Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

EKSKLUSIVT

Vil tilbage til 2019-niveauet: Quaade bliver hos Riwal Cycling Team

Vil tilbage til 2019-niveauet: Quaade bliver hos Riwal Cycling Team

25. januar 2021 16:29Foto: Torsten Christensen

Rasmus Quaade tager endnu et år hos Riwal Cycling Team, hvor målet er at finde tilbage til sit 2019-niveau efter et 2020 med mange udfordringer.

Annonce

Riwal Cycling Team har sikret sig endnu en stor dansk profil til den kommende sæson, hvor Rasmus Quaade bliver til endnu en sæson på holdet, det står klart efter holdets udmelding i dag.

 

Cykelprofilen, som har vist sig frem på den store scene både herhjemme og på den udenlandske løbsscene, vil nu arbejde på at køre sig helt klar rent formmæssigt og arbejde for de mål, han har sat sig.

 

”Jeg vil faktisk gerne fortsætte, hvor jeg slap i efteråret 2019. Jeg havde et virkelig godt efterår, hvor jeg begyndte at rykke mig niveau meget på enkeltstarten i løbet af efterårssæsonen,” siger han til Feltet.dk.

 

2019’s sene del står i erindringen som en god periode for Quaade, hvor også resultaterne på landevejen blev gode med blandt andet podiet i PostNord Danmark Rundt og en flot 21. plads i Paris-Tours.

 

”Jeg kørte på podiet i PostNord Danmark Rundt og leverede, synes jeg selv, en flot præstation i Paris-Tours. Det er at spænde lidt bredt, men med den type jeg er, giver det også mening,” siger han.

 

”Jeg er ikke en sprintertype, så på den måde synes jeg at række lidt bredt ud efter de cykelløb, der kommer, vil være en god idé,” siger han.

 

Har kæmpet sig tilbage fra diskusprolaps
Foruden selve coronasituationen og dens udfordringer har Rasmus Quaade måtte kæmpe med noget, der var endnu hårdere for ham personligt: En diskusprolaps.

 

Det kunne nemlig vise sig at have store personlige konsekvenser resten af livet, hvis ikke det gik i orden efter operation og genoptræning.

 

”Corona var den mindste af rædslerne i 2020. Den diskusprolaps var lige så hård som ikke at vide, hvor jeg skulle køre henne,” siger han.

 

”Hvis man brækker en arm eller et eller andet, går det over igen, og det er ikke så slemt, men her var vi ude i, hvordan resten af mit live kunne blive,” siger han yderligere.

 

Quaade er som bekendt utrolig dygtig på en enkeltstartscykel, hvor han tidligere har lavet mange imponerende resultater | Foto: Jan Brychta

 

Han er dog kommet sig godt ovenpå skade og operationen, og han mærker ikke noget fysisk til det, selvom det dog har efterladt et lille mærke i hverdagen.

 

”Heldigvis er jeg kommet meget fint ovenpå. Jeg har lidt prikken nede i det ene ben en gang imellem. Det betyder ikke noget, men det er irriterende,” siger han.

 

Svært at træne i efteråret
Da sæsonen var slut i oktober og i de efterfølgende to måneder, var det desuden svært for Quaade at træne. Fremtiden var ikke afklaret omkring Riwal Cycling Team, og det fik Quaade til at overveje alternativerne.

 

”Det hele var så usikkert. Jeg kunne ikke træne på samme måde som altid. Jeg har ikke ligget stille, men jeg har ikke kørt 80-100 timer i december,” siger han.

 

Det bliver dog ikke noget problem til den kommende sæson. 31-årige Quaade kender sin krop bedre end de fleste, og han har lidt af hvert af cykelerfaring med i rygsækken.

 

”Jeg tror nu godt, at man kan blive en god cykelrytter, selvom man ikke gør det. Jeg har kørt i mange år. Min grundform er jo et eller andet sted i min krop,” siger han.

 

”Min krop ved, at den kan holde til de lange ture, det er ikke det. Den skal bare op i gear igen,” uddyber han.

 

Derudover kunne noget tyde på, at det lige nu bliver en tand for hurtigt at håbe på cykelløb i marts, hvor coronaen ikke lige nu ser ud til at have sluppet sit tag.

 

”Man kan også sige, at det nok ikke lige er i marts, der kommer allerflest cykelløb for os. Jeg tror desværre, at der er mange af løbene, der vil blive aflyst lige til at starte med,” siger han.

 

”Det betyder også bare, at det måske heller ikke gør noget, at jeg ikke har trænet lige så hårdt i november og december, som jeg plejer,” uddyber han.

 

Formtoppen kan dermed sagtens komme senere på året, end den plejer, da det også ender med at passe med de løb, som holdet rent faktisk kan køre.

 

”Jeg tror, at det bliver mere sikkert i forhold til, hvilke cykelløb der bliver afholdt bare en måned senere end i marts. Jeg tror, at det er meget usikkert, hvor mange cykelløb, der bliver kørt,” siger han.

 

Rasmus Quaade på podiet under PostNord Danmark Rundt 2019 sammen med Niklas Larsen og Jonas Vingegaard | Foto: Henriette Brandt.

 

I forhold til konkrete mål for sæsonen, er Quaade tilbageholdende. For ham er det ikke decideret vigtigt om det er det ene eller andet løb, han præsterer godt i. Det er selve den gode præstation generelt, han har fokus på.

 

”Jeg plejer at være ret beskeden. Jeg synes, det er svært at sige, at jeg rigtig gerne vil køre stærkt i lige præcis det her cykelløb. Jeg vil hellere sige, at jeg plejer at køre stærkt heromkring, og så være i god form i den periode,” siger han.

 

Derfor planlægger han formkurver med den sportslige ansvarlige Michael Skelde, som Quaade beskriver som værende rigtig god til at matche ham med de løb, han skal præstere i.

 

Ser meget frem til Skeldes arbejde
Netop Michael Skelde har til den kommende sæson fået en ny rolle på holdet. Han er nu ikke kun sportsdirektør, men også sportslig ansvarlig, og også det glæder Quaade sig over.

 

”Jeg kan sige tak til Blaudzun [Sidste års sportslige ansvarlig red.] for at have været der i en del år. Begge to er gode, men nu fortsætter jeg så med Skelde. Det glæder jeg mig helt vildt meget til. Han kan noget specielt,” siger han.

 

Quaade fremhæver specielt tilgangen til arbejdet omkring Riwal Cycling Team som noget opløftende. Selvom man er kontinentalhold, har Skelde en yderst professionel tilgang til alt, han gør.

 

”Når man snakker med ham, er det ikke fordi, at vi vil være et ’lille’ konti-hold. Han går ind i det på samme måde, som hvis det var et professionelt hold, også med de forventninger og krav til os på holdet,” siger Quaade.

 

På den måde er han professionel i alt, hvad han gør, og det sætter sit præg på holdet i kombination med den erfaring, som Skelde har med sportens øverste lag.

 

”Det vil de andre hold også, sådan var det også, da jeg kørte på Giant-Castelli, Bornholm og længere tilbage, men Skelde har været oppe på et professionelt niveau før, så han ved også, hvad det drejer sig om, når man er professionel på et ProTeam eller på WorldTouren. Det er den vej, han gerne vil gå,” siger han.

 

Direkte adspurgt om det kan være med til at løfte Quaade personligt, svarer han bekræftende. Det var med til at sikre, at han fortsatte karrieren.

 

”Jeg blev virkelig glad, da de fandt ud af, at vi kunne fortsætte, og at Skelde blev sportslig ansvarlig. Så var der ikke nogen tvivl om, om jeg vil stoppe eller ej, for så vil jeg gerne fortsætte,” siger han.

 

Overvejede at stoppe
Quaade har tidligere ytret, at han sagtens kunne se sig selv køre i sporten til om mange år, men alligevel bragte usikkerheden omkring hold ham i stor tvivl hen over vinteren.

 

”Det er heller ikke nogen hemmelighed, at jeg var tæt på at stoppe i løbet af vinteren. Det var ikke med min gode vilje, men jeg vidste ikke, hvad det hele indebar,” siger han.

 

Det fik ham til at overveje, om han skulle køre på klubhold, forsøge sig i udlandet eller hos nogle af de andre danske hold. Det blev altså ikke nødvendigt.

 

”Hvis ikke Skelde var kommet med det her tilbud på den her måde, så er jeg ikke helt sikker på, at jeg var fortsat. Der skal også være de rigtige omstændigheder,” siger han.

 

”Når jeg siger, at jeg kan fortsætte til jeg er 40, så er det fordi, der i kroppen ikke er noget i vejen med det. Alt handler jo om lyst,” siger han.

 

Quaade fortsætter imidlertid på det danske mandskab under en tilværelse, som er præcis så professionel som på mange af sportens bedste mandskaber.

 

Det glæder han sig over, men det gør det omvendt sværere at tage en tur til Nordkap eller andre vanvittigt lange udflugter, som Quaade tager sig på sin ladcykel, Bullitts.

 

”Opstår muligheden, tager jeg nok afsted igen. Jeg sidder dagligt og kigger på kort over, hvor det lige er muligt at tage hen og hvor langt væk kan jeg komme,” siger han.

 

Rasmus Quaade i feltet under PostNord Danmark Rundt 2019 | Foto: Dorte Adelfred

 

Tidligere har han op til de to podieplaceringer i PostNord Danmark Rundt kørt lange ture til Stavanger i Norge og Stockholm i Sverige, og han vil ikke afvise, at der kan blive plads til en træningslejr med ladcyklen i mindre skala i denne sæson.

 

”Mon ikke der bliver plads til en lille tur i det mindste. Det håber jeg. De kommer jo lidt spontant,” siger han.

 

Foruden de mange timer på cyklen hver dag, er de lange ture en unik chance for at lade op mentalt. Telefonen får nok strøm til, at han kan klare sig, men ikke til flere timer om dagen med mails og Facebook, som han siger. Dertil er naturen i sig selv utrolig frigørende.

 

”Man får enormt meget mentalt ro, også bare at sidde ude i en skov, hvor man ikke har andet at give sig til, end at lytte til naturen. Det giver altså noget andet,” siger han.

 

Rasmus Quaade tager i 2021 hul på sin tredje sæson hos Riwal Cycling Team efter mange år som profil på den danske cykelscene.

Annonce

DEL
INFO
Riwal Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Strade Bianche(1.WWT) 06/03

Strade Bianche(1.UWT) 06/03

Velo Alanya Junior(2.1) 04/03-05/03

Afrikanske Mesterskaber(CC) 02/03

Strade Bianche(1.WWT) 06/03

Strade Bianche(1.UWT) 06/03

Paris-Nice(2.UWT) 07/03-14/03

Grote prijs Jean - Pierre...(1.1) 07/03

Healthy Ageing Tour Junio...(2.NCUPJW) 10/03-12/03

Tirreno-Adriatico(2.UWT) 10/03-16/03

Danilith Nokere Koerse(1.1) 13/03

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

MANGLER DU CYKELTØJ? VELOMIO.COM - SØGEMASKINEN FOR CYKLER OG UDSTYR