Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Vuelta a España 2016: Rutebeskrivelsen

Vuelta a España 2016: Rutebeskrivelsen

Årets tredje og sidste Grand Tour skydes i gang lørdag med en kort holdtidskørsel. Størstedelen af cykelsportens etapeløbsprofiler er til start. Løbets anden uge bliver særligt afgørende.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Mens alles øjne er rettet mod Rio de Janeiro, banker et af årets cykelmæssige højdepunkter faktisk på døren. Årets Vuelta a España indeholder hele ti etaper med mål på stigninger. Alligevel kan man med rette argumentere for, at årets rute er knap så bjergrig som 2015-udgaven. Sådan kan man skrive om Vueltaen, og det er jo herligt.

 

Løbet starter i det nordvestlige Spanien med en holdtidskørsel i Galicia. Størstedelen af løbet køres i Spaniens nordlige del, og der venter både etaper i det kuperede Baskerlandet, det bjergrige Asturien, samt en sviptur til Pyrenæerne. I løbets sidste uge flyver rytterne til den sydøstlige del af landet til Valencia og Alicante, inden løbet afsluttes i Madrid.

 

Løbets første uge indeholder flere kuperede etaper og sågar flere bjergafslutninger, men det er i anden uge, at det virkelig begynder at gå opad. Et nøglepunkt vil være 10. etape, der slutter på den berygtede og voldsomme stigning Lagos de Covadonga. Etapen efter venter der endnu en bjergafslutning, ligesom der venter en hård bjergetape på 14. etape med mål på Aubisque.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

I løbets tredje uge bliver udfordringerne mere varierede, men bjergene er stadig i fokus. Der venter bjergeafslutninger på 15. og 17. etape, mens placeringerne virkelig vil blive cementeret på de to etaper før sidste etape i Madrid. 19. etape er således løbets eneste enkeltstart, mens det på 20. etape går op og ned hele dagen før det hele afsluttes på den hårde Alto de Aitana.

 

Alt i alt er det et løb, der tilgodeser klatrerne. Vueltaen er kendt for at bevare spændingen helt til sidst, men grundet løbets hårde midterste del bliver det ikke nødvendigvis tilfældet i år. Alligevel venter der kritiske etaper mod løbets afslutning, hvorfor vi stadig kan være heldige at se, at det der rykkes rundt på podieplaceringerne til allersidst.

 

OBS: But på etapevindere opdateres undervejs således at artiklen tager højde for løbets udvikling.

 

1. etape (20. august): Laias Health Resort - Castrelo de Miño Nautical Park, 27,8 km


I skyggen af OL indledes Vueltaen med mange af verdens bedste etapeløbsryttere på startstregen. Rytterne starter med en knap 30 kilometer lang og flad holdtidskørsel i billedskønne omgivelser. Etapen vil give mindre forskydninger i klassementet mellem favoritterne.

 

Bud på vinder: Tinkoff, Team Sky, Movistar Team, BMC Racing Team, Astana Pro Team

 

2. etape (21. august):  Ourense Thermal Capital - Baiona, 160,8 km


Den første etape med samlet start er sandsynligvis en dag for løbets få topsprintere. En enkelt kategori 3-stigning på vejen kan give problemer, men det mest sandsynlige er, at sprinterholdene vil holde feltet sammen, da årets Vuelta som vanligt kun byder på et begrænset antal etaper for de tunge drenge.

 

Bud på vinder: Jean-Pierre Drucker (BMC Racing Team), Gianni Meersman (Etixx-Quick Step), Tosh Van der Sande (Lotto Soudal), Nikias Arndt (Giant-Alpecin)

 

3. etape (22. august): Marín - Mirador de Ézaro, 176,4 km


Allerede på Vueltaens tredjedag starter løjerne. Finalen byder både på en kategori 3- og en kategori 2-stigning, inden etapen afsluttes på den uhyre stejle Mirador de Ézaro (1,8 km, 13,8 %). Stigningen var også på programmet i Vueltaen anno 2012, hvor Spaniens tre største stjerner i nyere tid kæmpede om sejren. Rodriguez kørte alene i mål og vandt foran Contador og Valverde. Der vil igen i år komme tidsforskelle, men vi snakker formentlig sekunder og ikke minutter.

 

Bud på vinder: Alejandro Valverde (Movistar Team), Alberto Contador (Tinkoff), Esteban Chaves (ORICA-BikeExchange), Chris Froome (Team Sky)

 

Læs også
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024

 

4. etape (23. august): Betanzos - San Andrés de Teixido, 163,5 km


For anden dag i træk slutter etapen opad en stigning. Allerede tidligt på ruten skal rytterne forcere to kategori 3-stigninger, men det er på den afsluttende kategori 2-stigning Mirador de Veixia (11,2 km, 4,8 %), at 4. etape skal afgøres. Det kan både blive en udbrudsetape og en dag, hvor en favoritgruppe skal hjem og spurte om sejren. Forvent flotte billeder, da målområdet er placeret ved Europas højeste klinter.

 

Bud på vinder: Enrico Battaglin (Team LottoNL-Jumbo), Alejandro Valverde (Movistar), Ben Hermans (BMC Racing Team), Luis Leon Sanchez (Astana Pro Team)

 

5. etape (24. august): Viveiro - Lugo, 171,3 km


Det er atter sprinternes tur til at sole sig i rampelyset. Etapen byder undervejs på en næsten 12 kilometer lang, men ikke stejl, kategori 3-stigning, der dog ikke bør forhindre den forventede massespurt. Det hele skal afgøres på den afsluttende rundstrækning i Lugo.

 

Bud på vinder: Jean-Pierre Drucker (BMC Racing Team), Gianni Meersman (Etixx-Quick Step), Simon Gerrans (ORICA-BikeExchange), José Joaquín Rojas (Movistar Team)

 

6. etape (25. august): Monforte de Lemos - Luintra, 163,2 km



En klassisk mellemetape, hvor det går op og ned hele dagen. Favoritterne skal være vågne, men 6. etape er næppe hård nok til at kunne skabe splittelser mellem dem. Det kunne meget vel være en dag, som skal afgøres blandt ryttere fra en udbrudsgruppe.

 

Bud på vinder: Luis Leon Sanchez (Astana Pro Team), Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step), Philippe Gilbert (BMC Racing Team), Pello Bilbao (Caja Rural-Seguros RGA), José Goncalvez (Caja Rural-Seguros RGA) 

 

7. etape (26. august): Maceda - Puebla de Sanabria, 158,5 km
 

Igen går det op og ned det meste af dagen med tre kategori 3-stigninger undervejs. Det er sidste chance for sprinterne (hvis de kan sidde med opad stigningerne), inden de efterfølgende etaper appellerer til klassementsrytterne, men det kan også ende med, at et udbrud får lov at holde hjem.

 

Bud på vinder: Fabio Felline (Trek-Segafredo), Gianni Meersman (Etixx-Quick Step), Philippe Gilbert (BMC Racing Team), Enrico Battaglin (Team LottoNL-Jumbo), Nathan Haas (Dimension Data)

 

8. etape (27. august): Villalpando - La Camperona, 181,5 km


Så bliver det altså alvorligt. En mærkelig etape er på programmet, hvor 170 flade kilometer leder hen til bunden af kategori 1-stigningen Alto de La Camperona (8,5 km, 7,4 %), som umiddelbart starter blidt, men ender med en frygtindgydende afslutning, hvor de sidste godt to kilometer stiger mellem 14 og 22 %. Av, av, av. Der er lagt op til klassementsslag.

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

Bud på vinder: Sergio Henao (Team Sky), Alejandro Valverde (Movistar), Samuel Sánchez (BMC Racing Team), Alberto Contador (Tinkoff)

 

9. etape (28. august): Cistierna - Oviedo, 164,5 km


Der er flere spydige stigninger på programmet på 9. etape, men etapesejren ligger umiddelbart mere til en udbryder. Der er bakke fra start, og så er der fem mindre stigninger de sidste 50 kilometer. Det slutter op ad Alto del Naranco (5,7 km, 6,1 %), som ikke er verdens sværeste, men terrænet indbyder til angreb, så mon ikke nogen vil lukrere på det.

 

Bud på vinder: Enrico Battaglin (Team LottoNL-Jumbo), Fabio Felline (Trek-Segafredo), Pello Bilbao (Caja Rural-Seguros RGA), Warren Barguil (Team Giant-Alpecin), Adam Hansen (Lotto Soudal)

 

10. etape (29. august): Lugones - Lagos de Covadonga, 188,7 km


Rytterne tager en dag langs Biscayabugten helt oppe på den nordlige kyst. Så drejer de ind i landet igen og slutter dagen med Alto del Mirador del Fito (6,2 km, 7,8 %) og Lagos de Covadonga (12,2 km, 7,2 %), hvor etapen slutter. Den afsluttende stigning er stabilt svær de første otte kilometer, men de følgende fire er lidt mere ujævne inden den afgørende rampe på 17,5 % de sidste 200 meter. Her bliver fårene skilt fra bukkene, men bliver det en udbryder eller en favorit, der snupper den?

 

Bud på vinder: John Darwin Atapuma (BMC Racing Team), Kenny Elissonde (FDJ), Miguel Ángel López (Astana Pro Team), Nairo Quintana (Movistar Team), Esteban Chaves (ORICA-BikeExchange)

 

11. etape (31. august): Colunga - Peña Cabarga, 168,6 km


Bare fordi der har været hviledag, betyder det ikke, at rytterne får lov at slappe af, når de kommer på cyklen igen. 11. etape minder til forveksling om 8. etape, der består af 160 flade kilometer inden den spektakulære finale op ad Peña Cabarga (5,6 km, 9,8 %). Stigningen er nærmest blevet en nyklassiker i Vuelta-sammenhæng, fordi den altid giver en meget seværdig finale med stigningsprocenter, der snuser til 18 % flere gange. Hvis Joaquim Rodríguez stadig havde været aktiv, havde han været klar.

 

Bud på vinder: Alejandro Valverde (Movistar Team), Esteban Chaves (ORICA-BikeExchange), Alberto Contador (Tinkoff), Sergio Henao (Team Sky)

 

12. etape (1. september): Los Corrales de Buelna - Bilbao, 193,2 km



Det er ikke en oplagt klassementsetape, men det er absolut heller ikke en dag for sprinterne. I stedet udfordres rytterne på den klassiske rundstrækning omkring Bilbao, hvor Alto El Vivero (4,2 km, 8,5 %) skal forceres to gange. Det er en hård afslutning, der er oplagt til angreb, og da der også er lidt stigninger tidligere på dagen, ligner det en dag for de stærke udbrydere, der kan afslutte det på flad vej.

 

Bud på vinder: Philippe Gilbert (BMC Racing Team), Luis Leon Sanchez (Astana Pro Team), Pierre Latour (AG2R La Mondiale), Davide Formolo (Cannondale-Drapac), Omar Fraile (Dimension Data)

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

13. etape (2. september): Bilbao - Urdax-Dantxarinea, 213,4 km


En af de længere etaper er på programmet på 13. etape, og de kører lidt ind og ud af Spanien og Frankrig og lidt op og ned i finalen, men ender med en flad finale. Der er igen lagt op til udbrudskamp med fire bemærkelsesværdige kategori 3-stigninger midt på etapen, som nok skal tynde ud i mulige vindere.

 

Bud på vinder: José Goncalves (Caja Rural-Seguros RGA), Jérôme Cousin (Cofidis), Nathan Haas (Dimension Data), Fabio Felline (Trek-Segafredo), Simon Gerrans (ORICA-BikeExchange)

 

14. etape (3. september): Urdax-Dantxarinea - Aubisque-Gourette, 196 km


Løbets hidtil mest alvorlige bjergetape er på programmet på 14. etape, hvor tre kategori 1-stigninger og til sidst en stigning uden for kategori står for døren. Det hele foregår i Frankrig og slutter op ad Col d’Aubisque (16,5 km, 7,1 %). Det er en benhård afslutning på en dag, hvis sværhedsgrad er et sjældent syn i Vueltaen. I dag skal det sættes på plads, hvilke tre ryttere, som skal kæmpe om årets samlede sejr.

 

Bud på vinder: Alberto Contador (Tinkoff), Chris Froome (Team Sky), Nairo Quintana (Movistar Team), Steven Kruijswijk (Team LottoNL-Jumbo), Mikel Landa (Team Sky)

 

15. etape (4. september): Sabiñánigo - Sallent de Gállego. Aramon Formigal, 118.5 km


En kort men yderst hård etape hvor det går op og ned det meste af dagen. Den afsluttende stigning, Sallent de Gállego (14,5 km, 4.6%) er meget ujævn; enkelte steder stiger det med hele 10 %, men der er også mange flade stykker. Det ligner en afgørelse mellem de bjergstærke udbrydere.

 

Bud på vinder: John Darwin Atapuma (BMC), Sergio Pardilla (Caja Rural - Seguros RGA), Pierre Latour (AG2R La Mondiale), Joe Dombrowski (Cannondale-Drapac), Hugh Carthy (Caja Rural - Seguros RGA)  

 

16. etape (5. september): Alcañiz - Peñíscola, 156.4 km


Oven på en bjergrig weekend bliver det straks mindre farligt. Der er en enkelt stigning på programmet, hvorefter det går let nedad næsten hele vejen mod målstregen i Peñíscola. Hvis sprinterne stadig er friske, burde det være muligt at holde det hele samlet, men det kan ikke fuldstændig afvises at et udbrud holder hjem.

 

Bud på vinder: Gianni Meersman (Etixx-Quick Step), Luis Leon Sanchez (Astana Pro Team), Simon Gerrans (ORICA-BikeExchange), Thomas de Gendt (Lotto Soudal) 

 

17. etape (7. september): Castellón - Llucena. Camins del Penygolosa, 177.5 km

Dagen efter en hviledag er altid farlig. Det bliver derfor særligt giftigt på 17. etape, der køres i kuperet terræn. Selvom der er fire kategoriserede stigninger indlagt på ruten, så er den eneste virkelige udfordring målstigningen. Llucena. Camins de Penyagolosa er et spritnyt fund, som køres for første gang i Vueltaen, men som sagtens kan blive en ny publikumsfavorit. Stigningen er kun 3.8 kilometer slang, men har til gengæld en gennemsnitlig stigningsprocent på voldsomme 12,5. Det bliver en spektakulær afslutning, der passer ryttertyper à la Joaquim Rodríguez.

 

Læs også
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere

 

Bud på vinder: Esteban Chaves (Orica-BikeExchange), Alejandro Valverde (Movistar), Alberto Contador (Tinkoff), Chris Froome (Team Sky), Nairo Quintana (Movistar)

 

18. etape (8. september): Requena - Gandía, 200.6 km


En ligefrem sprinteretape i den sydøstlige Valencia-region. Hvis sprinterholdene stadig har mod og kræfter, er der intet i vejen for, at dagen skal afgøres blandt løbets hurtige afsluttere.

 

Bud på vinder: Kristian Sbaragli (Dimension Data), Jens Keukeleire (ORICA-BikeExchange), Scott Thwaites (Bora-Argon 18) 

 

19. etape (9. september): Xàbia - Calp, 37 km, ITT


For første gang afholder Vueltaen en enkeltstart på næstsidste etape. Enkeltstarten er overvejende flad, relativ teknisk med en del sving og burde tiltale de sande specialister. Der kan vindes tid, men man bør ikke forvente at etapen bliver specielt afgørende for klassementet. 

 

Bud på vinder: Chris Froome (Team Sky), Alberto Contador (Tinkoff), Jonathan Castroviejo (Movistar), Tejay Van Garderen (BMC)   

 

20. etape (10. september): Benidorm - Alto de Aitana, 193.2 km


Årets 20. etape afgøres med en lang, hård etape. Etapens første 150 kilometer indeholder fire stigninger i kategori 2 til at trætte benene inden den lange, opslidende målstigning Alto de Aitana (21 km, 5.9 %). Alto de Aitana er ujævn de første 9 kilometer, men bliver mere konstant på løbets sidste 12 kilometer, hvor det stiger med mellem 6 og 9 %, mens der kort før målstregen er en passage på 10 %. Selvom profilen ligger op til en afgørelse mellem en håndfuld bjergstærke udbrydere, så kan det også sagtens tænkes, at favoritterne vil kæmpe med om hæderen.

 

Bud på vinder: Alberto Contador (Tinkoff), Nairo Quintana (Movistar), Esteban Chaves (Orica-BikeExchange), Chris Froome (Team Sky), Steven Kruijswijk (Team LottoNL - Jumbo), Miguel Ángel López (Astana Pro Team)

 

21. etape (11. september): Las Rozas - Madrid, 104.1 km



Med klassementet slået fast, flyves rytterne ind til Madrid, hvor Vueltaen afsluttes med den traditionelle paradeetape. Der plejer at være meget få supersprintere tilbage på dette tidspunkt af løbet, så forvent at nogle af feltets mindre navnkundige navne kæmper om hæderen. Dette bliver især tilfældet i år, hvor ganske få topsprintere har valgt at benytte Vueltaen som optakt til VM i Qatar.

 

Bud på vinder: Nikias Arndt (Giant-Alpecin), Tosh Van der Sande (Lotto Soudal), Niccolo Bonifazio (Trek - Segafredo), Kristian Sbaragli  (Dimension Data)

 

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?