Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Vanvittige Van der Poel erobrer Muren i Bretagne

Vanvittige Van der Poel erobrer Muren i Bretagne

27. juni 2021 17:40Foto: Sirotti

Der stod Mathieu van der Poel overalt på dagens finale i Tour de France, hvor han på anden etape sikrede sig både bonussekunder, etapesejr og førertrøje, da han kørte alene over stregen på Mur de Bretagne.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Allerede med kun 17 kilometer til mål forsøgte det hollandske fænomen at angribe og køre væk, og det blev toneangivende i finalen, at han var med i det hele, hvilket Julian Alaphilippe ikke kunne hamle op med.

 

Et tidligt morgenudbrud med seks ryttere drog afsted, og her kunne Anthony Perez og Ide Schelling dyste om de indledende bjergpoint. Sidstnævnte kom bedst ud af den duel, men feltet var hele tiden tæt på.

 

På den mellemliggende pointspurt viste Mørkøv igen sin gode evne til at placere Mark Cavendish, men Caleb Ewan var lige dét stærkere og rendte med de point til pointtrøjen, som udbruddet ikke havde taget sig af. 

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Da morgenudbruddet næsten var hentet efter positionskampen, valgte Edward Theuns og Jeremy Cabot at kæmpe videre, og de forlængede deres eventyr ude i front i takt med, at feltet kom ind på de stadig hyppigere stigninger i finalen på vej hen mod den berygtede Mur de Bretagne.

 

Edward Theuns blev den sidste mand fra udbruddet, og han blev hentet på den lille opvarmningsstigning inden Mur de Bretagne, og Mathieu van der Poel angreb med hele 17 kilometer til mål og inden Mur de Bretagne kom. Han blev dog lukket ned på toppen af Mur de Bretagne for første gang.

 

Mathieu van der Poel var flyvende i finalen, hvor han lukkede alle angreb. Han kørte først over toppen af Mur de Bretagne og sikrede sig både etapesejren og førertrøjen.

 

Jonas Vingegaard blev den bedste dansker med en flot syvendeplads, der bekræfter, at Jumbo-Visma-rytteren kommer i topform.

 

SE TOUREN UDEN REKLAMER PÅ DISCOVERY+

 

Etapereferat:
Knap havde løbsdirektør Prudhomme sænket flaget, før Ide Schelling (Bora-hansgrohe) forsøgte at komme væk for at køre sig i prikker. Loic Vliegen (Intermarché) var ligeledes aktiv. Anthony Perez (Cofidis) og Jonas Koch (Intermarché) startede dog det angreb, der skulle føre til dagens udbrud.

 

De to fik straks selskab af Simon Clarke (Qhubeka-NextHash) og Edward Theuns (Trek-Segafredo), mens Ide Schelling og Jeremy Cabot (Total Energie) efterfølgende kørte op til dem ligeså, og dermed var dagens seksmandsudbrud dannet.

 

SE TOUREN UDEN REKLAMER PÅ DISCOVERY+

 

Roen sænkede sig efterfølgende over feltet, hvor Deceuninck-QuickStep tog fronten med Julian Alaphilippe i den gule førertrøje efter gårsdagens flotte kørsel på første etape, hvor han vandt i kaosset efter det noget ulykkelige styrt. Det var her Tim Declercq, der trak feltet i vanligt flot tempo.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Perez med overhånden og prikkerne

Forspringet stabiliserede sig hen mod dagens første bjergspurt, hvor de lå på omkring fire minutters tid. På stigningen var det Perez, der åbnede kampen om prikkerne fra spids, og selvom Schelling forsøgte det bedste, han kunne, måtte han se Perez tage pointene.

 

 

Efter den første spurt var de to ryttere lige på tre point, men Perez havde da hentet sine på den sværeste stigning, og derfor var han virtuelt i prikker. Kort efter var dagens første indlagte pointspurt, som Theuns tog sig af foran Koch foran, mens positionskampen i feltet tog til.

 

SE TOUREN UDEN REKLAMER PÅ DISCOVERY+

 

Groupama-FDJ kørte Demare frem i et flot leadout, hvor de blev udfordret af såvel Peter Sagan (Bora-hansgrohe) med holdkammeraten Daniel Oss og også Mark Cavendish (Deceuninck-QuickStep) med Mørkøv foran sig.

 

Det blev dog Caleb Ewan (Lotto Soudal), der tog feltets point foran Cavendish med Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) på tredjepladsen. Forspringet til udbruddet var herefter kun to minutter, og Davide Ballerini (Deceuninck-QuickStep) tog fronten med Mørkøv.

 

 

Schelling og Perez dyster endnu engang
Allerede igen efter pointspurten skulle udbruddet dyste om flere point. Schelling åbnede fra front, og selvom Perez kørte kontra, måtte han se det ene point på kategori-4-stigningen gå til Schelling, der dermed var tilbage i trøjen.

 

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

I takt med at feltet fortsat kørte hurtigt, gik samarbejdet i front i stykker. Mens Clarke styrtede, angreb Theuns med Cabot i hjulet, og Groupama-FDJ forsøgte at splitte feltet med Stefan Küng i front. Det lykkedes dog ikke for det franske hold, der til gengæld hentede alle udbryderne, undtagen netop Theuns og Cabot.

 

SE TOUREN UDEN REKLAMER PÅ DISCOVERY+

 

De to ryttere kørte derfra videre alene sammen, og dannede en ny frontduo, hvor samarbejdet igen var i den bedre ende. Feltet lod dem få en anelse tid, hvor der var bred front med flere af de hold, der havde gjort sig forhåbninger om at vinde i dag.

 

Da farten fortsat ikke var på sit højeste, kom forspringet for frontduoen op på hele to minutter, og fra at næsten være hentet, fik de muligheden for at forlænge eventyret yderligere. Forspringet stabiliserede sig dog på de godt to minutter.

 

Total fred før præfinalen
Efter en længere periode med hektik, kunne rytter dog ånde nogenlunde lettet op hen mod opkørslen af Mur de Bretagne. Der var ikke nogen tvivl om, at positionskampen ville tage til i takt med, at stigningen nærmede sig.

 

Forspringet faldt en anelse, da Mur de Bretagne ventede for første gang. Udbryderne havde kun lidt over ét minut, og det var fortsat favoritmandskaberne som Jumbo-Visma, Bora-hansgrohe, Groupama-FDJ, Alpecin-Fenix og Deceuninck-QuickStep, der kæmpede om de bedste placeringer i front.

 

SE TOUREN UDEN REKLAMER PÅ DISCOVERY+

 

I denne periode var også Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates) og Christopher Juul-Jensen (BikeExchange) synlig i front, hvor de to ryttere trak deres kaptajner frem. Det skrumpende forspring fik Theuns til at angribe i front, og det lykkedes belgieren at skille sig af med sin franske kompagnon og sikre sig dagens røde rygnummer for offensivt kørsel.

 

Theuns kunne også køre ind på den lille bakke, der var en forsmag på Mur de Bretagne, og han kunne her varme benene op til en finale, der blev umulig for ham at køre alene i front. Lige da feltet nåede toppen, blev Theuns opslugt.

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Vanvittige van der Poel angriber langt udefra
Herefter var der samling blandt favoritterne, hvor Kasper Asgreen (Deceuninck-QuickStep) blandt andet var med til at trække feltet, hvor også Bahrain-Victorious gav sit besyv med. Positionskampen var intens. 

 

 

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) havde dog noget at bevise, og den hollandske rytter angreb med hele 17 kilometer til mål, og dermed slog han et hul inden, feltet overhovedet kom ind på Mur de Bretagne. Danske Juul-Jensen blev ham, der fik ansvaret for at holde forspringet lavt. Han fik selskab af UAE Team Emirates.

 

På første opkørsel af Mur de Bretagne blev det van der Poel, der tog bonussekunderne, hvorefter favoritterne spurtede om resten af sekunderne. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) fik fem sekunder foran Primoz Roglic (Jumbo-Visma), der fik to. Her blev van der Poel lukket ned af favorittenre ligeså, og der var atter samling.

 

SE TOUREN UDEN REKLAMER PÅ DISCOVERY+

 

Det udnyttede INEOS-Grenadiers med Dylan van Baarle til at sætte et tempo, der fik de lette sprintere og andet godtfolk, der skal slappe af til morgendagens etape, til at falde fra.

 

Quintana åbner finalen
Silvan Dillier (Alpecin-Fenix) kørte Mathieu van der Poel frem på siden af INEOS-toget, og de to mandskaber kørte side om side ind på Mur de Bretagne for sidste gang. 
 

Søren Kragh Andersen (Team DSM) blev kørt frem af sin holdkammerat Tiesj Benoot, og danskeren fik en ideel position ind på stigningen, hvor det dog i det første stykke stadig var INEOS-Grenadiers, der gjorde alt det hårde arbejde i front. 

 

Meurisse (Alpecin-Fenix) angreb med halvanden kilometer til mål, og han fik Davide Formolo (UAE Team Emirates) med sig i et angreb, der dog blev lukket ned af en flyvende Richie Porte (INEOS). Det britiske mandskab bevarede roen i finalen. Det var dog kun indtil Nairo Quintana (Arkea-Samsic) kom med et slanghug, der fik aktiveret van der Poel endnu engang.

 

Hollænderen sørgede for at lukke colombianeren ind, og herefter var det Sonny Colbrelli (Bahrain-Victorious), der angreb. Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) var ingen steder at se i front. 

 

Læs også
Optakt: Vuelta Asturias

 

Det var her, at Van der Poel med sit tredje angreb kørte konkurrenterne midt over og angreb. Han passerede dem alle sammen, og ingen havde kræfterne til at lukke hullet til Alpecin-Fenix-rytteren.

 

Han kom alene over målstregen og sikrede sig den gule førertrøje. Tadej Pogacar blev nummer to foran Primoz Roglic, mens Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) imponerede med en flot syvendeplads.

 

Van der Poel, der har mange store præstationer på CV'et, stempler dermed for alvor ind i Tour de France, som han kører for første gang, og det var naturligvis en stolt og grådkvalt Van der Poel, der kunne gå på podiet til førertrøjen efterfølgende.

 

SE TOUREN UDEN REKLAMER PÅ DISCOVERY+

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Mathieu Van der Poel
Nyheder Profil Resultater Statistik
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?