Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Utrolige Asgreen triumferer i stor klassiker

26. marts 2021 17:12Foto: Sirotti

Efter et episk togt på 50 kilometer, der blev spoleret af Mathieu van der Poel, slog Kasper Asgreen kontra på sig selv og vandt E3 Saxo Bank Classic efter exceptionel flot kørsel.

Annonce

Kasper Asgreen viste monstrøs styrke i dagens E3 Saxo Bank Classic, da danskeren angreb med 66 kilometer til mål.

 

Det lignede længe, han ville holde, men med 15 kilometer blev han hentet af en favoritgruppe med blandt andre Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) og en række af hans holdkammerater fra Deceuninck-Quick-Step.

 

Asgreen var dog ikke færdig, og inde på de sidste 10 kilometer kørte han kontra på sig selv og væk fra Van der Poel og de andre.

 

Koldingenseren holdt dem bag sig de sidste kilometer, og så kunne han skrige sin glæde ud over hele Harelbeke efter en præstation, der uden tvivl vil gå over i cykelhistorien.

 

Løbsreferat

Det var en kølig og blæsende start, der blev skudt i gang i årets E3 Saxo Bank Classic, hvor Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates) havde placeret sig allerforrest i feltet, da dette blev sendt af sted.

 

Grundet to positive coronatests fra Matthew Walls stillede Bora-Hansgrohe ikke til start. Dette spekulerede Julius van den Berg (EF Education - Nippo) næppe over, da han efter fem kilometer angreb.

 

Angrebet var dog forgæves, og de første 35 indledende og flade kilometer blev kørt med et samlet felt.

 

Førnævnte var dog med igen, da han sammen med Jelle Wallays (Cofidis) og Lindsay de Vylder (Sport Vlaanderen - Baloise) kørte efter et syv mand stort udbrud, som havde formået at snige væk.

 

De syv ryttere var Marco Haller og Jonathan Milan (Bahrain - Victorious), Alexys Bruynel (Groupama FDJ), Johan Jacobs og Lluís Mas (Movistar Team), Taco van der Hoorn (Intermarché-Wanty-Gobert) samt norske Rasmus Tiller (Uno-X Pro).

 

Grupperne smeltede sammen, og kort efter kørte den tidligere vinder fra 2018, Niki Terpstra (Total Direct Energie) sammen med André Greipel (Israel Start-Up Nation) op, så der nu var 12 mand i udbrud.

 

Dermed var der dømt arbejdsdag for Tim Declerq (Deceuninck - Quick-Step), Floris de Tier (Alpecin-Fenix) og Eduardo Affini (Jumbo-Visma), som satte sig i front af feltet, da udbruddet havde 3 minutter.

 

Omvendt var arbejdsdagen allerede slut for Koen de Kort (Trek - Segafredo), som trak sig fra løbet.

 

Nye forsøg

Med 119 kilometer igen var der et mindre styrt, og Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) havde slået albuen, mens Jhonatan Narvaez (Ineos Grenadiers) tog sig til hoften. Begge endte de med at udgå efter i første omgang at forsøge at komme tilbage.

 

Danske Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step) foretog et hurtigt cykelskifte med 110 kilometer igen ved bunden af Kanarieberg, og kort efter gjorde Sonny Colbrelli (Bahrain - Victorious) det samme. På dette tidspunkt havde udbruddet to minutter til feltet, som kørte med bred front op ad stigningen.

 

Der var stadig tid til at tage løse ærmer af og tage imod flasker, på trods af at feltet kørte op ad Oude Kruisberg, hvor Davide Martinelli (Astana - Premier Tech) drejede af ruten på toppen og takkede af for i dag. Tyske John Degenkolb (Lotto Soudal) samt norske Markus Hoelgaard (Uno-X Pro) oplevede begge defekt, men de kunne nyde godt af, at der stadig var dømt stilhed før stormen.

 

Kort efter startede positionskampen dog for alvor, da hold som Ineos Grenadiers, Total Direct Energie og AG2R Citroën boksede forrest i feltet. Da feltet ramte Knokteberg satte Victor Campenaerts (Qhubeka Assos) sig frem og angreb, og flere ryttere kørte med, blandt andet Dries de Bondt (Alpecin-Fenix) Damien Touze (AG2r Citroën).

 

Angrebet blev dog neutraliseret af Timo Roosen (Jumbo-Visma) og Yves Lampaert (Deceuninck - Quick-Step), men feltet blev strukket gevaldigt ud. I første omgang var der dog dømt våbenhvile, men udbruddets forspring var nede på 1 minut og 45 sekunder. Farten blev igen skruet i vejret frem mod Kortekeer.

 

Hastigheden gik snart ned igen og så rykkede Quinn Simmons (Trek-Segafredo) med 84 kilometer i et tidligt udspil fra Mads Pedersens hold.

 

Quick-Step showet begyndte

På indløbet til Taaienberg gik Deceuninck - Quick-Step-toget markant frem i front, og med samtlige ryttere bragede de ind på stigningen forbi Simmons.

 

Asgreen havde meldt om gode ben over for Feltet.dk inden løbet, og det bekræftede han på Taaienberg, hvor danskeren kom først henover toppen med profiler som Wout Van Aert (Jumbo-Visma) og Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) lidt efter.

 

En anden, der dog ikke var knivskarp, var Mads Pedersen, der blev læsset op ad bakken.

 

Forceringen fra Deceuninck-Quick-Step skabte en eksklusiv gruppe med Asgreen, Florian Sénéchal,  Zdenek Stybar, Yves Lampaert (Alle Deceuninck-Quick-Step), Van Aert, Van der Poel, Michael Matthews (Team BikeExchange), Matteo Trentin (UAE-Emirates) og Jasper Stuyven (Trek-Segafredo).

 

Søren Kragh Andersen (DSM) hang lige efter gruppen, men danskeren kunne desværre ikke lukke hullet og måtte tage til takke med en plads i gruppen bagved.

 

Det belgiske storhold havde dermed skabt en drømmesituation, da de havde fået fire profiler med i gruppen, der nærmede sig morgenudbruddet med 70 kilometer til mål.

 

En punktering til Van Aert betød dog, at han måtte slippe fronten og i stedet røg ned i Søren Kragh-gruppen, hvorfor Jumbo-Visma jagtede hektisk for at lukke op til resten.

 

Asgreen tog sagen i egen hånd

De føromtalte gode ben viste Asgreen endnu en gang, da han med hele 66 kilometer til mål, angreb alene fra frontgruppen. Den danske mester kom væk og fik stille og roligt opbygget et minuts forspring.
 

 

Roosen viste sin styrke da han, sammen med en kraftudladning fra Van Aert, fik lukket hullet til frontgruppen.

 

Netop som det hele bagved Asgreen var samlet igen, var der endnu en rød-hvid mesterskabstrøje i offensiven. Stephan Küng (Groupama FDJ) angreb, men han blev dog hurtigt neutraliseret.

 

Den ellers stærkt kørende Trentin fik i mellemtiden en defekt og brugte dyrebare kræfter på at køre sig tilbage i gruppen.

 

Altid utålmodige Van der Poel kunne heller ikke vente yderligere og med 56 kilometer igen, satte han en kraftig forcering ind, hvor både Štybar og Van Aert gik med. Bagved kæmpede yderligere 20 mand sig op, men Küng og Greg Van Avermaet (AG2r Citroën) lukkede hullet.

 

Samlingen medførte stilstand, hvorefter en ny seksmands-gruppe med Sénéchal, Haller, Gianni Verneersch (Alpecin-Fenix), Anthony Turgis (Total Direct Energie), Hoelgaard og Oliver Naesen (AG2r Citroën) kørte afsted.

 

Forrest sad Asgreen stadig alene og ved indkørslen til Paterberg, havde han stadig et forspring på mere end et minut til favoritgruppen.

 

Dansk motorkraft af en anden verden

Da den store gruppe kom ind på stigningen, var det Van Aert som satte tryk på. Sammen med Van der Poel, Štybar og Van Avermaet slog de hurtigt et stort hul. På toppen af Oude Kwaremont fik de fire ryttere kontakt til seksmands-gruppen, der havde siddet på mellemhånd.

 

Bag gruppen sad Lampaert og Dylan van Baarle (INEOS Grenadiers), der kæmpede for at komme tilbage i løbet. De sammenbidte tænder, som de to ryttere flittigt viste, gav pote, da de med små 30 kilometer kom tilbage til favoritgruppen, som nu kun var ti sekunder efter danskeren i front.

 

Asgreens vanvidsridt fortsatte dog, og medens at Deceuninck - Quick-Step-rytterne trak tempo ud af forfølgergruppen, steg hans forspring igen.

 

Med små 20 kilometer igen begyndte showet en gang til bagved. Van Aert startede med at spille ud, men da Van der Poel gik forbi med voldsom kraft, eksploderede han.

 

I hollænderens hjul sad Štybar, Sénéchal, Van Avermaet og Naesen, medens at Van Baarle formåede at træde sig op til dem. Det opskruede tempo barberede igen Asgreens forspring ned til blot 10 sekunder.

 

15 sekunder bagved sad Van Aert i en femmandsgruppe og førte som en gal for at komme tilbage til Van der Poel og co.

 

Med 12 kilometer igen blev Asgreen hentet, og de var nu syv mand samlet i front. Deceuninck - Quick-Step sad i en belejlig situation med tre ryttere i gruppen, men også AG2r Citroën var godt repræsenteret med deres to belgiske stjerner.

 

Asgreen viste igen sine uhygelligt stærke form, da han, efter syv kilometer på hjul bagerst i gruppen, lancerede et nyt kraftfuldt angreb.

 

 

Gruppen bagved begyndte efterfølgende at køre på skift, hvor alle de tilbageværende ryttere angreb, men danskerens holdkammerater Stybar og Sénéchal lukkede dem ned af flere omgange.

 

Dannebrogstrøjen sejlede derfor væk, og Asgreen tog endnu en smuk dansk sejr, der blev fejret med et jubelbrøl af en anden verden, da danskeren krydsede stregen.

Annonce

DEL
INFO
E3 Harelbeke
Nyheder Profil Resultater
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Mathieu Van der Poel
Nyheder Profil Resultater Statistik
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour du Gévaudan Occitan...(2.NCUPJW) 08/05-09/05

Grand Prix Bob Jungels(1.1) 09/05

Tour of Thailand(2.1) 11/05-16/05

Vuelta a la Comunidad de ...(2.1) 06/05-09/05

Course de la Paix Juniors(2.NCUP) 06/05-09/05

Tour of Thailand(2.1) 11/05-16/05

Tour de Hongrie(2.1) 12/05-16/05

Circuit de Wallonie(1.1) 13/05

Trofeo Ses Salines(1.1) 13/05

Trofeo Serra de Tramuntana(1.1) 14/05

Trofeo Andratx - Mirador ...(1.1) 15/05

Tour de Gironde Internati...(2.1) 15/05-16/05

G.P. Sportivi Sovilla(1.1) 16/05

Trofeo Palma(1.1) 16/05

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

MANGLER DU EN CYKELHJELM? VELOMIO.COM - SØGEMASKINEN FOR CYKLER OG UDSTYR