lisson på de sidste meter pressede sig forbi Heby og tog de ti point. Amdi blev firer bag Nielsen, mens hverken Andreassen eller Lock scorede point.


Vanvittig afslutning

Fire PO Auto-ryttere Stampe, Toudal, Amdi og Jaques Stilling rev sig fri efter spurten, og det fik i sagens natur Fusion ECT til at sætte sig frem i feltet.

 

Nielsen, Jesper Attermann og Jeppe Tolbøll tonsede afsted i front, hvilket hev de forreste tilbage til feltet i løbet af få hundrede meter.  

 

Udbrudsforsøget virkede imidlertid ikke til at have sendt meget syre ud i Amdis ben. Ved omgangens afslutning havde han nemlig overskud til at afvise Thomas Maaloe (Fusion ECT) og minimere den samlede afstand til Lock med yderligere otte point.

 

Dermed var Amdi med tre omgange igen bare syv point efter Lock i den samlede stilling, og i den følgende spurt skulle den tidligere kontinentalrytter gå forbi sin rival i klassementet.

 

For her var Amdi akkurat i stand til at passere holdkammeraterne Stilling og Lisson, da de bakkede af efter at have lukket et tidligt hul til Tolbøll. Lock blev femmer, og dermed var Amdi to point foran i klassementet.

 

Fusion ECT havde dog ikke tænkt sig at give op. I den sidste spurt minimerede Nielsen og Maaløe Amdis pointhøst, da de henviste ham til fjerdepladsen. Lisson tog tredjepladsen, mens Lock igen blev nummer fem og således var tre point efter Amdi inden spurten om de 60 point.

 

Dermed var scenen sat for finaleomgangen, som skulle byde på et kort angreb fra Oliver Friis (MTBO), men det var Fusion ECT, der for alvor satte gang i finalen.

 

Tolbøll, Attermann og Nielsen rykkede nemlig ved kilometermærket, og det slog Peter Rask Jensen (TLK) kontra på.

 

Jensen så ud til at være på vej mod sejren, men op mod målbanneret nærmede sprinterne sig med Lisson og Zaki Yama (Next) i spidsen.

 

Det blev uhyggelig tæt, men på selve målstregen lykkedes det med det yderste af neglene for Lisson at presse sig forbi og tage sejren for næsen af japaneren og Jeppe Falk (Fusion ECT), mens Jensen måtte tage til takke med fjerdepladsen.

 

*Spurten efter lead-in kan desværre ikke inkluderes i den samlede stilling, da Zwiftpower ikke har registreret rækkefølgen af ryttere over stregen. Vi beklager fejlen.

 

Resultat af 6. afdeling af Uno-X Cup (provisorisk)
1. Joakim Lisson
2. Zaki Yama
3. Jeppe Falk
4. Peter Rask Jensen
5. Rasmus Bøgh Wallin
6. Dennis Lock
7. Nicklas Amdi Pedersen
8. Gustav Heby
9. Morten Nørtoft
10. Christian Moberg

Annonce

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 23/04-25/04

E3 Saxo Bank Classic(1.1) 24/04

Belgrade Banjaluka(2.1) 22/04-25/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 23/04-25/04

E3 Saxo Bank Classic(1.1) 24/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 25/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 25/04

EPZ Omloop van Borsele(1.1) 25/04

Tour de Romandie(2.UWT) 27/04-02/05

La Coupe du President de ...(2.1) 30/04-03/05

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 30/04-02/05

Tour du Rwanda(2.1) 02/05-09/05

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

LIVESTREAM: Tour of the Alps, Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege