Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Verdensmesteren sejrer på Vueltaens mur

30. august 2019 17:13Foto: Sirotti

Verdensmesteren Alejandro Valverde viste på Vuelta a Españas syvende etape, at han bestemt skal tages seriøst i kampen om løbets samlede sejr. Den 39-årige Movistar-rytter var stærkest af alle på dagens etape, hvor kun Primoz Roglic kunne følge veteranen på den afsluttende stigning.

Artiklen fortsætter efter videoen.

39-årige Alejandro Valverde beviste i dag, at hans alder bestemt ikke behøver være en hæmsko.

 

Den spanske verdensmester var på syvende etape i Vuelta a España en del af den favorit-kvartet, der på den afsluttende stigning skulle afgøre sejren imellem sig. Her formåede veteranen at sætte alle sine tre direkte konkurrenter, og dermed tog han karrierens 12. Vuelta a España-etapesejr.

 

Selvom både holdkammeraten Nairo Quintana og Astanas Miguel Angel Lopez på etapens sidste 200 meter blev sat af verdensmesteren, så de måtte indkassere et tidstab på seks sekunder, er Astana-kaptajnen Lopez nu (igen-igen) at finde i løbets førertrøje.

 

Læs også
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet

 

Jumbo-Vismas Primoz Roglic var den eneste, der kunne følge Valverde i afslutningen, men sloveneren havde ikke noget modsvar til spanierens angreb, hvorfor sejren virkede ganske sikker.

 

Danske Jakob Fuglsang sad med langt ind i finalen, men til sidst måtte også han slippe, og han kom derfor i mål som nummer 19.

 

Etapereferat:

En flot og meget varm dag mødte feltet, der desværre var uden to Bora-ryttere, idet hverken Davide Formolo eller Felix Grossschartner tog starten. Italieneren som følge af gårsdagens styrt. De 168 tilbageværende lagde igen ud som lyn og torden, og det var særligt CCC-holdet, der var aktive i den indledende fase.

 

En gruppe på 25 mand kom fri efter godt tre kilometer, men de blev efter en hård jagt kørt ind. I stedet slap Quentin Jauregui (AG2R), Wout Poels (Ineos) og Domingos Goncalves (Caja Rural) væk, men efter 14 kilometer var også de tilbage i folden.

 

Efter 17 kilometer angreb Rémi Cavagna (Deceuninck) og Michael Storer (Sunweb), og de fik over de følgende syv kilometer opbygget et forspring på 15 sekunder. I en intens kamp lå det længe mellem 15 og 30 sekunder, og efter 30 kilometer var det stadig blot 23 sekunder.

 

Herefter gik det imidlertid lidt i stå, hvilket fik Fernando Barcelo (Euskadi-Murias) til at sætte efter og afstanden voksede til 40 sekunder. Feltet satte imidlertid farten op igen og kørte Barcelo ind, inden Louis Meintjes (Dimension Data), Valerio Conti (UAE), Matteo Fabbro (Katusha), Ricardo Vilela (Burgos), Dion Smith (Mitchelton-Scott)og Tomasz Marczynski (Lotto Soudal) angreb. Efter en kort jagt fik de kontakt med de forreste, men feltet var kommet i gang igen, og efter mere end 40 kilometer var det atter samling.

 

Angrebene fortsatte og skabte en gruppe på 16 mand med blandt andre Angel Madrazo (Burgos), men de blev hentet efter mere end 50 lynhurtige kilometer, som var for meget for den forslåede Tejay van Garderen, der måtte forlade løbet. Således var der tilbagelagt 49,8 kilometer i løbet af en time.

 

Udbruddet etableres

Kort efter slap Jelle Wallays (Lotto Soudal), Philippe Gilbert (Deceuninck), Stephane Rossetto (Cofidis), Quentin Jauregui (AG2R), Michael Storer (Sunweb), Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo) samt Sergio og Sebastian Henao (UAE og Ineos) væk, og mens først Cyril Barthe (Euskadi-Murias) og siden Tomasz Marczynski satte efter, tog feltet den endelig med ro og lod afstanden nå 1.25.

 

Barthe og Marczynski gjorde fælles front, men begyndte at tage terræn. Jelle Wallays lod sig falde tilbage for at hjælpe Marczynski, og mens Bahrain tog kontrol i et felt, der nu var 3.45 efter, lykkedes det de tre forfølgere at få kontakt, så der i forplejningen var en timandsgruppe med 3.45 ned til feltet.

 

Læs også
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner

 

Efter to timer var gennemsnitsfarten faldet til 45,9 kilometer i timen, inden udbruddet tog hul på den første stigning, hvor Sergio Henao vandt bjergspurten foran Wallays og Marczynski. Kort efter ramte de den anden stigning, stadig 3.45 foran feltet, som var anført af Bahrain-Merida.

 

Movistar sætter sig frem

Da feltet med 67 kilometer til mål tog hul på dagens tredje stigning, var forspringet øget til næsten fem minutter. Her satte Movistar sig frem, og spanierne var bestemt ikke kede af det. Verdensmesterens hold skar i løbet af 15 kilometer små to minutter af udbruddets forspring.

 

Hos de blåklædte spaniere var det Imanol Erviti og Jorge Arcas der svingede dirigentstokken, og mens EF Education First-holdet med en punktering til Sergio Higuita endnu engang blev ramt af uheld, reducerede spanierne udbruddets forspring, som med 35 kilometer til mål lød på 2.45.

 

Et par kilometer senere tog udbruddet hul på dagens næstsidste stigning, Puerto del Salto del Caballo, der med en længde på ni kilometer bestemt ikke var for feltets tunge drenge. I udbruddet var det Marczynski, der angreb, og det var i første omgang kun Gilbert og fætrene Henao, der kunne gå med.

 

Der var dog ikke megen familiekærlighed at spore blandt de colombianske fætre, for kort efter satte Sergio Henao så hårdt et tempo, at først fætter Sebastian og siden Marczynski måtte slippe, så kun Philippe Gilbert sad med.

 

 

Førertrøjen slipper

I feltet var der en pris, der skulle betales for løbets førende Dylan Teuns, for hurtigt stod det klart, at gårsdagens anstrengelser havde sat sine spor hos belgieren, som måtte slippe.

 

Forrest kæmpede Brambilla og Sebastian Henao for at genetablere kontakten til duoen i front, og kort før toppen lykkedes det for først Brambilla og siden også Henao, men kvartetten havde med 25 kilometer til mål kun halvandet minut til det stærkt decimerede felt.

 

Med 13 kilometer til mål angreb Paris-Roubaix-vinderen Gilbert, og det fik både Brambilla og Sebastian Henao til at eksplodere, så Sergio Henao og Gilbert igen var alene i front. Bag dem sendte Miguel Angel Lopez sine Astana-folk frem, og med ti kilometer til mål, var forspringet under et minut.

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

Den afsluttende mur

Med lige godt fire kilometer til mål ramte frontduoen den afsluttende mur, Mas de la Costa, der med en gennemsnitlig stigningsprocent på lidt over 12 ikke levnede duoen mange chancer, da de på dette tidspunkt kun havde 30 sekunder.

 

Bag dem tog Luis Leon Sanchez fronten, mens også Jakob Fuglsaang kortvarigt trak. Som ventet kostede Astana-forceringen hurtigt hos Gilbert og Henao, der ikke fik mange meter alene på muren. Primoz Roglic satte Sepp Kuss frem, og kort efter blev der angrebet fra Nairo Quintana.

 

Her gik Roglic med, mens også Miguel Angel Lopez og Alejandro Valverde viste, at de havde gode ben. Dermed var der hurtigt skabt en kvartet af alle de største favoritter, og de skulle vise sig at holde hele vejen til mål.

 

Flere gange forsøgte colombianske Nairo Quintana at forcere sine konkurrenter ud af hjulet, men specielt Primoz Roglic sad limet til colombianerens hjul. Med en kilometer tilbage satte Jumbo-Visma kaptajnen sig dog selv frem, og selvom Valverde en kort overgang så ud til at måtte slippe, kom veteranen tilbage.

 

Under den røde flamme fik Valverde formentlig fornyet energi, for han vidste, at han nu bare skulle hænge på. Spanieren nøjedes dog ikke med bare at hænge på, for med 500 meter til mål angreb han. Mens de to colombianere måtte slippe, viste Primoz Roglic sig holdbar, og selvom sloveneren - naturligvis fristes man til at sige - ikke kunne følge Valverdes angreb, formåede han at holde kontakten helt ind over målstregen.

 

Det kunne Quintana og Lopez ikke, og selvom det ikke blev til et stort tidstab, må det stadig ærgrer dem begge, at de mistede seks sekunder til de to konkurrenter. Trods tidstabet er Miguel Angel Lopez nu for tredje gang i løbets førertrøje.

DEL
INFO
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
Alejandro Valverde
Nyheder Profil Resultater Statistik
Miguel Angel Lopez
Nyheder Profil Resultater Statistik
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?